BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #921014 przez pauletta
Dzien dobry.
W nocy mega mnie brzuch ciagnal, jakby boki... Wiazadla czy cus...

Maz pranie codzien robi po jednym Majkowym, gora prasowania rosnie...

Dzis trzeba ogarnac chate, i karpatke mamy robic bo ciotki maja nas nawiedzic jutro.
Dobrze ze maz ma urlop, duzo pomaga bo mi sil juz brak...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #921025 przez agniesia1604
nie udało mi sie uśpić Stasia ...
padam na pyszczek i chętnie bym się ze Stasiem przespała ...

chyba znów spróbuje go połozyć spać ...

Paula a moze prasowałaś? albo dużo chodziłaś? Macica sie będzie powiększać i będzie ciagnąć:( ... ja np jak dzis wracałam od ginka to co krok stawałam bo miałam ostre kłucie szyjki... i sie zastanawiałam czy przypadkiem Jas nie chce wyjść:P ale przeszło

10 lata 8 miesiąc temu #921035 przez pauletta
Agniesia w sumie nic nie robilam takiego, bylismy tylko na chwilke w/galerii. Tak mysle, ze rosnie macica i mała i dlatego te ciagniecia.
Tez mam te klucia w pipi.zeby tylko przetrwac ten wrzesien caly.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #921038 przez dotkawy
Czesc :-))

Wczoraj juz ukladalam wszystkie ubranka w polkach, doczekalam sie ze maz w koncu mi je wkrecil :laugh: takze juz mi ulzylo ze mam juz to porobione, chodze kolo tego i sobie ogladam, kurcze nie dochodzi to do mnie ze to juz niebawem moja kruszynka pojawi sie na tym swioecie.....Zrobie dzis zdj mojej szafki i wam wkleje :-))

Nie wiem jak Wy, ale ja zauwazylam, ze coraz mniej sily juz mam teraz, mecze sie naprawde szybko, i starsznie mi sie chce spac tak od 4dni, ja codziennie chodzilam spac 1-2 w nocy - spalam do 9-10, a teraz o 22 juz mnie spanie zbiera......nie wspomne o mojej najbardziej wydeptanej trasie do ubikacji, heheheeh ja sie czuje jakbuym nic innego nie robila tylko sikala..... :woohoo:

Pogoda u nas paskudna...2 dni slonca....tydzien leje, ehhhh :-(((

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Piszecie o tych cesarakch, ja w nast tyg we wtorek mam wizyte u neurologa i sie okaze czy nie bede miec niestety....wskazania do cesarki....bo tak to nie ma p/wskazan do sn inncyh, ale zobaczymy, mam nadzieje ze jednak mi pozwoli..... :(

Aneczka25 o to mala rosnie jak na drozdzach :-)) Moj maz tak jak Twoj bedzie tez trylko przy 1 fazie porodu o ile w ogole nie ucieknie.....chyba ze jednak bede musioala miec ta CC... :-( tez sie boje...

Agniesia1604 a gdzie w BB bedziesz rodzic? Ja jestem z Zywca, ale swoja gin mam wlasnie z BB i bede rodzic w wojewodzkim.

Kinga jeszce 3 dni i bedziesz tulic sowje ksiezniczki do siebie :kiss: Bede trzymac za Was kciuki :) Sliczna buzinka w ogole :)

Malvi ile Ty sie tam musiasz ,,koncertow" nasluchac....hmmmmm

Pauletta to ja znow sie biore dzis za kruche ze sliwkami, ale jeszce musze troche odpoczac, bo od 10 non stop cos robilam praktycznie do 14 i teraz padam.....To mnie znow potwornie boli prawe zebro.....Wiki mnie tak kopie po nim......:-(
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 8 miesiąc temu #921040 przez dotkawy
Zobaczcie sobie film.....zakochalam sie !!!!

www.facebook.com/video.php?v=10153189070...03848&type=2&theater
Podziękowania: Kinga2424, yoozia

10 lata 8 miesiąc temu #921042 przez Marza
Cześć dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss:

Czuję się dobrze, ale za to Miłosz synuś mój kochany z rana tak mnie zmaltretował, że płakać mi się chciało... Pęcherz mam do teraz obolały... Do tego tak się rozciągnął, że główkę wsadził pod żebra i nawet się zgiąć nie mogłam i to nie na chwilę tylko kilka godzin tak siedział :dry:

Jutro wizyta u gina, zobaczymy co powie na temat mojej szyjki. Bez zmian czy może już powoli zbiera się do porodu. Ciekawa też jestem co mi powie na ułożenie tego mojego łobuziaka... pewnie mnie zapisze na Usg do swojego prywatnego gabinetu, żeby sprawdzić czy zaszła jakaś zmiana.

Pogoda dalej okropna... Dobrze, że mam wszystko poprane...

I UWAGA ! Jestem całkowicie spakowana do szpitala ! :woohoo: Uznałam razem z M, że ubranka dla małego mu przyszykuję osobno i mi je przywiezie dzień przed wypisem, bo nie chcę, żeby się pogniotły :D

munkki ja też się zastanawiam, ale u nas sprawa wygląda tak, że ja nie jestem uczulona na nic, a M na pyłki traw, zbóż, sierść kota... Bardzo się boję, że żuczek to po nim odziedziczy :( alergia to nic fajnego...

10 lata 8 miesiąc temu #921046 przez Marza
Dotkawy filmik mega ! też bym przytuliła taką bestyjkę :D co do sił to ja ostatnio czuję ich przypływ :D ale to pewnie chwilowe hehe ;)

10 lata 8 miesiąc temu #921049 przez pauletta
Dotkawy zjadlabym takiego plaka, daj przepisa :-)

Filmik super :-)

U nas pogoda fajna od czwartku tak po 22, 23 st, smiejemy sie mezem ze czwartek byl pierwszym slonecznym dniem jego urlopu :-) :-) :-) :-)

Ja musze troszke dzis poprasowac bo masakra :-)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #921068 przez Caroina
Hej dziewczyny

To na jutro 4 z Nas mają wizyty – dzień wrażeń ;) przy okazji powodzenia :)

Konta na FB nie mam więc się nie przyłącze

Z alergiami to tak jest…Nadia nigdy nie miała na nic uczulenia, a od ponad miesiąca wychodzą jej krostki na brzuszku, udach i rączkach więc na coś łapła alergie.
Agniesia tu pytanie do Ciebie – mam z nią pójść do pediatry, jest w stanie jakoś to zbadać, zlecić badania czy lepiej od razu do alergologa się kierować?
Co do spania to może już Staś nie potrzebuje tyle snu? Moja bardzo wcześnie zmniejszała czas spania w ciągu dnia, że szybko zeszło tylko do jednej drzemki. I nawet wtedy sporo się musiałam nadenerwować z usypianiem jej – nie zawsze to wychodziło – więc odpuściłam i tak jeszcze jak nie miała 1,5 roczku to już nie spała w ciągu dnia wcale. Dla mnie to było zbawienne bo skończyła się nerwówka i kombinowanie z usypianiem jej i też wieczorem zasypiała lepiej i szybciej więc wieczorki były relaksujące dla mnie :) Dodam, że po tych dziennych drzemkach była bardzo marudna. Tak sobie myśle, że może przez to, że Staś za dużo śpi przez dzień nocki są jakie są i często się wybudza?

Dotkawy Pomieściło Ci się to wszystko bez problemu? Wrzuć fotkę :)
Też mnie malutka kopie z prawej strony pod żebrami i mam troszke obolałe. Czasem jak się przeciągnie to mimowolnie jękne i podskocze. Wczoraj tak mocno się rozciągała, że można było zobaczyć i dokładnie poczuć stopkę :) pierwszy raz tak wyraźnie – fajne to było aczkolwiek troszke bolało.

Malvi Ciekawe jak z tym wyjściem ale masz racje lepiej się nie nastawiaj bo lepiej się miło zaskoczyć :) fajnie gdyby udało Ci się pobyć jeszcze w domu w spokoju z ukochanym zanim pojawi się Krzyś – będę 3mać za to kciuki

Kinga Odliczanie trwa :) 3 dni :woohoo: Do mnie to dotrze dopiero jak zobacze zdjęcie bliźniaczek po porodzie. Też już nie mogę się doczekać relacji. Buźka z USG wyszła super, zazdroszcze pamiątki.
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 8 miesiąc temu #921073 przez Kinga2424
agniesia1604 Aguś cieszę się, że na wizycie wszystko jako tako poszło. Oby Ci te maści pomogły. Wysłałam Ci wczoraj wiadomość na priv nie wiem, czy dotarła.
Mi zajęło 50 minut bujanie. Ale śpi teraz... Ja za chwilkę też idę się na pół godzinki położyć.
Jeszcze dziś muszę zrobić kolejną porcję jedzenia dla Paulinki jak będę w szpitalu, bo jakoś nikomu nie chce się jej szykować. I muszę to mieć wszystko przygotowane.

munkki Hi... ja nawet wózka nie mam :laugh: Jak zobaczyłam wózki dla bliźniaków, to się wystraszyłam. Mam wózek po Paulince. Oprócz tego jeszcze jeden na strychu, więc niestety będą musiały z niego korzystać. A na wiosnę kupię sobie podwójną spacerówkę, a może i parasolkę. Zobaczymy.

pauletta Śliczne zdjęcie:) Czy to Maja???

Marza Powodzenia na jutrzejszej wizycie:)

Caroina Och ja bym chyba nie dała rady, gdyby Paulinka była cały dzień na nogach. Nie dość, że jak nie śpi to jest tak nerwowa i płaczliwa, to jeszcze mój kręgosłup by chyba nie wytrzymał (teraz w ciąży). Zobaczymy jak będzie jak dziewczynki się urodzą. Ale mam nadzieję, że choć raz będzie mi spała na dzień.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #921087 przez dotkawy
Pauletta wyslalam Ci przepis na priv, jak dostaniesz to napisz ;) ja wlasnie wlozylam do piekarnika :-)))

Karoliona pomiescilo, choc musialam sie nakombinowac......a jeszce musze pomyslec co z kurteczkami, kombinezonami itp.....chyba Krzyska ubrania przeniose, bo tam gdzie spodnie mial, to by idealnie mi pasowalo..... :woohoo: Zdj wrzuce wieczorkiem :) Jak sie w ogole czujesz? Przeszlo Ci?

10 lata 8 miesiąc temu #921110 przez yoozia
dzien dobry :)

od rana boli mnie glowa, cisnienie niskie. kawa nie pomaga :S
ale mialam dzisiaj glupie sny... jak nie jakies erotiki, to snila mi sie Jagodzianka, ktora urodzila corke 10,5 kg :P smialam sie po przebudzeniu jak nie wiem :D
dzis doszla do mnie paczka z zamowieniami z allegro. m.in rożek, pałąk z zabawkami, firany... no i naklejka scienna. maz ja niedawno nakleil. co myslicie?
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/626b89ffce53e216.html

ide prasowac firany :angry:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #921114 przez Caroina
Kinga To mi ulżyło jak już doszliśmy do tego, że lepiej jej jak nie śpi. Skończyła się nerwówka z usypianiem, a był z tym straszny problem.

Dorota Ha brak miejsca to trzeba tatusiowe rzeczy wykurzyć – ucieszy się, że mała jeszcze się nie urodziła, a już mu miejsce zabiera :D
Tak już mi przeszło, jest ok. :) Koniecznie dodaj zdjęcie.

Yoozia Cudna naklejka. Współczuje bólu głowy
Podziękowania: yoozia

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #921127 przez jagodzianka44
odebrałam wynik gbs- niewyhodowano ! cieszę się jak cholera!
Munki byłam u swojej diabetolog i powiedziała tak " nocna insulina działa mniej wiecej od czasu wstrzyknięcia do 16, dlatego cukier mogę mieć wyższy na kolacje bo może wystąpić niedocukrzenie, jeśli nie przekracza 130 jest ok i nie trzeba się przejmować". jeszcze mi powiedziała,że wydaje sie jej ze moja ciąża jest starsza.. w kauflandzie jakas baba stara mnie zaczepiła i mówila " oo juz nie długo maly na świat przyjdzie" któraś osoba z rzędu mi to juz mówi xd

10 lata 8 miesiąc temu #921128 przez pauletta
Dotkawy dziekuje. :-) :-)

Kinia tak to Maja w 22 tyg :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka