BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 11 miesiąc temu #927888 przez yoozia
Marza u mnie torba lezala na widoku juz ze 3 tygodnie, ale balam sie, ze jak ja spakuje, to przyspiesze porod :D wiem, glupie :P tez mialam wysprzatac dzis mieszkanie, ale teraz sie boje. masakra jakas :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #927890 przez munkki
Yoozia u mnie z humorem słabo, jestem wściekła jak osa... Może i lepiej ze sama w domu siedzę. Na nic nie mam siły, byłam na ktg - wszystko ok. Ostatnia wizyta w piątek, a potem już wtorek szpital.
U mnie wielkie sprzątanie jutro.
Torba spakowana, a ja spanikowana ze do żadnej koszuli nocnej się nie zmieszcze...
Jeszcze kaftanik musze wypracować dla Stasia, ale może męża poproszę... O ile wróci z pracy, bo teraz to najwięcej czasu tam spędza :/
agniesia dobre foto:)
Dziś nikt nie rodzi?:)

11 lata 11 miesiąc temu #927891 przez Marza
Yoozia byle do pątku i potem możemy się sypać, bo ciąża będzie donoszona :D ja na sobotę planuję mycie okien :whistle: już nie mogę na nie patrzeć... Po 37tc niech się dzieje co chce :) a prawda jest taka, że poród ruszy jak dzidzia będzie gotowa, bo jak nie będzie to nic nie pomoże na przyspieszenie :)

Munkki Dotkawy się nie odzywa, to może nadszedł jej czas :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #927897 przez yoozia
Munkki grunt, ze wszystko ok ze Stasiem :) a humorki to chyba kazda z nas ma. ja czasami dre sie na meza o glupi okruszek na podlodze, ktorego on nie zauwazyl i przeszedl obok niego obojetnie :S dobrze ze moj maz to oaza spokoju i rozumie moje glupie naloty :P

Marza ja tez do tego piatku czekam, zeby juz 37 tc byl :P i tak sobie mysle, ze moglabym tego 26.09 urodzic, bo to data urodzin mojego dziadka, ktory zmarl w kwietniu. nie doczekal zadnego prawnuka, a tak chcial... zdazyl sie tylko dowiedziec, ze jestem w ciazy :(
co do okien, to tez planuje sie z nimi rozprawic w sobote. mam nadzieje, ze zdaze :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #927907 przez dotkawy
Hehe trzymam sie jeszcze :P w 2paku dalej ;) moja mala dzis sie mega wierci, jyuz naprawdę chce ja mieć przy sobie... A dziewczyna z mojej sali wlasnie kupiła sobie olejek rycynowy...ciekawe czy ja ruszy...jak podziala to nie wiem czy sie sama nie skusze...:-))))

11 lata 11 miesiąc temu #927916 przez Marza
Yoozia miejmy nadzieję, że zdążymy z tymi oknami, bo po porodzie to nie wiem kiedy byśmy znalazły czas na to :blink: hehe ja bym chciała urodzić 27, bo wtedy mi się oświadczył M :D

Dotkawy a już myślałam, że się rozpakowałaś :D olejek rycynowy, hmm jakby miał pomóc to czemu nie :) widocznie Twojej małej dobrze w brzusiu :) chyba wie, że pogoda coraz chłodniejsza i się jej nie spieszy :D

11 lata 11 miesiąc temu #927932 przez nelka
Hihi też mam w planie umyć okna w najbliższych dniach to się posypiemy jedna po drugiej :lol:

Ja się dzisiaj średnio czuje, boli mnie gardło więc coś mnie bierze:-/ Moja kruszynka zmieniła swoje ułożenie w brzuszku. Leżała już główką w dół od dłuższego czasu a jak się teraz ułożyła to trudno mi dokładnie stwierdzić. Wizytę mam za tydzień...

11 lata 11 miesiąc temu #927936 przez pauletta
Ja/dalej nie mam stanikow do karmienia cholerka. Nie wiem jakie kupic...

11 lata 11 miesiąc temu #927938 przez edyta88
mam pytanie do dziewczyn które będą rodziły naturalnie...
czy któraś bierze olej z wiesiołka albo pije herbatę z malin???

11 lata 11 miesiąc temu #927939 przez edyta88
z liści malin???

11 lata 11 miesiąc temu #927942 przez aneczka25
Edyta ja piję tą herbatę od jakiegoś tygodnia dwa razy dziennie. Zobaczymy co to da.
Dziewczyny a ten olejek rycynowy to na co?

11 lata 11 miesiąc temu #927948 przez edyta88
olejek rycynowy ma przyśpieszyć poród z tego co czytałam to po wypiciu niektóre dziewczyny bardzo szybko lądują na porodówce ale czy jest bezpieczny nie wiem...?
właśnie też bym zaczeła pić tą herbatkę ale jest taka obrzydliwa :( i nie wiem czy jest sens się męczyć czy rzeczywiście daje efekty

11 lata 11 miesiąc temu #927952 przez dotkawy
Aneczka25 olejek rycyniwy jest na wywołanie skurczy, także nie pij tego chyba ze chcesz urodzić....bo w szpitalu to piją...to jest tzw koktajl poloznych...

Dziala to tak ze Cię przeczyszcza i to solidnie....i to wywoluje mocne skurcze, najmocniej dziala jak czop odszedl i jest rozwarcie...

ta dziewczyna z mojej sali juz jest na porodówce...zadzialalo... :-))

11 lata 11 miesiąc temu #927953 przez pauletta
Tez mam zamiar pic te liscie

11 lata 11 miesiąc temu #927956 przez pauletta
Dotkawy to jak mi seks nie pomozr, sprzatanie i schody to olejek wezme :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka