BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu #869698 przez Anabelle
ooo marysia no ciekawe ciekawe :P :P może jednak? ;) ;)

mi wróciły pobolewania ok 17tej.
ale nie ma tragedii, nie ma gorączki, nie ma krwawienia -.-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #869704 przez marysiamarysia
Bella , mam nadzieję , że na pobolewaniach się skończy :) Możliwe , że tak poprostu to wygląda , no macica przecież musi się obkurczyć ...
Zresztą taki już nasz urok- swoje musimy wycierpieć choćby nie wiem co :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #869717 przez Anabelle
Kobiety to mają przesrane :P
Jak nie sraczka to krwotok :P
Nawet ratownikom medycznym zaleca się najpierw ratować krwawiącego mężczyzne niż krwawiącą kobietę, bo chłop to zaraz zejdzie, a organizm kobiety ponoć dłużej wytrzyma krwawienie.
Aj ta matka natura :P

11 lata 1 miesiąc temu #869805 przez ewaluacja
Hej dziewczyny!!

Wiecie co?... zauważyłam dziś znaczny spadek temp. Normalnie przez parę ostatnich dni, wahała się między 36,4 a 36,5 a dziś 36,2... I teraz tak...dziś powiedzmy spalam całą noc, a we wcześniejsze dni wstaję żeby wypuścić psa ok godz 4-5 a mierzę o 7:30, ale czy to miało by aż taki wpływ??

A jeśli nie... no to taki spadek nagły? Wiem, że mój pomiar też nie jest do końca jakiś tam wiarygodny bo jednak od połowy cyklu go prowadzę.

Do @ zostały mi 4 dni.

11 lata 1 miesiąc temu #869823 przez ewaluacja
Hej dziewczyny!!

Wiecie co?... zauważyłam dziś znaczny spadek temp. Normalnie przez parę ostatnich dni, wahała się między 36,4 a 36,5 a dziś 36,2... I teraz tak...dziś powiedzmy spalam całą noc, a we wcześniejsze dni wstaję żeby wypuścić psa ok godz 4-5 a mierzę o 7:30, ale czy to miało by aż taki wpływ??

A jeśli nie... no to taki spadek nagły? Wiem, że mój pomiar też nie jest do końca jakiś tam wiarygodny bo jednak od połowy cyklu go prowadzę.

Do @ zostały mi 4 dni.

11 lata 1 miesiąc temu #869830 przez lalka
witam dziewczyny!!!nareszcie wolne...można poleniuchować,wprawdzie jeden dzień,ale zawsze coś :) :) :) :) u nas pogoda piękna!!!!

starania na dobrej drodze zobaczymy wyniki!!!!

Boże jak ten czas leci to już 12 lat....i czasami sobie myślę...jakie to mój mąż ma szczęście ,że trafił właśnie na mnie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #869919 przez marysiamarysia
:laugh: dzieńdoberek :laugh:
Ewaluacja , ja to jak pieprzne tym termometrem o ścianę , to się rozbije w drobny mak :ohmy:
U mnie takie skoki , spadki to normalka , dlatego chyba nie ma sensu mierzenie ( przynajmniej w moim przypadku ) Teraz jak @ przyjdzie pobadam se hormoniska , już wiem jakie i kiedy je badać :woohoo:
Co do Twojego spadku to hmmm :unsure: na tym etapie tzn tela przed @ to ja bym pod implantację ciągnęła :lol: :lol: :lol: A co !
Ja w środę ostateczny sik robię, tylko , że nic a nic się nie czuję ciążowo , na @ też nie :blink: Poza tym , że od wczoraj wszystkich się czepiam . Myślę , że poprostu moje przeziębienie mnie wkurza i tyle . Gdybym miała pewność , że nie zafasolkowałam to już dawno bym sie wykurowała , a tak nic nie biorę i cierpię :(
A Ty kiedy sikasz? :)

11 lata 1 miesiąc temu #869922 przez marysiamarysia
Lalka - powodzenia życzę ;) Ja jak majstrowalismy dzidzię byłam pewna , że wszystko na dobrej drodze , a teraz coraz więcej wątpliwości mam. Ehhh . Ale może to i lepiej , bo ostatnio byłam strasznie zawiedziona , może w środę jedna krecha mnie nie dobije .... skoro aż tak się nie nastawiam ...

11 lata 1 miesiąc temu #869923 przez ewaluacja
Marysia nie pozostaje w takim razie nic innego jak tylko czekać :/ ehhh... masarka, jesli teraz się nie uda to chyba dajemy sobie spokój na jakiś czas :P

Na inplantację to za późno, tego jestem pewna! :D no i tak jak Ty, nie czuję się na NIC, ani @ ani ciąża. A może właśnie tak to jest? :S

11 lata 1 miesiąc temu #869924 przez marysiamarysia
A czemu za późno na implantację ? To podobno dość złożony proces i trwa od 6-12dni , więc wszystko możliwe , ale zobaczysz jutro , spadek zazwyczaj @ zwiastuje , ale musi spadać i spadać chyba . U mnie napewno spadnie jak odstawie lutkę , na razie mam wahania , bo zaziębiona jestem i miewam stany podgorączkowe - szczególnie w nocy . Mierzę temperaturę mimo to , przyda mi się na przyszłość może taka wiedza .

11 lata 1 miesiąc temu #869931 przez ewaluacja
Czyli to już przekreślone? spadek zwiastuje @?? ja pierdziele... ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #869935 przez marysiamarysia
No nie koniecznie ... :lol: masz jeszcze cztery dni do@ może podskoczy i co ? i bedzie ciąża :lol: po co się od razu tak na @ nastawiać :silly: Bądź dobrej myśli :) :) :kiss:

No a póki nie wiem , że jestem w ciąży to idę zajarać :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #869941 przez Asik
Ja mierzyłam tempkę kilka dobrych miesięcy , ponad rok ;) i jeśli tempka spada kilka dni przed @ to oznacza że ona przyjdzie ... niestety ja bym się nie nastawiała na ciążę , nie zdziwiłabym się jakby pojutrze już zawitała... ja jestem przeciwniczką robienia złudnych nadziei bo wiem jak cholernie potem zle się człowiek czuje jak jednak @ przychodzi ...

spadek temperatury to spadek progesteronu a ten spada jak nie dochodzi to zapłodnienia ... implantacja nie wpływa na spadek temperatury ;)

Marysia ja bym nie paliła , tak jak kilka dni temu pisałam o tym co może być , a ciążę się liczy od --- od pierwszego dnia cyklu więc jeśli by się okazało że ciąża to już w prawie 4tc.. mhmm poczytaj co kiedy się tworzy i co ma wpływ na wady rozwojowe ..

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 1 miesiąc temu #869954 przez ewaluacja
Dzięki Marysia za pozytywne myślenie :blink:

Asik, doceniam Twoją uwagę co do temp. no cóż... ja też lubię kłaść "kawę na ławę" :)
dzięks, no zobaczę jak to z dzisiejszą temp :P no i trudno... :angry: @ @ @ @ zbliża się wielkimi krokami! :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #869955 przez ewaluacja
Dzięki Marysia za pozytywne myślenie :blink:

Asik, doceniam Twoją uwagę co do temp. no cóż... ja też lubię kłaść "kawę na ławę" :)
dzięks, no zobaczę jak to z dzisiejszą temp :P no i trudno... :angry: @ @ @ @ zbliża się wielkimi krokami! :lol:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka