BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #164139 przez monika1984lodz
Dziewczynki dodaje zdjecie mojego brzuszka co byscie sie zapatrzyly :)
www.fotosik.pl ] [/URL]

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #164149 przez Majowka
Monika, cudny brzuszek! :)
poglaskaj Niunie ode mnie! :)

Czesc Gosiak, testujesz w tym miesiacu?
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #164242 przez gosiak
madziaska mam go w macicy i jest duży, w necie wyczytałam że największe mogą być wielkości wiśni...ja będę miała histeroskopie jest to wykręcanie tego polipa albo łyżeczkowanie, lekarz robi to z podglądem z kamerki którą wprowadza do wnętrza..znieczulenie mam dostać w kręgosłup...jest mało bolesne z tego co mówiła Gin, i Ona pracuje w szpitalu także mam nadzieje że na NFZ mnie skieruje.

Majowka chyba nie będzie takiej potrzeby :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #164381 przez madziaska
Aaa Gosiak w takim razie to co innego... Ale nie martw sie, pewnie mozna to zrobic na NFZ, w koncu po cos placimy te skladki... Ojjj Gosiaku trzymam kciuki, aby ten zabieg narazie nie byl konieczny :)
13 lata 9 miesiąc temu #164403 przez Majowka
Gosiak, nie nastawiaj sie negatywnie. Jeszcze nic nie wiadomo. Ile jest przypadkow, ze odwoluje sie operacje bo akurat fasolka sie zagniezdzila, moze i u Ciebie tak bedzie! Zycze Ci tego z calego serca!

Nie wiem nic o polipach, nawet do niedawna nie wiedzialam ze istnieja. :(
13 lata 9 miesiąc temu #164410 przez Mirella
No jak na żywca mają robić to to chyba nie jest jakiś straszny zabieg, do poważnego by uśpili, tak mi się wydaje, także luuuzik Gosiaku.

Majówka, niby rzadko się zdarza że jest @ w ciąży ale się zdarza, a u nas jeszcze takiego przypadku nie było, więc statystycznie rzecz biorąc.... :lol:

@nulka gadanie nic nie da, tu trzeba działać :P

Marta, oby słowo Twoje ciałem się stało :kiss: bo to już najwyższy czas.... eeehhhh, i tyle z planowania, wszystko można sobie zaplanować, ale dziecka nijak się nie da. Niby o tym wiem a i tak się łudze ;)

Monika, brzucholka pogłaszcz, cała reszta ciężaróweczek też, i dawajcie brzuszki, moze się staraczki pobudzą i poodzywają, bo faktycznie ciiiiszaaaa jak makiem zasiał, no oby cisza przed burzą :lol: :lol: :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #164455 przez Marta M
Prosze Mirella: wczorajsze zdjecie..:)

Załączniki:
13 lata 9 miesiąc temu #164495 przez emma
Marta! ale super! tez chce taki brzuszek! :D
13 lata 9 miesiąc temu #164536 przez Marta M
emma jeszcze kilka tygodni a zacznie wychodzic do przodu :D

A kiedy masz wizyte u lekarza? Jak sie czujesz??
13 lata 9 miesiąc temu #164544 przez emma
czuje sie bardzo dobrze, dzieki! :lol: czasami tylko mecza mnie mdlosci. u lekarza bylam i podobno wszystko OK! :laugh: usg dopiero za miesiac niestety :/, pod koniec sierpnia.
mowisz, ze niedlugo zacznie wychodzic? a kiedy standardowo zaczyna (wiem, ze roznie bywa, ale ciekawia mnie wasze doswiadczenia :))?
13 lata 9 miesiąc temu #164547 przez Majowka
Marta cudo!!!!!!
Pierwsza glaskam! :D

Mirella, masz racje! :) pewnie cos mi sie przewidzialo, przysnilo, uroilo, achhhh :(
trzeba dzialac dalej! :)
13 lata 9 miesiąc temu #164558 przez Dorciaition
Marta świetny brzucholek :)

Emma u mnie już ok 12 ja widziałam, że się zmieniam ,a ok 14-15 tyg widziały już inne osoby. Wiec już nie długo i będziemy Twój brzuszek oglądać.

Staraczki trzymam!

Alanek[*] :(
13 lata 9 miesiąc temu #164564 przez monika1984lodz
u mnie bylo juz widac okolo 15 tygodnia :) wczesniej bardzo schudlam.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #164579 przez emma
wow, to faktycznie szybko! :D
bede musiala sie zaopatrzyc w sprytne, maskujace ubrania, coby wscibskie osoby z pracy nie dowiedzialy sie za wczesnie. ;)
13 lata 9 miesiąc temu #164582 przez gosiak
No dziewczynki w sumie wolała bym chyba żeby jednak w tym cyklu się nie udało bo jak by się udało i np. bym poroniła przez tego polipa, albo jakbym musiała go usunąć już będąc w ciąży to w jeszcze większym stresie bym była, a tak usunę i będzie spokój, polipy utrudniają zagnieżdżenia się zarodka a tu są przyczyny tworzenia się polipów

"Tworzeniu się polipów sprzyjają zaburzenia hormonalne, ale nie są one jedyną przyczyną i na 100% nie wiadomo skąd się biorą. Najczęściej mamy do czynienia ze wzrostem poziomu estradiolu, oddziaływującego w sposób stymulujący na nabłonek gruczołowy i jednoczesnym niedoborem progesteronu kontrastującego jego wpływ na przerost błony śluzowej. Z tego powodu polipy są często spotykane u kobiet młodych lub przeciwnie w okresie klimakterium kiedy pojawiają się zaburzenia jajeczkowania".

ehh jeszcze bardziej sobie pluję w twarz bo w piątek zawaliłam badanie progesteronu i lipa musze z tym badaniem czekać do następnego cyklu...ale ok już Wam nie zanudzam :blush:

dziewczynki śliczne brzuszki :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży