BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #883941 przez misiana
Dobranoc mamusie :* :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #883955 przez MarzenaBZ
Kurcze,jak walczyc z forumowym nalogiem,jak chwil mnie nie ma i mam pelno do nadrobienia.
Wiolcia i Misiana,ja tez w zabobony nie wierze,ale patrzcie,czy to nie dziwne ze z tymi myszami zawsze sie sprawdza?
Albo moze to przez to ze sobie ciezarna cos wkreca...no nie wiem...

Dzieki za mile slowa na widok mojej sukienki. Sama jestem w szoku,ze mi ladna wyszla;)

Zycze Wam milej nocy!
Jak sie jutro uda z pogoda to wybieramy sie z mezem na piknik i zjemy sniadanko pod chmurka.
Uczcimy Dzien Matki;)
Dobranoc!

10 lata 11 miesiąc temu #883958 przez wiolcia1004
Misiana ale mnie pocieszylas:P ale naczytalam sie w necie ze to glpie zabobony a ludzie musza sobie podopowiadac i zawsze skojarzyc historie. Ale nie ma to jak wkrecenie ciezarnej no niestety hormony :P Dobranoc

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883959 przez meniado

10 lata 11 miesiąc temu #883960 przez meniado
Agnilla takie L4 dla twojego męża to na pewno wystawia Wasz lekarz rodzinny - wiem bo ja sama brałam na mojego męża po pobycie w szpitalu i w szkole rodzenia też nam tak mówili a w szkole wykładali lekarze ze szpitala- w szpitalu na pewno nie wystawiają takich L4. Ja też mam takie myśli jak Ty ostatnio, czy to ten czas itp. - ale to działanie hormonów i oczywiście obawa jak to będzie bo to totalna rewolucja w naszym życiu będzie - nowe wyzwanie.
ggabii niezłe wygibasy robi to Twoje maleństwo - ja to o takich moge tylko pomarzyć bo moja to totalny leniuszek.
Ja tez się pochwalę swoim brzucholem - czuję się i wyglądam jak ogromny wieloryb - bo brzuchol mam ogromny.
Tu wczoraj w "stroju" z lidla

Załącznik nie został znaleziony

A tu udało nam się dziś wybrac na krótką wycieczkę po lesie i do takich skałek w okolicy a potem był pyszny obiadek nad rzeczką i lody - to w ramach zadośćuczynienia że nie pojechaliśmy w Tatry na spacer.

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 11 miesiąc temu #883963 przez rewelka1312
Meńiado moje malenstwo tez ma prawie 32 tyg a gdzie sie chowa to ja nie wiem :)bo u Ciebie to juz spory brzuszek ale kazda ma inne geny:) mowia ze duzo zalezy od genow, ilosci wod plodowych itp stad ta wielkosc brzucha;)
Ja to jak zwykle nocny marek spac nie moge bo mam jak zwykle taka zgage na noc ze juz nie wiem za co sie lapac, mam syrop gaviscon go moge smialo pic bo nic innego mi nie pomaga,npije sie go 4 razy dziennie a ja mam zgage 20 razy dziennie, najwiecej na wieczor i moze z tymi zabobonami cos tam jest, bo z ta myszka to prawie kazdemu sie sprawdza.
Mowia ze jak zgaga to dziecku wlosy rosna- to nasza sie urodzi z czupryna po pas haha, ale tak na powaznie ja mialam podobno najbujniejsze i najdluzsze wlosy na cay, oddziale a MOJ urodzil sie w 7 miesiacu itez mial bujna czupryne ze tesciowa- jego mama nie wierzyla ze to jej wiec moze cos wtych zabobonach jest:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #883966 przez meniado
Dokładnie duży wpływ mają geny bo wszystkie moje 4 siostry jak były w ciąży to robiły sie ogromne - czy były chudsze czy grubsze przed. No ja to przed chudzinka nie byłam ale teraz to kosmos :) zresztą duży brzuch już miałam pod koniec 3 miesiąca. ze zgaga to współczuję mnie też meczy ale mniej niz wcześniej, póki co migdaly, mleko i jabłka pomagają. z3 miesiąca.

10 lata 11 miesiąc temu #883975 przez MarzenaBZ
Dzien dobry Mamusie!
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego Swieta!

Wiolcia,przepraszam. Faktycznie to pocieszenie mi nie wyszlo.
Glupie zabobony+hormony=stres! W dodatku pewnie niepotrzebny.

Meniado,pieknie wygladasz! Moje siostry okropnie przytyly i bylam pewna,ze tez mnie to czeka. Ale jednak nie:) choc w dwa miesiace wszystko sie jeszcze moze zdarzyc;)

Buziaki i milego dnia!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883980 przez Magdalen
Czesc Laski :D

Too tak... Ja rownież zycze wszystkiego najlepszego kazdej z Nas , duzo pociech z Naszych malenstw , samych radosci z bycia MAMĄ :kiss: duuzo wytrwalosci na przyszlosc i spokoju ducha, malo nerwow, ciagle zdrowych dzieciaczkow i zero problemow z nimi w pozniejszych latach ;) (choc to nas nie ominie :D) i wszystkiego czego tylko MAMUSIE sobie zyczą !!! Muuuaaah !! :D

A u mnie od samego rana tylko switac zaczelo slonce daje eh :( nie dosc , ze duszno cala noc bylo to z rana juz sie taka parowa zrobila ze spac nie moglam :D dobrze ze wiaterek powiewa. :D Ślicznego dnia i nie za goracego zycze :D
Meniado ślicznie wygladasz :) a Tych "skałek " to zazdrozcze:D

Kurcze tez musze sie przemóc i sprobowac nagrac mala jak sie rozpycha :D

10 lata 11 miesiąc temu #883982 przez kinngga87
Dzien dobry
Wszystkim mamusia wszustkiego dobrego zycze chodz w przyszlym roku to bedziemy mogly swietowac bo juz beda nasze malenstwa z nami :) ja kupilam sobie z tej okazji kubek mamy a dla meza kubek dla najlepszego taty i czeka az przyjedzie na porod. Ja dzis mam wizyte u mojej pani ginekolog wiec zobacze moja ksiezniczke i tak bede swietowac :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 11 miesiąc temu #883984 przez Magdalen
To dzis swieto bedziesz Kinga miala udane ogladajac swoje malenstwo :) ja za 8 dni dopiero ide :D juz co dwa tyg wizyte mam :)

10 lata 11 miesiąc temu #883992 przez staślubania
Drogie Mamusie:)
Cmoki w boki i jak najmniej sapania w te upały Kochane;) lekkiego porodu i piersi do przodu:) Tego życzy Mama wszystkim przyszłym Mamom:D

10 lata 11 miesiąc temu #883993 przez elmirka_20
Również i ja życzę Wam, Drogie Mamusie, wszystkiego, co najlepsze z okazji naszego święta - Dnia Mamy! :) Obyśmy były takimi mamami jakimi chciałybyśmy być i żeby nikt i nic nie staneło nam na przeszkodzie w realizowaniu naszych rodzinnych, życiowych celów :) I dużo, dużo zdrówka dla całych naszych rodzin, by nikomu go nigdy nie zabrakło a reszta sama się ułoży :)

I kolejne zdjęcia uroczej, szczęśliwej Mamusi! ;) Meniado, bardzo ładnie wyglądasz i jaka ładna pamiątka :) Ja muszę zacząć robić sobie zdjęcia sama, bo coś widzę, że nie będę miała ani jednego.... (nie liczę zdjęć samego brzuszka do cotygodniowej brzuszkowej kolekcji) A aż żal ściska, by nie wykorzystać parkó, kwitnących drzew i pieknego słonka, które nam przypadły na najlepszy - bo widoczny - okres ciąży :) Już każda z nas ma ładny zaokrąglony mniej lub bardziej brzuszek ;)

Rewelka, jesli sprawdzi się to, co pisalaś o włoskach to mój synek urodzi sie łysy jak kolano, ewentualnie dosłownie trzy włoski na krzyż, bo ja zgagę miałam przez chwilę może właśnie ze trzy razy... Ale byłoby częściej tylko znalazłam na niego sposób :) Uwaga............................................... Już się nim dzielę: jak mi synuś wpycha nóżkę zbyt długo pod żebro lub w wątróbkę czy właśnie żołądek, ze dostaję zgagę........ Idę pod prysznic! :) Wystarczy chwilka, dosłownie, ledwo puszczę wodę a czuję jak synek się wzdryga i momentalnie mija zgaga, ból żeber czy wątroby :D Jak powiedziałam o tym mężowi, to krzyknął: TO NA PEWNO MÓJ SYN !!! :) Tak samo jak tatuś boi sie wody :D Oj, będę miała z nimi ...... Jak się tak zgadają jak synek podrośnie :/ :)

Caniu, jesli dobrze Cię zrozumiałam, to L4 na opiekę nad żoną mąż może wziąć nawet jak nie będzie robionej cesarki? Wystarczy tylko jak lekarz uzna, że stan po porodzie jest na tyle poważny, że musi się mąż żoną zaopiekować, tak? Ja dotąd myślałam, że to tylko przysługuje po cięciu cesarskim..... A akurat bardzo mnie ten temat interesuje bo zaledwie dwa dni temu prezes powiedział mojemu mężowi (po czym miałam bardzo skrajne emocje.......), żeby pamiętał, że "praca jest najważniejsza a dziecko oddać babkom niech się nim zajmą"... Nosz ......... !!!! Sukinsyn będzie mi tu dzieckiem rozporządzał frajer rąbany...... Dziecko ma rodziców. Dobra, kończę temat bo naprawdę wyprowadza mnie z równowagi a nie chcę się znowu denerwować.

Uciekam Drogie Mamusie, niedługo jadę do lekarza, już tak mnie siekło, że ja - która stronię od wszelkich leków i lekarzy - całą noc marzyłam wręcz o zbadaniu przez lekarza i połknięciu antybiotyku... Strasznie się czuję. Boję się o synka. Poza tym i głos mi zanika, już ledwo mówię. Zaprawiłams się aż znowu jestem na siebie zła, ale teraz to już poważnie mnie chytło......

Dobrze, uciekam, napiszę jak wrócę. Miłego, spokojnego i pięknego DNIA MAMUSI Drogie Mamusie !!!! :) Dla wielu z nas to pierwsze nasze święto w życiu, które możemy obchodzić, więc niech ten dzień będzie dla nas wszystkich wyjątkowy! :)

Kinngga, widziałam takie kubeczki w Inter Marche! :) Mój mąż nie leci na takie gadżety, ale ja kombinuję jak tu je zdobyć, bo bardzo mi się spodobały ;) Dla mamy chciałam kupić filiżankę, bo je kolekcjonuje a ta bylaby wyjątkowa :) Bardzo optymistyczna kolorystyka :) Taka wesoła tych kubków i filiżanek :) Szkoda tylko, że Marche mam tak daleko..... Ale może jak sie doturlam, to jeszcze coś wyhaczę... :) Tylko muszę iść na spokojnie bez mojego, żeby mi nie marudził :) Teraz jednak dla mnie najważniejsze - wyzdrowieć.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883995 przez misiana
Hej mamusie :*

Ja Nam Mamusiom tez życze wszytskiego najlepszego w dniu naszego święta ! :*

Dzisiaj u mnie też rano tak strasznie duszno, goraco mimo otwratych okien :( nie dalo sie spac ;(

meniado Pocieszę Cię, moje maleństwo też nie robi takich wygibasów zbyt często ;( Jak juz sie wypina lub rączkę wyciaga to tylko na chwilę i zaraz chowa :) i jak zrobi tak z dwa razy to jest maks :D
A brzuchol masz śliczny :)

rewelka1312Na temat zgagi też cos wiem :( ja nieważne co zjem, wieczorem mam zgagę ;( a jak nie wieczorkiem to budząc sie na siku okolo 12 muszę brać tabletkę :(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #883999 przez Cania
hej Dziewczyny :)

kurcze, przez ostatni 2 dni mało zaglądam i znow mam nadrabiania :D mam nadzieje ze nic nie pomine :D

zaraz zmykam, wsiadam za kolko i rejs do krakowa :) mam dziś w planie ginekologa, hematologa i wizyte w pracy ze zwolnieniem :) zobaczymy czy tym razem znow mi się za wage oberwie :D :) i czy sprawdza się moja teoria jeansowa. zawsze jak je ubieram to dostaje ochrzan, a jak ubieram sukienke to wychodzi ze waze mniej lub tyle co 3 tygodnie wcześniej. Dzis sukienka :P

co do Dnia Matki... Dostalam wczoraj od rodzinki karuzele dla malej z okazji dnia matki :P :) a dziś mnie Juleczka obudzila kopaniem i wypychaniem stopy w bok :) ale tak, ze az mogę paluszki namacać :D :)

Elmirka co do tego L4 to tak, nie jest to opieka tylko po cesarce tylko w każdym pologu, który lekarz uzna za ciezki. Sposób przyjścia dziecka na swiat nie ma tu znaczenia, bardziej samopoczucie mamy po porodzie zarówno to fizyczne jak i psychiczne. może to ze zazwyczaj wiaze się to zwolnienie z cesarka wynika z tego, ze jednak po cesarce dluzej się do siebie dochodzi?

Wiolcia nie wkrecaj sobie jakiś zabobonow o plamach :) nic takiego się nie wydarzy :) nie wiem za co musiałaby się moja mama trzymać, ale chyba trzymala się bardzo dużo, bo ja mam duza plame na biodrze :D

meniado, Agnilla no widzicie... akurat nam w szkole rodzenia mówili (a wykładali tez lekarze ze szpitala), ze takie rzeczy wystawiają w szpitalu :) bo z zalozenia jest to ciaglosc opieki nad kobieta najpierw przez szpital, potem przez meza. mysle ze jeśli sa takie rozbieznosci w informacjach to warto uderzać i tu i tu.

Meniado piękne zdjęcia :D ale w końcu ktoś ma taki brzuszek jak ja :P :) tez jeszcze musze wybrać się z moim mezem na jakas sesje, może tez w takie skalki? mamy cos takiego w okolicy :D :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka