- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Tak od paru dni was troche podczytuje mam nadzieje ze nie macie mi za zle

Jezeli nie macie nic przeciwko chetnie zajrze do Was czasem i cos skrobne od czasu do czasu ??

A koleżance od sukienki zazdroszczę talentu ja nigdy nie mialam drygu do igly i nici niestety

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Aj dziewczyny chyba kazda sie boi porodu a ja to panikara jestem straszna i boje sie ze bolu nie wytrzymam, przy nastepnej wizycie mamy rozmaiwac o znieczuleniu, wezme wszystko co mi dadza jak mnie zacznie bolec haha chociaz tesciowa mi mowi zebym nic nie brala ze ona bez znieczulenia rodzila(30lat temu:D ha) itp.. ale nie bede nikogo sluchac:)
Staslubania ja pamietam 4 lata temu jak ejscze w PL mieszkalam tez siedzialam w komisji na 2 zmiane i pozniej te liczenie do 2 w nocy tragedia;/ ale za to pare groszy wpadnie:)
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Jedynym problemem jest to ze lekarze narazie mówią o cesarce a ja tak bardzo bym chciała naturalnie rodzic, chcialabym w pelni odczuc macierzynstwo od początku a nie pozniej chodzic do konca zycia z blizna :/ no ale jak inaczej sie nie da to coz będę musiała sie z tym pogodzic. Lecz jezeli uda sie rodzic SN to bez żadnego znieczulenia no chyba ze naprawde nie dam rady ale jak tyle kobiet sobie poradzilo i przezylo tez dam rade

- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Wczoraj malo zagladalam i dzis mam nadrabiania

Inna witamy witamy

Elmirka co do antybiotyku to ja bralam Ospamox czy cos takiego, jest on bezpieczny w ciazy.
MarzenaBZ szacun

Agni ja tez musze miec sposob na meza bo on ma swoja filozofie, np jak mamy kilka rzeczy do kupienia to ja wole jezdzic do galerii bo mam wszystko w jednym miejscu, za to maz nie lubi galerii. Jak sie nie mozemy dogadac gdzie jedziemy na te zakupy to ja pasuje, mowie zeby jechal tam gdzie uwaza. I zjezdzimy cale miasto, ostatecznie i tak ladujac w galerii

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ja wg ostatnich wieści od lekarza mogę przeskoczyć na czerwiec z 16 lipca, więc trochę hardcorowo

Co do porodu.... Chcę rodzić siłami natury, wierzę, że wytrzymam i że będzie bez komplikacji. Wiadomo - gdyby coś się działo - zdaję się w pełni na lekarzy i nie mam zamiaru sie stawiać. Oni sa doświadczeni i liczę na ich pomoc, bo to oni studiowali medycynę a nie ja. Jesli jednak dam rade siłami natury - bardzo będę zadowolona pomimo bólu, bo zalezy mi na szybkim powrocie do zdrowia i karmieniu piersią. Co do samej blizny, to w ogóle o niej nie myslę - może być nawet przez cały brzuch, byle tylko synkowi nic się nie stało ani mnie. Cóż... Poród trzeba przeżyć - teraz już nie mamy wyjścia

Nawet czytałam gdzieś ostatnio - czy to było w jakiejś internetowej szkole rodzenia (?!?), że wiele kobiet deklaruje korzystanie ze znieczulenia, ale tylko 30 % z nich faktycznie o nie prosi, bo jednak wystarcza im sama świadomość, że będą mogły sobie ulżyć w razie czego, a potem okazuje się, że ból znoszą

Widzisz Rewelka, moja mama mówi co innego niż twoja teściowa: gdyby tylko dano jej mozliwość skorzystania ze znieczulenia, to by korzystała, bo po co się męczyć. A rodziła bez kompikacji dwójkę dzieci (brata w 4 godziny a mnie w 15 minut, bo przy mnie nie czuła w ogóle początkowych skurczów dopiero jak już zaczęłam się pchać na świat jak nastąpiło rozwarcie).
Dziekuję Mamusie za wiadomość o antybiotykach! Jutro dam znać, jak poszło z moim wątłym zdrowiem i czy faktycznie będe zmuszona je wziąć. Obym tylko dostała się do lekarza to już to uznam za sukces... Że też musiało czepić się mnie takie paskudztwo :/ teraz tylko zmartwienie o maleństwo..... [Które wpycha mi właśnie girkę pod żebra, ale przynajmniej wiem, że ma siły i czuje się dobrze w przeciwieństwie do mnie].
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Witaj Inna. Troche nie zgodze się z Tobą co do cc, piszesz tak jakby poród przez cc nie był pełnia macierzyństwa, wręcz mogłabym wywnioskować, że matki ,które rodziły przez cc mają czuc się winne. Myślę, że moje, i innych dziewczyn rodzących przez cc, dziecko będzie naprawdę szczęsliwe jeśli będzie miało zdrową matkę. Więc wolę mieć cc i móc cieszyć sie wspólnymi chwilami, niż rodzić naturalnie a potem cierpieć. owszem znam matki, które wręcz sobie wykupywały cesarki, ale te , które mają mieć cc ze względu na swoje własne zdrowie i życie nawet niczym się nie różnią od matek rodzących siłami natury. Blizna po cc jest tak nisko i tak mała,tak mało widoczna, że pewnie większość z nas ma więcej blizn od skakania po drzewach i płotach

jedyne co to niestety dla dziecka lepszy jest porod sn, bo podczas cc zostaje ono wręcz wyrwane ze swojego swiata, w ktorym przebywało 9 mcy. ale ono tez sobie poradzi

ja szukam pozytywnych aspektow cc, bo zamartwianie sie nic mi nie da. a boje sie, nie ukrywam
a wiecie laski, ze jak sie bierze przy porodzie sn znieczulenie, to wydluza ono porod, bo znacznie oslabia czynnosc skurczowa? cos za cos niestety. u nas w szpitalu nie ma mozliwosci wziecia znieczulenia, wiec mialabym problem z glowy czy brac czy nie

Boze opadlam z sil, ostatnie dni tak mnie wypompowały, ze szok. co sobie zaplanuje to i tak tego nie robie. mialam isc po zakupy, ugotowac zupe, a wyjelam pierogi od tesciowej, zeby sie rozmrozily i poszlam spac. jak tak mam przebimbać 9-ty mc to ja dziekuje

Cania, nastepnym razem jak bedziesz jechala do galerii to pozycze Ci mojego meza

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Moj maz jak wiekszosc facetow bardzo szybko ma dosc zakupow

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja wlasnie zaglebiam sie w przepisy dotyczące opieki meza nade mna po porodzie, bo chcemy to wykorzystac, ale jak to w internecie milion rzeczy można sie dowiedzieć. ciekawi mnie kto wystawia taki papierek, czy ginekolog, czy internista. czy jest platne 100% czy 80% i wszedzie pisza inaczej

- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Leedwo przezyłam te upaaly, a co bedzie pozniej? Nie chce nawet myslec.

Dzis tezz goooraco, ale zaczyna sie chmurzyc wiec moze sie ochlodzi

Mała sie tak nie fortunnie obrocila ze ciagle siedzi pod zebrami aj, ruszyc sie nie moge

Śliczne brzucie mniejsze wieksze

I wasze zdobycze rowniez

sypialnia agni noo kurcze extra

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Porod czy silami natury czy cesarskim cieciem jest jakby nie bylo porodem i matka jestes taka sama i przy jednym i przy drugim. Tym bardziej jezeli porod SN zagraza twojemu lub twojego dziecka zyciu lub zdrowiu to jest normalne i nie wymaga dyskusji.
Poprostu ja bardzo bym chciala naturalny porod ale wiadomo ze jak beda wskazania do cc to bez dyskusji bede go miala i juz najważniejsze aby z malenstwem bylo wszystko dobrze.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Inna, ja jakbym mogla to w ciazy moge i 1,5 roku chodzic

- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Witam nową koleżankę

Madzia miło że do nas wróciłaś

Czytałam wasze rozważania na temat sposobu porodu. Powiem wam że ja mam mieszane uczucia. Bardzo boję sie porodu, ale w sumie wolalabym urodzić silami natury. Cesarke chcialabym przezyc ostatecznie ..
Zobaczymy jak to bedzie, ale muszimy to przetrwac bo na prawde warto !