BezpiecznaCiaza112023

Kraków

15 lata 4 miesiąc temu #4355 przez mongas
U Rydygiera rodziła moja koleżanka, byłam wtedy w 5 miesiącu ciąży i to co zobaczyłam będąc u niej w szpitalu tylko mnie utwierdziło że na pewno tam rodzić nie będę mimo iż miałam najbliżej. Były we dwie w maleńkiej sali. Okna nie można było otworzyć bo podobno działała klimatyzacja, nie przeniosą ich do większej sali (wolnej) bo nie. W końcu jak dziecko płakało przez 5 godzin to przyszły z pomocą dwie położne nie bardzo wiedząc co dziecku dolega po prostu się zmyły. W końcu mała sama się uspokoiła. Wiadomo że w każdym szpitalu jest dobry i zły personel ale to co zobaczyłam to był cyrk.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 miesiąc temu #9635 przez asioczek
ja rodziłam a szpitalu Narutowicza, miałam cesarkę byli przy mnie dr Miaśkiewicz i dr Jankiewicz ale młody :) pobyt w szpitalu wspominam dobrze :) nie spotkało mnie nie przykrego

15 lata 2 tygodni temu #18770 przez Justynka
asioczek dr Jankiewicz był lekarzem prowaddzącym moją ciąże:) również ten młody :) Pan Jankiewicz jest bardzo sympatycznym lekarzem :) Ja polecam szpital imienia Rydygiera, oraz lekarza dr Zalewskiego.:)

♥ kochasz go i co dalej?
-będę z nim szczęśliwa
-nawet za 10 lat?
-za 10, 20, 50 a nawet za 100, już zawsze!

15 lata 5 godzin temu #20403 przez Monia86
Ja planuje poród w Rydygierze-rodziła tam moja bratowa i była bardzo zadowolona

14 lata 11 miesiąc temu #21377 przez Joanna-Rona
Dziewczyny ja sądzę, że to zależy na kogo się trafi. Ja będe rodziła w Rydygierze ogólnie słyszałam raczej dobre opinie. Jednak powiem Wam, że zdecydowałam się na prywatny dyżur położnej podczas porodu. To moja pierwsza ciąża i biorąc pod uwagę, że mój mąż kategorycznie odmówił porodu rodzinnego została bym zupełnie sama. Dlatego nie chce się zastanawiać czy wpadne na dobrą czy złą położną chce mieć pewność, że będzie dobrze.

pozdrawiam :)

14 lata 11 miesiąc temu #24734 przez dziub12
HEJ DZIEWCZYNY,JA PLANUJE ZA MIESIAC RODZIC W SZPITALU SIEMIERADZKIEGO W KRAKOWIE-BARDZO PROSZE KTORAS CO RODZILA ALBO SLYSZALA JAKIES OPINIE O TYM SZPITALU BY PODIZELILA SIE TUTAJ BEDE BARDZO WDZIECZNA POZDRAWIAM MAGDA

14 lata 4 miesiąc temu #54764 przez senninha
Dziewczyny, a ja mam pytanie o ten szpital na Ujastek
Ciekawi mnie czy jeżeli nie jestem mieszkanką Krakowa to mogę w ramach NFZ przyjechać tam i po prostu rodzić? Bardzo zraził mnie szpital w mojej miejscowości (leżałam w listopadzie na podtrzymaniu ciąży) i obawiam się, że gdybym musiała tam rodzić to byłby dla mnie dodatkowy stres. A może mogłybyście polecić mi jakiś inny szpital?
Pozdrawiam. :)

nie UMRZESZ za mnie, więc nie mów mi jak mam ŻYĆ...

14 lata 4 miesiąc temu #65819 przez madzia0507
Witam!
Ja mam zamiar rodzić w Ujastku, a nie mieszkam w Krakowie. W mojej miejscowości jest szpital, ale nikt nie jest w stanie mnie zmusić, żebym tam rodziła. Niedawno zresztą porodówka została w nim zamknięta przez Sanepid (i bardzo dobrze).
Z tym, że moim lekarzem prowadzącym jest lekarz, który w Ujastku pracuje i u nas w miejscowości ma prywatny gabinet.
Jeśli twój lekarz nie pracuje w Ujastku, to niestety, ale nie wiem czy będziesz mogła tam rodzić w ramach NFZ. Musiałabyś tam po prostu zadzwonić i porozmawiać z kimś kompetentnym na ten temat.

14 lata 2 miesiąc temu #102856 przez MagdaM
Opoznienie 2 tyg ale co tam. Zgadzam sie z kolezanka. Ja jezdze prywatnie do lekarki ktora pracuje tez w Ujastku. W miejscowosci obok gdzie jest szpital nie chce rodzic, zreszta mam nawet zakaz od meza :lol: Wiec bede w Ujastku choc to 40 km ode mnie ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

14 lata 4 tygodni temu #120580 przez baby_55
Ja rodziłam w szpitalu żeromskiego i z całego serca polecam ten szpital :) świetni lekarze, cudowne położne, zwłaszcza pani Jadzia z porodówki :) za to jeśli chodzi o ujastek to od położnych z tego szpitala wiem, że ostatniop ceraz gorzej się tam dzieje i one same odradzają...

14 lata 4 tygodni temu #121393 przez derylka
hej rodziłam w lutym w Rydygierze (poród cc) jestem baaardzo zadowolona z opieki lekarskiej i położnych. Mną zajął się dr Kolka super lekarz. Leżałam w jedynce, łazienka może nie rewelacyjna ale do przeżycia. Dziewczyny byłam, przeżyłam i polecam. Ale koleżanka miesiąc po mnie rodziła w Żeromskim i też zadowolona.

14 lata 3 tygodni temu #122213 przez Lady_S.
Też mam zamiar rodzić w Ujastku i dlaczego miałabym nie mieć refundacji nie będąc mieszkanką Krakowa? Przecież poród może się zacząć w różnych miejscach Polski i można trafić do różnych szpitali i jeśli tylko jesteś ubezpieczona to NFZ refunduje Twój pobyt w szpitalu...

13 lata 11 miesiąc temu #141796 przez elenka
Odświeżam temat :) myślę nad wyborem szpitala gdzie chciałabym rodzic, z żadnym szpitalem krakowskim nie miałam do czynienia nigdy, więc nie wiem czego się spodziewać. Lekarz prowadzący ciążę nie pracuje w żadnym szpitalu (ufam mu i do kogoś innego się nie wybieram). Proponował mi Narutowicza/Siemiradzkiego/Żeromskiego. Wspominał o Ujastku, ale że tam podobno ostatnio straszny tłok i na spokój i kameralną atmosferę nie miałabym co liczyć. I nie wiem... Poradźcie!

Serce pod sercem :)

13 lata 11 miesiąc temu #142559 przez baby_55
ja osobiście polecam żeromskiego, super opieka i fajme warunki, na położniczym troszkę gorzej z warunkami, ale ja uwaam, że najważniejsza jest dobra opieka, a tą polecam, lekarze i położne świetni :)

13 lata 11 miesiąc temu #145179 przez ecia
Ja rodziłam na Ujastku i jak najbardziej polecam. Dodam, że nie miałam opłaconej ani położnej ani mojej ciąży nie prowadził lekarz tam pracujący. Mimo to wszyscy byli naprawdę w porządku, w szczególności położna. Pewne zastrzeżenia jedynie do niektórych pań na noworodkach - nie są zbyt miłe- ale to tylko 2-3 osoby, a miałam okazję poznać większość, ponieważ zmuszona byłam zostać w szpitalu 10 dni.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=24623[/im[img] www.zapytajpolozna.pl/components/com_wid...ew.php?sid=24623[/im

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka