BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #941917 przez asienka87
haha, dziewczyny, ja z tą dietą to też tak na czuja :P bo też nie wiem, jak to ugryźć..ale jakoś zaczynamy :)
ja podgrzewam moje mleko i później po prostu wsypuje tego proszku łyźkę do ok. 150-160 ml i mieszam... ja mam kleik ryzowy delikatny i łagodny z bobovity, jest na opakowaniu napisane, ze jest najlepszy na początek.. jest on bez glutenu. widziałam też kleiki ryzowe smakowe, ale jak go kupie, to bede dodawac smakowy tylko do jednego posiłku, a nie do wszystkich, aby sie do smaku nie przyzwyczaił :) i ta łyżke kleiku dodaję do każdego posiłku...
dostałąm też kaszkę mleczno- ryzową morelowa .. z racji ze ona jest juz z mm i dodaje sie tylko wode , to będę mu tą kaszke robić na wieczór.. zaczynam dzisiaj :) dostałąm ja od znajomej i ona mi poradziła, aby robić ją jak mm, czyli miarkę na 30 ml wody, dzieki temu taka kaszka nie jest zbyt gesta i mozna ją pic z butelki, a ja mam własnie ten smoczek 3- przepływowy do kaszki :) bo to co pisza na opakowaniu, to jest przepis na kaszke gesta, któa podaje sie łyżeczką...
oprócz tego dzisiaj mamy 3 dzien marchewki.. jutro zaczynamy jabłuszko :) a potem juz jakos polecimy :)

mój też w koncu zasnął jakoś o 13.50.. przebudził soie 14.30, przeniosłam go do hustawki i spi nadal :)

Natala, współczuje jeszcze raz tego skoku;/ wiem , co czujesz, bo niedawno to przechodziłam.. oj, nie jest łatwo :) ale za to po skoku będziesz pełna podziwu dla Szymusia :D dzis zauwazyłam, ze Kacperek podnosi już nózki i łapie za łydki ;) za stópki jeszcze nie umie :)

aaaa i w weekend obnizamy łózeczko.. bo nasz bąbel już taki jakby mostek robi i próbuje sie w łózeczku przekrecic na brzuszek... łapie za szczebelki.. ogólnie sunie po całym łózeczku :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #942121 przez asienka87
Wczoraj ostatnia, dzisiaj pierwsza :)
No to mnie dzis syn zaskoczył :P niestety negatywnie :P zasnął wczoraj po 20.00, zjadł o 19.30 120 ml kaszki, po 20.00 jeszcze 100 ml kaszki, no to myśle- pośpi... a on obudził sie o 00.45 i wciągnął 180 ml mleka :P kolejna pobudka o 5.00 zjadł tylko 70 ml i myśli, ze dzien sie zaczął i nie chce spać :P już 6.35 a on urządza sobie zabawy w najlepsze :P a oczywiście w łożeczku bek i trzeba go wyjąć... no i pospane :P

Pisałam na fb, piszę tutaj.. Kacper od paru dni mi charczy przy oddychaniu... odciągam katarek, ale charczenie zostaje.. mam sie martwic ? isc do lekarza? czy to jakas flegma zalegajaca?

10 lata 5 miesiąc temu #942334 przez nataliaa87
4.20 witam się przy kolejnej pobudce. Siedzę i czekam aż mały się zdecyduje czy chce jeść czy spać. Obudzil mnie i za chwilę zasnal, ale jak tylko przyłożylam głowę do poduszki, to się obudził. i tak już ze 3 razy, wiec wole siedzieć, bo jak się kładę, to robi mi się zbyt przyjemnie.
Marze o tym, żeby przespać normalnie całą noc ;/

ASIA Szymon tez często charczy, szczególnie po jedzeniu. Ale on tak ma od urodzenia. Laryngolog mówił, że to się unormuje. Ale jeśli u Kacpra to się pojawiło nagle, to może warto to skonsultować. Ciężko mi powiedzieć.

10 lata 5 miesiąc temu #942339 przez asienka87
Już myślałam, ze będę pisać sama z sobą, ale całe szczęście Natalia się pojawiła ;)
No właśnie pojawiło sie jakieś 2 tyg temu... za tydzien ma szczepienie, to będę musiała zapytać o to...
ale nie wiem, co jest grane, ale mnie w nocy tak drapało w gardle, ze szok.. nie chciałam kaszleć, wiec chodziłam co chwile napic sie wody..
a z tych lepszych rzeczy, to mój syn tak mnie zaskoczył spaniem , ze szok :D pierwszy raz spał 9 godzin :woohoo:
zasnął po 20 a obudził sie po 5 :) zjadł i wstał o 7.30.. ja chce więcej takich nocek :)
szkoda tylko ze sama sie obudziłam o 3.00 :P no i odciągałam mleko :)
metoda chyba dobra z tym przetrzymywaniem dziecka w dzien... bo od 17 go przetrzymałam az do kąpieli :)

dobra, uciekam i miłej niedzieli zycze :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #942392 przez nataliaa87
Asia ja wczoraj też mialam wpaść, ale nie miałam czasu usiąść do kompa, a z tel nie cierpię pisać.
Zazdroszczę dobrej nocy.. Ale po Twoim wpisie nie tracę nadziei na to, że któregoś dnia i mi się taka trafi :) U nas przetrzymywanie nic nie daje.. Mały i tak się budzi co 3-4h.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A tak poza tym, to Wrocław pochmurny, chłodny i deszczowy.. Ale i tak jest dobrze, bo spędzamy w końcu niedzielę w trójkę w domu bez żadnych gości :) Już dawno takiego dnia mi brakowało :)

10 lata 5 miesiąc temu #942423 przez Wiki
Hej Dziewczynki
Cały tydzień taki zwariowany że wczoraj o 00.25 zaczęłam Was nadrabiać i nie dałam rady :) dużo tego przez tydzień się nazbierało Wczoraj rano byłam u fryzjera a tak dzień spędzony w domku Mąż robił porządki na ogródku przed zimą a ja z małym sobie zrobiłam 2 godz drzemkę odrazu lepiej się poczułam :) A dziś wybraliśmy się do galerii na zakupy i obiadek Kupiłam sobie bluzkę, mąż buty Zjedliśmy obiad i ogólnie było fajnie Zeszło się chyba ze trzy godz A Bartuś był jak zaczarowany Te wszystkie świąteczne reklamy, choinki Mieliśmy ubaw :) Nawet przez chwilę nie płakał.
A jutro nowy tydzień i znowu zacznie się monotonia :)

Asienka- Śliczny Kacperek już tak dawno go nie widziałam

Natalia- ja jak się kłocę z mężem to też głównie o to że gdzieś musi jechać a ja liczyłam że będzie z nami w domku bo to zawsze inaczej jak wszyscy są w domku :) Zakupy zrobiłaś faktycznie hurtowe ale widzę że masz pomysły na takie ilości więc się nie zmarnują :)
A tego skoku serdecznie współczuję aż sama się boję na myśl o kolejnym skoku :(

Ja ten tydzień miałam fatalny przez ta wyrwaną ósemkę ale już jest lepiej Teraz opuchlizna już prawie zeszła i jest etap siniaka Jedna wielka żółta plama a w piątek idę na zdjęcie szwów brr... No i cały czas mam szczękościsk :(
Bartuś był zapisany na biodereka na 28.11 na 16.45 i sobie myślę fajnie pójdę z mężem a tu pani dzwoni że lekarza nie będzie i mówi 27.11 godz 11.30 i już sobie z mężem pojechałam ech... :(
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #942425 przez Wiki
Udało mi się jeszcze dodać zdjęcie Bartusia który uwielbia siedzieć Ale wiadomo że jeszcze mały i tylko trochę mu pozwalamy :) Tu jakoś nie mam oporu żeby zdjęcie dodać a na FB nie mam przekonania i jeszcze go tam nie było :)
Asienka ja bym dla św spokoju poszła do lekarza jeśli chodzi o to charczenie.

10 lata 5 miesiąc temu #942491 przez aggi
dzień dobry :)

wyspałam się. Maks poszedł spać dopiero o 20.40 ale dzięki temu spał do 7 :) Cudowna noc :)
Tylko mnie coś zapalenie pęcherza złapało :( Normalnie co chwilę siku latałam i po kropelce :( Muszę dziś do apteki po furaginę, koniecznie :S
Poza tym mamy dziś wizytę na bioderkach, ciekawe co się dowiemy. Jakoś się denerwuję bo pierwsza wizyta była niby OK, ale lekarka coś wspomniała
że prawe bioderko jest szybciej rozwinięte niż lewe..... niby mamy się nie martwić no ale...

asienka takie charczenie to sapka jeśli się nie mylę :) Maks też charczał ale mu przeszło :) u mnie Maks śpi zazwyczaj 19-5;30 :) Rzadko już się zdarza by spał krócej :)

natalia kurczę nie zazdroszczę :( Szkoda że nie możesz normalnie pospać chociaż raz.... hahahhahaha z tymi zakupami to się śmieję i nie umiem przestać :D Ale musiałaś mieć minę :D hahaha :P pietruszkę posiekaj i zamroź :) zawsze będzie świeża do zupy jako dodatek :) My tak robimy :) A banany.... no cóż wcinaj :D hahahah :D

Wiki ja u fryzjera od lutego nie byłam o zgrozo :blink: Bartuś cudowny :* jak dobrze że mój mąż może jechać do pracy swoim autem i po prostu wcześniej wrócić jeśli mamy lekarza. Bo o całym dniu wolnym to szef nie chce słyszeć :S

10 lata 5 miesiąc temu #942518 przez ann-sunshine
Wybaczcie, ale jakoś nie miałam sił i weny by tu wchodzić.

Aggi będzie dobrze na usg bioderek, my jutro idziemy

Wiki ale Bartuś się zmienił, śliczny zawadiaka

Natalia niezłe zakupy.

Asieńka nie wiem z tym charczeniem. A to nie tak, że jedzenie przy leżeniu cofa się do gardła i przez to?

Heh ja kaszki robię już na oko, miarki mi nie potrzebne. Te ryżowo-mleczne smakowe są mega słodkie. Marcie jak już mogłam to mieszałam z owsianym śniadankiem, albo z ryżową bez smakową żeby nie była taka słodka.

Aggi moja niunia też na brzuchu nie lubi. Na chwilę biorę ją na brzuch ale na kolanach moich, tak że nogami fika po sofie a resztę ciałka na kolanach moich.

I na tyle mi dziecko pozwoliło i już woła

10 lata 5 miesiąc temu #942536 przez nataliaa87
Dzień dobry :)

Dzisiaj noc w porządku. Jedna pobudka o 3, a potem już o 7. Mały pofunkcjonował rano godzinę i śpi dalej.. Już 4h bez jedzenia. Nie wiem po czym on taki zmęczony.
Wczoraj naprawdę odpoczęłam. Nigdzie nie trzeba było się spieszyć. Cudowny, spokojny dzień spędzony we troje :)

Ann już to kiedyś pisałam, ale powtórzę, bo nie wiem czy doczytałaś :) Naprawdę żadna z nas nie powinna czuć się teraz w obowiązku czytania wszystkich postów, a tym bardziej odpisywania na wszystkie. Wiadomo, e czasu teraz jest dużo mniej, więc wystarczy jak każda zajrzy i napisze słowo, żeby ten nasz kontakt się nie urwał. A pewnie z dużym nadrabianiem wiąże się ten Twój brak weny. Nie przejmuj się. KAżda z nas jest w takiej samej sytuacji..No chociaż Ty jestes podwójną mamą, więc masz trochę trudniej. Tak czy tak nie może tu zabraknąć naszej założycielki wątku, więc wpadaj się chociaż przywitać :)

Aggi daj znać jak po badaniu.

Wiki Bartuś cudny! Rzeczywiście tak dawno go nam nie pokazywałaś..Ja jakoś wolę wrzucić zdjęcie na fb, bo tam widzicie je tylko Wy. Chociaż wiem, że polityka fb pozostawia wiele do życzenia..

aggi pietruchę właśnie zamrożę.. Muszę się tylko za nią zabrać. Takiej ilości bananów bym nie przejadła..Wczoraj zrobiłam banany w cieście, dzisiaj chyba Ł. wziął do pracy na drugie śniadanie (chyba dla siebie i kolegów, bo jest ich trochę mniej :P), upiekę jeszcze jakieś ciasto czekoladowo-bananowe, bo jutro mają przyjśc do mnie koleżanki i wtedy resztę trzeba będzie zjeść :D

U nas na szczęście dzisiaj już nie pada.Zaraz postaram się wyjśc z małym na spacer, bo wczoraj przez deszcz nigdzie nie byliśmy..

Miłego dnia!

10 lata 5 miesiąc temu #942537 przez asienka87
Nie uwierzycie, ale Kacper wczoraj znów zasnął po 20 i obudził sie na jedzonko dopiero po 5,00, zjadł i poszedł dalej spać i wstaliśmy przed 8 :woohoo: ale bym chciała aby to juz była taka norma :) w końcu sie wyspaliśmy :D poszlismy spac o 22 i wstalismy o 5.00 jak Ł zadzwonił budzik :) ja oczywiście odciągnełam mleko (300ml bo piersi jak kamienie, ale chociaż pospałam :) ) i poszłam dalej spać :) ale nie chwale za bardzo, bo znów dziecko mi sie zepsuje :P

Byłam wczoraj na zakupach w galerii- ponad 3 godziny mnie nie było :D zrobiłam zakupy urodzinowe dla siostrzenicy Ł, narodzinowe dla drugiej siostrzenicy i kupiłam tez prezent bezokazjonalny dla siostrzenca, aby mu smutno nie było :)
sobie kupiłam spodnie i 2 pary majteczek ;) ale przede wszystkim miałam czas tylko dla siebie :D

Natalia no właśnie wczoraj znów mi tak ładnie spał :) zobaczymy jak będzie dzisiaj :)
na noc dałam mu kaszkę ryżową jabłkową, którą dodaje sie do mleka wiec dodałam do mojego mleka , no i też na wieczór go troche przetrzymaliśmy.. gdzieć od 17.30 do 20.00 nie spał... może to dzieki temu :)
piękne zakupy zrobiłas :D to na jakiej zasadzie robi sie takie zakupy? na jakiej stronie? jest jakas kwota minimalna, która trzeba wydac? płaci sie koszty transportu ? owoce i warzywa sa świeże i łądne ? ciekawa sprawa, nigdy ni robiłam zakupów spożywczych przez internet :)

Wiki dobrze taki wypad robi :) ja akurat byłam sama na zakupach, ale też lepiej sie poczułam ;) no i fryzjer... mmm... też o tym myśle :)
współczuje przebojów z tą 8 ;/
ja na bioderkach też byłam sama... bo tez miałąm przełozone.. ale dałam rade, na badaniu nawet nie kwęknął, gorzej było z ubieraniem po badaniu :P
śliczny Bartus :) jaka fajna zdziwiona minka :) Kacperek tez tak siedzie :) uwielbia to, moze wszystko oglądac wtedy :)

Aggi to Maksiu jeszcze lepiej śpi niz Kacper :) pięknie :) zeby tak było zawsze :D
daj znac , jak po bioderkach..
Kup koniecznie furagine, ona szybko pomaga..

Ann tylko, ze on nie charczy podczas jedzenia, czy po, tylko tak w ciągu dnia.. nawet śmiejemy sie, ze podczas spania chrapie :P ale dziś chyba jakby mniej.,. musze posłuchac dzisiaj...

Z nowosci : Kacperek trzyma ładnie gryzaczek w rączce, przygląda sie, po czym wkłada do buzi i gryzie/ mulda :)
no i zauważyłam białe dziąsełka w miejscu dolnych jedynek... chyba będą pierwsze ząbli niedługo :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942546 przez nataliaa87
Asia Widzę, że napisałyśmy posta w tym samym czasie :) Ja zaczęłam robic zakupy przez internet jak była wysoko w ciąży, Ł. wracał późno do domu i nie miał kto ich zrobić.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Szymon też zaczął wkładać pięknie gryzaka do buzi. I też podejrzewam, że ida mu ząbki. Strasznie się krzywi jak wkłada sobie paluszki i dotyka dziąseł. A wkłada cały czas i tak jakby się drapie..
Może Kacperek dorósł już na tyle, że będzie Wam te noce przesypiał. A może zagęszczenie mleka przynosi efekty.

10 lata 5 miesiąc temu #942551 przez asienka87
Natalia no własnie Kacperek juz dawno wkładał raczki, slinił sie, ale lekarz mówił ze jeszcze za wczesnie na zabki... no ale teraz juz widze białawe dziasełka i wkłada jeszcze bardziej i widze na piastkach zaczerwienienia, tak sie gryzie :P zreszta synkowi mojej znajomej jedynki wyszły, jak miał 4,5 miesiaca wiec przypuszczam ze Kacperkowi tez niebawem wyjda :)
a Szymus tez pewnie przygotowuje sie na pierwsze zabki ;)
dzieki za cynk z tymi zakupami, oblukam sobie :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #942569 przez ann-sunshine
Postaram się zaglądać, ale zaglądam kilka dni, potem mam dzień przerwy czy dwa i już mi zapał mija. Za chwilę minie rok od założenia wątku. Uwierzycie?

Też nigdy nie robiłam spożywki przez neta. Mam jeden sklep pod domem co dowozi więc to trochę mija się z celem, bo idę tam 5 minut. Ale np tesco mam na drugim końcu miasta, a czasem mają fajne promocje. Może kiedyś się skuszę. Tylko nie wiem, czy u mnie jest w ogóle taka opcja.

Nie straszcie tymi zębami. Marta dostała pierwszych jak już przestałam karmić czyli jak miała 6,5 miesiąca i teraz absolutnie nie chcę wcześniej. A Natalka ładnie bawi się zawieszkami na macie, ogląda je sobie, bada rączkami i paluszkami. Do buzi idą na razie tylko rączki.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #942631 przez kakadu
Hej dziewczyny :)

Widze ze u Was wszystko ok.

Mam pytanie, odnośnie zielonych kup, mój maly jest lekko przeziebiony i od kiedy ma katar robi zielone kupki. Pamietam zielone kupy u tego najstarszego ale to był wynik alergii tu natomiast nie zmienialismy mleka, wiec nie powinno byc problemu.
Dzwonilam do lekarki i mowila zeby dawac progbiotyki to powinno przesc? miala ktoras cos takiego>

u mnie srednio na jeża, bo jeszcze się okazało, że starszy ma wedrujace jądro i najprawdopodobniej będzie miał zabieg..:(
a ten średni jest niegrzeczny :P

no wyżaliłam się

co do ząbków to faktycznie za wcześniej dzieci wkladajaąraczki do buzi bo je badają a później wkladaja stopki, moj wkladal i slinił się od 3 miesiąca a ząbki dostał w 13stym miesiącu życia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka