BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #869967 przez Asik
Ewaluacja nie tyle kawę na ławę co po prostu tyle rozczarowań widziałam ,sama też się nakręcałam ;) a tak to wie człowiek na czym stoi ;)lepiej się pomylic i usłyszec pozytywne pełne szczęscia-- Asik a wcale racji nie miałaś bo @ nie przyszła --- niż smutne że się racji nie miało i @ przyszł jednak... no chyba że termometr się zepsuł ;) to wtedy wsio mozliwe ;) takie nakręcanie jest gorsze niż powiedzenie -- chyba się nie udało ;) bo nakręcać to można jak się nie mierzy tempki ani nic , jak się na żywioł idzie :D :D
najważniejsze to poznać swój organizm :) jak to funkcjonuje itp :) ja miałam tak obcykane że wiedziałam dokładnie co i jak ;) a dodatkowo szyjkę sprawdzałam i ona pierwsze dała mi do myślenia ;) taka zwarta się zrobiła a nie jak zawsze przed @ kiedy to lekko się otwierała ;)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #869971 przez ewaluacja
Prawda jest taka, że i tak się trochę załamałam :( zawsze ma sie tą cichą nadzieję... :dry:
Nie będę się łudzić... czekam w takim razie. :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #870063 przez GabrysiaSta
Witam,

weekend miałam wyjazdowy więc nie zaglądałam
ewaluacja jeszcze nic nie przesądzone, wiadomo nie ma co się nakręcać ale może termometr nie był dobrze zamontowany ;)

Przyznam się, że dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test.. 4 dni przed @ i co wyszło ... najgorsze z mozliwych... kreska tylko tam gdzie ciaza czyli test do d.! przed zamoczeniem wiedziałam, że tak wyjdzie bo juz ta kreche tam widziałam :( A obiecywalam sobie ze do czwartku poczekam...

11 lata 1 miesiąc temu #870079 przez Anabelle
Muszę sobie nakupić tych testów co polecała ferritka
No i testy owu też.

Czytałam o mierzeniu temp, ale 5-6 h nieprzerwanego snu? Zawsze o jednej porze? No mowy nie ma przy małym dziecku.

Coś dziewczyny jakiś przestój w malinkach :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #870110 przez meli1990
a stosowała któraś te testy owulacyjne pepino? bo się zastanawiałam czy są dobre. widziałam w tesko sa jak kupowałam test ciążowy i kosztowały 6 coś

ewaluacja a wy od kiedy się staracie? bo chyba mi umknęło. Nie martw się będzie dobrze

11 lata 1 miesiąc temu #870113 przez Anabelle
Psychika jest cholernie ważna, u mnie jednak umiejętność trzymania emocji na wodzy w przypadku starań o ciążę i samej ciąży zupełnie nie działa.

Na razie odsapnęłam troszkę, wróciliśmy do gumek pierwszy raz od 2,5 roku, ale za chwile wyniki histopatologiczne, później wizyta, cytologia, usg, endokrynolog, zalecenia, następnie zlecą 2-3 miesiące bo to wesele, to sesja, to urodziny synka i znowu się zacznie stres, nerwy...

No chyba, że do tego czasu odpuszczę trochę, choć wątpie - jak jako jedyna zostane na staraczkach to mogę odczuć presję :P

11 lata 1 miesiąc temu #870114 przez Mirella
Anabelle jaka jedyna? Przecież ja tu na etacie rezydentki jestem, przyjdzie dzień że Duśkę tu przywitam :P

11 lata 1 miesiąc temu #870148 przez Anabelle
Mirella napisał:

Anabelle jaka jedyna? Przecież ja tu na etacie rezydentki jestem, przyjdzie dzień że Duśkę tu przywitam :P

nie zapomnij jej linka podesłać w odpowiednim czasie :P

ostatnia starająca :P

11 lata 1 miesiąc temu #870150 przez studentkaae
hello :)

ejjjjjjjjjjjjjj, nie zapominajcie o mnie - ja tu będę chyba jeszcze bardzooooooo długo :( a może rezydentką zostanę Mirellka jak Ty :S i będę tu witać córki moich koleżanek - o :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #870158 przez lalka
hej dziewczyny...jeszcze ja jestem staraczkowa...mało się udzielam,ale jestem!!!!

Anabelle jeżeli chodzi o psychikę to możemy sobie piątkę przybić....przecież to ma być najwspanialszy okres dla kobiety...a tu same nerwy!!!!za każdym razem jak się zbliża termin@ i pomyślę sobie,że mogę być w ciąży to stres taki mi się włącza,że słabo mi się robi!!!!sama myśl,że "to"wszystko mogłoby się powtórzyć....NIE!!!!

11 lata 1 miesiąc temu #870163 przez vika
Oj dziewczyny co Wy tak od rana z takim negatywnym nastawieniem :dry: :dry:
wiem,że łatwo jest mówić ale rzeczywiście jak troszkę wyluzujecie wtedy pewnie się uda ;) ja stwierdziłam,że czekam na @ i wstrzymuje starania by dziecko nie byłoz końca roku i tak czekałam na @,że @ wcale nie przyszła :ohmy: heheee jak zawsze musi być na odwrót ;)
i Wy spróbujcie a pewnie się uda :kiss: :kiss: kibicuje dziewczyny :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #870189 przez marysiamarysia
Witam dziewczyny :)
No bardzo pesymistycznie dzisiaj .... Ja to Wam powiem , że u mnie ostatnio takie nerwy w domu ( oczywiście ja prowodyrką jestem ) , że odechciało mi się kolejnego dziecka :(
Nie wiem czy ta lutka mi w głowie tak namieszała czy co :ohmy: :unsure: :unsure: :ohmy:
Najbiedniejszy w tym wszystkim mój chłop - obrywa najwięcej , najmocniej i najczęściej .
Gdy się zastanowie o co mi właściwie chodzi , to dochodze do wniosku , że nie wiem :silly:
No i dziś troszkę lepiej się czuje, wreszczie dopadłam orbitka , ale po 15 minutach normalnie padałam . Dałam rade swoje 45 wydusić , mam nadzieję , że do jutra będę już całkiem sprawna . Palnowałam do godzinki dociągnąc ale to strasznie dłuuugo i nuuudno . Jeżdżę w kiblu , żeby w salonie nie robić siłowni , ale chyba jednak lepiej się przenieść , żeby przy jakimś filmie pojeździć . Zawsze to czas szybciej leci .
U mnie piekna ppogoda , chyba pójdę coś na świeżym lufcie podziałać :lol:
A jak u Was?>??

Meli przejzyj testy owulacyjne na Allegro - chyba taniej wychodzą , ja nie kupuje , ale ogladalam w zeszłym miesiący , wiele opcji zakupu jest

11 lata 1 miesiąc temu #870224 przez ewaluacja
Nastapił nieoczekiwany zwrot akcji, otóż dzisiaj termometr wskazał 36,7 ! :P Więc albo jest kopnięty termometr, albo ze mną jest coś nie tak... :laugh: :laugh:

GabrysiaSta no my miałyśmy właśnie razem w czw testować!! :angry: nie wyłamuj się :laugh:

No ta sobie spokojnie czekam B)

A! staramy się 2 cykl (wiem, że to mało, ale wiecie jak to jest :blink: )

11 lata 1 miesiąc temu #870229 przez marysiamarysia
Ewaluacja no widzisz , mówiłam Ci , że może odbić w górę :laugh: :laugh: :laugh:
No to trzymam kciukasy za sikańca. Ja sikam pojutrze , Lutka mi się jutro konczy i gdyby coś miało się na rzeczy muszę wiedzieć , żeby nie przestać jej brać . Mam jeszcze doustną , ale nie wiem czy mozna ją dopochwowo stosować ( gdzieś czytałam że tak ) no ale pewności to nie mam :unsure: .
No , to by było na tyle :lol: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #870238 przez meli1990
My teraz 3 cykl się staramy. zobaczymy kiedy się uda. mi tez tak temp skakała i nawet myślałam ze jestem w ciąży bo miałam 14 dni wyższej temp a tu 15 @ przyszła. wiec lepiej nie polegać tylko na mierzeniu temp tylko działać :) ja tak postanowiłam ze tylko orientacyjnie mierze temp i się obserwuję by się nie zawieść i nie nakręcać na zapas

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka