BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 1 miesiąc temu #978570 przez zancik
Tysiiak obiad pycha tylko dla mnie bez szpinaku poproszę :) sos słodko kwaśny mniam mniam :) Najgorsze jest to,że Cie żadna baba nie przepuści a gapią się jak byś trędowata była :angry: :angry:

Kuzynka właśnie mi przyniosła jeszcze podgrzewacz,dwie gruszki.osłonki na piersi do karmienia.książkę dieta od 0-3 lat i butelke DR.Browns i zabezpieczenia do kontaktów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #978573 przez Lusek
agge Dzięki :) miałam ogórkową nawet zjadłam dolewkę kurcze tak mnie kusiło mniam. Ale Ty to szalejesz makaron z serem i frytki to jest połączenie :woohoo: SMACZNEGO.... zachcianki ostre hehe :D

zancik mi tam fasola nie uciska na szczęście nic ,no ale tez boli jak cholera jak Ci Tosia uciska i to pewnie dłużej niż to co ja miałam. Poczytałam trochę neta i to są jakieś tam skurcze przygotowujące macice do porodu, coś w tym stylu ale nie groźne :cheer: tylko nikomu nie polecam hehe ;) ból okropny .
Napisz relację z glukozy ??? Jak tam wam poszło. ;)

tysiiak twój obiadek mniam chętnie bym się wprosiła hihi :) lubię takie połączenia ;) a Kubuś to mały smakosz z tego co widzę :D B) Fajnie że ma apetyt i chwała Ci że dajesz takie smakołyki jemu. Bo mam znajomą coś tak w Kubusia wieku że tylko przecierki no i mleko :unsure: Faceciki lubią wybrzydzać
mój M to w ogóle nie lubi makaronu i jak coś to tylko sobie robię he ;) a jemu coś innego, no cóż.
A uprzejmość w kolejkach czy komunikacji miejskiej to masakra, wy to macie już pokaźne brzusie więc widać z daleka ale to i tak nie zmienia podejścia ludzi. Ale czasami trochę uprzejmości :cheer: w naszą stronę ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

10 lata 1 miesiąc temu #978575 przez agge
Tysiak mniaam, pyszny obiad :D zjadłabym taki.
Lusek ogórkową też bym zjadła, ahhh :) jutro mam zamiar jechać do rodziców, mama obiecała mi strogonowa, mniam! :D
Co do moich zachcianek, to ostatnio codziennie wcinam pomidory :D nie mogę wytrzymać bez nich, teraz właśnie M wysłał swojego brata do sklepu po pomidory dla mnie mimo że pada, haha ale dobry ten mój szwagier :D

Lusek ja raz miałam takie coś, faktycznie nic przyjemnego.
Dziewczyny ile podkladów poporodowych będziecie kupować do szpitala?

10 lata 1 miesiąc temu #978579 przez zancik
Lusek zobaczymy czy dziś Tosia tez tak się ułoży czy będzie grzeczna ;) Dam znać jak po glukozie zabieram cytrynę ze sobą ;)

Agge ja pomidory wcinam już ze dwa miesiące :laugh: :laugh: Myśle że paczka podkładów wystarczy jak by coś to zawzse ktoś może dokupić :)

10 lata 1 miesiąc temu #978582 przez agge
zancik, powodzenia na glukozie :)
o to widzę, że nie jestem sama, pomidory rzadzą :D

10 lata 1 miesiąc temu #978589 przez tysiiiak
U nas piękna pogoda się wyklarowała i byliśmy z Kubusiem na dworku a M. umył okna :D już takie zasyfione były że świata nie było widać :D :P Teraz czytają z Kubulem książeczki a ja mam chwile wytchnienia bo tak mnie nogi bolą po wojażach z Kubulą że szok :P

Lusek Kuba by na papke już nie spojrzał :P generalnie to on je to co my :) jedynie co to nie daje mu mocno pikantych rzeczy czy grzybów a tak to wcina z nami :)
Żancik weź sobie wodę i kilka łyczków możesz wziąć jak ci będzie źleee :P

Obiecane foto :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #978590 przez zancik
Tysiiiak zrobie tak jak piszesz ;) super kolorek :)

Agge pomidory mniam mniam najlepsze śa pone malinowe ale to jeszcze troche zanim się pojawią ;)

10 lata 1 miesiąc temu #978597 przez agge
Tysiak ślicznie wyglądasz :)
Zancik mniam, M dziś mi powiedział, że wolę pomidory od niego :D

10 lata 1 miesiąc temu #978601 przez agnieszka1
Hej

I ja znów wieczorem,bo nie mam czasu w dzień,bo se wychodzę prawie na cały dzień z mała i wracam po 14,bo potem starszą odbiera mąż.

Agusia jak Tobie dobrze już masz wszystko za sobą a Franio będzie silny chłopak,nie może być inaczej. I czuję Twoje podejście,super,że ochłonęłaś i dajesz z siebie wszystko i czuć od Ciebie radość. Ale chyba rodzina Ci pomaga,wspiera to jest jednak superanckie.

Dziękuję za słowa otuchy. Dziś traf spotkałam panią jak wracałam ze żłobka z rana ta co zarezerwowaliśmy mieszkanie do wyjaśnienia naszej sytuacji to jest bardzo miła,mówiła,że poczeka i mam się nie przejmować niczym. Ta,ale jak to zrobić? Jeszcze tydzień a później mam nadzieję,że tylko 2 tyg tak jak mi koleżanka powiedziała.

Co do bóli oj mam,np wczoraj po maratonie,bolało mnie w boku,coś naciągnęłam,bo uciekałyśmy z dziećmi od wiatru,moja taka bojaźliwa,ale wcale się nie dziwię,co jak mamy spacerówkę nie zabudowaną :(

Coś o podkładach, kupuję 2 opakowania,kupiłam jedno z myślą,że wystarczy. I niby z myślą,że ktoś mi doniesie,jak ktoś często odwiedza to ok,ale pomimo,że mąż był codziennie,zabrakło mi,musiałam pożyczyć od koleżanki obok. Wiec akurat to wolę wcisnąć,lepiej aby zostało niż znów zabrakło.

I polecam wziąć do szpitala próbkę czy maść na piersi,bywa,że dziecko potrafi już od razu robić rany,koleżanka kafelki gryzła jak jej mała miała uścisk a ja też nie lepiej,ale pewnie u mnie dlatego,że nie czułam jeszcze napływu pokarmu,bo i nie miałam nawału.

Oj też muszę pofarbować włosy,ale na razie zajmuję się łupieżem ehh koleżanka mi poleciła szampon a nim się go pozbędę nie wiadomo ile czasu potrwa

10 lata 1 miesiąc temu #978609 przez paulinkaaa2202
Już nie pamietam co miałam odpisać. Łusek te skurcze to zapewne skurcze braxtona ( yyyy nie pamietam drugiej części) skurcze przepowiadające bedą coraz cześciej mnie tez tak ostatnio złapało w samochodzie. Mam taki problem ze jak prowadzę auto to albo łapią mnie skurcze albo mała tak mnie uciska na pęcherz ze z bólu nie moge wytrzymać tak jakby nie lubiałam jeździć. A ja mam ostatnio fazę na truskawki codziennie robię sobie koktajl :D ja ostatnio w sklepach na parkingach i w podobnych miejscach trafiam na straszne chamstwo facetów po 50tce pchają sie do kolejki popychają sa chamscy opryskliwi i beszczelni

10 lata 1 miesiąc temu #978614 przez agnieszka1
A ja nie mam zachcianek,ale właśnie jem zdrową żywność chipsy paprykowe :)

Nie chce Wam nic mówić,ale tak już było jest i będzie. Bo jak człowiek nie jest w stanie błogosławionym to inaczej a jak jest w ciąży albo co gorsza jak już jest dziecko stoisz w kolejce pomimo,że Ci płacze nie wyje to i tak twardo Cie bez kolejki nie puszczą.

Ja już byłam w zaawansowanej ciąży i chrześnica musiała porobić badania i siostra mówi weź idź z nią to bez kolejki i z głowy, to ile pisku ile uwag było,że głowa mała.

10 lata 1 miesiąc temu #978641 przez AgusiaKRK

agnieszka1 napisał: Agusia jak Tobie dobrze już masz wszystko za sobą a Franio będzie silny chłopak,nie może być inaczej. I czuję Twoje podejście,super,że ochłonęłaś i dajesz z siebie wszystko i czuć od Ciebie radość. Ale chyba rodzina Ci pomaga,wspiera to jest jednak superanckie

Powiem Ci że z jednej strony może dobrze że poród za mną, z drugiej mam straszny niedosyt tej ciąży, takiej wyczekiwanej i naprawdę przyjemnej, z wyjątkiem tej końcówki w szpitalu. Brakuje mi brzuszka, kopniaczków, świadomości że dziecko jest cały czas ze mną. Dopiero miałam iść na zwolnienie i celebrować końcówkę ciąży, chodzić na spacery i do szkoly rodzenia, czytać książki, gotować dobre rzeczy, radośnie szykować wyprawkę. Czuję, że coś mnie ominęło i żal mi tego. Smutno mi szczególnie, że synek zamiast ze mną w brzuchu jest teraz sam w inkubatorze...

Też wierzę że jest silny i staram się być dla niego spokojna i pozytywna, żeby czuł dobre emocje. Mam rzeczywiście wsparcie rodziny, szczególnie mąż jest cudowny i z każdym dniem utwierdzam się w decyzji, że wspaniale wybrałam :-) będzie, już jest :-), świetnym tatą, jestem pewna!

10 lata 1 miesiąc temu #978658 przez zancik
Hey hey :-) wlasnie wypilam glukoza i stwierdzam ze jest bleee :-P :sick: na szczescie nie zwymiotowalam teraz czekam za godzine znowu pobranie za dwie kolejne czyli 3 klucia razem :-( zaplacilam za mocz,morfologie i glukoze 39 zl:-) piekna pogoda dzis:-) noc mialam przerabana nie dosc ze zgaga to jeszcze od 2.30 zasnac nie moglam wiec dzisiejszy dzien zaczelam bardzo wczesnie :-(

Agge oj tam oj tam jakos M przezyje niestety nie da sie oprzec pomidorowi :-D

10 lata 1 miesiąc temu #978666 przez tysiiiak
Zancik zaraz będzie po wszystkim ;) mnie tak kręgosłup wczoraj bolał że nie mogłam zasnąć. Jak już zasnelam to Kuba przywedrowal do nas i takie cyrki odprawial że myslam o spaniu ma podłodze.

Agusia rozumiem, że czujesz jak by coś Cię ominęło. Teraz możesz czytać książki Franiowi ;) i tak mega dzielna jesteś i pozytywna energia od Ciebie bije :*

Moja mama wczoraj zadzwoniła ze zarezerwowali domek w lasku nad jeziorem na majówkę :D więc w czwartek wieczorem wybywamy na łono natury ahhhhhh lubię to! Oby pogoda była ;)

10 lata 1 miesiąc temu #978669 przez agge
Agusia nie dziwię się, że tak się czujesz... sama bym się na pewno czuła tak samo, bo nie wyobrażam sobie, że miałabym już urodzić :(
Ale widocznie tak musiało być, najważniejsze że Franio jest bezpieczny, niedługo już będziecie razem przez cały czas :*

Tysiak ale Ci zazdroszczę, też by mi się przydał taki wyjazd :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka