BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 2 miesiąc temu #71900 przez ann-sunshine
Witajcie Dziewczynki,

czytam Was w miarę regularnie, MagdaM gratuluję i trzymam kciuki.

Tym razem się nie udało, ale już jestem prawie po @, więc można zaraz zacząć od nowa. Postanowiłam podejść do tematu poważnie i kupić termometr owulacyjny, ale to wcale nie jest takie proste. Odwiedziłam chyba z 5 aptek i nic. W jednej podpowiedzieli mi sklep medyczny, sprawdzę dziś, a jak nie to zostanie sklep internetowy.

Tak się przez to zaczęłam zastanawiać, czy to ze mną jest coś nie tak, że chcę poznać swój organizm i wiedzieć kiedy i co się w nim dzieje? Czy większości dziewczyn to nie interesuje (bo w przecinym razie można by kupić taki termometr w pierwszej lepszej aptece)? Wieczorem, po bezskutecznym bieganiu po aptekach, zadzwoniłam do koleżanki zapytać czy ona też nie mogła nigdzie znaleźć tego termometru. Jakie było moje zdziwienie kiedy opowiedziała, że ją aptekarki potraktowały jak UFO i wmawiały jej, że chce kupić testy owulacyjne (najwidoczniej o termometrze nie słyszały). Jednym słowem postanowiłyśmy zacząć uświadamiać nasze koleżanki i przekonać je że warto jest znać swój organizm.
Temat został zablokowany.
14 lata 2 miesiąc temu #71902 przez MagdaM
A co to takiego termometr owulacyjny?? :ohmy: :unsure: Ja przyznam, ze nie slyszalam o czyms takim a mierzylam i obserwowalam siebie rok... Uzywalam termomteru elektronicznego Microlife kupionego w sklepie dla dzieci, ale ze mi nie pasowal to zostalam przy zwyklym rteciowym.

Dziekuje :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 2 miesiąc temu #71908 przez ann-sunshine
to jest właśnie microlife :) może zadawałam w aptekach nie to pytanie co trzeba hihi
rtęciowego nie mam, a microlife ma dokładniejszą skalę, dlatego o nim myślę
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #71911 przez Asik
ann-sunshine :D :D :D no dokładnie microlife :D dlatego nie wiedziały o co Ci chodzi :D nie dziwie sie bo czegos takiego jak termometr owulacyjny (czyli taki który pokazuje że zaczyna sie owulacja ) nie istnieje :D heheehh :D dooobree :D :D
ale z drugiej strony to chyba lekko złosliwe były..bo kurcze mozna sie domyślec o co chodzi i zapytac Cie czy chodzi Ci o termometr do codziennego mierzenia temperatury w czasie cyklu... ehh za nimi nie nadążysz :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 2 miesiąc temu #71924 przez MagdaM
Z ta dokladnoscia ja sie nie zgodze... Ma skale z 2 miejscami po przecinku ok, ale jak zapika to wcale nie konczy pomiaru. potrzymaj dluzej zobaczysz ze mierzy dalej wiec ja mu nie wierze ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 2 miesiąc temu #71930 przez ann-sunshine
ok, dzięki za radę. Najpierw go muszę kupić coby mieć co porównywać
14 lata 2 miesiąc temu #71944 przez Mirella
Ale ruch od rana... i znowu nie w temacie się czuję, co ja tu robię? :)

Kaśku, pierwsze porody to tu już były :D
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #71950 przez monami
Dawno nie czarowałam Zuzikowymi fotkami :) Fasolek trzeba więcej - więc czary mary!

:)
Załączniki:
14 lata 2 miesiąc temu #71965 przez Groszek
Och jest moja ulubienica :) Śliczny Zuzolek :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #71967 przez Dorciaition
Ojej, cudaśna jest :D

Ja jestem już po owulce i mam nadzieje, że już jest malutka kropeczka we mnie ;)
Może mam jakieś urojenia ale brzuch mnie pobolewa ostatnio, jak by się tam coś działo ;)

Alanek[*] :(
14 lata 2 miesiąc temu #71971 przez Groszek
Dorciaition Groszek to napewno Ci się tam w brzuszku nie zmieści :lol: toć to przeszło 60kg i jakieś 170cm :lol: :lol: :lol: ale fasolki życzę z całego serducha :)

14 lata 2 miesiąc temu #71974 przez PM
Mirello "I co ja robię tu oooo, co ty tutaj robisz? "
Czarujesz, uspakajasz, podtrzymujesz na duchu :)
A co do tych porodów to nie straszcie :) Ja już zaczynam się bać
14 lata 2 miesiąc temu #71981 przez Asik
PM :D poród to jest najszybszy sposób odchudzania jaki znam :D w mig gubisz około 10kg :D i buumm po brzuchu :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 2 miesiąc temu #71988 przez Groszek
Asik zgadzam się z Tobą w 100% :) oj chyba zostanę tu z Wami, choć o dzidzia narazie się nie staramy, ale wypadek przy pracy zawsze może się zdarzyć :lol: mam nadzieję że nie będę przeszkadzała :)

14 lata 2 miesiąc temu #71997 przez gosiak
ann-sunshine ja mierzę temp. zwykłym rtęciowym 5min jakoś do elektronicznych nie mam zaufania...jeżeli chcesz się poobserwować polecam darmową stronkę gdzie można założyć karte obserwacji cykli wraz z obserwacja sluzu i szyjki jeśli chcesz:) stronka to "skarbMamy" ja tez postanowiłam w tym miesiącu cały swój cykl poobserwować.

Monami córeczka prześliczna mam nadzieję że z innymi staraczkami szybko się pozarażamy :lol:
jeszcze MIrella może swoją kruszynkę wrzucić chętnie zobaczę jak rośnie, a im bardziej się napatrzymy tym lepiej:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży