BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

12 lata 2 miesiąc temu #870864 przez Mirella
To nie groszek, to fasolka :lol:

Marysia a cukier badałaś? Ja się nie znam, ale widzę, że moja kumpela to już szersza jak wyższa, a niedawno się skarżyła, że ma cukrzycę ;)

Ja Wam powiem, najlepszy sposób na książę to fota z niemowlakiem. Bez kitu, policzyłam: pięć kobitek, które z Duśką sobie foty robiły zaszły w ciążę, z czego trzy to wpadki :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #870867 przez pani_p
Ferri Kurka, babo! Czekalam na te wieści z zapartym tchem... Cieszę się, że wszystko ok i teraz już nie myj okien!:-P bo na jeża pójdziesz B)

12 lata 2 miesiąc temu #870874 przez Asiaa
Meli zamów większą ilość testów owu, bo tak na prawdę ciężko powiedzieć kiedy uda Ci się zaskoczyć ciążowo (wiadomo że chce się jak najszybciej ale różnie to bywa), a przynajmniej zaoszczędzisz na przesyłce ;)

12 lata 2 miesiąc temu #870888 przez meli1990
ferri śliczny człowieczek się już robi

ja się zastanawiałam na 30 testami owu. ale pewnie zamówię więcej. miłego popołudnia

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #870889 przez marysiamarysia
Dziewczyny , robiłam wszystkie podstawowe badania , cukier , tsh, żelazo itd. Wszystko w normie . Przebadam jeszcze te tarczycowe do porządku no i te babskie , ale to trzeba w odpowiednich dniach cyklu wiec rozłoży sie w czasie trochę :)
AAA i żeby było jasne :angry: ja już nie tyje :lol: tyłam kilka lat - tak pomalutku , po cichutku i się obudziłam :dry: Teraz owszem , tendencje spadkowe na wadze widzę , no bo kilogram się stracił , ale qrwa jakim kosztem :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Bez przesady żebym ja musiała dylać 5 miechów , żeby 5 kilo zwalić :huh: :ohmy: :ohmy: :huh:
Miałam wielkie plany , że jak zajde w ciaże to tak powoli na tym orbitreku bede spalała to sadło ( nie żebym sie odchudzała ) dla zdrowia po prostu ,i jak urodzę to szału nie dostanę , ale widząc jak mi to idzie , to nie wiem jakby to było :lol:
Jeszcze nie jestem szersza niż wyższa :woohoo: , ale w zeszłym miesiącu ze sklepu z płaczem wyszłam - bo gacie mierzyłam . Zakupy miałam w Auchanie robic , no i szłam już po przymiarce na hale , ale po drodzę normalnie się poryczałam i wróciłam do domu . A na zakupy pojechałam wieczorem dopiero jak mi przeszło :)

Ehhh problemy babskie . Mój to ma brzuch taki baloniasty i dobrze mu z tym a my baby tojakieś dziwne jesteśmy . Przecież nie ma jak to dobrze i pysznie zjeść . Ale nie !!!! bo biodra , bo uda , bo brzuch :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
No ! Skończyłam :)

12 lata 2 miesiąc temu #870895 przez Asik
Ferri :) :) no groch to już a nie groszek :) śliiiczny taki :) :) :) przypomina mi się mój mały gumiludek :) :) buziale :* :* :*

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #870910 przez Mała
Witam
Spacerek zaliczony, ale dziś ładnie :lol: Każdy kamień, patyk, kwiatek itp musi być dotknięte, eh uroki spacerowania z dzieciem :dry:

Ferri właśnie to Fasolka jest, Mirellka dobrze mówi :blink: Mam nadzieję, że masz nauczkę i już oknom dasz spokój :ohmy:

Marysia ja to twierdze, że starość na mnie wchodzi i kg też :angry: :silly: Tak w ogóle to Ty niezła babka jesteś, z Ferri było wesoło, a teraz z Wami dwiema to ubaw na całego, weźcie się podzielcie tym co Wam humor poprawia ;)

Anoda co tam u Was?

Mirella jak tam po przeglądzie u gina?

Studentka u Was jak?

My z Olą w piątek idziemy na ten zabieg, już dygam :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #870916 przez anoda89
Mirellka to musisz Duśke do stareczek wysłać żeby się pozarażały wszystkie :lol:

Mała a u mnie raz lepiej raz gorzej taki zemnie typ. Teraz jestem na diecie cukrzycowej, przez dwa tygodnie potem powtórka badań i liczę że się pomylili bo mi się ciasta chcę albo czekolady i pizzy. Jak nie urok to sraczka.
Trzymamy kciuki za zabieg, nie denerwuj się będzie dobrze. Rodzice chyba bardziej dygają niż dzieci ale tak już rola rodzica że się o pociechy martwi.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #870920 przez marysiamarysia
:) Mała a myślisz , że ja się nazywam Marysia :unsure: :ohmy:
Nie !
Podzieliłam się tym co daje mi humor :lol: :lol:

To żarcik oczywiście :) nie ma dzieci w domu , nie ma starego to i humor dopisuje . Wszystko sie zmieni juz niebawem :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #870922 przez ferritka
No Wlasnie Marysia godnie mnie tu reprezentuje B) trzyma tu mój wysoki poziom dyskusji B)

Ej no nie wiem Co tez tam pod sercem mam bo Dr cud mówi mu ciagle Ola...wciaz czuje ze to Maly Kregiel jest zobaczymy zobaczymy jak sie spelni ze to jednak Ola to Stawiam Wam koktajl I ptysia B)

A nie bylabym soba gdybym nie znalazla sobie czegos do nerwow... Nie bije mu ta pikawka jednak za szybko :S

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #870924 przez marysiamarysia
ferritka napisał:

No Wlasnie Marysia godnie mnie tu reprezentuje B) trzyma tu mój wysoki poziom dyskusji B)

Ej no nie wiem Co tez tam pod sercem mam bo Dr cud mówi mu ciagle Ola...wciaz czuje ze to Maly Kregiel jest zobaczymy zobaczymy jak sie spelni ze to jednak Ola to Stawiam Wam koktajl I ptysia B)

A nie bylabym soba gdybym nie znalazla sobie czegos do nerwow... Nie bije mu ta pikawka jednak za szybko :S

Hahaha wysoki poziom dyskusji :lol: :lol: Nooooo ! Faktycznie . Moje dziewczyny stwierdziłyby chyba , ze musiałyby się połozyć na ziemiii , żeby mi dorównać :lol: :lol: :lol: tym samym Tobie też Ferri :silly:

a pikawka mu idzie jak w zegarku :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #870926 przez Mirella
Ferri a wiesz jak małemu dziecku szybko pikawka nawala??? Jak Tobie po zadyszce :P Na starcie tak jest, dopiero z wiekiem serducho zwalnia :lol:

Duśka na początku miała niższe niż Twoja fasolka, potem jakoś pod koniec ciąży jej skoczyło i to już nie było dobrze, ale mnie w stresy lekarze wpędzili to jak jej miało nie skoczyć?

Masz, wygrzebałam Ci cobyś się nie marwiła: Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.

a jak chcesz więcej to całość jest : parenting.pl/portal/wysokie-tetno-plodu (to tak żeby mnie Ilonka nie zbanowała za niepodawanie źródła cytatu, bo zgodnie z regulaminem trzeba podawać :lol: )

12 lata 2 miesiąc temu #870937 przez Mała
Anoda ja z Olą też byłam na diecie cukrzycowej, a kolejne badanie wyszło ok :) Ja wiem, że to zawsze ja się umartwiam niepotrzebnie, ale już tak mam niestety :dry: Do mojego T mówiłam kiedyś, że na pomniku to mi powinien napisać, zmarła ze zmartwienia :S

Marysia nie no ale taki długi nick, sobie skróciłam, tak jak ferii ma, żadna nie pisze Ferritka :)

Ferri wszystko jest ok, Ty na swoją pikawke uważaj :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #870946 przez ferritka
B) no to gut no lepiej niech bije niz nie bije cnie :S
No moja to mi czasami skacze ze az stracha mam :blush:

Wiecie ze w hm jest duzo promocji...no ja wiem bo mnie dzis Kregiel zabral I kupil mi wygodny lajbik B) a ja mu but. Ala espadryl I oboje jestesmy zadowoleni B)

Jacie, ale sie wiatr zerwal a mi Kregiel mowil przed wyjsciem z domu ze po co mi rajtki jak cieplo no I jestem bez w kiecce..hmmmm

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 2 miesiąc temu #870947 przez anoda89
Mała mi babki w przychodni jakieś 15 min wcześniej krew pobrały bo przyjechali ją zabrać i może dlatego wynik taki wyszedł, teraz idę od laboratorium w szpitalu żeby nie było takich akcji. Długo taki zabieg trwa? Jak będzie Ola na zabiegu to Ty sobie jakieś ziółka wypij.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka