BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

11 lata 10 miesiąc temu #933681 przez agniesia1152
Witajcie :P
Powiedzcie macie już jakieś objawy ??? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #933715 przez Ossa
No ja niestety już mam :( od wczoraj mam mdłości. W poprzedniej ciąży zaczęłam wymiotować nieco później i stan ten utrzymał się do 5 miesiąca. Poza tym mam wrażliwe piersi i sutki.

im

11 lata 10 miesiąc temu #933768 przez agniesia1152
ooo a ja mam tylko wrażliwe piersi i sutki a tak to nic chyba więcej. Aaaa jeszcze zgage miałam i chyba więcej nic aż się martwię że nic nie mam

11 lata 10 miesiąc temu #933870 przez Ossa
Agnieszko ja myślę, że nie masz się czym martwić bo każda ciąża jest inna... Może będziesz taką szczęściarą i wcale nie zaznasz pozostałych "cudów stanu błogosławionego" ;) , np mdłości, zaparcia, czy zgaga.

im

11 lata 10 miesiąc temu #933896 przez betka81
Witajcie mamusie :)

Jak na razie zupełnie nic mi nie jest, w piersiach nie czuję żadnego napięcia czy ucisku, tylko po kąpieli jak je potrę to owszem takie pieczenie. Mdłości również nie ale w poprzednich ciążach objawy przyszły ok 7/ 8 tygodnia.
I do tej pory jak lekko ścisnęłam pierś to kapało po kropelce mleko a od 1,5 tygodnia nic nawet kropelka nie chce polecieć.
Czuję się tak dobrze, że się zastanawiam czy naprawdę jestem w ciąży?

11 lata 10 miesiąc temu #933909 przez agniesia1152
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) teraz przez 9 miesięcy będę się ciągle o coś martwić ale to chyba normalne ?? :)

11 lata 10 miesiąc temu #933923 przez betka81
agniesia nie tylko 9 miesięcy ale do końca życia...tak to już jest z Nami matkami :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #933952 przez Aga1984
U mnie objawem są napewno piersi nabzmiale i obolałe i brzuszek mam taki wzdety śmieję się do męża że juz brzuszek wychodzi :-)

11 lata 10 miesiąc temu #934004 przez agniesia1152
betka81 Haha no w sumie masz rację :) Trochę się boję czy dam sobie radę i takie inne...

11 lata 10 miesiąc temu #934038 przez Aga1984
Kobietki pytanie do dziewczyn ktore przeszly drugą ciążę to prawda ze druga jest zupełnie inna niż pierwsza???Ja sobie myśle że teraz z drugim dxieckiem będe madrzejsza nie będę taka nadhorliwa nadopiekuńcza itd...ciekawe jak to będzie...

11 lata 10 miesiąc temu #934199 przez martyna10146
Wzdęcia owszem zauważyłam i ja :) Mdłości bardzo delikatne, rano ale mam nadzieję, że większych nie będzie :) W sumie wszystkie objawy są bardzo łagodne i ogólnie czuję się świetnie. Oby tak dalej :)

11 lata 10 miesiąc temu #934215 przez betka81
Hej...

U mnie wzdęcia też są przez to mam brzuszek jakby conajmniej 6 miesiąc :blush: jestem strasznie zmęczona, śpiąca i strasznie rozdrażniona :(
I dziś po pracy miałam strasznie ciężkie i napuchnięte nogi...

agniesia no tak już zostanie z tym martwieniem się o dziecko...a radę sobie dasz, jak się już dzidzia urodzi to na początku będziecie się siebie uczyli na wzajem ale poradzisz sobie!

Aga to zależy...ale jak to jedna z koleżanek na innym wątku powiedziała " przy pierwszym smoczek wyparzasz, przy drugim oblizujesz a przy trzecim wycierasz w spodnie" a tak serio to jest już inne podejście do dziecka bo już wiesz co robić i nie jest to taka nowość.
A co do ciąży to pierwszą zniosłam lepiej niż drugą. W pierwszej mogłam wszystko robić i bez problemu a w drugiej zaczęło się krwiakiem na macicy pod jajem płodowym, krótka otwierająca się szyjka w drugim trymestrze aż w końcu skurcze w 34 tygodniu, więc szpital i leki i prawie cała ciąża leżąca. A objawy przy dziewczynach miałam takie same czyli od 7/8 całodzienne mdłości, na które pomagało jedzenie...i żadnych pawików.

Dziewczyny jak możecie to pozakładajcie sobie suwaczki będzie wiadomo, która jest na jakim etapie. I jak macie już pociechy starsze to też suwaczek by się przydał.

Pozdrawiam!

11 lata 10 miesiąc temu #934221 przez Aga1984
Jestem nowa jak te suwaczki sie ustawia?Dzisiaj od poludnia brzuch mnie pobolewa zaczęłam sie martwic...ktoras z Was tez tak ma???Troche ciagnie i czasami kuje???

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #934225 przez betka81
Aga musisz na jakiejś wybranej przez siebie w necie stworzyć suwaczek i jak będzie gotowy to kopiujesz jego adres i wklejasz w pole podpis w swoim profilu
Mnie też w ciągu dnia czasem brzuch ciągnie i kłuje, to rozciągająca się macica ale jeżeli coś Cię bardzo niepokoi to zadzwoń do lekarza ba każda z nas jest inna i ból nie równy bólowi. Jeżeli jest do zniesienia i taki na @ to raczej rozciągająca się macica ale ja lekarzem nie jestem :(

11 lata 10 miesiąc temu #934242 przez Ossa
Co do objawów to tak jak Wy mam wzdęcia. Czasem mam tak duży brzuch, że wydaje mi się, że zaraz się wszyscy zorientują co mi się w środku zasiało ;) a mam zamiar poinformować otoczenie dopiero za jakiś czas, będzie niespodzianka :)
Poza wzdęciami mam też zaparcia i jestem nerwowa :angry: ale z kolei jak na razie mdłości się skończyły :)

im

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka