- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Aggi ja mam taka sama na ramiączkach , tylko nie taką kolorową

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Co do koszuli do porodu to nawet położna mówiła, że można wziąć stary podkoszulek męża, koszule bawełnianą bo to się brudzi itd. Wczoraj oglądałyśmy film i oni bobasa kładli kobiecie nie od góry tylko podciągnęli koszulę z dołu, położyli malucha na piersi a koszulą przykryli, żeby nie zmarzł. Więc chyba nie warto inwestować w taką ową do samego porodu. A jsk dają w szpitalu to mówiła brać bawełnianą nie fizelinową.
Co do rozstępów, chciałabym się ustrzec ale jak będą to będą z głowy rwać włosów nie będę. Też mam na pupie z czasów dojrzewania i żyję

I dziękuje za pomysł na obiad, mmmm sos koperkowy, klopsy moje ulubione danie

Wyniki odebrałam, mocz ok, krew się pogarsza jeśli chodzi o żelazo. Na tsh czakam.
A i się dowiedziałam np że do mojego szpitala dla bobaska bierze się tylko pieluchy, chusteczki i patyczki. Żadnych kosmetyków i ciuszków to mają swoje na wypis wiadomo trzeba ubrać w swój ciuszek.
No i co do wywalania tego co napisałyście, najlepiej po elaboracie zrobić kopiuj. Jak wywali to potem tylko w klej

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A co do wyprawki zostalo mi praktycznie tylko do kupienia laktator i rzeczy do łóżeczka bo troche z tym zwlekam mam juz upatrzone tylko kasy brak bo to juz nie kilka złotych tylko liczone w setkach heh ale jestem dumna że wrescie to praktycznie wszystko mam

Paczka nareszcie przyszła ale brak sily by to rozpakowac ehh
Dziulka kochana świetnie ze sie odezwałaś jestesmy z Toba calym serduszkiem, mała jest dzielna da rade bo my kobietki zawsze dajemy rade

Z tym ojcowskim to ja nie pomogę bo mnie to praktycznie nie dotyczy, wiec ja nie w temacie heh
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ja tylko na chwilę zaglądam sprawdzić co się dzieje w sierpniowym świecie

dziulka najważniejsze,że przynosisz dobre wiadomości, mała walczy a to podstawa

Inna607 nie ma się co przejmować rozstępami i tak bledną

za szybko rosłam

Za to miałam dużą niedowagę przed ciążą, teraz jest ok i mam gigantyczny cellulit

missyy wszystkie nasze kruszynki coś się chowają na usg, u nas mały był główką w dół od początku teraz mam wrażenie,że leży w poprzek.
nataliaa87 ja jedne studia mam za sobą, teraz został mi ostatni rok prawa i już nie mam siły

Uważaj na siebie zwłaszcza jak jest tak gorąco. Na skurcze moja gin polecała nospę forte i nogi do góry i duuużo odpoczynu i zero słońca.
asienka87 my z M. umówiliśmy się na poród w 38tc

czysta magia

aggi ciuszki śliczne

kakadu dawno mnie nie było

Wiki piękny brzuszek

U nas przeziębienie troszkę mija, gardło już lepiej

Obiadek przygotowany i zjedzony

trzymajcie kciuki, bo to najgorszy w tym semestrze

Wczoraj na szkole rodzenia omawialiśmy połóg, momentami ciężko było słuchać co potrafią robić świeżo upieczone mamy po porodzie

Od zużytych podpasek pod poduszką, przez zużyte podpaski na stoliku po chodzenie bez majtek po oddziale zostawiając za sobą
wskazówki jak w podchodach

Szpital zapewnia ubranka dla dzieci,ale jakoś wolę swoje. Pamiętam,że jak ubrali siostrzeńca po porodzie to wyglądał jak stróż w Boże Ciało

Położna dała wskazówki co i jak po porodzie - 2 godziny po spędzamy jeszcze na sali porodowej z maluszkiem, karmimy go, a raczej się tego uczymy.
Odpoczywamy,ale nie śpimy i kontrolujemy obkurczanie się macicy. Później jedziemy już do sali na oddział ( sale 2 osobowe z łazienką, ale można być samemu)
Przez 6 godzin jest czas na sen dla mamy i maluszka, nie proponują długich odwiedzin, dziadków na 5 min zobaczyć wnuka i do domu, a tatuś malucha czy nasza mama może zostać na dłużej żeby zająć się maleństwem, żeby mamusia mogła po porodzie odpocząć. Takie wskazówki, ale każdy może robić jak chce.
Położna jeszcze poradziła,aby nie trzymać malucha cały czas przy cycku, bo to tylko uspokajacz, a maluch jest najedzony i męczy brodawki.
Lepiej podać smoczek dla uspokojenia niż katować brodawki i później nie móc karmić.
Co do wizyt polecała aby każdy przed wejściem do sali dezynfekował ręce, wszystko jest od razu przy drzwiach, aby nie wnosić bakterii,
no i wiadomo mamusie żeby co jakaś czynność myły ręce, zwłaszcza przed karmieniem, żeby nie przenieść bakterii na poranione brodawki, bo po tym zapalenie gotowe.
Miłego wieczoru

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziulka tak się cieszę że Zuzia tak cudownie sobie radzi Oby tak dalej trzymam za Was mocno kciuki

Jeśli chodzi o koszulki do szpitala to mam 3 na ramiączkach i jedną typowa na krótki rękaw do karmienia Powinny starczyć najwyżej mąż będzie prał i dowoził Mam jeszcze cienki szlafroczek
- katsi87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Upał mnie wykonczy jak i was;/
masakra!!!wlasnie obejrzalam pogode i pff do konca przyszlego tygodnia w lublinie raczej nie uswiadcze:(((
koszmar: nie widzę tego, naprawde
Bylam dzis u lekarza bo takie bole mam okrutne w pochwie kroczu:parcie ogromne, dramat!bol mnie dobil juz dzisiejszej nocy: nie zmruzylam oka wiecie, cala noc:(
rano wstalam, poszlam do lekarza, potem wzielam tabletke i spalam...godzine;((( Nic mi nie pomoze chyba juz:(
Lekarz dzis bobaska przesuwal glowe hehe w gore, zeby mnie tak nie cislo: dacie wiare???
dowiedzialam sie, ze teraz juz bedzie tylko gorzej, zebym starala sie jak najwiecej odpoczywac i lezec, bo nacisk dzieci i ciezar jest ogromny na jedna macice...
Przerasta mnie to wszystko troche:(
Powiedzial, ze jeszcze trzy tygodnie trzeba wytrzymac. Ja wiem o tym, ale boje sie, ze nie dam rady: aby bym plakala, ale jak mowie dzieci denerwowac nie chce to nie placze.. Tak mnie boli dziewczyny jakby mi ktos wsadzil kamien miedzy nogi na sile. Brr
a co do skurczy to mam codzien wieczorem, ale to te przepowiadajace.. A przy tym taki bol..
no nic, ogolnie straszne to jest.. Ta bezsennosc o ktorej pisze juz ktorys raz mnie wykonczy bez dwoch zdan.
U mnie tak jak ann powiedzialas obiady to raczej garmazerka albo to co zamrozilam dla B kiedys. Jutro babcia nas zasili jedxzonkiem;)
Dzis mi Bart kupil dwa nalesniczki z serem i truskawkami(CZAD!!!) a na kolacje mamy fasolke szparagowa: hehe znow przez Was mialam chcice na ta fasolke;p
uwielbiam wasze inspiracje obiadowe:) Przy lepszym samopoczuciu moze po wekendzie robie pulpeciki z sosem koperkowym:D tez uwielbiam koper w kazdej postaci;p i podbieram przepis na sosik:D
A co do koszuli na ramiaczkach we wstazeczki: wchodze w to:) hehe tez czekam na wyplate bo musze kupic wlasnie podklady, i inne pierdolki:D:D:D juz we wtorek z pracy zrobia przelew wiec odliczam:P
Co do banku krwi my dwa razy sie z przedstawiielka spotkalismy: ale to duze koszta sa jednak.
Jesli chodzi o paznokcie: codzien robie sobie u rak wzorki jakies z nudow, a co do stop: Ja w pozycji kwiatu lotosu hehe najlepiej operuje lakierem i wszystkim jesli chodzi o stopY:D
Jesli chodzi o wlosy: powoli mam juz odrost jakis ale na umytych wloskach nie widac a Ja sie wybieram do fryzjera i cos ze soba zrobic wlasnie po wyplacie a przed porodem. A najgorsze sa te nogi hehe i depilacja depilatorem: trochę mnie to dobija bo dwie godziny z zycia, z ledwoscia he to ogarniam:) ale potem spokoj na 3 tygodnie:)
nie moge sie dostac dalej na forum z telefonu a wy mozecie?
DZIULKA; wspaniale ze sie odezwalas:*** Zuzinka i Ty jestescie mega silne i jestem calym sercem z Wami:****
jak zwykle he napisalam na kazdy temat, standard:) Zapraszam na naszego facebooka: fotka mojej pileczki i z wyprawy nad zalew:)
www.facebook.com/naszpotrojnycud
Milej resztki dniaaaa:****
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Inna no to chyba jestes pierwsza która wszystko ma do torby i samą torbę też

Wiki wcale nie wielki ! Super się prezentujesz

Gąska ja też za szybko rosłam i mam rozstępy co prawda już wyblednięte i się przyzwyczaiłam

katsi to mnie brzuch ciągnie w dół jakoś jak pochodzę albo stoję dłużej

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Maniula masz rację, moja szwagierka tez mi mówiła własnie, ze oni ejj podnieśli koszulę do góry i położyli malutka na piersi.. cieszę się, że wyniki dobre

w szpitalu, w którym chę rodzić jest podobnie.. kosmetyków i ubranek nie trzeba, bo daja swoje, ewentualnie można wziać dwa kaftaniki, ale trzeba pamiętać, że one zostaną później na oddziale..
Inna zazdroszcze, że już masz wszystko przygotowane

Wiki pięknie wyglądasz

Gąska no wlaśnie ja czuje, że tak koło 38 tc mogę urodzić

trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin i dziękuje za informacje i rady, jak wygląda sytuacja po porodzie

Katsi współczuje bidulko :* my się meczymy coraz bardziej z jednym dzieciątkiem, a co dopiero z trzema... ale jesteś silna i dasz rade Kochana:*
też walcze z depilatorem jakieś 2 godz, ale póxniej , tak jak piszesz- 3 tyg spokoju

Aggi a mnie znów piszą, aby mieć 2 do porodu i 2 po porodzie.. ale ja do porodu będę mieć jedna (nie wiem po co dwie:) ) i dwie na potem, a jak coś to mężuś wypierze

A to mój brzusio z dzisiaj, o ile uda się dodać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Asieńka śliczny brzuś

Katsi biedactwo Ty chyba masz z nas najciężej :/ Ale jeszcze tylko troszkę i będziesz miała kruszynki w ramionach.
Wiki piękny brzusio

A ja odebrałam wyniki. Tsh łądne :1,45

No i kolejny samotny wieczór przede mną.. Jakoś zleciał ten tydzień bez Ł., ale pewnie do jutra wieczora będzie mi się ciągnąć.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Katsi wspolczuje bolu i bezsennosci. Jestes mega dzielna. A do szpitala nie chca cie jeszcze polozyc?
Aggi bole porodowe te poczatkowe sa identyko jak bole malpowe. Przy kazdym skurczu taki bol jak menstruacyjny. Z czasem bol sie nasila. Do tego napina sie brzuch.
Wiki slicznie wygladasz

Asienka ty tez slicznie. Te wystajace pepki sa tak urocze

Dwiem ze moja koszula sie nie rozpinala i wiem ze dali mi marte na klate ale jak i ktoredy nie pamietam, bylam zaaferowana czym innym
Dzis zostalam przyszywana ciocia i zaczynam sie bac ze urodze za jakies 4-5 tygodni. Nie moge tak wczesnie. Nic nie jest gotowe, kurs musze skonczyc.
Dobrej nocy i nie piszcie duzo bo dopiero w poniedzialek bede nadrabiac
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

A poważnie to noc miałam złą bo mało spałam, jeśli juz to jak mysz pod miotlom. Do tego nie wiem czy mi się śniło czy to było w realu ale trzęsłam się z zimna. Dwa razy wstawałam, rano teraz mam zgage, a mała podskakuje zadowolona.
Dziś w planach mamy kupić kaloryfer do łazienki i może inne sprzęty typu umywalka, geberit itp prysznice...
Milego dnia, pamietajcie w niedziele swieto, sklepy zamkniete.
Papa