BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 11 miesiąc temu #907530 przez Caroina
Aneta To skromnie Ci tego zostało :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #907538 przez pauletta
Dziewczynki czyli rozek i wszystkie kcyki mam wyprac tak ?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #907547 przez Kinga2424
pauletta Aleście oboje piękni:) Ja piorę wszystko. Pierwszy raz prasuję również wszystko (potem pewnie nie będę miała na to czasu). Albo w czasie przeszłym: prasowałam i prałam. Teraz już do piwnicy nie schodzę by włączyć automat. Masakra. Tak samo butelki, smoczki wszystko MUSZĘ (dopiero) wyparzyć, bo jeszcze tego nie zrobiłam.

jagodzianka44 Zdjęcia prześliczne. Będziecie mieć pamiątkę:) Tylko Jagodziu powiedz mi jedno. Dlaczego jesteś na nich taka smutna??? /tego dowiedziałam się w późniejszych postach/

Nelka Przypuszczam, że i wypadek i remont miały wpływa na skrócenie się szyjki. Oby tylko jak najdłużej dochodzić. Powiem Wam, że mimo że będę miała cc, to ogromnie się boje kolejny raz przeżywać skurcze i wszystko inne po kolei, bo chyba planowanego cc nie doczekam.

Idę spać. Dobranoc.
Za dużo wrażeń jak na jeden dzień.

10 lata 11 miesiąc temu #907554 przez munkki
dziewczyny (jagodzianka, Kinga i Ania) od jakiego dostawcy zamawialyscie te milusie rozki? chce zamowic a nie moge znalezc... a opcja wyszukiwania na form tez nie dziala, a wiem ze podawalyscie linka:/ help...

10 lata 11 miesiąc temu #907558 przez Caroina
Kinga Wiadomo, jak już mają ciąć to miło byłoby chociaż nie uraczyć tych bóli porodowych. 3mam kciuki, żeby jednak udało się Wam doczekać terminu :) Dobrze, że się uwinęłaś z tym wszystkim wcześniej. Dobtanoc
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 11 miesiąc temu #907561 przez Aneta_78
Caroinka a pamiętasz może jak jakiś czas temu napisałam,że mam już wszystko z wyprawki ? :woohoo:
No to widzisz..znów mi się wydaje,że mam prawie wszystko..i znów z tyłu głowy myśl,że o czymś zapomniałam.
Natomiast raczej nie będę już kupowała ubranek. Wydaje mi się,że mi wystarczy na początek. Kupuje tylko naprawdę okazyjnie rzeczy na rozm 74,ale to mam ich niewiele..
Poza tym ja mam jeszcze jedną wyprawkę na głowie -szkolną. W tym roku wyjątkowo wcześnie wszystko kupuje,boje się że później nie będę miała na to czasu i siły.

Pauletta ja też piorę i prasuję wszystko. Jak będzie dalej z prasowaniem,nie wiem..czas pokaże.

U mnie powietrze stoi. Niby robiło się burzowo,ale chyba przeszło bokiem.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 11 miesiąc temu #907565 przez munkki
Aneta u mnie tez cieplo nadal... mam nadzieje ze jutro bedzie troszke lepiej, bo w taki upal to nic sie nie da robic...
ciuszkow tez juz nie kupuje.
w tym miesiacu jeszcze dla siebie jakas koszule i rzeczy do szpitala musze skompletowac, juz we wrzesniu nic nie chce dokupywac.
musze kuc zelazo poki gorace - czyli kupic wszystko jutro/pojutrze poki jeszcze jest wyplata;P

10 lata 11 miesiąc temu #907570 przez Caroina
Aneta Tak, pamiętam też jak dopiero co mówiłaś, że nic nie masz wiec wyjść z podziwu nie mogę, że już prawie wszystko odhaczyłaś z listy. Znów czuje sie zmotywowana do działania. Mam nadzieje, że Cie podgonię w przyszłym tyg. :)

Munkki Dobre podejście :)

10 lata 11 miesiąc temu #907576 przez malvi
I znów po spaniu... Ehh :/ Jest z tym coraz gorzej!

Munkki ja też mam zamówiony materac, tylko, że pianka-kokos ;) Jakoś na dniach kurier mi przywiezie :woohoo:

Anetka ja się zaczęłam zastanawiać jeszcze nad nianią elektroniczną :P Ale jak coś to najwyżej później dokupię, jak Krzyś będzie już spał w swoim pokoju ;) Podgrzewacz mam dostać, a sterylizator mi niepotrzebny :P
U nas wczoraj wieczorem była taka burza, że Ho Ho :evil:

Rozumiem, że żadna z Was nie ma problemów z tymi stawami, tylko ja :P Dobrze, że jutro mam tego ortopedę, może coś poradzi, bo z dnia na dzień jest coraz gorzej.....

10 lata 11 miesiąc temu #907584 przez Caroina
Malvi Też ostatnio sie budze przed 6 i już zasnąć nie mogę. Ze stawami puki co nie mam problemu za to okazuje się, że z tym spojeniem łonowym od prawie 2 tyg. tak (nawet nie wiedziałam, że to to) boli czasem przy wstawaniu, przy obracaniu, po wysiłku - oczywiście takim wysiłku na miarę możliwości :P

Czy któraś z Was śpi na plecach. Ja zasypiam zawsze na lewym boku (na prawym nie mogę bo od razu wraca ból pod żebrami), a często budze się na plecach. Wychodzi na to, że chyba mi najlepiej w tej pozycji skoro mimowolnie tak się układam tylko to podobno nie zdrowe dla dziecka więc troche mnie to niepokoi. Niestety nie panuje nad tym ;)

10 lata 11 miesiąc temu #907590 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Kolejny dzień do przodu. Dalej 3w1.

Oby jak najdłużej. Pół nocy przez to wszystko spać nie umiałam. Cały czas myślę. Moja położna powiedziała mi, że nawet gdybym teraz urodziła, to oni sprawdzą czy moje Bobaski są wydolne oddechowo. Jeśli będą to zostaną ze mną w Rybniku. Jeśli nie, to wezmą mi je do Bytomia. Powiem Wam, że moje serce strasznie krwawi.

Miłego dnia

10 lata 11 miesiąc temu #907593 przez munkki
dzien dobry,
oj ja ze spaniem tez mam problem :/
malvi stawy poki co nie bola... trzymam kciuki za wizyte u ortopedy
Caroina spojenie lonowe boli i to jak jasny pierun jak sie przewracam z boku na bok. u mnie dochodzi jeszcze bol krzyzy...
juz sama nie wiem jaka pozycja bylaby dla mnie dobra, wiec w nocy zmieniam ja bardzo czesto. czasem leze na boku prawym (ale szybko dretwieje mi reka) lub na plecach (ogolnie staram sie spac na lewym). lekarz mi powiedzial ze z tym lezeniem na plecach to jest tak ze organizm ci podpowie jak bedzie sie cos dzialo, wiec nie jest mozliwe ze jest ci wygodnie i robisz krzywde malenstwu ;)
Kinga nie zamartwiaj sie! wiem ze latwo powiedziec, sama pewnie tez bym odchodzila od zmyslow... ale nie masz na to wplywu juz wiekszego kiedy dziewczynki postanowia wyjsc, musisz sie oszczedzac plus byc spokojna bo stres na pewno dobrze nie dziala. nie mysl o tym co bedzie, bedziesz sie martwila jak faktycznie beda musieli je przewiezc do Bytomia. narazie sie nastaw ze wszystko bedzie dobrze i zostana w Rybniku :)

dalej szukam tego rozka...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #907602 przez jagodzianka44
Munki! allegro.pl/sliczny-rozek-becik-dla-niemo...aby-i4423476874.html co prawda bez kaptura bo razem z rodzicami Marcina zamawiając rożek na który kase wyłożyła moja mama, stwierdziliśmy jednogłośnie że jak będzie chodzić w domu przez pewien okres w czapeczce czy opasce to kaptur niepotrzebny,a później z niego kołderka będzie;)

Kinia nie byłam smutna przez całą sesje, pod koniec mnie tylko tata zdenerwował. Miał mi zamówić fluid i zapomniał! a tak go prosiłam! ;c trzymjacie się jak najdłużej! oszczędzaj się tak jak lekarz mówił!

Caroina ja śpie na prawym boku, budzi mnie Marcin jak śpię na plecach ( nie wiem jak on to wyczuwa haha ) ale drze się na mnie,że kiedyś przez to się uduszę xd

Malvi ja mam problemy ze stawamii :)

10 lata 11 miesiąc temu #907627 przez Ania86
Munkki, ja mam ten allegro.pl/rozek-z-kapturkiem-uszka-cora...lna-i4425513273.html mam z kapturkiem nawet nie wiedziałam że są bez ;) A zamawiałam jeszcze parę rzeczy u tego sprzedawcy.

Caroina, ja staram się zasypiać na lewym boku ale w nocy przez ten upał to kręcę się na wszelkie możliwe strony. Na plecach też śpię i na prawym boku.

Kinga, głowa do góry wszystko będzie dobrze. Twoje maleństwa będą pod dobrą opieką a póki co niech siedzą sobie jeszcze w brzuszku jak najdłużej każdy dzień jest na pewno bardzo ważny.

10 lata 11 miesiąc temu #907633 przez munkki
Jagodzia, Ania - dziekuje!

Ania, zamowie od tego sprzedawcy, widze ze ma duzo takich rzeczy typu podklady, nozyczki, szczoteczko etc... wiec zamowie wsyzstko na raz:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka