- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #71900 przez ann-sunshine
Witajcie Dziewczynki,
czytam Was w miarę regularnie, MagdaM gratuluję i trzymam kciuki.
Tym razem się nie udało, ale już jestem prawie po @, więc można zaraz zacząć od nowa. Postanowiłam podejść do tematu poważnie i kupić termometr owulacyjny, ale to wcale nie jest takie proste. Odwiedziłam chyba z 5 aptek i nic. W jednej podpowiedzieli mi sklep medyczny, sprawdzę dziś, a jak nie to zostanie sklep internetowy.
Tak się przez to zaczęłam zastanawiać, czy to ze mną jest coś nie tak, że chcę poznać swój organizm i wiedzieć kiedy i co się w nim dzieje? Czy większości dziewczyn to nie interesuje (bo w przecinym razie można by kupić taki termometr w pierwszej lepszej aptece)? Wieczorem, po bezskutecznym bieganiu po aptekach, zadzwoniłam do koleżanki zapytać czy ona też nie mogła nigdzie znaleźć tego termometru. Jakie było moje zdziwienie kiedy opowiedziała, że ją aptekarki potraktowały jak UFO i wmawiały jej, że chce kupić testy owulacyjne (najwidoczniej o termometrze nie słyszały). Jednym słowem postanowiłyśmy zacząć uświadamiać nasze koleżanki i przekonać je że warto jest znać swój organizm.
czytam Was w miarę regularnie, MagdaM gratuluję i trzymam kciuki.
Tym razem się nie udało, ale już jestem prawie po @, więc można zaraz zacząć od nowa. Postanowiłam podejść do tematu poważnie i kupić termometr owulacyjny, ale to wcale nie jest takie proste. Odwiedziłam chyba z 5 aptek i nic. W jednej podpowiedzieli mi sklep medyczny, sprawdzę dziś, a jak nie to zostanie sklep internetowy.
Tak się przez to zaczęłam zastanawiać, czy to ze mną jest coś nie tak, że chcę poznać swój organizm i wiedzieć kiedy i co się w nim dzieje? Czy większości dziewczyn to nie interesuje (bo w przecinym razie można by kupić taki termometr w pierwszej lepszej aptece)? Wieczorem, po bezskutecznym bieganiu po aptekach, zadzwoniłam do koleżanki zapytać czy ona też nie mogła nigdzie znaleźć tego termometru. Jakie było moje zdziwienie kiedy opowiedziała, że ją aptekarki potraktowały jak UFO i wmawiały jej, że chce kupić testy owulacyjne (najwidoczniej o termometrze nie słyszały). Jednym słowem postanowiłyśmy zacząć uświadamiać nasze koleżanki i przekonać je że warto jest znać swój organizm.
Temat został zablokowany.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
14 lata 2 miesiąc temu #71902 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
A co to takiego termometr owulacyjny??
Ja przyznam, ze nie slyszalam o czyms takim a mierzylam i obserwowalam siebie rok... Uzywalam termomteru elektronicznego Microlife kupionego w sklepie dla dzieci, ale ze mi nie pasowal to zostalam przy zwyklym rteciowym.
Dziekuje

Dziekuje

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
14 lata 2 miesiąc temu #71908 przez ann-sunshine
to jest właśnie microlife
może zadawałam w aptekach nie to pytanie co trzeba hihi
rtęciowego nie mam, a microlife ma dokładniejszą skalę, dlatego o nim myślę

rtęciowego nie mam, a microlife ma dokładniejszą skalę, dlatego o nim myślę
- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #71911 przez Asik
ann-sunshine
no dokładnie microlife
dlatego nie wiedziały o co Ci chodzi
nie dziwie sie bo czegos takiego jak termometr owulacyjny (czyli taki który pokazuje że zaczyna sie owulacja ) nie istnieje
heheehh
dooobree

ale z drugiej strony to chyba lekko złosliwe były..bo kurcze mozna sie domyślec o co chodzi i zapytac Cie czy chodzi Ci o termometr do codziennego mierzenia temperatury w czasie cyklu... ehh za nimi nie nadążysz

ale z drugiej strony to chyba lekko złosliwe były..bo kurcze mozna sie domyślec o co chodzi i zapytac Cie czy chodzi Ci o termometr do codziennego mierzenia temperatury w czasie cyklu... ehh za nimi nie nadążysz

Ostatnio zmieniany: 14 lata 2 miesiąc temu przez Asik.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
14 lata 2 miesiąc temu #71924 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Z ta dokladnoscia ja sie nie zgodze... Ma skale z 2 miejscami po przecinku ok, ale jak zapika to wcale nie konczy pomiaru. potrzymaj dluzej zobaczysz ze mierzy dalej wiec ja mu nie wierze

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- monami
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #71967 przez Dorciaition
Ojej, cudaśna jest 
Ja jestem już po owulce i mam nadzieje, że już jest malutka kropeczka we mnie
Może mam jakieś urojenia ale brzuch mnie pobolewa ostatnio, jak by się tam coś działo

Ja jestem już po owulce i mam nadzieje, że już jest malutka kropeczka we mnie

Może mam jakieś urojenia ale brzuch mnie pobolewa ostatnio, jak by się tam coś działo

Ostatnio zmieniany: 14 lata 2 miesiąc temu przez Dorciaition.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- PM
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
14 lata 2 miesiąc temu #71997 przez gosiak
ann-sunshine ja mierzę temp. zwykłym rtęciowym 5min jakoś do elektronicznych nie mam zaufania...jeżeli chcesz się poobserwować polecam darmową stronkę gdzie można założyć karte obserwacji cykli wraz z obserwacja sluzu i szyjki jeśli chcesz:) stronka to "skarbMamy" ja tez postanowiłam w tym miesiącu cały swój cykl poobserwować.
Monami córeczka prześliczna mam nadzieję że z innymi staraczkami szybko się pozarażamy
jeszcze MIrella może swoją kruszynkę wrzucić chętnie zobaczę jak rośnie, a im bardziej się napatrzymy tym lepiej:)
Monami córeczka prześliczna mam nadzieję że z innymi staraczkami szybko się pozarażamy

jeszcze MIrella może swoją kruszynkę wrzucić chętnie zobaczę jak rośnie, a im bardziej się napatrzymy tym lepiej:)