BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #1008610 przez Marta1985
Gosiu będzie dobrze musi być :kiss: zaslugujecie na szczęście jak mało kto

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #1008612 przez Marta1985
Nie chcę mi coś się wklejać cały tekst.A tak ładnie napisałam

10 lata 10 miesiąc temu #1008622 przez moniab26
Gosia nie łam się, ja też panicznie bałam się najpierw 10 tygodnia, teraz przede mną jeszcze usg połówkowe ( to włanie na połówkowym u Igorka wykryto wadę serduszka ) no i ten nieszczęsny 24 tydz. ale staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie. \
Dzięki za zaproszenie na sałatkę ale narobiłaś mi smaku więc poszłam szybciutko do sklepu i... też sobie zrobiłam :)
Marta1985 mały przystojniak

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

10 lata 10 miesiąc temu #1008626 przez Gosia 2712
Marta dziekuje :*

Monia to jestesmy w identycznej sytuacji... Na poczatku balam sie, czy serduszko w ogole uslysze, u Zuzi bezczaszkowie potwierdzili wlasnie na polowkowych badaniach, ktore mam miec za 2 tyg ... No i ten nieszczesny 22 tydzien kiedy mi wody odeszly :( Myslalam, ze to bedzie dla mnie latwiejsze, ale chyba jednak nie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oooo to zycze smacznej salatki :D

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #1008660 przez Czarnula
Hej Dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale we wtorek mam wizytę i zamierzam wziąć juz zwolnienie więc mam nadzieję będzie więcej czasu. Juz nie mogę się doczekać tej wizyty :) może juz potwierdzi czy faktycznie będzie dziewuszka ;) chociaż boje się trochę bo mam mieć też badanie szyjki. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok.
Widzę że większość z Was zapisuje się już na połówkowe. Ja tez zamierzam w przyszłym tygodniu ale dopiero na około połowę listopada bo na tych pierwszych prenatalnychppowiedziała ze teraz kolejne najlepiej w 22 tygodniu. Mimo że jeszcze tyle czasu do tych połówkowych to panicznie się ich boje a najbardziej o serduszko mojego maleństwa bo mój brat urodził się z wrodzona wada serca i juz go niestety z nami nie ma :(
A co do ruchów to jeszcze nic nie czuje, tylko kilka razy takie jakby "bulgotanie" ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to dzidzia czy nie :huh: ale czytałam ze przy pierwszej ciąży pojawiają się często dopiero w połowie wiec narazie się tym nie przejmuje :)
Śliczne macie brzuszki dziewczyny ;D zaraz wam mój podeślę :)

10 lata 10 miesiąc temu #1008661 przez Czarnula
A o to My :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #1008671 przez Gosia 2712
Hejka :)
Od rana sie wzielam za robote i teraz juz mam wszystko zrobione,posprzatane, podlogi pomyte, obiad ugotowany, a nawet juz zjedzony :P wiec leze i odpoczywam :P :whistle:
Dziewczyny jakies plany na weekend?

Czarnula sliczny brzus :woohoo: fajnie, ze sie odezwalas :) zagladaj czesciej :) trzymam kciuki za polowkowe, na pewno bedzie wszystko dobrze :) Z tego co slyszalam to podobno najlepiej jest je robic ok 20tyg bo wtedy jest juz dziecko dosyc duze i raczej wiekszosc wad sedruszka juz widac, ale nie wiem ile w tym prawdy jest :whistle:

Milego dnia :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu #1008676 przez moniab26
Ja też od rana wzięłam się za robotę i wszystko sobie posprzątałam, pranie się suszy na słoneczku, na obiadek odgrzałam sobie pomidorówkę z wczoraj a swojemu S. zrobię na szybko warzywa z patelni jak już z pracy wróci. Teraz też odpoczywam i myślę co jutro na obiad zrobić bo zdecydować się nie mogę ;) . Żadnych konkretnych planów na weekend nie mam.
Czarnula wadę serduszka wprawny lekarz wykryje już w 12 tyg jeśli pacjentka jest szczupła a widzę, że ty chudzinka jesteś, u mnie jest gorzej bo sadełko zasłania i dobrze widać jak dziecko jest już dość duże, dlatego te połówkowe jest dla nas takie ważne a dwa tygodnie po połówkowym będę robić echo serca płodu - tak dla pewności.
Miłego weekendu

[*] 30.05.2005 aniołek

10 lata 10 miesiąc temu #1008685 przez LeNa 2405
Pierwsza ciąża stracona w 9 tyg dostałam krawienia i było po wszystkim miałam zabieg...
Druga w 20tyg dostałam skurczy na usg okazało się że dzidzia już odeszła około tyg wcześniej...
Trzecia ciąża na lekach aspiryna i heparyna raz Dziennie i dobrze szło do 17tyg później malowodzie brak ruchów i stan przedrzucawkowy i później to tylko łzy....
Teraz mam dwa razy dziennie leki i miałam steryd do 10tyg... Jak Narazie wszystko dobrze... Ale za 26dni mam usg polowkowe i trochę zaczynam się bać....

[*] 9 TYDZ
[*] 20TYDZ
[*] 26TYDZ ...Hana;(

10 lata 10 miesiąc temu #1008692 przez Marta1985
Ja ostatnio o was dziewczyny często myślę - straszne to wszystko nie sprawiedliwe ii trzymam za was mocno kciuki. Musi się udać tym razem.

My się z kolei boimy porodu bo Bartek był osobie ty pepowina i urodził się mimo szybkiego porodu z zamartwica i dostal 3 punkty tylko i musielisny czekac 24 h w niepewnosci ale wszyszed cudem bez zadnych uszczerbkow na zdrowiu co jest niezmiernie rzadkie

10 lata 10 miesiąc temu #1008701 przez moniab26
Marta1985 z takimi maluchami wszystko jest możliwe, pamiętam jak mój pierwszy synek leżał w Instytucie Matki i Dziecka w Wawie, oczywiście intensywna terapia ( ważył 900g ) i na sali była dziewczynka, też wcześniak i wszystko wskazywało już, że będzie dobrze, ładnie przybierała na wadze, wyniki były coraz lepsze, rodzice cieszyli się, że już niedługo zabiorą ją do domu i zabrali ale martwą, pani ordynator powiedziała wtedy żeby za wcześnie się nie cieszyć bo z takimi maluszkami wszystko jest możliwe, jest dobrze a za godzinę stan może być krytyczny i na odwrót. Twój synek dostał tylko 3 punkty i żyje, jest zdrowy a mój Igorek dostał 10 punktów i żył kilka dni. Rozumiem twój strach przed kolejnym porodem, może porozmawiaj ze swoim lekarzem o CC, razem zastanówcie się co jest w twojej sytuacji lepszym rozwiązaniem, po co masz do końca ciąży żyć w stresie.
LeNa 2405 tym razem będzie dobrze, limit nieszczęść już wyczerpany :)

[*] 30.05.2005 aniołek

10 lata 10 miesiąc temu #1008710 przez PaulinaJ
Cześć wam :)
My od piątku u mojej mamy. Wczoraj byłyśmy chwilę na grzybach. Koszyczek był...akurat na sosik dla Szymka :) Mąż zrobił mi niespodziankę i zamiast w poniedziałek będzie w czwartek :D Tak więc wielkie odliczanie trwa.

Dziewczyny głowa do góry :kiss: Ciążą jest pięknym stanem, ale niestety stresującym dla każdej z nas. Wcześniej byłam przekonana, że początki są najbardziej niebezpiecznie a później już na pewno nic stać się nie może. Patrząc na was wiem jak bardzo się myliłam...niestety. Wierzę, że wszystkie dotrwacie do końca i w marcu będziecie tulić swoje pociechy :kiss: :kiss:

Czarnula brzuś super :)

Marta super fotki :) Fajnie, że urlop się udał. A dzidziuś przesłodki :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #1008727 przez Gosia 2712
Hejka :)
Witam sie w rozpoczetym 19tygodniu :D
Czekam na M. az wroci z pracy i jedziemy gdzies polazic po sklepach :P Chyba musze w koncu kupic jakies spodnie ciazowe, bo moje legginsy zaczynaja lekko cisnac :whistle: :ohmy:

Lena Teraz bedzie dobrze i wszystkie dotrwamy do marca :) I uwierz mi, nie mowi mi sie tego latwo, bo wiem co to strach o dziecko... To teraz dwa razy dziennie sie kujesz? Az ci wspolczuje... :dry: Ja steryd do tej pory biore :S

Marta heh jest to niesprawiedliwe i to bardzo... :S ale my niestety na to wplywu nie mamy :S a szkoda :S
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moze pogadac z twoim lekarzem, ze panicznie boisz sie porodu i niech Ci zrobi cc... ?

Monia dokladnie z takimi wczesniakami nigdy nic nie wiadomo, mi to za kazdym razem pani dr powtarzala jak Amelka lezala w inkubatorze... Sa wczesniaki ktore maja 600gram i przezywaja, a sa takie ktore maja ok kilo i nie przezyja... :S

Paulina fajna niespodzianke mezus zrobil :P tez poszlabym na grzyby, ale po ostatnim wypadzie to mi sie odechcialo, za duzo kleszczy i sie boje... :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu #1008740 przez malutkamilka
Cześć laski,
nie mam czasu na nic dosłownie. Od ponad tygodnia na wysokich obrotach od rana do nocy i jak wszyscy wybyli z domu to mi krew się z nosa puściła że przestać nie chciała. Jak siedziałam było ok a jak tylko wstałam to spowrotem leciało...

Po tygodniu bycia z mężem w nowym domu dziś pierwsza nocka sama z córa. Pojechał do pracy na 5 tygodni... Nie pamiętam kiedy ostatnio był tak długo... Jeździł na 2-3 tygodnie i wracał na najkrócej 2 tygodnie. Trochę smutno i pusto, łezka się kręci w oku ale za kilka dni będzie już dobrze.

U nas ok, w czwartek jedziemy do dentysty i do ginekologa.

10 lata 10 miesiąc temu #1008766 przez moniab26
malutkamilka jak tam pierwsza samotna nocka w nowym domku? Będzie dobrze, przyzwyczaisz się za kilka dni :) Pięć tygodni to dość długo, pamiętam, że my z Sylwkiem najdłuższe takie rozstania mieliśmy na 3 miesiące i trwało to ponad dwa lata, na szczęście teraz pracuje na miejscu :) Wykorzystaj ten czas na dłuższy odpoczynek bo taki krwotok z nosa to nic dobrego.

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka