- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

ah, ta pomidorowa:) też wczoraj robiłam i na dzisiaj mi została

Wiki- widzę, ze teraz wszystkie siedzimy przy ubrankach, pierzemy, prasujemy i segregujemy

też już myśle o fryzjerze

co do luteiny, to ja właśnie biorę rano i wieczorem dopochwowo 100 mg.. ale nie wiem, jak długo będe brała.. dowiem sie pewnie na następnej wizycie- 25.06

no wlaśnie, jakbym miała używany od kogoś z rodziny to spoko, ale z racji że kupiłam używany na allegro od obcej osoby, to wszystkie części, ktore miały styczność z ciałem bądź z mlekiem będe wymieniać na nowe odpowiedniki..
Midnight- współczuje... zarówno obaw o dzidzie, jak i straty bliskiej osoby... mam nadzieje, ze jednak z małym będzie wszystko dobrze i że nie dojdzie do zadnego zatrucia... :*
Inna- no wlaśnie już pisałam Wiki, ze jakbym miala używany od kogos z rodziny, to inna sprawa, ale z racji , ze kupiłam używany od obcej osoby, to wszystkie częsci, które miały styczność z ciałem bądx mlekiem będę wymieniać na nowe, a tylko zasilacz, i te elektryczne częsci zostana stare.. a i tak mnie to dużo taniej wyjdzie

a mój mały tez ostatnio cały czas się wierci

Marsi- ja własnie ostastnio powiedziałam mojemu Ł, ze czuje się jak wieloryb

co do laktatora, tez sie zastanawiałam, czy w ogóle kupować.. tez chce karmić piersią

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17
Wzięłam się za coś i zrobiłam sos z mielonym mięsem do ziemniaków, tak żeby mi starczyło na dwa dni, bo kto wie jak jutro będę funkcjonować.
A tak chciałam sobie pranie porobić i poprasować ciuszki małej, ale muszę jeszcze trochę poczekać, meble jeszcze dobrze się nie wywietrzyły. Wrrr... nie lubię tego zapachu ;]
W sobotę pójdę jeszcze raz zbadać mocz, oby ten antybiotyk coś pomógł... Mam go brać jeszcze do pt lub soboty.
Jutro wizyta u ginekolog, będzie miała co oglądać, patrząc na moje wyniki. Wszędzie coś nie tak ;/ Oby mi nie powiedziała niczego innego niż pozostali lekarze.
Już zniosę nawet to osłabienie i otępienie, byle tylko malutka miała się dobrze. Wczoraj fikała sobie, dziś coś nie bardzo i od razu się denerwuje ;/;/
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

Ann słońce ty moje

Co do obiadu to ja dziś z wczoraj barszcz z botwinki i dzisiejsze naleśniki, mniam właśnie jem z serem i sosem truskawkowym do którego dodałam kilka listków mięty... mmmmmmm

co do laktatora to wiem, że nawet są wypożyczalnie. Hmmm ale chyba kupię właśnie taki elektryczny no chyba, że się okaże, że któraś z kuzynek będzie miała na stanie i mi użyczy.
Jak same wiecie ja jestem wyprawkowo ciągle w lesie i tak pewnie zostanie do czasu po remoncie. Ale mam osobne pudełko do którego wkładam to co już mam

Chciałabym, żeby się już zaczął ten remont bo ile można czekać...
Tym dziewczynkom którym jakieś nie dobre wyniki wychodzą duuużo zdrówka życzę. Kurcze, że takie rożne dziwne przypadłości nam grożą w ciąży ;(
Dziulka - myślimy o Was!!!!!
aha i mam pytania dwa

Czy myślałyście o pobieraniu krwi pępowinowej? Ostatnio o tym pomyślałam, jeszcze nie szukałam za dużo w necie a tylko przeczytałam artykuł w gazecie.
I co myślicie o pieluszkach wielorazowych ale nie tetrowych tylko takich eko co to mają wkłady chłonne. Ja o tym myślę ale nie dla noworodka tylko dla starszego maluszka. Początkowy koszt jest wyższy, ale potem chyba taniej bo nie dokupuje się ciągle nowych tylko pierze...
Ciekawa jestem waszego zdania

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Co dziś gotujecie??? U mnie warzywna mmm z kalarepką, kalafiorem, fasolką szparagową... pychotka

Jadę jutro na tę glukozę.. niech stracę. Ale postanowiłam i już. Bo po weekendzie upały zapowiadają a teraz pogoda normalna żeby jakoś to przeżyć to siedzenie i pobieranie

o kurcze ale mam nadrabiania

Inna tak to jest ciuszków dużo a później maluch nie ma kiedy wychodzić tego

jakoś to będzie na tej glukozie, bardziej się boję tego trzykrotnego kłucia ;/
marsi ja mieszkam na południu, śląsk. 260zł 3d kosztuje no paranoja jakaś. Dlatego jechałam godzinę drogi by załapać się darmowo. Przynajmniej nie szkoda jakby maluch się zakrył. A co do pampersów to ja mam pampersy, dady i babydream - jedynki po jednej paczce i je przetestuje. A dwójki mam dady bo koleżanki używają bez problemowo

natalia ale noc ja bym chyba z pełnymi majtami leżała w łóżku ! masakra... bratowa mojego męża urodziła dwa tyg temu 58cm i mała jeszcze się mieści w ciuszki 56

missyy zdrowiej:* Wiesz co ja całkiem nowe kupowałam na 56 bo nie miałam nic. 62 to już mieszanka lumpkowych i od koleżanki + kilka nowych. 68 mam dość dużo od koleżanki i też używanych. no i kilka na 74. Ale 68 i 74 w pudle są. Niby dużo niby nie sama nie wiem

asienka no to oby wszystko już było dobrze i był zdrowy

Ann ja jedyne co bym zmieniła to kolorystykę np mamusie dziewczynek na różowo, a mamusie chłopców na niebiesko

katsi podobno ma to forum być lepsze no ale oni tylko tak obiecują

Kurcze ale produkujecie

zaraz dopiszę drugiego posta bo ZA DUŻO tego i później mnie nie doczytacie

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Wiki no co Ty całkiem nowe to mam ciuszki na 56 i pojedyncze sztuki z innych rozmiarów

midnight niestety co lekarz to opinia masz rację.. no i zero pocieszenia tylko straszą i straszą ;/ oby było wszystko dobrze trzymamy kciuki !
Inna mój maluch też od dwóch dni tak szaleje jakby nie wiem co się tam w tym brzuchu działo. Szok, jak nie moje dziecko

marsi ja też tak w 38-39tc mogę rodzić

O kurka widzę że forum się nam coś zmieniać zaczyna

MAniula o krwi pępowinowej słyszałam i czytałam wiele, ale chyba nie będziemy pobierać. A co do pieluszek hmm widziałam na allegro właśnie takie wielorazowe z wkładami.. może kiedyś dla starszego jak już chodzić będzie to będzie wygodniejsze, póki co chyba jednak będę stosowała klasyczne pampersy

No skończyłam

Która mnie doczyta to ma wielką porcję galaretek z owocami

Robiłam takie warstwowe z bananem i truskawkami

aha i nie wierzę że macie tyle w obwodzie kobietki.
No patrzajcie ja dzisiaj specjalnie foto zrobiłam
i czytając ile macie to się za głowę łapię i stwierdzam żem
jakaś niedorobiona chyba

regularnie.. nie wiem czy taka moja natura czy co. Lekarz mówi
że dobrze wyglądam..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

To mi sie baaaardzo podoba

Mamusia juz w domciu i od razu zadbalysmy żeby zdrowo się odzywiala razem z nami wiec dzis skromnie w warzywniaczku zostalilysmy skromne 40 zl w warzywkach i owockach ahh jaka radocha

I jak mialy byc niezdrowe mielone pelne tluszczu bedzie pyszna i lekka fasolka szparagowa mniam a teraz sie uraczam koktajlem z truskawek mmmm niebo w gębie

MAniula ale mi narobilas smaka na ta botwinke o ja Cie chyba w piatek ide na rynek i na weekend zrobie jakoś albo szybciej mamusia zrobi

A o tej krwi pepowinowej myslalam tylko nie wiem skad sie mam dowiedzieć jak to sie odbywa jakie sa koszty itd troche zielona jestem w tym temacie a to jednak wazne

Marsi ja w sobote zaczynam 33 tydz kurcze ale to leci

Asienka kochany mezus nie ma coo, mój jak widzi zdjecia to mi tylko mowi ale gruba jestes hehe oczywiście w zartach

Aggi jaka Ty "malenka"

Robiłam wczoraj zdjęcia porównawcze przed ciążą i obecne miedzy zdjęciami jest rok różnicy. Jak uda mi sie to dodam oby dwa

Widzę zmiany na forum

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Aggi ja też mam już 102 tak jak dziewczyny ( tylko 8,5 kg na plusie). Ja już Ci kiedyś pisałam, że Ty musiałaś być wklęsła przed ciążą, więc raczej z niedorobieniem to nie ma nic wspólnego

Rzeczywiście poemata walnęłaś

Maniula ja kiedyś myślałam o tej krwi pępowinowej i nie ukrywam, że bardzo bym chciała to zrobić, ale koszty są jednak zbyt duże. Wiem, że w razie czego posiadanie takiej krwi jest bezcenne, ale jak się nie ma wolnej większej kwoty, to jednak ciężko to jednak załatwić. Co do pieluszek, to na pewno jest to dobry pomysł, chociaż powiem szczerze, że jeszcze o tym nie myślałam. Ja nie wiem jak sobie z jednorazowymi poradzę, bo niestety należę do tych osób, na które widok

missyy nie jesteś sama z niewypranymi i niewyprasowanymi ciuszkami

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Jakoś ostatnio nie mogę ogarnąć 2 forum na raz

U nas znowuż pada deszcz

- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mąż do pracy wyprawiony, śniadanko zjedzone - pyszne kanapeczki z działkową sałatą, rzodkiewka i szczypiorkiem.
Prysznic zaliczony, ciałko oliwka wysmarowane. Teraz popijam kawusie i oglądam TV. Później małe sprzątanko i zakupy.
Dzisiaj na obiadek kuskus z warzywami i kurczakiem po indyjsku

Na koniec dnia relaksik u kosmetyczki

A jak u Was się zapowiada dzionek?
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Pozdrowionka i miłego dnia.