BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #885637 przez ann-sunshine
Maniula miło że choć na chwilkę wpadłaś do nas :-)

Aggi masz rację machnęłam się o jeden dzień, to dziś mam 29+5 :-)

Inna dobrze, że wszystko się u ciebie unormowało i że będziesz miała pomoc. Stresu pewnie związanego z mamą się nie pozbędziesz, ale oszczędzaj się chociaż ile możesz.

Missy a teście może lepiej że przed porodem niż po?

Katsi biedulinko, ile jeszcze do cc zostało?

Missy czyli gniazdko dla Mai już prawie gotowe :-)

Jakoś ciężką głowę dziś mam, a taki długi dzień dziś przede mną, buuu, obym dała radę

Trzymajcie się kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #885645 przez missyy
Ann-sunshine
Nie zdziwię się jak po porodzie też będą chcieli się zjawić. Tym bardziej, że tak daleko mieszkają, to na pewno przyjadą. ;]
Gniazdko się szykuje ;D Jestem z tego powodu niesamowicie szczęśliwa, seriooo:D Mam taki niedosyt, bo musiałam zawsze być zachowawcza, ukrywać ciąże, bo nie wiadomo co się złego stanie. A broń boże jeszcze się "chwalić", nawet na fejsie.
Najgorsze chyba za mną i na tym finiszu chce się nacieszyć tym wszystkim. ;)

ale dziś emocjonalna jestem :P jak na kozetce u lekarza :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 11 miesiąc temu #885702 przez ann-sunshine
Missy należy ci się :-) ciesz się do woli, wpatruj w mebelki do woli

Wiecie co, postanowiłam zaszaleć i kupić sobie poduszkę rogal do karmienia. Dwa lata temu to był kosmiczny wydatek rzędu 100 zł, a teraz na allegro z przesyłką są za 32 zł :-) a może uda mi się używaną kupić to w ogóle taniocha będzie.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #885711 przez aggi
Dzień dobry :*
Znów dziś długo pospałam.. ale chyba krzywo leżałam bo mnie
tak w środku bolało tak jakby gdzieś między łopatką a żebrem tam gdzieś głęboko ;/ Zrobiłam fotkę do kolejnego porównania, zjadłam śniadanko... teraz poczytam trochę :) Szaro i buro za oknem, ale ja jestem ZA. Zdecydowanie lepiej mi się oddycha i funkcjonuje :)

Ale głupie sny miałam ! makabra.. jeden że maluch mi wbijał rączkę tak jak zawsze w bok i jeździł pod skórą i ja mu tam rękę przykładałam.. a on przebił skórę i mnie chwycił ! normalnie szok ;/ a później już tylko śniły mi się sterty pampersów i przewijanie przewijanie przewijanie... Nie wiem co to miały znaczyć te sny :/

Inna fajnie że zakupy udane :) Teraz leż i pachnij !

missyy jakby mnie teściowa odwiedziła to bym w psychiatryku wylądowała ;> Ty też zakupy porobiłaś :D Poka poka my lubimy oglądać :D

Ann daaasz radę , kto jak nie Ty :) jak zakupisz to poka później :)

A ja dzisiaj do ginka na 18/19 .. relacje pewnie zdam jutro :P
Ale trzymajcie kciuki :)

Patrzajcie na porównanie:

87cm przez pępek, 5,5kg na plusie od początku.

10 lata 11 miesiąc temu #885712 przez katsi87
Hej Dziewczynki:D

ehh Ja wkońcu poszłam do lekarza bo juz mnie szlag jasny trafil nie ubierajac tego w slowa inne: nie spalam znow: mimo waszych rad: mleko spacer melisa dlugi prysznic relaksacyjne olejki grrrrrrrrrrrrr mowie wam;horror kolejna noc;(

Umeczylam sie aby: od poniedzialku juz jestem wyczerpana;/
Lekarz przepisal mi hydroxyzynę: dziś mam wziac jedna na noc.ale juz mnie korci zeby wziac: wlozyc stopery do uszu i zasnac. Ale jade potem z B do babci i mamy i nie moge marnowac tabletki:)

Dzis odbieramy ubranka posciele itd dla Fasol od babci: kurcze wiecie ile tego jest!!! Masakrycznie duzo. Szok:D
Po po0wrocie od lekarza poplątalam sie z odkurzaczem po domu:) musze Fasolową szafę ogarnąc i powycierać półki ale chwilowo mocy mi zabraklo. czekam narazie na przyplyw mocy.

Forum nowe mnie wkurza bo z telefonu nie mozna go ogarnac i musze wlaczac lapka specjalnie: pozatym tak jak aggi uwazam: ze szpitalnie: BLE.

Z lekarzem gadalam o cc: ma byc niby 30 czerwca w poniedzialek. jak dotrwam, ale szczerze to te 30 dni mnie przeraza:jak Ja juz sil nie mam wcale:(
Nie wyobrazalam sobie tego tak.
AAAA wiecie ze schudlam?!!! Waga sie cofnela o kilogram. No wiec tak to wyglada: tydzien nie wymiotowalam za to wczoraj dwa razy i dzis juz raz. Masakra.
Jak u Was brzuszki: widzicie rozstępy jakieś? Ja dzis az lekarza poprosilam zeby on obejrzal brzuch bo Ja he paranoje juz mialam ktoregos dnia:) Ale on tez nic nie znalazl:d
Mi jedna Ziaja Mamma Mia idzie w tygodniu: nie to ze reklamuje ale he krem ten uzywam na brzuszek od poczatku.
Najbardziej w sklepach jest chore to, ze to tyle kosztuje, te kosmetyki z notka,, dla ciezarnych" automatycznie podnosi cene!
Ja dzis nic nie gotuje znow: wypad do babci i mamy równa się, że coś moze nawet zwiozę sobie na jutro:)hehe

ehh milego dnia kobietki:)

10 lata 11 miesiąc temu #885721 przez aggi
katsi kochana Ty tak nie szalej z tym odkurzaczem po domu! Ty Ty ! musisz odpoczywać i się nie przemęczać :* Nie mam rozstępów na szczęście :D Ja nie używam nic, tzn tylko codziennie wieczorem pod prysznicem robię sobie masaż gąbką szorstką brzuszek, pośladki, uda, cyce.. :P udanego wyjazdu do babci i mamy :) Ja dziś młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym robię i szczypiorkiem :D

10 lata 11 miesiąc temu #885735 przez MAniula
Hej, ja dziś odwiedziłam Biedronkę :) i kupiłam też koszulę nocną, faktycznie fajna. Kupiłam sobie też leginsy ciążowe i piżamę ciążową bo nie lubię spać w koszuli nocnej ale wiem, że w szpitalu trzeba wiec na jego potrzeby ze dwie będę mieć.

Zakupoholikiem jeszcze nie zostałam bo cały czas hamuje mnie ten remont, który się dowiedziałam przesunie się na 23 czerwca ;( eh a potem 3 tyg z życia wyjęte, a gdzie późniejsze porządki? Gdzie przygotowanie wyprawki, pranie, prasowanie. Trochę mnie to przeraża dzisiaj...

Natalia ja też chodzę do endo co 6 tyg. w przyszłym tygodniu się kłuje i potem mam właśnie wizytę.

Aggi ja wczoraj miałam podobne danie ;) mmmm pychotka ;) a dziś szpinak z makaronem bo nie chce mi się robić naleśników.
Aggi 87 cm? Ja nie mogę a ja się martwię, że mam mały brzuszek ;) Heh, ty chyba miałaś 60 cm w talii, ja mam już 95cm. Zdjęcia robię za tydzień:)

Ann a rogal ten tez będzie ci służył do spania? bo ja tez patrzyłam wczoraj nawet ale za takimi 170cm żeby mnie zmusił do spania na boku...

No i myślicie że to łóżeczko będzie fajne??
allegro.pl/spiacy-mis-lozeczko-szuflada-...lek-i4241962426.html

Ja jeszcze kaski z ZUSu nie dostałam ciekawa jestem kiedy przyjdzie... ;)

papap

10 lata 11 miesiąc temu #885755 przez nooia
Da się edytować, ale chwilowo się nie da. Jutro już to będzie działać, jak i wiele innych rzeczy. I parę nowych.

10 lata 11 miesiąc temu #885777 przez aggi
MAniula ja zrezygnowałam z leginsów ciążowych choć fajne te w biedronce... ale za chwilę przyjdą upały znów i spodenki będzie trzeba nosić :) a póki co w legginsy swoje się mieszczę więc w nich chodzę :) kurczę ja jak nazłość nie pamiętam ile miałam przez pępek obwodu na początku ciąży - głupia ja że nie zapisałam.. no ale na zdjęciach widać że brzuch był sporo mniejszy :P co do rogala to pewnie taki wielki będzie wygodny do spania, ja wkładam poduszkę między nogi i jest super to co dopiero taki rogal :) łóżeczko bardzo ładne :)

10 lata 11 miesiąc temu #885801 przez MAniula
Dzięki za info o Edycji ;)

Ja leginsy kupiłam bo mimo że mam jedne stare rozciągnięte co po domu chodzę to już czasami czuję, że mnie opinają ;) a ja zamiast dresów w getrach śmigam po domu. I nawet sobie pomyślałam, że z tej mojej piżamki tzn spodenki mogę nosić jako spodenki letnie bo są szare jak zwykłe dresy ;) a w pepko kupiłam krótkie spodenki płócienne na gumce i sznurku, które rewelacyjnie się sprawdziły w upały.

No i ja Aggi też nie pamiętam swojego obwodu z przed ale w granicach 65-75 cm się mieściłam heheh zależnie ile zjadłam...

10 lata 11 miesiąc temu #885807 przez aggi
MAniula to ja po domu śmigam w byle jakich szmatkach :P dresach, spodenkach starych jakichś :) no wiadomo że obwód raz mniejszy raz większy zależy ile się zjadło :D

10 lata 11 miesiąc temu #885835 przez aggi
asienka mam sprawę :) czy mogłabyś mi przypomnieć jak się nazywał ten ciuch w czechowicach co mi pisałaś kiedyś? ;) byłabym wdzięczna :)

10 lata 11 miesiąc temu #885941 przez ann-sunshine
Dobry wieczor

Pierwszy dzien kursu za mna, ale jutro 8 godzin siedzenia na krzesle !!!

Rogala chce malego i porecznego, tylko do karmienia. Teraz miedzy nogi mam jednego jaska a pod glowe drugiego i mi starcza.

Aggi slicznie brzucho rosnie i zmienia ksztalt.

Katsi mam nadzieje ze juz spisz i pospisz do rana

Maniula lozeczko swietne i jak z materacem to niezla cena.

Dobrej nocy

10 lata 11 miesiąc temu #885960 przez dziulka
Dziewczyny nie miałam siły wcześniej napisać a poza tym nie moglam z telefonu nic napisać. Chciałam Wam tylko napisać że 30.05 ok11 na świat przyszła moja córeczka Zuzka. Waży 820 gr i ma 36 cm. Jej stan jest średni i stabilny. Oddychała sama. Lekarze mówią że trzeba czekać . Widziałam ją tylko przez ulamek sekundy i to z daleka .... Jest sliczna . Mój T... Już u niej był . Mam zdjecie . Jak uda się to wstwie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka