BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895645 przez Aneta_78
ń??

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu #895646 przez jagodzianka44
Aneciak moja znajoma chwali go sobie:). Szarpal ten facet za drzwi ale ordynator na klucz zamknal, pobrali mi krew glukoza nadczczo, morfologia ok, mocz tez :). A co do szyjki to pewnie lezec bede musiala, fakt dluga niby jest bo jak mnie badala to kufa palce jej prswie pod nerkami czulam xd alr sie lekko obnizyla :) dowiedzialam sie nowej rzeczy a mianowicie od daty 1ruchow trza dodac 20tyg i wyjdzie data porodu:) ciekawe czy sie sprawdza :)

11 lata 2 dni temu #895648 przez agniesia1604
etam nie sprawdza sie, ja ze Stasiem od 16 tygodnia czułam a urodziłam w 39... teraz czuję codziennie od początku 20 ...

Mlody mi dzis od 4:30 nie spi...teraz drzemał... ech te maluchy.

Mały Jaś tez od 4:30 ze 3 razy dość długo pukał....ech te maluchy

11 lata 2 dni temu #895649 przez Caroina
Malvi Świetne te dekoracje na okna, oj jak bym chciała mieć pokój dla dziewczynek :) już mam nawet upatrzone imiona na ściane, takie 3D

Aneta Co do prania to u mnie słaby temat. Kolory dziele na jasne i ciemne, a przynajmniej białe powinno się prać osobno. Nawet jeśli rzecz wymaga wyłącznie płukania i tak ląduje w automacie – jak wszystko. A ubranka małej prałam i w proszku i w płynie (Dzidziuś) choć wiem, że zazwyczaj używa się albo jedno albo drugie ;) ale najcześciej słysze, ze mamy piorą tylko w płynach. Jakoś po roczku zaczęłam jej rzeczy prać w zwykłym proszku i płynie.
Ten płyn bobini też często używałam i mogę polecić.

Jagodzianka Spałaś coś?

Jeśli te pory aktywności dziecka się sprawdzą po przyjściu na świat to będę jak zombi chodziła :D Wczoraj koło północy miała godzinę takiej aktywności, że jeszcze tego nie było. Dziś obudziła mnie kopniakami o 6 rano, a teraz sobie śpi :)

11 lata 2 dni temu #895662 przez malvi
Jagodzianka no to u mnie ruchy się (chyba) zaczęły w okolicach 20 tygodnia (nie byłam pewna czy to to czy jelita :P ), także wychodziłoby, że urodzę w 40 heh :woohoo: Kiedy wychodzisz do domku?

Caroina mi się strasznie podobają te z kubusiem puchatkiem - świetne! Imiona też fajne, Krzysia nie ma, ale o dziwo jest moje :D Pokaż te imiona na ścianę :woohoo: Ja się właśnie zastanawiam, czy coś na ścianie malować czy właśnie kupić jakąś fajną naklejkę.... Chociaż i tak synuś będzie spał najpierw tam gdzie my, ale wszystko oprócz łóżeczka będzie już u niego w pokoiku :)

Ja właśnie opracowuję pytania na obronę mgr, a Mały mi radośnie kopie po pęcherzu ;)

11 lata 2 dni temu #895667 przez jagodzianka44
Caroina kimalam lekko :)
Malvii "kilka dni" -,-

11 lata 2 dni temu #895679 przez agniesia1604
w castoramie można dostać naklejki na ścianę i też fajne:)

11 lata 2 dni temu #895693 przez Kinga2424
Cześć

Dziewczyny przepraszam jeśli odbieracie to co piszę jak narzekanie. Ja nie chce byście mnie tu żałowały. Ja jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie (mimo lepszych lub gorszych dni):)

Ania86 Ja z serca mogę Ci polecić Hipp. Przy Paulince miałam podobny dylemat odnośnie kosmetyków dla dzieci co Ty. Koleżanka pracuje w laboratorium w tej branży i doradziła mi, że najmniej wszystkiego rodzaju świństw zawierają właśnie kosmetyki z Hipp-a. Stosowałam je od urodzenia do teraz.

malvi Za pierwszym razem jak i tym również kupiłam wszystko przez allegro. Wydaje mi się, że jest najtaniej. Koszulę w której rodziłam miałam praktycznie cały czas dźwigniętą, więc aż tak bardzo nie była splamiona krwią. Mąż wziął ją ze sobą do domu, wrzucił do pralki i wszystko zeszło. Teraz nawet nie wiem, która to była. Miałam 4 koszule różniły się tylko kolorem rękawków. Kupowałam je bardzo tanio również przez internet. Jak przyszłam do domu, to już z nich ani razu nie korzystałam. Schowałam je do szafy.
Ja mam 10 podkładów na łózko (najwyżej wykorzystam w domu, ale nie uśmiecha mi się leżeć na brudnym z krwi łóżku), podkładów do majtek mam 30 (przy Paulince tak ze mnie leciało, że co chwilkę musiałam je zmieniać), majtek wielorazowych chyba tylko 4, a jednorazowych z 10 sztuk. Nie wiem dokładnie, bo mam to w szafie schowane.
Super zdobycze:)

klaudiad6i dotkawy Serdecznie witamy:)

Aneta_78 Piękne zakupy:) A wózek bardzo ładny:) I brzusiu przepiękny:)

jagodzianka44 Wracaj szybko do zdrowia:)

dotkawy Moja Córeczka to cały tatuś i z wyglądu i z charakteru. Także tak...

11 lata 2 dni temu #895699 przez Ania86
Jagodzianka, przeleci te "kilka dni" a będziesz spokojniejsza.
Caroina, moja mała też najbardziej kopie jak kładę się spać tak koło 22-23 wtedy to jest jej czas. A pobudka jest zazwyczaj przed 6, jejku dawniej to spałam sobie do 8 teraz wstaję z kurami :P
My też chcemy kupić małej takie literki z imieniem, nie mam zdolności żeby samej zrobić a kącik w którym będzie jest pusty białe ściany. Na jednej damy właśnie te literki i jakąś delikatną lampkę a na drugiej też chciałam jakąś fajną naklejkę. Ale zajmę się tym jak będzie łóżeczko. U nas dziś łądna pogoda się zapowiada, poprałam z rana bo wczoraj byłam na ciuchach, udało mi się kupić 2 sukieneczki i fajne dżinsy małej :)

11 lata 2 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895700 przez Aneta_78
.

11 lata 2 dni temu #895702 przez Kinga2424
Aneta_78 Ja po domu chodzę tylko w jednej sukience (jest tak wygodna). Wieczorem do automatu i rano jak nowa:) Ale po porodzie chyba od razu pójdzie do kosza. Do niczego nie będzie się już nadawać:)

11 lata 2 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895706 przez Aneta_78
.

11 lata 2 dni temu #895708 przez Ania86
Anetka, super jest ten wózek naprawdę Ci się udało kupić go w dobrej cenie. My za używany od tych niby "znajomych" mamy dać 900zł. Co do spania to ja staram się zasypiać na boku ale śpię też czasem na plecach, nawet nie wiedziałam że nie powinno się ;) Oj a na brzuchu to też tak chętnie bym się położyła, zawsze lubiłam spać na nim :cheer:

11 lata 2 dni temu - 10 lata 1 miesiąc temu #895717 przez Aneta_78
.

11 lata 2 dni temu #895721 przez Caroina
Link do literek imion na ścianę:
allegro.pl/literki-3d-na-sciane-20cm-imi...isy-i4328391185.html

Kinga Taniej i do tego bez wychodzenia z domu :)
Też musze zacząć zbierać rzeczy do szpitala bo nie mam praktycznie nic. W klinice w której rodziłam dawali jakieś wdzianko więc koszula którą miałam jest nie ruszona, bo po dobie byłyśmy już w domu i tu jej nie używałam. Podkłady też zostały bo używałam jeden z początku przy spaniu ale też okazał się niepotrzebny. Tyle, że potakim czasie i tak musze nowe kupić. Tak więc mam tylko 1 koszule.

Ania To malutkie mają podobne pory więc obie będziemy niedospane chodziły ;)
Wrzuć zdjęcie nowych ubranek :)

Aneta Niedrogi i bardzo ładnie pachnie. Pamiętam pierwsze prania ubranek, jak one ślicznie pachniały. Specjalnie podchodziłam do suszarki i delektowałam się :) Po pewnym czasie już aż tak się tego nie czuje z przyzwyczajenia.
Sama się uporałaś ze złożeniem spacerówki, czy jednak mąż miał zadanie? :)
Oby te krostki to tylko potówka, wietrz brzuszek i daj znać czy znika.
Wózek super, mały będzie miał bardzo wygodnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka