- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LISTOPAD 2017
Mamusie LISTOPAD 2017
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
W ciąży można a nawet trzeba leczyć zęby bo niby jak ma się coś z zębami to nie wpływa dobrze na dziecko. Jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży. Ja jeszcze słyszałam że w ciąży są darmowe białe plomby. Ja strasznie nie lubię dentystów ale też mi się kilka popsuło i chce skorzystać jeśli faktycznie są te plomby darmowe i połączyć w ciąży wszystkie żeby ale oczywiście tak zwlekaj z tym żeby się zapisać...No musze w końcu jutro zadzwonić bo pewnie i tak kolejki to mi ciąży zabraknie na poleczenie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tatinka23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja dziś miałam parę spraw do załatwienia na mieście, dobrze że ze mną mama się wybrała po zalatwialam sprawy i wybrałam się z nią na zakupy, warzywniak i takie duperele. Pochodzilam trochę i poczułam że robi mi się strasznie gorąco, po czym mroczki w oczach i czułam że mdleje, dobrze że była blisko mnie to zlapalam ja za rękę i po woli zaprowadziła mnie na ławkę, nigdy mi się omdlenia nie zdarzały aż się przestraszyłam,posiedzialam chwilę i lepiej się poczułam.
Czytałam że w ciąży takie Rzeczy się dzieją.
- maja001
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Heathera co do dentysty to w ciazy mozna leczyc wszystkie zeby za darmo czego nie mozna w ciazy nie beda bodajze zeby od 4sa leczone za oplata.W ciazt mozna usuwac kamien nazebny 2 razy w roku a nie bedac w ciaxy tylko raz w roku.A i wszystkie zabiegi ktore dotycza kobiet ciazy dotycza rowniez kobiet w pologu.Trzeba tylko wowczas dostarczyc ksero aktu urodzenia.Wiem bo w tej sprawie kontaktowalam sie z NFZ
Tatinka ja omdlen nie mialam nigdy ale ostatnio juz odcxuwam bol nog gdy dluzej postoje.
A ja dzis duzo na dworze przebywalam z maluchami bo w koncu sliczna pogoda.a syn co czwartek chodzi do logopedy wiec do przedszkola go nie puszczam.
- tatinka23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- maja001
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Nie bede juz rozpisywac sie drugi raz, U nas z upału zrobilo sie zimno. Dzieci mam przeziebione, auto w naprawie a w piatek mam wyjazd dosc daleki i nie wiem jak to bedzie.
Na razie czuje sie ok tylko dostałam wysypki na plecach i rękach, sam nie wiem od czego, pije wapno takie dla dzieci w syropie.No i nadal wypryski na twarzy.
- Lady M
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

- PatiZonka1987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

w brzuszku.
Dzisiaj moja koleżanka urodziła dziewczynkę, tak sobie pomyślałam, że fajnie, że już ma dzieciątko ze sobą i poród za sobą

Dzisiaj rano w pracy nachylałam się nad tabletem i dosłownie mnie zemdliło ..... kurcze , zrobiło mi się gorąco i poczułam że się dosłownie "zaraz porzygam" .... poszłam do łazienki , przemyłam twarz zimną wodą, kark też, napiłam się zimnej wody i po chwili mi przeszło .. uuuugh ....
Teraz odpoczywam w domku, zrobiłam obiad dla męża bo wraca wieczorem z pracy, jeszcze ogarnę mieszkanko i ... leżę

dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka :* Maja001 dla Ciebie i twojej gromadki również zdówka :*
kurcze, właśnie słucham w tv że zmarł Zbigniew Wodecki ....

- maja001
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dzis u nas znow zrobilo sie cieplej i przyjemniej.
Bylam z dzieciakami u pediatry(jak trzeba to i emzetka mozna pojechac

Ja nadal z wysypla.Biore wapno na razie bo do wizyty jeszcze troche.
PatiZonka trzymam kciuki by wszystko bylo juz ok.
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jeju co z tym forum się porobiło...
U nas weekend intensywny i w rozjazdach.
W piątek byłam u teściów i pilnowałam córki szwagierki.
W sobotę znowu do teściów i były urodziny tej córki szwagierki. M miał wolne ale był w szkole do południa. Wieczorem zostawiliśmy dzieci dla szwagierki i pojechaliśmy na kręgle

W niedziele M miał znowu do szkoły i zawiózł nas do moich rodziców.
Pogoda piękna więc prawie non stop na podwórko siedzieliśmy plus do tego porozdawaliśmy zaproszenia na urodziny dzieci

Dzisiaj sprzątałam w domu, jutro jeszcze muszę ogarnąć swoje ciuchy pochować zimowe, powyciągać letnie i ciążowe.
Jeju i muszę w końcu ogarniać rzeczy na imprezę bo nie zdarzę ze wszystkim
- maja001
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U nas dzus spokojnie J w pracy a pozniej jedzie odebrac auto od mechanika wiec spodziewam sie go pozno.Najwazniejsze jednak ze juz zrobione

Heathera co roku robisz dzieciom urodziny takie z chrzestnymi.My robimy tylko takie dla siebie tzn dzieci ja i J.Tesciowa daleko z matka juz wiecie jaka historia a chrzestnych nie chce obciazac co roku wydatkami na moje dzieci.Choc chrzestna Laury bez zaproszenia zawsze o niej pamieta.Zawsze zastanawialam sie jak to wyglada u innych te urodziny dzieci?
- tatinka23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tęskno było za forum przez te dwa dni. Myslałam że tylko u mnie coś sie dzieje.
Ja kolejny tydzień sama siedzę ale mam nadzieje że mąż już wróci w piatek. jest jeszcze taka opcja że w niedziele o ile im poligonu nie przedłużą. Teraz wyjechał mi na 2 tyg a we wrzesniu jedzie na 6. Jak ja dam rade, zwariuje sama.

W miare dobrze się czuje tylko martwi mnie fakt że wcale nie mam Brzuszka. Troche w niedziele nastraszyla mnie szwagierka żę moge miec małowodzie. Za tydzień mam lekarza i zapytam się co może być.
- PatiZonka1987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
tatinka23 napisał: Hej hej
Tęskno było za forum przez te dwa dni. Myslałam że tylko u mnie coś sie dzieje.
Ja kolejny tydzień sama siedzę ale mam nadzieje że mąż już wróci w piatek. jest jeszcze taka opcja że w niedziele o ile im poligonu nie przedłużą. Teraz wyjechał mi na 2 tyg a we wrzesniu jedzie na 6. Jak ja dam rade, zwariuje sama.
W miare dobrze się czuje tylko martwi mnie fakt że wcale nie mam Brzuszka. Troche w niedziele nastraszyla mnie szwagierka żę moge miec małowodzie. Za tydzień mam lekarza i zapytam się co może być.
Tatinka ty nie nakręcaj tym brakiem brzuszka ....

Ostatnio chodzi mi po głowie też to, kogo ja tam nosze pod serdusiem czy dziewuszkę czy chłopaczka - zdania są podzielone bo np teściowa twierdzi , że promienieje i wyładniałam i na 100% obstawia chłopaka

Tatinka wytrzymasz .... mąż wróci szybciej / zleci ci szybciej niż myślisz .... a tak wykorzystaj czas że go nie ma ....

- maja001
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Tatinka dasz rade, Ja byłam sama z dziecmi az 5 miesiecy i dałam rade, wiec ty równiez dasz.
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-