- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ja podgrzewam moje mleko i później po prostu wsypuje tego proszku łyźkę do ok. 150-160 ml i mieszam... ja mam kleik ryzowy delikatny i łagodny z bobovity, jest na opakowaniu napisane, ze jest najlepszy na początek.. jest on bez glutenu. widziałam też kleiki ryzowe smakowe, ale jak go kupie, to bede dodawac smakowy tylko do jednego posiłku, a nie do wszystkich, aby sie do smaku nie przyzwyczaił

dostałąm też kaszkę mleczno- ryzową morelowa .. z racji ze ona jest juz z mm i dodaje sie tylko wode , to będę mu tą kaszke robić na wieczór.. zaczynam dzisiaj

oprócz tego dzisiaj mamy 3 dzien marchewki.. jutro zaczynamy jabłuszko

mój też w koncu zasnął jakoś o 13.50.. przebudził soie 14.30, przeniosłam go do hustawki i spi nadal

Natala, współczuje jeszcze raz tego skoku;/ wiem , co czujesz, bo niedawno to przechodziłam.. oj, nie jest łatwo

aaaa i w weekend obnizamy łózeczko.. bo nasz bąbel już taki jakby mostek robi i próbuje sie w łózeczku przekrecic na brzuszek... łapie za szczebelki.. ogólnie sunie po całym łózeczku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No to mnie dzis syn zaskoczył

Pisałam na fb, piszę tutaj.. Kacper od paru dni mi charczy przy oddychaniu... odciągam katarek, ale charczenie zostaje.. mam sie martwic ? isc do lekarza? czy to jakas flegma zalegajaca?
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Marze o tym, żeby przespać normalnie całą noc ;/
ASIA Szymon tez często charczy, szczególnie po jedzeniu. Ale on tak ma od urodzenia. Laryngolog mówił, że to się unormuje. Ale jeśli u Kacpra to się pojawiło nagle, to może warto to skonsultować. Ciężko mi powiedzieć.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No właśnie pojawiło sie jakieś 2 tyg temu... za tydzien ma szczepienie, to będę musiała zapytać o to...
ale nie wiem, co jest grane, ale mnie w nocy tak drapało w gardle, ze szok.. nie chciałam kaszleć, wiec chodziłam co chwile napic sie wody..
a z tych lepszych rzeczy, to mój syn tak mnie zaskoczył spaniem , ze szok

zasnął po 20 a obudził sie po 5

szkoda tylko ze sama sie obudziłam o 3.00

metoda chyba dobra z tym przetrzymywaniem dziecka w dzien... bo od 17 go przetrzymałam az do kąpieli

dobra, uciekam i miłej niedzieli zycze

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zazdroszczę dobrej nocy.. Ale po Twoim wpisie nie tracę nadziei na to, że któregoś dnia i mi się taka trafi

Wczoraj mieliśmy jechać na zakupy, ale mały bardzo marudził, więc stwierdziłam, że zrobię zakupy przez internet (nie pierwszy raz). Bardzo się spieszyłam, żeby zdążyć na poranną dostawę. No i rano zakupy przyjechały. Łukasz odebrał i zapłacił i kiedy weszłam do korytarza, to oczy mi wyszły.. Patrzę, a tak ogromna reklamówka jabłek, kolejna wielka bananów, porów i co najgorsze pietruszki

Ł. przez cały dzień się ze mnie śmieje

A tak poza tym, to Wrocław pochmurny, chłodny i deszczowy.. Ale i tak jest dobrze, bo spędzamy w końcu niedzielę w trójkę w domu bez żadnych gości

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Cały tydzień taki zwariowany że wczoraj o 00.25 zaczęłam Was nadrabiać i nie dałam rady

A jutro nowy tydzień i znowu zacznie się monotonia

Asienka- Śliczny Kacperek już tak dawno go nie widziałam
Natalia- ja jak się kłocę z mężem to też głównie o to że gdzieś musi jechać a ja liczyłam że będzie z nami w domku bo to zawsze inaczej jak wszyscy są w domku

A tego skoku serdecznie współczuję aż sama się boję na myśl o kolejnym skoku

Ja ten tydzień miałam fatalny przez ta wyrwaną ósemkę ale już jest lepiej Teraz opuchlizna już prawie zeszła i jest etap siniaka Jedna wielka żółta plama a w piątek idę na zdjęcie szwów brr... No i cały czas mam szczękościsk

Bartuś był zapisany na biodereka na 28.11 na 16.45 i sobie myślę fajnie pójdę z mężem a tu pani dzwoni że lekarza nie będzie i mówi 27.11 godz 11.30 i już sobie z mężem pojechałam ech...

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Asienka ja bym dla św spokoju poszła do lekarza jeśli chodzi o to charczenie.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

wyspałam się. Maks poszedł spać dopiero o 20.40 ale dzięki temu spał do 7

Tylko mnie coś zapalenie pęcherza złapało

Poza tym mamy dziś wizytę na bioderkach, ciekawe co się dowiemy. Jakoś się denerwuję bo pierwsza wizyta była niby OK, ale lekarka coś wspomniała
że prawe bioderko jest szybciej rozwinięte niż lewe..... niby mamy się nie martwić no ale...
asienka takie charczenie to sapka jeśli się nie mylę

natalia kurczę nie zazdroszczę

Wiki ja u fryzjera od lutego nie byłam o zgrozo

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Aggi będzie dobrze na usg bioderek, my jutro idziemy
Wiki ale Bartuś się zmienił, śliczny zawadiaka
Natalia niezłe zakupy.
Asieńka nie wiem z tym charczeniem. A to nie tak, że jedzenie przy leżeniu cofa się do gardła i przez to?
Heh ja kaszki robię już na oko, miarki mi nie potrzebne. Te ryżowo-mleczne smakowe są mega słodkie. Marcie jak już mogłam to mieszałam z owsianym śniadankiem, albo z ryżową bez smakową żeby nie była taka słodka.
Aggi moja niunia też na brzuchu nie lubi. Na chwilę biorę ją na brzuch ale na kolanach moich, tak że nogami fika po sofie a resztę ciałka na kolanach moich.
I na tyle mi dziecko pozwoliło i już woła
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dzisiaj noc w porządku. Jedna pobudka o 3, a potem już o 7. Mały pofunkcjonował rano godzinę i śpi dalej.. Już 4h bez jedzenia. Nie wiem po czym on taki zmęczony.
Wczoraj naprawdę odpoczęłam. Nigdzie nie trzeba było się spieszyć. Cudowny, spokojny dzień spędzony we troje

Ann już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, bo nie wiem czy doczytałaś

Aggi daj znać jak po badaniu.
Wiki Bartuś cudny! Rzeczywiście tak dawno go nam nie pokazywałaś..Ja jakoś wolę wrzucić zdjęcie na fb, bo tam widzicie je tylko Wy. Chociaż wiem, że polityka fb pozostawia wiele do życzenia..
aggi pietruchę właśnie zamrożę.. Muszę się tylko za nią zabrać. Takiej ilości bananów bym nie przejadła..Wczoraj zrobiłam banany w cieście, dzisiaj chyba Ł. wziął do pracy na drugie śniadanie (chyba dla siebie i kolegów, bo jest ich trochę mniej

U nas na szczęście dzisiaj już nie pada.Zaraz postaram się wyjśc z małym na spacer, bo wczoraj przez deszcz nigdzie nie byliśmy..
Miłego dnia!
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Byłam wczoraj na zakupach w galerii- ponad 3 godziny mnie nie było

sobie kupiłam spodnie i 2 pary majteczek

Natalia no właśnie wczoraj znów mi tak ładnie spał

na noc dałam mu kaszkę ryżową jabłkową, którą dodaje sie do mleka wiec dodałam do mojego mleka , no i też na wieczór go troche przetrzymaliśmy.. gdzieć od 17.30 do 20.00 nie spał... może to dzieki temu

piękne zakupy zrobiłas

Wiki dobrze taki wypad robi

współczuje przebojów z tą 8 ;/
ja na bioderkach też byłam sama... bo tez miałąm przełozone.. ale dałam rade, na badaniu nawet nie kwęknął, gorzej było z ubieraniem po badaniu

śliczny Bartus

Aggi to Maksiu jeszcze lepiej śpi niz Kacper

daj znac , jak po bioderkach..
Kup koniecznie furagine, ona szybko pomaga..
Ann tylko, ze on nie charczy podczas jedzenia, czy po, tylko tak w ciągu dnia.. nawet śmiejemy sie, ze podczas spania chrapie

Z nowosci : Kacperek trzyma ładnie gryzaczek w rączce, przygląda sie, po czym wkłada do buzi i gryzie/ mulda

no i zauważyłam białe dziąsełka w miejscu dolnych jedynek... chyba będą pierwsze ząbli niedługo

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Szymon też zaczął wkładać pięknie gryzaka do buzi. I też podejrzewam, że ida mu ząbki. Strasznie się krzywi jak wkłada sobie paluszki i dotyka dziąseł. A wkłada cały czas i tak jakby się drapie..
Może Kacperek dorósł już na tyle, że będzie Wam te noce przesypiał. A może zagęszczenie mleka przynosi efekty.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a Szymus tez pewnie przygotowuje sie na pierwsze zabki

dzieki za cynk z tymi zakupami, oblukam sobie

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Też nigdy nie robiłam spożywki przez neta. Mam jeden sklep pod domem co dowozi więc to trochę mija się z celem, bo idę tam 5 minut. Ale np tesco mam na drugim końcu miasta, a czasem mają fajne promocje. Może kiedyś się skuszę. Tylko nie wiem, czy u mnie jest w ogóle taka opcja.
Nie straszcie tymi zębami. Marta dostała pierwszych jak już przestałam karmić czyli jak miała 6,5 miesiąca i teraz absolutnie nie chcę wcześniej. A Natalka ładnie bawi się zawieszkami na macie, ogląda je sobie, bada rączkami i paluszkami. Do buzi idą na razie tylko rączki.
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Widze ze u Was wszystko ok.
Mam pytanie, odnośnie zielonych kup, mój maly jest lekko przeziebiony i od kiedy ma katar robi zielone kupki. Pamietam zielone kupy u tego najstarszego ale to był wynik alergii tu natomiast nie zmienialismy mleka, wiec nie powinno byc problemu.
Dzwonilam do lekarki i mowila zeby dawac progbiotyki to powinno przesc? miala ktoras cos takiego>
u mnie srednio na jeża, bo jeszcze się okazało, że starszy ma wedrujace jądro i najprawdopodobniej będzie miał zabieg..

a ten średni jest niegrzeczny

no wyżaliłam się
co do ząbków to faktycznie za wcześniej dzieci wkladajaąraczki do buzi bo je badają a później wkladaja stopki, moj wkladal i slinił się od 3 miesiąca a ząbki dostał w 13stym miesiącu życia