BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #866997 przez marysiamarysia
Asik no ja lekarzem nie jestem , choć czasem się diagnozuje sama :laugh:
Nie wiem o co z tymi @ chodzi , ale coś mi się obiło o uszy , że jest jakieś krwawienie śródcykliczne , owulacyjne i sa bardzo podobne do @. Nie wiem na prawdę o co w tym wszystkim chodzi . Ale przecież nie można mieć @ w 10dc , która trwa normalnie 5 dni . Jeżeli tak , no to miaam 10-cio dniowy cykl . Potem 9 dniowy,20 dniowy ...takie miałam od grudnia jazdy . Kiedy po trzech dniach bez krwawien , znowu się rozlałam trafiłam do szpitala. Po szpitalu i w szpitalu badania , wszystko ok . Lutka na uregulowanie i koniec tłumaczeń . Diagnozy nie słyszałam :(
A w tyłku mierzę , bo też gdzieś czytałam , że to niby najbardziej ,,stabilne,, temperaturowo miejsce ;)
W przyszłym miesiącu nic nie wezmę , żadnych leków i zobaczę jak to wszystko będzie się u mnie układało . :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #866998 przez Asik
ooo a ja nigdy anginy nie miałam :) a lody nooo lody to uwielbiam :)

Aaaaaaaaaaaaaa krwawienie śródcykliczne... no jasne że to nie @ :) jak takie coś się pojawia to na bank coś nie tak z podwoziem jest niestety :( ja myslałam że o terminowej @ piszesz że jak owulki nie ma a @ przyjdzie to nie jest to krwawienie @ ;;; :D :D :D wybacz moje rozbicie intelektualne alem po nieprzespanej nocy a w moim wieku to potem ciężko się funkcjonuje ;) w dodatku rozwalają centralnie pod nami ścianę z lanego betonu... od 9 ... 40 cm od naszej podłogi , w wejściu do garaży drzwi nowe wstawiają ...

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 1 miesiąc temu #867067 przez Mirella
Ferri, ale jak się pisze raport na miss listopada to się nam linka wkleja, a nie każe latać po forumie i szukać :P Nie ma linka nie ma buziaków, niedobra dziś jestem :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867073 przez meli1990
ja czekam aż małpa sie skończy i zaczynam mierzyć temp dalej. Oby ten cykl był owocny. Powiem wam coś ciekawego zanim wiedziałam ze jestem w ciąży i nawet zanim się staraliśmy o Dominika to nad moim mężem często krążyły bociany później jak już wiedziałam że jestem to już nie. A w tym tygodniu mój mąż mówi że nad nim krążył bocian znowu :) Może to znak :) oby tak. Miłego popołudnia. Śliczne zdjęcia do albumu ferri i vika. Widzicie nie trzeba było się tak stresować przed wizytą

edit. Mirella ma racje

a może zróbmy listę starających się?

Jak się zgadzacie to wpisuje się pierwsza. Coś w takim stylu czy może być?

1. meli1990, ostatni @ - 28.03, testowanie:

11 lata 1 miesiąc temu #867191 przez studentkaae
hejka :)

no piękne wiadomości ostatnio tutaj u nas :) same śliczne fasoleczki i groszkunie rosną w brzusiach :)

Vika :kiss: :kiss: gratuluję, fotka do albumu pierwsza klasa :)

Ferri - Sis, fotkę na listopadówkach widziałam - cudny jest Groszkunio (albo faktycznie i dwa) może jeden wstydliwy bardziej to się za brata/siostrę schował :) ważne, że serduszko pika jak szalone :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

więcej takich fotek tutaj poproszę, co by się pozarażać... aaaaa, no i testów z dwiema kreskami też :)

Meli - ale taka lista, o której mówisz to już jest i tam by mo zna te wszystkie dane o @ i testowaniu zapisywać - meldunek staraczek:
www.zapytajpolozna.pl/54-planujemy-ciaze...eldunek/Page-25.html

11 lata 1 miesiąc temu #867197 przez Anabelle
gosia28 napisał:

Anabelle najlepiej to dowcipnie się mierzy ;)
mierzysz codziennie tym samym termometrem, rano po przebudzeniu, o tej samej porze, bez wcześniejszego wstawania z łóżka i po conajmniej 3-4 godzinach nieprzerwanego snu. Na zakłócenia w pomiarze wpływa przeziębienie, alkohol.
To takie podstawowe informacje ;)

No to dupa :(
3-4 godziny nieprzerwanego snu? Nie pamietam takiej sytuacji ;D
Pobudka o tej samej porze? Antek czegoś takiego nie uznaje.

vika :P mój mąż też aspekt wiosennego dziecka podaje za plus. Szwagierka ma synka z 30 listopada to jak zapisywała do zerówki, to pani do niej "oj biedne dziecko, z końca roku" :P :P hehehehe

11 lata 1 miesiąc temu #867233 przez GabrysiaSta
U nas też pojawiły się bociany więc muszę wysłać M. żeby pod gniazdem się pokręcił... ale to dopiero po testowanku :)

Asik ja z tym krwawieniem tak samo jak Ty myślałam :)

Miłego wieczorka życzę idę łapać Starego na dopracowanie :side:

11 lata 1 miesiąc temu #867250 przez Anabelle
Też spotkaliśmy bociany, ale wątpie, żeby coś w naszym przypadku zwiastowały :/

11 lata 1 miesiąc temu #867271 przez vika
Bella moja starsza jest z 31 grudnia więc wiem coś o ( biedaczkach z końca roku) :lol:
szczerze gdybym brała pod uwagę por roku wolała bym wiosnę :) nawet z mężem rozmawiałam,że jeśli się nie udało to odłożymy to na przyszły rok :lol: ale jak to się mówi to dzieć decyduje kiedy chce przyjść na świat a nie my :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #867282 przez ewaluacja
Sama jestem z 31 grudnia :P wesoło nie było, zwłaszcza jak się było dzieciakiem... Twoje urodziny, a rodzice szykują się na imprezę sylwestrową, no cóż...

Co do bocianów, też je widziałam w niedziele, ale powiedzmy, że ja sie na nie natknęłam, a nie one na mnie :D

Dziewczyny które mają już dzieciaczki... powiększyła się Wam stopa po porodach, ciążach lub nawet jednej?? Kupiłam sobie takie fajne buty... :D w ogóle jestem butoholiczką :D

11 lata 1 miesiąc temu #867291 przez Asik
Ewaluacja mnie nic a nic :) dalej mam ten sam rozmiar ;)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867293 przez marysiamarysia
Ewaluacjaja się chyba cała powiększyłam :blink: po 5 kg po każdej ciąży mi zostało , potem jakoś pozrzucałam a później znów nazbierałam sadełka . Teraz staram się to znowu zrzucić , i udało się 1,5 kg w miesiąc :)
Pamiętam jak rodziłam w sierpniu to klapki kupowałam męskie bo stopy miałam jak Król Edyp :lol:
Ferri idę na listopadówki . Aleś mnie wkurzyła no !!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867301 przez ewaluacja
Ejjj... no ja też chcę zobaczyć ferri groszka! Marysia jak już tam będziesz... zapodaj linka :D ja jeszcze na tym forum się nie odnajduję :D

Znalazłam! :)

11 lata 1 miesiąc temu #867305 przez ferritka
www.zapytajpolozna.pl/53-przyszle-mamy/8...ki-2014/Page-46.html
B) B) macie linka, bo w sumie to nie pomyślałam żeby go wrzucić B) B)

ej nie strasz Ewa że stopy też rosną hehehe w sumie ja mam 36 to mogą o rozmiar uruść :lol: :lol:

Marysia, nie nerwuj sie bo Ci sie zaburzy tempka i bedę Cię miała na sumieniu ;] cho zrobię Ci koktajla na przeprosiny :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #867309 przez marysiamarysia
Ferri groszek czy fasolka - to mało istotne , ale duże i śliczne :laugh: Tylko kurcze , oprócz tego widzę jeszcze trąbkę :lol: tam na dole , z taką dziurką :laugh:
no śliczności ...te wszystkie fasoliny i groszki ...ehhh
Ewaluacjajak znalazłas to dobrze :) nie muszę juz latać :) strasznie mi komputer muli...
Byłam na zebraniu w gimnazjum u córki . No !!! jestem w miarę zadowolona :silly:
Biorąc pod uwagę , że dzieci dziedziczą po połowie genów od każdego z rodziców , nie mogłam spodziewać się jakiś rewelacji :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka