BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #921146 przez munkki
Jagodzia, dzieki za info! to by rozwiazywalo moja zagwozdke, czemu teraz na sniadanie i obiad jest ok a zaczynam miec problemy z kolacja;)
to fakt - nie powinnysmy sie przejmowac jak nie przekracza 130, nie ma co wpadac w paranoje...
ja dzis przegielam i pobilam nowy rekord, 167!!!! ale to wiem, moja wina... czekolada:( jak tylko zmierzylam cukier wzielam sie za sprzatanie i szybko spadlo do 127 ;) pytalas o ksiazke jakis czas temu, zapomnialam odpisac. czytam dalej to "dlaczego dzieci w paryzu nie grymasza" = strasznie fajne, polecam, o wychowaniu ale napisane bardzo lekko.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dotkawy czekamy na zdjecia:)
yoozia super naklejka!
Podziękowania: yoozia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #921179 przez jagodzianka44
Munki no to tak jak u mnie, po kolacji skacze od kilku dni i mi to właśnie dziś wyjaśniła :).Powiem Ci,że ja jem słodkie, ale wg diabetolog cukry mam w normie, zjem sb jednego batona bo ból do słodkiego zabić musze haha :). Niektórzy diabetolodzy strasznie pasa zaciskają, jakieś niskie normy dają masakra.. też raz mialam taki cukier, ale to śniadaniowy haha:). poszukam i poczytam :).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #921188 przez munkki

z tymi normami to przesadzaja, no ale nic... zobaczymy co dzis po kolacji bedzie. zdecydowalam nie jesc chleba... robie sobie salatke z tunczykiem i ryzem.
a co z twoja dawka na noc? mowila cos? mozesz jeszcze podniessc? ja jestem przy 4j ale w ciagu dnia biore w pierun tej insuliny i do wizyty nastepnej (poniedzialek) nie chce podnosic nic...

10 lata 8 miesiąc temu #921190 przez agniesia1604
Caroina,
pediatra musi skierowanie do alergologa wypisać , więc tak , musisz iść do pediatry aby skierowała małą do alergologa.
Wiesz to zależy, bo mój czaem śpi 2 x po godzince a czasem 2 x po 2 godziny... dziś spał godzinkę od 9-10 ... mnie się wydaje że on bardzo mało śpi ...
w nocy śpi od 19:30-5(czasem 6-7) ... czyli 10-12 godzin ... mało jak na takie dziecko... tym bardziej że dziecko mające rok powinno
przesypiać około 14 godzin. Był marudny od 12 aż po sam wieczór ... już nawet kąpiel była z rykiem .. a szkoda gadać...
takie uroki macierzyństwa...a serio trzeba mieć cierpliwość a tej mi brakuje w ciąży ...
Aktualnie kilka dziewczyn mając rocznego brzdąca zaszło w ciążę i każda widzi że to nie takie proste ... te hormony dają w kość a cierpliwość i brak sił dobija :(

Dotkawy,
będę chciała rodzić na Wyspiańskiego, tam mój lekarz pracuje wiec tam chciałabym rodzić

Marza,
spokojnie, alergie dziecko odziedzicza po MAMUSI a nie po TATUSIU ponoć... więc nie powinno być problemów...
aczkolwiek cholera wie...nam lekarze mówią ze Staś musi mieć po mnie...a ja po porodzie nagle dostawałam wysypek i nagle poczyłam że jestem alergiczką...
nigdy nie miałam problemu z alergiami... ale też dowiedziałam sie że po porodzie można dostać właśnie alergii i dziecko również w trakcie załapie te przeciwciała...
dzięki tym przeciwciałom walczy z alergiami aż do 2 roku życia ...potem cóż ... traci przeciwciała mamy i
wtedy trzeba leczyć poprzez odczulanie :) ale to dopiero odczulanie po 3 roku życia albo i później..:)

yoozia,
super misio:)))) hihiihih

Jak mówicie o tej cukrzycy to ja od razu chwytam za słodycze...ja przy Was przytyje!!!!

10 lata 8 miesiąc temu #921196 przez jagodzianka44
Munki tak mogę podnieść jeśli przekroczy 100 to o 1j, jeśli dalej bd wysoki to o kolejną i mam zostać przy 8 :). a Ty te do śniadania masz krótko działające nie? nie wiesz ile czasu one działają? kup sb pieczywo sonko, spróbuj z tym, mi np. chleb ostatnio cukier ponosił to kupiłam w kauflandzie taki cieniuteńki, ale kromki ma większe aż zakwasem chlebowym smierdział i było okej :)

10 lata 8 miesiąc temu #921206 przez munkki
Jagodzia, krotkodzialajaca ponoc zaczyna dzialac po 10 minutach i jej dzialanie trwa 2-4 godzin (pielegniara powiedziala ze to roznie bywa, bo sie roznie musi "rozchulac"). Ta przed sniadaniem biore pol godziny przed jedzeniem, a obiadowa i kolacyjna biore tuz przed jedzeniem ;)

10 lata 8 miesiąc temu #921218 przez jagodzianka44
Munki to moze jakieś 10 min przed kolacją weź, moze bedzie inaczej :)

Marza Melduje sprawne auto :)

10 lata 8 miesiąc temu #921222 przez Kinga2424
yoozia Piękna naklejka:) Pasuje idealnie:)

Caroina U mnie z kolei ja odstąpiłam miejsce dla Dziewczynek, ale tylko na czas remontu. Jak już wprowadzę je do swojego pokoju, to będą miały każda swoje miejsce.

pauletta Piękna MAJA:)

10 lata 8 miesiąc temu #921244 przez Marza
Jagodzia bardzo się cieszę ! :) od razu Wasze życie stanie się łatwiejsze :lol:

agniesia oby ! :) bo taki mały alergik to straszna męczarnia...

10 lata 8 miesiąc temu #921245 przez agniesia1604
ano meczarnia, bo i do lekarzy trzeba chodzić a bo brzuszek bolał na początku (mysle o kupnie juz teraz ESPUMISANU)
a to jaja nie mogę dać (np makaronów), a to serów, a to jogurtów nie mogę dać:9 ech ...kiszka

10 lata 8 miesiąc temu #921249 przez Marza
agniesia przewalone... i co potem wymyślać do jedzenia... ani żadnego urozmaicenia nie można wprowadzić, bo ograniczone wszystko... masakra jednym słowem.

10 lata 8 miesiąc temu #921294 przez Kinga2424
Robiłam jeszcze zapas rosołku dla Paulinki. Dopiero skończyłam. Padam już na ryjek:)

agniesia1604 Ja od bardzo dawna daje Paulince espumisan, ale w kropelkach dla niemowlaków. Przeważnie jej pomaga.

10 lata 8 miesiąc temu #921308 przez Caroina
Agniesia Dzieki za info. Doskonale rozumiem, że jest ciężko. Ja przy rocznej, Nadii nie chciałam nawet myśleć o drugim dziecku. Dopiero jak skończyła 2latka dopuściłam taką myśl do siebie ale odważyłam się na ten krok jak zbliżała się do 3lat. Tak więc szacun. Jesteś bardzo dzielna.
Podziękowania: agniesia1604

10 lata 8 miesiąc temu #921324 przez agniesia1604
Kina bo marchewki ponoć dzieci nie trawią , mój też oddaje całą marchewkę:P Kasze to i dorosły nie trawi co nie znaczy że nie wolno dawać:)
Rosołek? kurde a mój nie chce wody jeść a to w sumie wszystko podaję jako gęste .... jak rzadsze to wypluwa albo robi BRUMM:)

Dziś zamierzam zmienić trochę czas spania Stasia ... i będziemy wprowadzać jedną drzemkę miedzy 11-13... zobaczymy czy sie uda;))))
Dziś nocka Stasia też była okey bo chyba wstałam raz:P i tak od 22-5 spał jak zabity a potem mąż mi go przyniósł i biegał po łóżku do 7 (spał ale rzucał się po całym łózku)

Wczoraj odebrałam zamówienie na octenisept (pępuszek , rany po porodzie... i t d) , alantan na pupę (ale ja ramiona mam tym smarować) , gaziki jałowe :)
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 8 miesiąc temu #921344 przez munkki
dzien dobry dziewczyny
Malvi jak tam szpitalna rzeczywistosc?

u nas szaro buro i ponuro, rano bylam na krwi, popoludniu czeka mnie wizyta u endo.
zobaczymy jak dzis cukry - wczoraj szalaly:/
plecy mnie juz bola, nie wiem czy lezec, stac czy siedziec:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka