- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Właśnie wróciłam z panieńskiego na którym była jedna matka karmiąca i 5 ciężarnych
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MiliB24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
betka ja się pocieszałam, że do pęknięcia pęcherza często nie dochodzi, ale w środę koleżanka urodziła tydzień przed terminem cesarki, bo pękł jej pęcherz. Obudziła się w mokrym łóżku, potem zaczęły nachodzić skurcze. I teraz jeszcze bardziej panikuję...
Pokażę Wam jaki mój synek będzie miał wózik

- martyna10146
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 5

A ja dzisiaj zawitałam na izbę przyjęć w wielkim stresie bo podczas siusiania zauważyłam trochę krwi w toalecie... Wahałam się czy jechać tam i czy nie zrobię z siebie idiotki ale uznałam, że dla bezpieczeństwa lepiej pojadę. Przyłożyli mi to od ktg i tętno było ok a potem zawołali lekarza żeby m,nie zbadał. Okazało się, że moje krwawienie to zupełnie nie z szyjki i z ciążą wszystko ok a pochodzi ono prawdopodobnie z tego mojego ukrytego żylaka... Przy okazji lekarz robił też usg (odwrócił monitor i nic nie widziałam) ale stwierdził, że dziecko ma teraz około 3,2 kg!!! Szok!!! Mój pan doktor od początku ciąży mówił, że dziecko będzie malutkie i przy porodzie będzie mieć między 2,5 a 3 kg... A tu wg tego lekarza już takie duże. Nie wiem komu wierzyć

Tak czy siak cieszę się, że okazało się wszystko ok, ale w szpitalu oczywiście nie byli zbyt mili. Trudno.

- Senari
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Nie wiem jak Wy ale ja już od kilku dni mam bardzo duże problemy z chodzeniem. Chwilkę postoję i już bardzo bolą mnie nogi....
Cały czas uskuteczniam herbatę z liści malin

Pozdrawiam serdecznie

- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

- martyna10146
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- agniesia1152
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dużo było czytania ale dałam radę.
Nie wiem co jest z tymi lekarzami chyba pracują za karę. Ale co ciekawe jak się do tego samego trafi prywatnie to słodko pierdzący i w dupę bez wazeliny by wszedł.

Przez ten czas jak mnie nie bylo odświeżyliśmy troszkę sypialieę i urządziliśmy kącik małego. Jak ułożyłam wszystkie ciuszki to wydałam zakaz kupowania jakichkolwiek komukolwiek przez najbliższe pół roku. Tyle tego.

Dzisiaj 2 noc z rzędu słabo spalam. Straszne sny... najpierw rozwarcie z którym lekarze nie mogli sobie poradzić a dzisiaj śniły mi się skurcze których żaden lekarz nie był pewien czy to skurcze

W sobotę siostra urządziła mi baby shower.

Poza tym mam zapas pieluch i emulsji oiliatum chyba na rok

- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Aga1984
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- MiliB24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
atilla ja jak trafiłam o 21 do szpitala w 12 tyg z powodu silnych boleści brzucha i krzyża to pani dr powiedziała do położnej "wszystkie przychodnie pozamykane, że pacjentki od razu do szpitala jadą". nie wiem na jakim świecie ona żyje ale w naszej okolicy żadna przychodnia nie pracuje do 21... przychodnia to nie izba przyjęć czynna 24 na dobę.
Super prezent i świetna niespodzianka!

Też mi się ostatnio śnią jakieś głupoty... Od 3 dni mam problem z zasypianiem. Wieczorem szybko zasypiam, ale jak ok. 1 wstaję do łazienki, to później leżę i leżę a sen nie przychodzi. Wczoraj 1,5 godziny tak leżałam.
Dziewczyny a powiedzcie mi czy w Waszych szpitalach, jeśli mąż miałby być przy porodzie musicie uiścić jakąś opłatę? W tym szpitalu w którym od początku chciałam rodzić nie trzeba, mąż może być cały czas obecny, ale z racji tego że zaczęłam się zastanawiać nad drugim szpitalem, zaczerpnęłam o nim informację i okazało się, że os. towarzysząca musi zapłacić 100zł za specjalny strój i przy porodzie może być 2 godziny, więc jak którejś się przedłuży to w najważniejszym momencie i tak męża może nie być, bo go zwyczajnie wyproszą...