BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 11 miesiąc temu #980078 przez Aga87

AgusiaKRK napisał: Ależ się rozhulalyscie dziewczęta! Super poczytać co u Was. Przykro mi z powodu wszelkich dolegliwości z którymi się zmagacie,ale pomyślcie, że jesteście już na finiszu i za kilka tygodni ujrzycie Wasze bobaski :-)

agnieszka1 napisał: Agusia a przypomnij ile Franio ważył jak się urodził? Nie dziw się co do humorków to jest normalne a tym bardziej przy pierwszym dziecku a u Was tym bardziej,że to wcześniak i z tego co pamiętam to akurat pierwsze.
Oxytocyna Ci spada i się nie martw,w sumie ciesz się,że wszystko oki i się pytaj tych od noworodków o wszystko przyda się na przyszłość. Korzystaj z tego w szpitalu.

Agusia: Franio ważył zaledwie 1075 g jak się urodził, dziś ma już 1450 g. Skończył dwa tygodnie. Znów mogłam go dziś kangurowac, pełnia szczęścia! Zmieniłam mu też pieluszke. Już się wcale nie boję przy nim coś robić mimo że taka kruszynka. No może byłabym się jeszcze kąpać, ale jak wyjdzie do domu to będzie jeszcze większy i położna środowiskowa obiecała mi pokazać kąpiel. A w szpitalu korzystam z każdej okazji żeby coś przy nim zrobić, odciagam mu też świeży pokarm i od razu dostaje.

A ja przytyłam już ponad 11kg :( to i tak mało,bo i tak mam nadbagaż z poprzedniej ciąży. no słoń do porodu bosz już mam dosyć tych kg i dzidzia sie mocno rusza i się wrzyna ja chce już urodzić.

Agusia: Wygladasz kwitnaco i bardzo zgrabnie, gdzie te 11 kg? Chyba poszły tylko w dzieciątko i biust! :-)

Mamy już łóżeczko! :-)

Agus chyba mamy takie samo lozeczko? :D moje zamawiane z allegro ze sklepu z Krakowa :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980084 przez AgusiaKRK
Ale numer, chyba tak :-) Moje też z allegro ale nie wiem z jakiego sklepu,bo mąż zamawiał. A wzięłaś do niego taką szufladkę na dole?

A w ogóle to macie już wybrane pościele, ochraniacze na łóżeczko, kocyki, ewentualne dekoracje nad łóżeczko? Jak tak, to wrzućcie, pochwalcie się :-)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980086 przez ewela007

Lusek ja mam taką sukienkę jak Ty masz tunikę identyczną ale sukienkę i też zakupiona w housie. Fajne zakupki. JA tez byłam po sukienki na wesele też wstawiam foto. Gratuluję córeczki, u nas też dzidzia nie zrobiła jeszcze fikołka ale lekarz mówi że ma czas do 35 tygodnia ciąży, więc jeszcze sporo czasu. A na usg 3D idź gdzieś gdzie mają dobry sprzęt będzie większa pewność. Ja dostaje zdjęcia z usg i nawet zaznaczone długopisem gdzie znajduje się płeć dziecka, na potwierdzenie że to chłopczyk.
Aguś fajne łóżeczko i białe, wasze małżeńskie tez mi się bardzo spodobało, tez w tej kolorystyce i ma duże szuflady, też kupię sobie kiedyś takie.
Bezimienna witaj na forum
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #980105 przez AgusiaKRK
Ewela, dziękuję :-) Nasze małżeńskie to po prostu Ikea a przy niewielkim metrażu szuflady są super schowkiem.

Sukienka śliczna, chyba wybiorę się do Housa. I te wcześniejsze torebki bardzo mi wpadły w oko!

Chcecie zobaczyć bodziaki, które kupiłam dla Frania? :-)

9 lata 11 miesiąc temu #980111 przez tysiiiak
Witam z rana :) u nas słonecznie i gorąco ale zapowiadają burzę więc pewnie nie długo będzie piękna pogoda :( chyba zaraz wyruszymy na spacerek żeby zdąrzyć przed deszczem :)

Agnieszka miałam wczoaj pisac ale zapomniałam. Tez bym wolała nosidełko i nie bawić się w motanie tej chusty ale nosidełka są od momentu kiedy dzieciaczek już sam siedzi... :( Ja planuję chustę elastyczną żeby odrazu dzieciaczka tam włożyć :) jakąś używkę kupię bo one z kolei są do 9 kg :)

Mne mój M. ostatnio załamał bo powiedział, że nie podejmie się drugi raz iść ze mną do porodu :( Powiedział, że dla niego to było straszne, że nie mógł mi pomóc i był taki bezradny :S więc chyba pojadę sama :( a bardzo chciałabym mieć jego przy sobie. Nie chce mamy ani nikogo innego bo wiem że np moja mama to by panikowała zaraz mimo że 3 dzieci urodziła. Pamiętam jak jej napisałam, że mi wody odeszły to dzwoniła co 5 minut czy jade juz do szpitala a ja na spokojnie chcialam wziac prsznic, zjesc cos itp :P

9 lata 11 miesiąc temu #980119 przez ewela007
Tysiak u nas w szkole rodzenia kobieta radziła aby nie zmusza faceta do porodu. Jeżeli nie chce niech nie idzie. Zresztą może być na sali i wspierać a jak już dojdzie do przewiezienia na porodówkę to może zostać i czekać za drzwiami, to jakieś rozwiązanie.

9 lata 11 miesiąc temu #980125 przez agge
No lepiej nie zmuszać, ale ja będę próbowała mojego przekonać, żeby był ze mną jeśli tylko będzie taka możliwość ;)
Rany, prawie 11 godzina a ja dopiero się obudziłam! Nie pamiętam, kiedy ostatni raz tyle spałam :O

9 lata 11 miesiąc temu #980140 przez zancik
Witam :)
Piękna pogoda podobno dziś jest najcieplejszy dzień :) :) Ja już wstawiłam drugie pranie za jakies 40 min się wyłączy jeszcze sznurek mi się urwał i musiałam nowy zamontować ciężko było ale jakoś dałam radę ;) teraz chwila odpoczynku kawka i kawałek jabłecznika :)

Tysiiiak ostatnio brzuch rośnie jak szalony :woohoo: Oj bidulko oby to nie była rwa kulszowa.Mnie też boli tak jak Ciebie tylko nie promieniuje na cała nogę tylko na biodro :( Mi gin też powiedział,że jak M nie chce to nic na siłe ;)

Aga87 też juz zaczynam się bac porodu ale jakos musimy dac radę ;) Ajaka metoda przy porodzie to nie wiem jeszcze B) Mi koło pępka czasem tak twardnieje nie wiem co to moze dzidzia tak sie uklada B) modle sie żweby tylko nie przenosić bo i tak upały beda ciezkie :( :(

Agnieszka1 pytalismy o kredyt i niestety nie nalezy nam sie :( .Ja podanie składałam w grudniu i w w marcu była u nas komisja bo było wolne jedno mieszkanie ale niestety ktoś inny dostał nie my :( I wtedy mówili,że za pół roku ma się nuby jakieś mieszkanie zwolnić ale czy też my je dostaniemy nie wiadomo watpie pewnie komu innemu przyznadza B)

Bezimienna Witaj :) Ucisk na pepek hmmmmmmmmmm skąd ja to znam mam to samo ;) Mój M tez się boi być przy porodzie więc nic na siłę.U mnie niby się zgadza z kalendarzem chińskim,ale jakos nie bardzo w to wierzę ;) U mnie termin na 30 lipca :)

Lusek super te torebki oby tylko długo wytrzymały trzymaj paragony bo masz dwa lata gwarancji ;) U nas będzie Antonina-Barbara :) Ale podobaja mi sie też Hana i Nel :) Dużą masz anemię?U mnie też nadal jest i nawet mam gorsze wyniki niż miesiąć temu :( Super,że M Cię wspiera :)

Agusia KRK Francio pięknie przybiera :kiss: :kiss: Czekamy na fotke.Super łóżeczko i bodziaki superanckie :) Ja mam narazie jeden kocyk ale muszę kupić cienszy bo ten to raczej za gruby na lato a komplet pościel i ochraniacz mam taki już kiedyś wstawiałam fotkę wstawiam fotki :)

9 lata 11 miesiąc temu #980156 przez agnieszka1
Ale piękne macie te sukienki, za zazdroszczę Wam tych zakupów a da się to jakoś przez internet zamówić jak takie promocje?

Jestem wściekła starsza załapała zapalenia spojówek i jak mąż ja odbierze jedziemy do pediatry po skierowanie i do okulisty ot wymyślili super,że latać z małym dzieckiem wrrr

Ej laski my mamy nosić te kg cierpieć te opuchnięcia itp itd a oni co? ciężko łaskawie być przy porodzie? toż to natura ludzka ja mówiłam jak Ciebie nie będzie rodzę w domu :laugh:

zancik to i tak u Was szybko podejmują decyzje. ehhh weź aż mnie wystraszyłaś,bo właśnie wczoraj załatwiam sprawy w związku czy mamy zdolność :unsure:
A czemu u Was go nie przyznali? Koleżanka mówiła,że w ciągu 2tyg już wiedziała a jak było u Was? długo czekaliście? nie mogę się doczekać,tak bym chciała a zarazem się boję,bo jednak to kredyt,ale znów swoje mieszanie,ale jak z tym nie wypali od razu musimy szukać wynajmu :( jestem załamana ciągle buham na każdego złością nienawiścią jakąś krzyczę nie umiem się opanować.

Agusia pokaż swoje łoże,czyżbym ominęła coś?

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980159 przez AgusiaKRK
Kawałek łoża było widać kolo łóżeczka ;-) Nie mam w telefonie zdjęcia całego łoża ale to jest takie białe z szufladami Ikea. Wrzucę jak będę w domu :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #980167 przez zancik
Agnieszka ja nie miałam żadnych wpływów na konto od czzerwca 2014 dlatego nie przyznali mi kredytu a M nie pracował :(zaraz na miejscu sprawdzali nam zdolność. I oczywiście,że jest za młody itd.a mielismy okazje kupic naprawdę fajny dom za 100tys.ale cóż biednemu zawsze wiatr w oczy :( Jedyny kredyt jaki dostałam jak pracowałam to był 20tys.na nasze wesele B) Wczoraj miałam załamkę taki mały metraż z tyle osób do tego dziecko ciagle ktos się plącze pod nogami masakra nie wiem jak ja to wytrzymam ale nie mam innego wyjscia bo przeciez pod most nie pojdę przez tą sytuację też chodzę ciągle wkur...onaA wszystko przez mojego brata gdyby go n ie było to wszytsko było by inaczej.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980174 przez Lusek
Hejko....
No u nas ciepło, nawet powiem ukrop ;) ale mają być burze :S :dry: nie lubię bllleee oby nie.

AgusiaKRK super słodkie bodziaki ;) :cheer: masz dla Frania. To leć naprawdę śmieszne pieniądze za to dałam było połowa ceny a przy kasie jeszcze pół tej ceny. za tą cała niebieska z ćwiekami to 6zł dałam :woohoo: a za tamtą niewiele więcej hihi :laugh: Ruszaj jak będziesz wracała od Frania.

Ewela007 sukienki super, a z internetu kupowałaś?? Super naprawdę i można potem je nosić jak już brzusio zginie. No masz rację że do porodu nie można zmuszać mężczyzn ;) :) przyszłych tatusiów. :)

Tysiiak to prawda co mówi ewela007. Nie można zmuszać ich bo się zniechęcą czy coś takiego. Będą panikować, denerwować się że nic nie mogą zrobić i że cierpi ich najbliższa osoba.

zancik ciasno może i macie ale wiesz zawsze dach nad głową. Może jeszcze raz się postarajcie, może akurat teraz się uda :) A może teraz wam przyznaja to mieszkanie, jak tylu ludzi u was jest ;) Uda się na pewno. Bądźcie dobrej myśli. :) ;) NO piękny ten ochraniacz na łóżeczko :cheer: no i kocyk też fajniusi. A no biorę od dzisiaj leki rano na anemię wieczorem na nerki, zobaczymy ;) Będzie dobrze. B) ;)
Imiona bardzo ładne mi też się podoba Hania, Amelia, Zuzanna, Barbary nie mogę bo mama ma tak na imię :P ale i Antonina też jest ładne. Ale mamy Anne w rodzinie i raczej odpada Zuzanna i Hanna :( :unsure: żeby nie mylili z Anna. Sama już nie wiem.

Jak coś to czekam na propozycję od cioć forumowych :P

agnieszka1 no masz rację obawy są bo kredyt ale tak naprawdę lepiej kupić na kredyt bo wiesz że płacisz za swoje a nie komuś za wynajem. Każda wpłata przybliża Cię do własności do Twojego mieszkania. ;)

agge to fajnie że pospałaś, musiałaś być bardzo zmęczona sam organizm się domagał snu ;) :cheer:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980181 przez agge
U mnie chyba też ciepło, ale nie wychodziłam nawet z domu, jakoś źle się dziś czuję. Niedobrze mi, głowa mnie boli... rano już rzygałam, chyba zaraz znowu będę :(

Lusek no chyba brakowało mi snu, w koncu ostatnio w nocy mało co spałam ;P
Moja mama też ma Barbara :D

Dziewczyny powiedzcie mi, jakie ubranka dla malucha bierzecie do szpitala i po ile sztuk? I czy pakujecie się w jedną torbę, czy dla siebie osobna a dla dziecka osobna?:D

9 lata 11 miesiąc temu #980208 przez agnieszka1
zancik to ile Wy macie latek? wiem co czujesz możesz mi się żalić jak chcesz :( ja dziś na koleżankę się wydarłam na mieście,bo będzie mi tutaj mówić gotujcie swoje żarcie a ja do niej a gdzie mam to pochować co? ehh niby mamy duża kuchnię,ale jak matka tam wpadnie ojciec i nie ma miejsca,matka jak na emeryturze to tak się rozpasła,że ja z brzuchem koło niej się przecisnąć dla młodej np mleko zrobić masakra. My się gnieździmy z 2 pokojach już nie pamiętam ile metrów,ale jakoś 30 chyba będzie albo około,mierzyłam ostatnio,ale zapomniałam ehhh ale mam dziś nerwa aż mnie brzuch boli :(

Starsza załapała zapalenie spojówek w żłobku zaczęli panikować i że oni nie mogą takiego dziecka przyjąć,ale przyjęła,a odebrałam ją i poszłam do pediatry a ona wypisała krople,ale mam jeszcze po młodej a one są w ampułkach,więc powinno jej przejść. a i ja ją odbierać a ona ma troszkę inne oczy załzawione,ale żadnej ropy i czekałam w przychodni godz to na pewno.

Lusek cholero Ty jedna podaj mi mies urodzenia to co Cię prosiłam wyliczę Ci płeć :P nie ciekawi Cię to :D

Dziewczyny nie wiem czy się cieszyć,ale na obecną chwilę mamy 70% na zdolność kredytową.

9 lata 11 miesiąc temu #980217 przez agge
Kurde, ale się strachu najadłam :( Mój M miał wypadek, na szczęście nic mu nie jest, ale auto na złom się tylko nadaje..
nie dość, że mandat, to trzeba będzie nowe auto kupić, jakby mało wydatków teraz bylo..
jak już emocje opadły to się popłakałam, nawet jeść nie mogę z tego stresu..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka