BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 1 tydzień temu #978921 przez agge
zancik pocieszyłaś tą prognozą na jutro... :D ale może się nie sprawdzi, łudzę się ;) dobrze, że się najadlaś, ja w weekend majowy będę miała okazję bo się szykuje impreza, 90-urodziny siostry babci :D

Lusek też tak mam z tym rozpychaniem, a Mała uwielbia mi się rozpychać pod żebrami :x
w pęcherz też często obrywam, no ale niech sobie kopie.. ;)
za 3 tygodnie wizyta :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 dni temu #978941 przez Lusek
zancik to ja łączę się z Tobą w bólu pęcherza podczas kopniaków, wiem już co przeżywasz od dawna :) ;) A pogoda oby była piękna :P Fajnie że chrzciny się udały ;) A jeśli chodzi o to że zwracali uwagę na Ciebie to słusznie bo brzuszek i ciąża Ci służy. :cheer:

agge pewnie ważne że maluchy szaleją w brzusiach hehe :cheer: A w weekend majowy to poszalejecie troszkę na imprezie no i fajnie :) A kreacje masz jakąś????

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

10 lata 6 dni temu #978943 przez agge
Hhehe kreacja :D na szczęście nikt nie będzie przesadzał z elegancją, więc ubiorę jakieś legginsy i dłuższą bluzkę :D
wybawiłam się dziś z rocznym sąsiadem, kochany jest. Też już bym chciała takiego bobaska mieć :D

10 lata 6 dni temu #978968 przez agnieszka1
Hejo

Agusia i kiedy ten tydzień zleciał? nie obejrzysz się a już będzie miał miesiąc a my dopiero będziemy Ci stękać :)

Dziewczyny dziś znów był upał ukrop,masakra,pot po dupie cieknie,ale najgorsze jest to jak się z podwórka wejdzie do domu i jeszcze dziecko trzeba rozebrać.

Już kilka osób mi powiedziało,że mam mały brzuch,jak dziś spotkałam koleżankę,ona pyta ile mi zostało mówię,że za 2mies ponad rodzę a ona co? już? to mały masz brzuch,albo takie ubrania zakładam,że mały haha :D bo dla mnie jest olbrzymi

Co do skurczy to którejś nowy chciałam strzelić kostki chyba i skurcz mnie złapał i do tej pory łydki mi bolą.

O kurka a my mamy chrzciny 10maja a tak mi się nie chce,nie wiem w co się ubrać. Najlepiej bym poszła w jakichś alladynach luźnych i bluzce luźnej.

Nie wiem co Wy tak narzekacie ja ostatnio takie maratony robię,że masakra :P

10 lata 6 dni temu #978978 przez tysiiiak
No ja też latam za tym moim uciekinierem na spacerach :P :) dziś na prawde było ślicznie na dworku :) łącznie chyba z 5 godzin łazikowaliśmy :) już śpi mój dzieć zresztą M. też :P i rozchulała się burza :) fajnie lubie podziwiać :P

My robimy 17 maja 2 urodzinki Kubusia ;) ale nie będę się bawić w robienie jakieś imprezki tylko podam ciasto jakieś, torta i kawkę i narazicho :P chyba się skumają, że nie chce mi się w ciąży stać w kuchni i szykowac nie wiadomo czego :P zresztą to nie roczek ;)

10 lata 6 dni temu #978991 przez Lizzy
Hej!
A ja po wizycie. Wszystko ok. Młodsza całe szczęście obróciła się głową w dół. Główne zalecenie to bardziej się oszczędzać.. ha ha ha ;)

Kolejna wizyta 25.05.2015.

Agniesia - sto lat dla Frania z okazji ukończenia tygodnia!!

Tyssiak - u mnie szykuje się roczek 8.07.2015 hahaha Wyprawimy raczej z poślizgiem i chyba razem z chrzcinami. Nie wyobrażam sobie na ostatnich nogach albo tuż po porodzie robić imprezy

10 lata 6 dni temu #978996 przez paulinkaaa2202
Lizzy super że wszystko ok i mała już obrócona :) moja niestety jeszcze nie :( i troche sie martwie ale ma jeszcze czas

Widzę dziewczyny że wszystkie macie jakieś plany na weekend majowy ja niestety nie a mój M wraca dopiero 5 maja :/

A mnie coś złapało boli mnie gardło, głowa nos zatkany a te tabletki ma gardło i woda morska nic pomagają dla mnie te wszystkie leki dla ciężarnych są do dupy nic nie pomagają :(

No ja też nie wiem jak z 5 urodzinami Judyty ma 7.08 więc powinnam być tydzień po porodzie i jakoś też mi się nie uśmiecha poza tym mam straszną ochotę na torta a przy karmieniu raczej odpada ale zobaczymy. Ciężko w końcówce ciąży i ciężko zaraz po porodzie :P tak czy siak niedobrze

10 lata 6 dni temu #979019 przez ewela007
Witajcie dziewczyny jaka piękna dziś pogoda, już z rana 11 st. na plusie. Dzisiaj mam wizytę u lekarza, już nie mogę się doczekać :))
Paulinkaaa ja nie mam planów na majówkę, pewnie w gronie rodzinnym odwiedzę rodzeństwo i tak zleci ten krótki majowy weekend. Co do karmienia piersią i dietą to ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła żeby jeść wszystko tak jak przed porodem poza rzeczami wzdymającymi typu kapusta, groch czy fasola. Inne rzeczy podejrzane wprowadzać pojedynczo i obserwować np. mleko. Ja jeszcze na ten temat za bardzo nic nie wiem. Wiem że kiedyś czekolady kobiety się wystrzegały. Nie wiem...

10 lata 6 dni temu #979023 przez paulinkaaa2202
JA pamiętam że po urodzeniu córki to trzymałam ostrą dietę przez pierwszy miesiąc bo brzuszek maleństwa jest bardzo delikatny i trzeba zrezygnować z ostrych przypraw, dodatków np. ketchup, musztarda itp. Zrezygnowałam ze smażonego. I pamiętam że mój obiad to były ziemniaki, gotowana pierś i gotowana marchewka. Słodycze też odstawiłam. A później jak chciałam wprowadzić nowy produkt to karmiłam małą, zjadałam nową rzecz a później piłam tą herbatkę z kopru włoskiego i nigdy nic małej nie było żądnych problemów z brzuszkiem ani kolek ani nic.

Pamiętam jak w szpitalu po porodzie serwowali jajka i kiełbasę ja miałam wrażenie że ta kiełbasa jest strasznie tłusta z taką skórką a jajko ugotowane chyba z 3 dni temu i z taką dziewczyną z sali tego nie zjadłyśmy a obok w drugiej sali dzieci się darły całą noc bo dziewczyny to zjadły. Ja wolę uważać na początku co jem :)

10 lata 6 dni temu #979030 przez tysiiiak
Z tą dietą to jest na prawde różnie. Przede wszystkim trzeba obserwować dzieciaczka jak reaguje :) Ja po miesiącu mogłam już dużo zjeść i nic Kubusiowi nie było :) Długo unikałam orzechów, czekolady, truskawek i tych silnych alergenów, nie jadłam rzeczy smażonych w głębokim tłuszczu czy też kapusty ale pozatym to wszystko :) Pierwszy miesiąc to były rosołki, potrawki z kurczaka, pulpeciki w sosie koperkowym i wszystko co mdłe i gotowane :P

U nas dziś szarówka :( :/ nic się nie chce przez to :P :pinch: :pinch: :pinch:

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #979032 przez agge
U mnie też dziś ponuro, pewnie będzie padać niedługo...
A mój humor dziś taki do dupy... :( plecy mnie bolą tak okropnie, że najchętniej bym nie wstawała z łóżka dziś a muszę jechać do miasta..
W dodatku od niedzieli znowu rzygam CODZIENNIE, no dajcie mi siły bo nie wytrzymam :<
Dziś już dwa razy, a dalej mnie naciąga co chwilę.. a nawet nic nie jadłam. Siedzę nad tym kiblem i beczę :(

10 lata 6 dni temu #979037 przez zancik
U mnie od rana piękna pogoda duszno jak cholera nie ma opcji żeby z tego deszczu i burzy nie było :( Wczoraj znowu wieczorem wyłam mam już dość tych hormonów :( :( Oczywiście pokłóciłam się z M aj tam i także tyle wytzrymuje bo ja to był już dawno chyba zwariowała :laugh: Koleżanka już za dwa tyg rodzi a tu jeszcze tyle czasu nie przerażało by mnie to gdyby nie czekały mnie upały :angry: :angry:

Agge o to ładne lata 90 :side: Oj bidulko znowu Cie dopadły te wstręntne wymioty :( :kiss:

Agnieszka Tobie mówią,że masz mały brzuś a mnie się pytają czy to nie blizniaki bo jest już duży B)

Tysiiiak ja też lubię burzę :) Masz rację tort,ciasto i kawusia wystarczą :) ;)

Lizzy super,że z mała wszystko ok :kiss: Jak tu sie oszczędzać jak zawsze jest cos do zrobienia.

Paulinkaaa ja tez nie mam żadnych planów na weekend majowy będe sie kisiła w domu no chyba,że uda mi się M wyciagnąć do zoo do Płocka już byłam ale fajnie bo jest duże ;) :P chociaż nie wiem czy dam radę tyle chodzić :whistle:

Ewela to czekamy na relację z wizyty :)

10 lata 6 dni temu #979048 przez Lusek
Hejko Kobitki...
Strasznie dzisiaj buro i ponuro i lekko kropi...
Byłam wczoraj na szkole rodzenia ,na razie wykłady są ale całkiem spoko. Uśmiałam się niesamowicie z moim M., taki gość zadaje tak oczywiste pytania i się coś pogubił.(Chodziło o: położna mówi że po urodzeniu dziecko kładzie się mamie na piersiach, kontakt skóra do skóry żeby się uspokoiło a on pyta jej że po co a nie wkłada się od razu dziecka do inkubatora? I jeszcze tam coś dyskutował bo nie mógł skumać nawet jego partnerka mówiła że coś tam się myli ale cała sytuacja byłą niezła- dostał ksywkę inkubator). Nie no jest sporo ludzi którzy uważają że znieczulenie się należy i koniec,zapewnia to nam Państwo, ehhh aż nie chce się ich słuchać.Nie wiem skąd się oni biorą ;) . Albo padło pytanie czy rodzi się całkiem nago,a my z moim M nie tylko ma się skarpetki...hihi :laugh: no ludzie wiadomo że w jakiej koszuli czy coś. Ale tak to całkiem spoko, babka fajna, luźno prowadzi dużo tłumaczy. Np. różnicę pomiędzy oksytocyną naturalną a sztuczną podawana w kroplówce itp. Całkiem fajnie powiem Wam.Zobaczymy co dalej będzie :cheer: :)

agge no oki to kreacja każualowa hehe ;) legginsy i tunika no i fajnie . Na skończenie rozmowy przez biały telefon polecam imbir,weź zaparz sobie herbatkę z imbirem czy coś albo jakoś zjeść. ;) Powinno przejść. :)

agnieszka1 mi tez mówią że mam mały brzuszek i że zaczął się 28 tyg (chyba 7 m.) to nie wierzą. Ale nic damy radę. ;) :) A masz jakąś kieckę na chrzciny?

Lizzy o to super że się dobrze czujecie i że się obróciła mała. Takkkkk oszczędzaj się w miarę możliwości ;) :) A no fajny pomysł żeby połączyć chrzciny z urodzinami. A kiedy chcecie robić chrzciny?

paulinkaaa kuruj się i wracaj do formy hehe ;). Tak to prawda tabletki masakra nic nie pomagają.... :unsure:

ewela007 hymmm z tą dietą to też słyszałam ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, cholerka to będzie trochę trudno z tą dietą żeby maluszek nie miał kolek... co tu jeść ? :( .My na szkole rodzenia mieliśmy dopiero poród i wszystko :) z tym związane :)

tysiiak mówisz że wszystko gotowane łooooo masakra :unsure: :ohmy: to będziemy wymieniać się przepisami hehe :P ;) Jeśli chodzi o urodziny Kubusia to pewnie też jestem za ciacho, tort kawa i finito ;) a co będziesz szaleć przy garach... każdy powinien zrozumieć.

zancik TY nasza forumowa pogodynko mówiłaś że będzie brzydko i jest ehhh, to teraz zrób dobrą pogodę na weekend majowy B) :cheer: liczę na Ciebie .
A no widzisz masz okazały brzuszek a mała ma dużo miejsca hehe do mnie tez mówią że mam mały hymmm chyba każda babeczka jest inna i dlatego ale powiem Ci że każdy jest różny i za to bardzo piękny. A fajnie ma ta koleżanka już rodzi niedługo ;) ehhh my będziemy się męczyć w lipcu hehe :cheer: ale zleci zobaczysz że napiszesz nam hej Kobity jest mała TOSIA na świecie, a na razie niech się rozwijają maluchy w brzusiach i dłużej tym lepiej dla nich.

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

10 lata 6 dni temu #979070 przez agge
Lusek, nic mi to nie pomoże, nawet jak leżałam w szpitalu z powodu tego, że co chwilę wymiotowałam, to żadne leki przeciwwymiotne nawet na mnie nie zadziałały :P

10 lata 6 dni temu #979090 przez zancik
Agge i jak minęło trochę? :kiss:

Lusek uśmiałąm się z tych sytuacji ze szkoły rodzenia :laugh: :laugh: :laugh: Jaka ja pogodynka ja tylko przekazuje info z telewizorni :P :P Jakoś przeżyjemy ten lipiec dobrze,że to nie koniec sierpnia bo całego lata to bym chyba nie zniosła :whistle: :whistle: :whistle: :pinch:

U mnie własnie grzmi ale fajowo uwielbiam burze :silly: :silly: :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka