BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #906153 przez malvi
Marza ja nie wiem czy piankowy się nie nadaje, niech się ktoś inny wypowie :P ale z tego co dziś czytałam to lepiej dla plecków dziecka, żeby tak do 6 msca życia spało na czymś twardszym np. kokosie, a później żeby dopiero przełożyć na stronę piankową ;)

Ja już poprałam i poprasowałam wszystkie ubranka jakie mam do tej pory :D Bo na dniach (prawdopodobnie jutro) przyjedzie do mnie kuzynka z kolejnymi rzeczami, więc będę miała co robić :P :evil:

A za tydzień wypłata, także zamówię resztę rzeczy do szpitala na allegro i będę w sierpniu pakować torbę :evil: :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #906158 przez Caroina
Malvi Ale Ci się trafiło. Też się nie obijałam ;)
Troche posprzatane i zjadłyśmy sobie z małą po 2 jajka na miękko. z czego to czwarte musiałam osobno dorabiać bo mała mi buchła z talerza i zjadła wszystko :blink: czuje się dziś mega objedzona, tzn mdli mnie cały dzień bo jak przecholowałam ze sniadaniem tak ciągle mi ciężko na żołądku. Jednak nie ma jak małe porcje.

Marza Co do materaca piankowego to gdyby się nie nadawał, nie byłoby go w sprzedaży :) Poprostu jest mniej usztywniony, a to jednak troche zdrowsze.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #906159 przez Marza
dotkawy to ludzie ładnie się musieli rzucić na sklep haha :D szkoda tylko Twojej fatygi.

Malvi no właśnie wiem, że twarde powinno być... popatrzę może będzie możliwa wymiana materacyka na lepszy.
Ja nie mam proszku hehe :) więc i tak poprać nie mogę, a roboty w sierpniu będę miała dość :D chyba, że się fajnie uwiniemy z M to zacznę sobie wcześniej prać :) bo nie mam na razie tyle tych ubranek, żeby pralkę się opłacało włączyć. Torbę też spakuję w sierpniu, ale pod koniec :) Bo w sumie mam wszystko dla siebie poza tymi majtkami i podpaskami :)

10 lata 9 miesiąc temu #906160 przez Marza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #906163 przez Caroina
Dotkawy Ale numer, choć w sumie przy takiej cenie nie ma się co dziwić. Szkoda, że się nie załapałaś :( Pytałaś może czy jeszcze będą dokładać towar, czy to tylko podpucha?

10 lata 9 miesiąc temu #906165 przez Marza
O znalazłam to samo łóżeczko, ale z materacem gryka kokos :) ten się bardziej nadaje? różnica w cenie 20zł

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #906168 przez Caroina
Marza

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #906170 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #906171 przez Marza
Caroina kiedyś, kiedyś :D najwcześniej za cztery lata :D o ile nie będę miała traumy po porodzie hehe najlepsze jest to, że mój M mi napomniał, że teraz będzie trzeba bardziej uważać bo drugie szybciej się robi haha tak mnie tym rozbawił :D specjalnie mu powiedziałam, że za rok drugie bym chciała to go zatkało haha ale szybko przyznałam mu rację, więc chociaż jesteśmy zgodni :D zobaczymy jak z jednym nam pójdzie ;)

Anetka dziękuję za radę :) tak zrobię :) :kiss:

Malviiiii ! :D gdzie jesteś? chyba jakis dłuższy post się szykuje :D

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #906173 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu #906175 przez Marza
W ogóle gdzie Kinga się dzisiaj podziewa :ohmy:

10 lata 9 miesiąc temu #906180 przez Caroina
Aneta Nie planuje :) zawsze chciałam dwójkę. Ale jakoś 100% nie wykluczam więc czas pokarze.

Marza Z tym planowaniem to różnie. Teraz myślisz, że za 4 lata, a może się okazać, że za 2 się zdecydujecie (pomijam wpadke ;) ) Widzisz ja zawsze chciałam, żeby między dziećmi były 2 lata przerwy. Rzeczywistość okazała się inna niż moje wyobrażenia i jakoś zaczęłam to odciągać w czasie. W końcu mała zaczęła się zbliżać do 3 urodzin i stwierdziłam, że troche się przeholowało. Troche mi szkoda, że między dziewczynkami nie będzie mniejszej różnicy wieku ale z drugiej strony WYGODA :)

10 lata 9 miesiąc temu #906181 przez malvi

Caroina ja z kolei przesadziłam z obiadem :P I teraz aż mnie brzuch boli z przejedzenia....

Marza oglądałam w necie łóżeczka, materace itd. dlatego mnie wcięło na chwilkę :woohoo: I czytałam jakiś artykuł o tym jak dziecko powinno spać w łóżeczku ;) Ja bym też brała na Twoim miejscu ten z gryką i kokosem, tym bardziej, że jest taka niewielka różnica w cenie :)

10 lata 9 miesiąc temu #906185 przez Caroina
Malvi Było tam coś o spaniu dziecka na brzuszku? Od kiedy maleństwo można tak kłaść? Nadii nigdy tak nie kładłam więc nie wiem :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #906188 przez Marza
Caroina no właśnie wygoda :D ja najpierw muszę iść do pracy, żebyśmy w razie czego na to drugie mieli kasiorkę, bo z dwoma to dopiero wydatków będzie :) a i na razie nie mamy miejsca :) chociaż tak jak piszesz nie wiadomo jakie będziemy mieć myślenie za dwa lata :) wszystko czas pokaże :)

Malvi już sobie tamto łożeczko wykasowałam, a to z tym lepszym materacem dałam do zakładeczki :) Ja też czasami odpływam w internecie i czytam o dzieciaczkach :) co i jak :D żebym miała chociaż minimalną wiedzę :D wczoraj też czytałam o wcześniakach... mam nadzieję, że żadnej z nas to nie spotka.

co do jedzonka to staram sieę jadać małe porcje, ale częściej :) chociaż nie zawsze mi się to udaje i jem duże porcje często haha :silly:

CAroina ja czytałam, że spanie na brzuszku sprzyja śmierci łóżeczkowej, natomiast sąsiadka kładła tak dziecko od początku i jak była na badaniach bioderek to się pytał czy mały śpi na brzuszku a ona że od początku, a on, że widać bo ma ładne bioderka, więc nie wiem jak to z tym jest.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka