BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #899270 przez Cania
Martyska trzymamy mocno kciuki, niech idzie sprawnie! :)

Dariak oj dokladnie wiem o czym mowisz, tez mi bardzo ciezko. I z zazdroscia czytamo wszystkich juz rozpakowanych heh. A mala ma w tylku i tylko sie przeciaga heh. Pojde na to ktg w srode lub czwartek i pomarudze to moze jak bedzie ktos rozsadny to mnie zatrzyma :) heh. Na to licze. Albo zeby mala sie wziela za siebie i w koncu wyszla :)

Btw swietna historia z nietoperzem :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #899274 przez MarzenaBZ
Cześć Mamuśki :kiss: :kiss: :kiss:

Ja jak zwykle nie jestem na bieżąco!!! Ale wczoraj siedziałam na działeczce cały dzień.
A dziś taka pogoda, że żyć się nie da.... duszę się i ledwo dycham... To masakra...
Otworzyli na miesiąc porodówkę w naszym mieście, więc się cieszę, bo może uda mi się rodzić u siebie!

Szczerze-już chcę bo jest mi coraz ciężej!

Kochane życzę powodzenia w upalne dni :lol:

Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

PS. A tutaj ja z wczoraj - dziś 1 dzień 38 tygodnia (choć suwaczek mi działa inaczej) B) ...jeszcze trochę...

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 11 miesiąc temu #899278 przez misiana
Martyska trzymamy kciuki ! Iguś musi szybko wyjść bo tu tyle cioć na niego czeka ;)

MarzenaBZ Ślicznie wygladasz ;) my mozemy chwalić sie jeszcze brzuszkami, inne mamusie maja zaszczyt chwalic się zdjęciami swoich maluszków ;)

Dariak niesamowita ta historia z nietoperzem ;D ja na twoim miejscu chyba dostałabym zawału hehe ;)

A tu coś na poprawę humoru :)
www.supermamy.pl/brzuszek/4167/OKROPNE-s...-kobiet-w-ciazy.html

10 lata 11 miesiąc temu #899281 przez SylwiaWiktoria
Witam,
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo.

10 lata 11 miesiąc temu #899293 przez Ali
Dariak ale jaja z tą historia z nietoperzem! Ja mam stresa jak muszę gdzieś spać, gdzie nie ma moskitier, bo wiadomo komary i rózne dziadostwo może wlecieć do domu. Ale nietoperz mnie powalił na kolana :laugh:
MarzenaBZ jaki zgrabny brzusio :) i wydaje mi się, ze jeszcze dosyć wysoko. Mój już tak opadł, że ostatnio tata mi się pytał czy nie da się z tym cos zrobić hehe :laugh: Pewnie, że się da - trzeba urodzić ;)
A ja wróciłam z moich lodów, na które nie dałam rady dojść niestety :( tylko sobie smaka narobiłam, ale jak już byłam w połowie drogi poczułam, że nie dam rady dojść tam i jeszcze potem wrócić. Odpoczęłam na chwilkę i wróciłam do domu. Moje stopy grożą eksplozją, takie są napuchnięte :S
Misiana właśnie oglądam - masakra :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #899297 przez dariak
Cania to można powiedzieć, że jedziemy na tym samym wózku, ja już nie wiem jak mam do małego przemawiać :), nic na niego nie działa sie zaparł rączkami i nóżkami i koniec, nie chce wyjść.

MarzenaBZ bardzo ładne zdjęcie i zgrabny brzusio :)

Misiana w sumie to też mało co nie dostałam zawału hahah ;D a co do tej galerii to masakra :laugh:

Ali obawiam się, że na nietoperza to nawet moskitiera by nie podziałała, albo by się w nią zaplątał, albo by zrobił dziurę i przeleciał tak myślę, bo szybkie to :)

10 lata 11 miesiąc temu #899298 przez tosienka
witajcie kobietki :)
wszystkim mamusią szczerze gratuluje, cudownie tak móc przytulić swoją kruszynkę, zobaczyć :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :P
ja też już chce.
dzisiaj byłam u swojego gina na kontroli i cisza, wszystko mam wysoko rozwarcie tylko na "palec" jak to mówił mój lekarz, a ja poprostu w załamke poszłam,
ja już sama nie wiem na kiedy mam termin porodu,
na karcie ciąży mam 10,07, według badania prenatalnego w 18 tc, mam na 20,07, a według miesiączki na 04,08,
ja już poprostu jestem wyglupiona :( płakać się chce, wiem że jak mnie chwyci to pojade ale ile można czekać, i na kiedy się nastawić. teraz kolejną wizyte mam na 15,07, a teraz jeszcze te upały, u mnie dzisiaj 35'C

10 lata 11 miesiąc temu #899300 przez maggi
Tosienka a czemu takie rozbierzności? skad ta data 10.07? nie zazdroszcze bo rzeczywiście nie wiadomo na jak dlugie czekanie sie nastawić. A jak dzidzia z waga stoi?

10 lata 11 miesiąc temu #899304 przez tosienka
na 10,07 po pomiarach maluszka według główki i kości piszczelowych, czy coś takiego. a co do wagi miałam robione 6 tygodni temu i było 2280, boje sie że gdyby było na 4,08 to czy wody nie zrobią mi sie zielone, bo to rozbieżność 4 tygodni :(

10 lata 11 miesiąc temu #899305 przez marta0488
9 miesiecy czekałymy na taki ruch na forum, aż w końcu zaczną sie te porody i bedziemy mieć maleństwa przy nas. Teraz to taka lawina że nie ogarniam :)
Agni Pola jest przesliczna, gratulacje dla świezo upieczonych mamusiek i dużo siły i cierpliwości dla tych których malenstwa sa juz na świecie ale jeszcze nie tak całkiem przy Was
Czekam aż te upały sie skończą bo już nie ogarniam tematu, ja sie męcze a co dopiero Młoda.....niech juz się ochłodzi!

10 lata 11 miesiąc temu #899309 przez MarzenaBZ
Ahahahahaha Misiana, ale się uśmiałam z tych sesji...masakra:D
No cóż...

Jak wygram w lotka, to na 100% zbuduję sobie dom z basenem!!!
Jak zaraz się nie roztopię, to ugotuję! :sick:

10 lata 11 miesiąc temu #899318 przez elmirka_20
Hansel, mi odszedł czop śluzowy 18 i 19 czerwca. Jednego dnia tak jak opisałaś: przezroczyste zupełnie i bez domieszki krwi, taki prawdziwy czopek ;) A na drugi dzień z rana mlecznobiałe i już rzadsze a potem już zupełnie nic. Ale to niestety o niczym nie świadczy :/ Bo może sobie czop odejść nawet kilka tygodni przed porodem a i dużo kobiet nawet tego nie zauważa. I pewnie mają lepiej, bo tak to sobie człowiek nadziei narobił .... No cóż - czekamy :) Nic innego nam nie pozostaje :)

Agnieszka_H !!! GRATULUJĘ !!! :) No prosze ! :) I kolejna w gronie szczęśliwych MAM :) Wspaniale, życzę Tobie i Antosiowi duzo, dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku! ;)

Tosienka, coś starszliwie duże masz te rozbiezności w terminach porodu. A z miesiączki i z USG robionego do 12 tygodnia ciąży, to jakie masz terminy? Bo te sa najbardziej prawdopodobne wg lekarza i położnej ze szkoły rodzenia. Nie martw się na zapas - na pewno żaden lekarz nie przegapi Twojego terminu i do takiej sytuacji by zaniedbać i przegapić ciążę nie dojdzie!

10 lata 11 miesiąc temu #899323 przez tosienka
z miesiączki 4,08, a z uzg z 6 tc też 4,08, a z 12 tc na 20,07. lekarz mi niby tłumaczył że byłam już w ciąży podczas ostatniej miesiaczki, praca wywołała u mnie krwawienie, paranoja

10 lata 11 miesiąc temu #899325 przez rewelka1312
Hansel ja tez mialam 3 i te w 20 tyg mialo byc ostatnie ale stwierdzili ze zrobia teraz zeby zobaczyc jak mala lezy a moczu ani razu mi nie pobierali.
Mala wazy 2960:) zdjecia nie mamy bo jest za duza i zaslaniala sie raczkami i polozna powiedziala ze ma dlugie wlosy haha:) jezzcze nie schodzi w dol ale mowi ze jest dobrze ulozona i wszystko gra:) dzis wykupilismy tabletki i od jutra bede brac moze cos pomoga zeby lzej urodzic:)
Tyle naskrobalyscie dzisiaj ja juz nie nadazam ktora urodzila hehe juz tyle tych dzieciaczkow jest:) my dzis od babci holenderskiej dostalsmy zaproszenie na fest jej urodziny 26 lipca ha a na 25 mam termin ale jak urodze za tydzien to juz z lenka pojdziemy:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #899334 przez meniado
W końcu mam Helenke przy sobie :) a oto ona, cały czas śpi

Podziękowania: malgorzatawalak, elmirka_20, Ali, misiana

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka