- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 92
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
A co do terminu porodu, to wiedziałam, że wrześniówką na pewno będę. Bałam się by nie zostać sierpniówka.
U mnie też mąż nie może być przy cc. Będę jeszcze dzwonić jutro do położnej poinformować ją o dacie. Zależy mi na tym by mąż był za drzwiami i potem jechał z dziewczynkami na sale.
Ja przed ciążą ważyłam 52 przy wzroście 170

pauletta U mnie to niestety już ostatni dzwonek. Lekarz powiedział, że gdybyśmy dłużej czekali, to bałby się o moje zdrowie i zdrowie dzieci. Na ciąże bliźniaczą i tak długo udało mi się wytrzymać. On liczył choć na 34 t.c.
yoozia Dziękuję za pocieszenie odnośnie cc. Wiecie jak to podbudowy-wuje słyszeć takie słowa kilka dni przed.
Ale co tam... Wstawianie stawu biodrowego to dopiero jest rzeź

Ja w wodzie nie rodziłam

Ostatnio to przeczytałam, że jest takie coś jak prawda i gówno prawda. Prawdą jest, że im więcej dziecko spędzi w brzuszku, tym dla niego lepiej, a gówno prawda to jest to że lepiej urodzić w 7 niż w 8. Także tak...
Gdyby nie mój lekarz i leżenie to pewnie bym urodziła w 7 miesiącu.
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
W tym miejscu dygresyjka, bo trzeba obalić mit mówiący o tym, że lepiej urodzić dziecko w siódmym miesiącu niż w ósmym. Ten mit to trzecia z prawd wymienianych przez księdza Tischnera, a on, jak wiadomo mówił, że jest święta prawda, też prawda i gówno prawda. A zatem gówno prawda. Każdy dzień się liczy, każdy.
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 92

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja kiedyś chciałam mieć tylko cesarkę....
ale kiedy urodziłam naturalnie....zmieniłam zdanie ...nawet gdy byłam cięta i miesiąc do siebie dochodziłam w sensie że siedzieć normalnie nie mogłam....
- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Super zobaczyć Was na FB

Kinga, jejku zazdroszczę Ci że w piątek będziesz mieć swoje córcie przy sobie. Wszystkie tu będziemy mocno trzymać za Was kciuki i czekać z niecierpliwością na relację.
Wczoraj wieczorem miałam niezłego stresa, złapał mnie jakiś dziwny ból brzucha, pleców, niedobrze mi było. Ale na szczęście zasnęłam i przeszło. Mała jakoś dziwnie mi się rozpycha, boje się że się przekręciła, dobrze że jutro wizyta...
Miłego dnia Dziewczynki.
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Kingus będziemy czekac na relacje cierpliwie, tylko się do nas odezwij!!!
Nasza gwiazda leży głową w dół od jakiegoś miesiąca i mam nadzieję że jej się nie znudzi;-)
Ja się panicznie boję porodu, mąż będzie chyba tylko przy 1 fazie bo później się boi że nie da rady więc zostanę sama. Panikuję już....
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

Dzis o 12 ide na patio na darmowe warsztaty z kapieli noworodka

- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
malvi Ach ten Twój szpital, gdyby i u mnie było tak fajnie. Ale niestety... Udanych warsztatów. A mówili jakieś nowości na obchodzie???
Obiecałam, że pokaże zdjęcia z wczoraj.
Niestety Zuzi nie było widać, więc nie wiem jak wygląda jej twarzyczka, ale... Na zdjęciu zaznaczyłam główkę Zuzi, zaraz koło Alicji.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja nie mam żadnego zdjecia Jasia...

Zaraz jadę do dermatologa ... ostatnio coś mi na powiece wyskoczyło ...czerwona plama po czym się łuszczyła ...skóra zeszła i sie w sumie zagoiło i teraz nic praktycznie nie ma ... no ale ide z tym bo to nawraca co 2-3 tygodnie...
Poza tym dłonie między palcami dziwne suche miejsca a często i piekące i też bym chciała w końcu znaleźć na to wyjście...
Dodatkowo zapytać o ramiona bo ja w sumie nie przeżyłam trądziku czy pryszczy jak byłam młoda ale teraz mam jakieś te ramiona brzydkie i non stop w krostach...
Także chcę zapytać o moje policzki bo często dostaje takie 3-5 wyprysków które sie babrzą ...nei to że to pryszcze ale jakieś takie schodzące skórki ....
A i paznokcie u nóg ... tak chcę zapytać o kciuki bo mi się wydaje że moze coś się im dziać niedobrego po ciąży ze Stasiem, może bardzo to wyolbrzymiam ale boję się grzybicy paznokcia i chcę sie dowiedzieć czy to przypadkiem nie początki jakieś.
Wiec mam sporo pytań do pani dermatolog na NFZ ...ciekawe czy mnie obsłuży pożadnie..

Obym o niczym nie zapomniała ....chyba wezmę sobie ściagę

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

A teraz czekam na odwiedziny mamy

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
zapisała mi Pimafucort krem na zmiany między palcami ( pimafucort miałąm w apteczce bo alergolog Stasiowi przepisała na jego alergie skórne na uszku a nie użyłam bo ma sterydy)... no i teraz pytanie czy oby napewno mogę uzywać tego kremu? ... zaczekam na wizytę 16 września i się upewnię - zapytam ginekologa co o tym sądzi ...w końcu skoro takie ręce mam 3 lata to przecie 2 tygodnie niczeog nie zmienią a jednak to sterydy i antybiotyk w niewielkich ilosciach ale jednak

dodatkowo pokazałam swoje stopy i mam sobie kupić krem CERKODERM15 i alantan plus na ramiona

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
ja dzis dzien w domu, jutro krew a poten endokrynolog.
maz przywiozl wozek juz do domu, jestem zla, bo jest duzy i wcale nie taki jakbym chciala (dostalam od siostry) ale chyba nie bede wydziwiac... gondola i tak nie na dlugo, jakos damy rade (przezimujemy;))
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-