BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 3 dni temu #895581 przez Caroina
Jeśli o kosmetyki chodzi to rzeczywiście najlepiej z jednej firmy. Ja używałam produkty NIVEA, tylko olivkę z Johnsona w żelu - uwielllbiam jej zapach i teraz też ją mam :) Uczuleń żadnych niemielismy, natomiast pytałam o to położną i mówiła, że oliwkę należy wsmarować zaraz po kąpieli w przeciwnym razie może uczulić

Wiecie co, dzieki 2 nowym mamusiom na forum mamy przewage dziewczynek :)
Jeszcze ciekawostka, wczoraj od sąsiadki dowiedziałam się, że u Nas w szpitalu, w ubiegłym tyg urodziło się 14 dziewczynek i tylko 2 chłopców! Ale chłopaki będą mieli raj jak podrosną :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #895582 przez Gochens
Agniesia miałam podobne koszule :) Ja "rodziłam" 12 godzin wię cmoja koszula była upocona a i na koniec krwista więc podziękowałam za nią i od razu wyrzuciłam :) Tak czy siak nie ma co przepłacać i tak nie będziemy wyglądać jak gwiazdy na porodówce heh

Dotkawy gratuluje córeczki :) Witaj w Naszym gronie :)

Aneta brzuszek super i gdzie Ty tez wody masz? I gdzie duży brzuch??

Jagodzianka ale masz "znajomków" rzeczywiście tv nie potrzebne

Ania ja używam Loveli właśnie uwielbiam jej zapach i pamiętam jak te pierwsze rzeczy Alka pachniały tak "noworodkowo" teraz już powoli zaczynam mu prac w zwykłym proszku ale tylko te rzeczy ubrudzone trawą czy ziemią :)

mnie też dopadają skurcze !! to chyba było mało magnezu albo żelaza albo jakoś takoś :blink: :blink:

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #895584 przez Caroina
Mam tą rozpiskę na laptopie więc wrzuce jeszcze raz:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

A 3 trymestr wg mojego poradnika (książka) zaczyna się od 29tc
Wg. 2 poradników internetowych - 27tc i 30tc

Każdy pisze inaczej i bądź tu mądry ale patrząc na tą rozpiskę to ten 27tc wydaję się najwłaściwszy

11 lata 3 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895586 przez Aneta_78
ł?

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

11 lata 3 dni temu #895587 przez agniesia1604
ja rodziłam 14 godzin ale mąż wziął koszulę i wrzucił do pralki z ręcznikami które miałam non stop wymieniane i zeszło wszystko ... Też jak rodziłam to się pociłam normalne:P :) ...w końcu rodziłam w tym najgorszym upale kiedy we Wrocławiu pykło 40 stopni:P:) A jak wracaliśmy ze Stasiem 40km do domu ze szpitala o godzinie 18:00 było 35 na dworzu ...masakra... bałam się o małego żeby mu nic nie było bo w aucie nie było czym oddychać:(

Ech kobietki...
Zdecydowałam że nie będzie Tomasz a Jan ...
Czyli będziemy mieli Stasia i Jasia:)
Nic mi nie podpowiadało jak ten Jaś Jasiu :) ... Przy tym imieniu się usmecham i jest mi lżej:) ... nie wiem jak to wytłumaczyć ...ale czuję ulgę i przyjemność:)
Będą jak bracia bliźniacy ...tyle ze rok różnicy :P
Stasiu i Jasiu:) ...
A jak będzie kłopot to będę wołała Jasio :) Stasiu, Jasio:P

11 lata 3 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895590 przez Aneta_78
[...

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #895591 przez Gochens
Agniesia no to jak czujesz wewnętrzny głos na Jasia to chyba synuś Ci podpowiada że chce mieć tak na imie :) heh a myślałam,że miałam najdłuższy poród na świecie ale widzę że mnie przebiłaś :) Heh jak leżałam już na tym fotelu to się zarzekałam że NIGDY więcej nie chce rodzić naturalnie i tej położnej mówiłam a ona się śmiała i mówi do mnie oj zobaczysz kochana jak się tu jeszcze spotkamy za jakiś czas. . Teraz oczywiście też chcę rodzić naturalnie, ciekawe czy ją spotkam :silly:

Aneta no właśnie ja też używałam jednej firmy żeby wiedzieć czy uczula a jak masz wiele to możesz nie zauważyć. Dużo tego nagromadziłaś? może zostaw sobie jeśli masz jakieś duże a kup małe próbki np w rossmanie i jak sie okaze ze jest ok to wtedy bedziesz miala swój "zapas" :)

EDIT

Aneta a nie użyłaś jakiegoś nowego kremu na brzucha??

11 lata 3 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895594 przez Aneta_78
.

11 lata 3 dni temu #895596 przez jagodzianka44
Ordynator mowil ze jak jest lekko niska to bede Zyc:) no mialam sie pytac czy Aneciaku nie stosowalas nowego balsamu,oliwki :)

11 lata 3 dni temu #895610 przez jagodzianka44
Na oddziale mamy dwie baby do ktorych chodzi ten "chory" facet.. I on teraz dobija sie do drzwi wejsciowych .. Te laski lataja teraz tan do niego.. Gorzej bedzie jak go wpuszcza :/ on do znajomej z sali udawal ze strzela, pozniej cos jeszcze tam pokazywal a jedna z bab sikala do prysznica ://

11 lata 3 dni temu #895613 przez Caroina
Jagodzianka Ale cyrki! To "wesoło" tam macie :huh: Od razu powinni go zamknąć a nie trzymać świra w normalnym szpitalu, żeby ludzi straszył. Jak chodzić może to przezyje. Co za policja, jak ja bym tam była to już by dostał pałą w łeb i by spał oszołom!

11 lata 3 dni temu #895617 przez jagodzianka44
Szpital w Tarnobrzegu lubi takie chore akcje i afery, ostatnia to ponoc smierc 6 tyg bobasa podczas operacji..

11 lata 3 dni temu #895626 przez malvi
Gochens a dużo podkładów trzeba mieć? Wystarczy 1 opakowanie czy więcej? A tych majtek poporodowych? 2 koszule dostałam od koleżanki, a do samego porodu to chyba po prostu wezmę jakiś duży i długi t-shirt ;)

dotkawy witaj :D To teraz mamy przewagę dziewczynek na forum ;)

Jagodzianka zdrowiej!! :kiss: ale masz atrakcje :/ może to będzie okrutne co napiszę, ale ja bym takiego psychola nie ratowała.... :S

Aneta co Ty tak narzekałaś, przecież bardzo zgrabnie wyglądasz :woohoo: brzuszek masz praktycznie taki jak ja, nie widać tych Twoich wód ;)

Agniesia dzięki wielkie za polecenie tego sprzedawcy, jutro spojrzę co tam ma i może po wypłacie kupię kilka rzeczy :)

Caroina no to ładnie, i tak już jest więcej kobiet na świecie :P To mój Krzyś będzie miał wybór jak podrośnie :woohoo: :woohoo: ;)

A ja jutro idę do okulisty, zbadać czy nie mam żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego (mam wadę wzroku) :P

11 lata 2 dni temu #895634 przez jagodzianka44
Tego psychola tez bym nie ratowala.. Bo skurwysyn na oczach dziecka matce z zazdrosci glowe chcial uciac po czym poranil siebie i wlozyl jej noz w rece, a. 4letnie dziecko na to patrzylo po czym pobieglo do babci i opowiedzialo jej wszystko. Nie wiem czy przypadkiem nie bedzie dzis o tym w interwencji. :/

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #895639 przez malvi
Bożeeee co za świat :blink: :S :S :angry:

Jak się czujesz? :kiss:

Aaaaa zapomniałabym :D Wczoraj wieczorem podpatrzyłam u wrześniówek www.oryginalnedekoracje.pl/lambrekiny-dla-dzieci ;)

Zajebiste to jest tylko jak dla mnie trochę za wysokie ceny :P Pogadam z moją mamą, może nam uszyje :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka