BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #888099 przez missyy
Maniula Przez jakiś czas brałam Żurawit, jak miałam w pierwszym trymestrze bakterie i erytrocyty w moczu, potem się uspokoiło, wyniki ok, więc już nie brałam. A teraz to mnie dopadło ze zdwojoną siłą ;]
Ja w tamtym tygodniu zrobiłam takie zakupy, fajnie bo sprzedawcy mają wszystko co tylko potrzebne z listy. Za jedną przesyłką to i taniej. Pozamawiałam podkłady, prześcieradło, pieluszki tetrowe, płatki kosmetyczne, wkładki laktacyjne. Większość jest w korzystnych cenach więc czemu nie, nie trzeba się z domku ruszać ;)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #888100 przez asienka87
Ann no stres jest, jest... ja już się boję, ze poród moze w każdej chwili nastąpić :P obiadek gotowy, mniam :) uwielbiam wszystko z koperkiem :D
No właśnie mnie też położna powiedziała, że lepiej paznokcie na stopach też mieć bez lakieru, bo jednak najszybciej na stopy popatrzeć.. można mieć tylko lakier bezbarwny :)

Honka nawet nie strasz :P czyli urodziłaś już w 36 tygodniu :)? to za 4 tyg by było... ło matko ;)

Maniula mam podobnie, kredyt na mieszkanie, comiesięczne oszczędności poszły na remont, a takie większe oszczędnosci odłożyliśmy na auto- bo chcemy w przyszłym roku zmienic, a troche nam jeszcze brakuje... no ale zainteresowałyście mnie tą krwią pępowinową... muszę poczytać o tym :)
a ile takie wielorazowe pieluszki kosztują ? jak to wygląda z wkładami? kurcze, muszę sie doedukować :)
ja robię tak sos koperkowy : gotuję pulpety w wodzie z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym, jak już pulpety będą ugotowane, to je wyjmuję, zabielam śmietaną z odrobiną mąki i chwilę gotuję, aby zgęstniał, na koniec dodaję dużooo koperku pokrojonego :) i na koniec wkładam z powrotem pulpeciki i gotowe :)
co do zakupów allegrowych, to ja już mam tyle w "obserwowanych" że szok :) tylko czekam na wypłate ;) ehh, troche pójdzie kaski znów :P ale co zrobić :)
też zaczęłam wczoraj omawiać z położną etapy porodu :)

Inna niestety , co do zgagi, to nie pomogę... nie miałam , nie mam i mam nadzieje, ze nie będę miała :)

10 lata 10 miesiąc temu #888102 przez kakadu
______/ /_____________
zauważyłam, ze dużo dziewczyn przestało się odzywać zostało może z 10? Na początku było dużo wiecej nas.
Co do rennie to ja przy każdej ciązy brałam, trzeba tylko uważać bo to cukier, więc jak ktoś ma podniesiony to z umiarem bo rennie szczegolnie owocowe wcina sie jak cukierki, jutro czekają mnie badania, krew i etc. a w poneidziałek wizyta i usg,

Przede mną kilka stresujących dni, mase problemów w pracy i w zyciu codziennym, no ale zobaczymy do wtorku wszystko powinno sie zdeklarowac, mam nadzieje ze pozytywnie

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888116 przez Gąska
Cześć dziewczyny! :)
Chyba nie dam rady nadrobić zaległości, za dużo piszecie :)

Z tego co wyczytałam wszystkie kompletujecie już wyprawkę i my powoli zbieramy wszystkie potrzebne rzeczy. Większość już wybrana czeka tylko na kupienie.
Wyczytałam,że już prasujecie ciuszki, mi jeszcze daleko do tego, na razie wszystko piorę w zwykłym proszku i płynie, segreguje na wszystkie etapy życia naszego bąbelka ;) A w lipcu będę prała już w Loveli i prasowała :) Mam po spadkowy zapas ubrań, więc na pierwsze co najmniej 4 tygodnie będę miała spokój :D akurat wtedy mały z części rzeczy wyrośnie i wyciągnę nowe :D

My rośniemy, już 10kg na plusie ;) Nasz maluszek grasuje nóżkami po żebrach ;) W poniedziałek mamy wizytę u ginekologa, a we wtorek USG Dopplera , także przyszły tydzień będzie obfitował w podglądanie maluszka.

Po postach Missyy wystraszyłam się o moje TSH, bo na początku również miałam za wysokie, zrobiłam szybko wynik i ku chwale 1,90 :D wiec nie skacze już :) Morfologia lepsza niż poprzednio, mieszczę się nawet w normach dla nieciężarnych ;) mocz na szczęście też czyściutki ( ostatnio były i bakterie i fosforany :( ) Nie ma co chwalić, bo wczoraj się nachwaliłam,że tak dobrze wszystko wyszło i na wieczór przeszła na mnie zaraza wirusowa z M. :(
Byłam u lekarza i na razie nie ma tragedii, ale trzeba pilnować migdałków i gardła.

Dziś mamy 5 spotkanie w szkole rodzenia, póki co oglądaliśmy czeskie porody, sale porodową i oddziały, mieliśmy rozmowę z psychologiem ( bardzo budującą :D) i przerabialiśmy fazy porodu :) Standardowo uczymy się oddychania przeponą co zajęcia.

A ja z syneczkiem ślęczę nad książkami, bo w sobotę zaczyna się sesja i na pierwszy rzut prawo pracy ;)
Noce długie i męczące z uwagi na rosnący brzuszek i kaszlącego M. który dziś został przeniesiony na dół do salonu :) a w dzień drzemki :blush: :blush:

Miłego popołudnia dziewczyny :) Trzymajcie się 2 w 1 :)

Ann u nas będzie Oskarek :)

10 lata 10 miesiąc temu #888129 przez nataliaa87
No to jestem już trzecia z wizytą w poniedziałek :D

Kakadu to prawda, że nie wszystkie dziewczyny się odzywają. Ale zgrana ekipa została :D
A Ty jeszcze pracujesz??

Gąska powodzenia na sesji :D Jak ja się cieszę, że mam już to wszystko za sobą.. Miesiące wyjęte z życia :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888139 przez aggi
Dzień dobry :kiss: kurczę chwile mnie nie było i znów dwie strony :D Istne szaleństwo.
Byłam dzisiaj na tej glukozie. Znośnie ;) Wypiłam pyyyyyszne a tak mi się pić od rana chciało
to jeszcze bardziej smakowało :whistle: także nie było tak źle i nawet podowiadywałam się
jak później wizyty położnej się umawia jak się wróci z dzieciem do domu itd.
Babcię też odwiedziłam i tak mi dzień minął. Na wcinaniu truskawek i siedzeniu z babcią ;)

Inna hheheh trzeba torbę zacząć pakować a ja torby nie mam :D fajne zdjęcia, będzie fajna pamiątka i powiem Ci zmieniłaś się nie do poznania teraz :D ale oczywiście ciąża Ci służy! co do zgagi to nie pomogę bo nie mam, ale podobno pomaga mleko, migdały, cukierki miętowe ;) a jak nie pomoże to do apteki :)

natalia hahahhaha ale mi słodzisz z tym 'wklęsłym' :P makabra serio czuję się taka jakaś dziwna tutaj :D

honka może zapytaj lekarza o poradę co to może być? Mi zaczął twardnieć brzuch ostatnio.. napewno wspomnę lekarzowi przy kolejnej wizycie. paracetamol podobno w ogólnie nie szkodzI w ciąży :) także jak bardzo boli to bierz!

marsi fajny dzień u ciebie i pyszny obiadek :D U mnie jarzynowa od wczoraj :P

MAniula to ja też dzisiaj na badaniach byłam krew, mocz i glukoza. Ale musiałam do miasta z mężem rano o 6 jechać bo tam mam przychodnię. U mnie było słoneczko i niema słoneczka taka mieszana pogoda :)

asienka mi się tak ostatnio zaczął brzuch napinać :dry: nie wiem co jest, ale jak dłużej pochodzę albo stoję to się napina i twardnieje. muszę lekarzowi wspomnieć. Masz rację medela jest drogą firmą, ale pewnie i wartą ceny :) muszę to siemię sobie kupić, zawsze zapomnę :blush: tak tak raczej szukam na allegro po taniemu ciuszków :) Zresztą cenowo jest caaaałkiem przyzwoicie w porównaniu do sklepów. A w lumpkach jakoś szukać nie umiem i ceny też już powoli mają z kosmosu :blink: ja wiem że właśnie przede wszystkim w stopach mają paznokcie być 'czyste' tzn bez żadnych lakierów. Tak mi powiedziano.

missyy pochwal się firankami jak będziesz miała :D

Ann po glukozie w porządku chyba najbardziej z tego wszystkiego mnie tyłek od siedzenia bolał :P

Dziewczyny ile kupujecie podkładów ? tych na łóżko. Bo nie wiem ile kupić.
I jeszcze pytanie do mamusiek: dawałyście coś do wózka jakby dzieć się przesikał żeby gondoli nie zalało?
Co polecacie ewentualnie? Myślałam też nad jakimś podkładem i na to prześcieradełko takie do wózka?

kakadu też to zauważyłam szczególnie jak zaczęłam wczoraj przeglądać naszą listę na 1szej stronie :dry: trzymam kciuki za pozytywne obroty wszystkich ważnych spraw :)

Gąska poka nam zdjęcia malucha jak dostaniesz :) trzymamy kciuki za wizyty!

No, nadrobiłam. :) Mogę spokojnie iść jakąś słabą rozpuszczalną sobie zaparzyć :)

Aha no znowu wpadłam w kupowanie bo ostatnio się Wam żaliłam że pajacyków nie mam na 62 i 68 rozmiar...
tylko 56 a to szybko maluch wyrośnie.. i znalazłam kilka fajnych i kupiłam ;)
za wszystkie dałam 60zł więc znów wcale nie dużo niż jakbym miała całkiem nowe kupować.
Tymbardziej że H&M, NEXT, smyk. więc droższe firmy. A do spania i 'po domu' maluch będzie miał jak znalazł :)
Pokażę Wam tylko zdjęcie sklecę :D

No i przyrzekam że nic już nie kupię dla dziecka. NIENIENIE :whistle: zakaz kupowania ciuszków. całkowity :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #888143 przez Inna607
Hehe ja tez mam w poniedziałek wizyte u ginka i mam nadzieje USG :D
Nie wiem czemu ale mam jakieś dziwne wrażenie że moja niunia się przekrecila nie wiem skad mi sie to wzielo ale jakos tak czuje, okaze sie w poniedziałek :)

Dzięki za porady z tym rennie no coz nie pozostaje nic innego jak biegnac do apteki bo inaczej umre :/

Mnie tez juz dopada zakupowy szał ostatnich rzeczy a niech bedzie i lezy gdyby w razie "wu". Jakby się Nadii zaczęło spieszyc :)
Gadalam dzis ze znajomą i ona mi mowila ze jej synowa urodzila w sylwestra a miala termin na luty wiec juz wszystko jest mozliwe :)
Więc kupuje co trzeba pakuje torbe i czekam hehe :)

10 lata 10 miesiąc temu #888161 przez aggi
Inna może Ci się wydaje a może nie :) Kto wie :) zapytaj ginka o zdanie, niech sprawdzi :) nigdy nie wiadomo kiedy nas weźmie :D tak sobie to tłumaczę

10 lata 10 miesiąc temu #888162 przez mesy
sorrka , że się wtrące :P
aggi dawaj mi to szare w paski jasne <3

10 lata 10 miesiąc temu #888165 przez honka_18
Asienka miałam 36t2d jak mi wody odeszły ale ja miałam małowodzie :P i podejrzewam,że zaszłam 2 tyg wcześniej w ciąże i miałam krwawienie podobne do miesiączkowego :P ( wUk nie liczą wieku ciąży na USG)
I tym razem też zaszłam w połowie listopada a mi liczą od 2 grudnia bo miałam też te krwawienie

Ja pieluszki wielorazowe ( tetrowe żeby nie było :P ) używam tylko w upały, i powiem szczerze,że chyba bym zwariowała jak bym miała przez cały rok prać okupkane pieluchy Bleee ( Adaś paskudzi 2 dziennie )

Aggi liczne ciuszki :cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #888172 przez nataliaa87
Aggi tak sobie myślę, że może zaczniemy Ci zlecać wyszukiwanie perełek w necie :D Zawsze to jakaś fucha :D Bardzo fajne rzeczy udało Ci się znaleźć i jeśli są używane, to wyglądają jak nowe..

Inna ja też bym dała sobie ostatnio rękę uciąć, że młody się obrócił i co? I dzisiaj byłabym bez ręki :D Jakoś wydawało mi się, że całkiem inaczej kopie. Że niemożliwe żeby miał główkę na górze skoro kopniaki czuję wszędzie :D No, ale leży jak leżał. Zobaczymy w poniedziałek czy nadal nic się nie zmieniło.

10 lata 10 miesiąc temu #888225 przez ann-sunshine
Jezeli brzuch twardnieje czyli stawia sie kilka razy na dobe, mniej niz 10 to jest to normalne. Macica cwiczy do porodu. Jezeli wiecej to powod do rozmowy z lekarzem.

Podklady na lozko. W szpitalu wykorzystalam chyba dwa czy trzy, w domu dla siebie jeden. A potem sporadycznie przy dziecku gdy przebieralam ja na naszym lozku. Potem gdy zaczela chorowac i wymiotowac to tez. Latem w podrozy, w gosciach. Czyli zawsze jakis mialam przy sobie. A kupilam wielka ekonomiczna pake i mam zapas na drugiego bobasa.

Co do wkladki w wozku to zima nic bo nie sposob bylo przesikac wszystkich warstw ubrania. Zima koldra pod tylek, a latem tylko przescieradlo na zmiane i tyle

10 lata 10 miesiąc temu #888246 przez kakadu
Natalia87 pracuje pracuje jak sie jest na swoim to trzeba ktos musi zarobic na ta gromadke a ja nie lubie sobie odmawiac i nie ukrywam ze lubie gorna polke wiec cos za cos w zadnej ciazy nie bylam na macierzynskim jak sie chlopcy urodzili to na 4 h codziennie szlam do biura a mama zostawala z malym z drugiej strony mowiac szczerze nie widze siebie non stop w domu chociaz mam momenty ze zazdroszcze dziewczynom na etatzch 1
o gaska milo ze jestes

dzisiaj dowiedzialam sie ze zamykaja brochow na wakacje ......

10 lata 10 miesiąc temu #888268 przez serduszko20
witam Was:)
troche Was podczytuje ale nie raz nie nadążam tyle czytania a mało siedze przed kompem bo jestem ciągle na dole i nie chce mi się znosić laptopa i za chwile go wnosić i takie mam przez to zaległości:(

byłam wczoraj na wizycie i wszystko ok płynu powiedział że mam sporo i że gdyby ciśnienie mnie niepokoiło albo nogi puchły to mam do niego zadzwonić
coraz częściej myśle o porodzie jak to bd i wogóle też powoli gromadze wyprawkę dla Filipka i brakują pierdołki no i ciuszki trzeba posegregować rozmiarami żeby zobaczyć ile czego brakuje:)

pozdrawiam Was Dziewczynki:)

10 lata 10 miesiąc temu #888293 przez nataliaa87
Kakadu zamykają na całe wakacje?? Kurcze, to jeden szpital odpada w razie czego. Ja ostatnio sobie myślę, że gdyby coś na Kamieńskiego poszło nie tak, to chyba pojadę do Trzebnicy. Ehh.. nie chce mi się już o tym wszystkim myśleć :/

Serduszko miło, że wpadłaś :) Jak tam w roli żony? Odzywaj się częściej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka