BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

12 lata 1 tydzień temu #870975 przez marysiamarysia
Mała napisał:

Marysia nie no ale taki długi nick, sobie skróciłam, tak jak ferii ma, żadna nie pisze Ferritka :)

Mała :blink: chodziło mi o MARYCHĘ - taki mój sposób na dobry humor :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #871003 przez Asiaa
Ferri przeczytałam 'majtki' a nie 'rajtki' i pomyślałam żeś zaszalała :lol:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #871013 przez marysiamarysia
:lol: :lol: :lol: hahaha :lol: :lol: :lol: tak szczerze , to po Ferri nie wiem dlaczego , ale wszystkiego by sie mozna było spodziewać :silly:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #871042 przez Mała
Marysia haha a to ze mnie czajnik :silly:

Ferri u Was tak ciepło, że bez rajtek można chodzić :cheer:

Anoda nie wiem jak długo, bo będzie miała 3 wywalane, Kamil miał 1 i ok 20 min to trwało

12 lata 1 tydzień temu #871151 przez ferritka
hehehe czemu mnie to wcale nie dziwi, żeście sobie o majtkach pomyślały B) B)
ale fakt faktem, że tak pięknie dzisiaj że gołe nózie nie były szałem :lol: :lol:

Mała, Ola to zuch dziewczynka dzielnie zniesie zabieg i nie będzie go niebawem pamiętać :kiss: :kiss: Tylko Ty nie pękaj, bo Olcia to widzi, że się zamartwiasz :kiss: :kiss:

Boże oglądam fakty i nie mogę patrzeć :( :( kolejne zagłodzone dziecko. dlaczego nie ma kar dla takich zwyrodnialców :( :( :(

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #871195 przez marysiamarysia
No ja wpadam , żeby poczytać , że któraś zaciążyła , a tu zonk :angry:
No nic . Jutro z rańca zobacze czy która będzie miała Dobrą Nowinę :lol:
Ha . Kupiłam se w Auchanie blendera i normalnie miele co się da :lol: :lol: :woohoo:
Kurcze , ale mam zabawę :woohoo: :silly: jak dziecko . No i opiekacz do kanapek dzieciom kupiłam , bo ten nasz stary to taki uświniony ( mama nie czyściła ) ,że porzygałabym się , gdybym miała z niego coś zjeść .
Ja nie rozumiem , jak dzieciom to nie przeszkadza :ohmy:

O i testa jednego kupiłam , przyda się , bo mój powiedział , że nie bedzie mi po testa jechał jakby mi się coś odwidziało z tą ciążą :lol: w końcu nadzieja jeszcze nie umarła . Dziś jestem na etapie stwierdzenia , że napewno owu znacznie sie przesunęła a na test jkeszcze za wczas :laugh:

To wszystko na tą chwilkę :)

Mała a tam czajnik od razu :laugh: jaki zabieg ma mieć Ola? Nie jestem w temacie chyba :(
Ferri też mnie szlak trafił , jak to zobaczyłam :angry:
No ! A co Meli porabia - ciekawe , ciekawe :silly: :silly: :silly: :lol:

12 lata 1 tydzień temu #871207 przez Anabelle
Marysia
a prolaktyna, progesteron, estradiol?
No i podobno dużo zalezy od momentu kiedy się robi. Jakieś tam badania powinno się robić 1-5 dc, a inne w chyba 21 dc.

Ja jutro rano dzwonię pytać o wyniki histopatologiczne do szpitala - ciekawa jestem.

No i zapewne dostane pakiecik badań. Potwierdzam, że samo tsh nic nie daje, powinno się badać tsh, tf3, tf4 i całosciowo wynik do analizy do endokrynologa. Kobiety starające się oraz ciężarne mają inne normy niż standardowe. Zalecany jest wynik jak najbliższy 1, a ocenę pracy tarczycy często daje dopiero powtórzone badania tj cykliczna obserwacja.

12 lata 1 tydzień temu #871213 przez meli1990
ja jestem dzisiaj padnięta, dziś z przytulanka nici :( Moje dziecko dzisiaj jest nie znośne przez ten katar tylko płacze i krzyczy. mam nadzieje że mu szybko przejdzie i muszę go czymś pod kurować po to kolejny raz jak jest przeziębiony. miłej nocy

12 lata 1 tydzień temu #871235 przez marysiamarysia
Anabelle własnie te badania będę robiła , już mam rozpiskę , co kiedy , bo te tarczycowe to można chyba kiedykolwiek ?
Na razie czekam na @ . Potem chyba 3 dc musiałabym zrobić część ( mam nadzieje że nie wypadnie to w sobotę lub niedzielę :angry:
Ehhh . Endokrynolog ... kolejki że szok , no ale co zrobić , gdyby trzeba było to i prywatnie pójdę na początek . Zakładam jednak że te sprawy mam ok . Chyba samopoczucie by mi jakoś dokazywało przy tarczycy . Z tego co czytałam to różne jazdy ludzie mają . Ja czuje sie jak ,,małolata,, poza tym tyciem . No ale tu nie ma sie co oszukiwać . Latka swoje robią , metabolizm już nie ten , a kawy to ja sporo piję , z mlekiem i z cukrem . Nie potrafię wypić czarnej gorzkiej :ohmy: Muszę zminimalizować do 3 na dzień . Jeszcze teraz szykując sie do lektury zrobiłam sobie kawkę :dry:

Sama jestem ciekawa co tez nawymyslają Ci na tej histopatologii . Daj znać co i jak
Meli współczuję . Dzieci zasmarkane to cos strasznego , ja sama ostatnio bardzo cierpiałam a co dopiero maluch , który nie potrafi wydmuchać noska :(
Kuruj Go, kuruj niech szybko do zdrowia wraca :kiss:

Zmykam do łóżeczka , poczytam i zasypiam :woohoo: kolorowych :kiss: :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #871237 przez marysiamarysia
Meli , ja robiłam dzieciom koraliki z czosnku , tylko musiałam bardzo uważać , zeby skóry nie poparzyć . Może to pomoże ...w końcu czosnek to antybiotyk prawie

12 lata 1 tydzień temu #871245 przez meli1990
nigdy nie słyszałam o koralikach z czosnku? na czym to polega. mnie tez coś katar się zaczyna

12 lata 1 tydzień temu #871260 przez Anabelle
Marysia mi wyszła w ciąży lekka niedoczynność tarczycy mimo braków objawów. Zresztą wykryto u mnie też przeciwciala przeciwjadrowe choć mają je podobno często osoby z objawami odrzutow tkanek czy coś takiego.
Lepiej sobie zbadać dla świętego spokoju.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #871302 przez marysiamarysia
Anabelle w przyszłym tygodniu zacznę wszystkie badania . Może coś się dzieje...
Meli obierasz czosnek i nawlekasz jak koraliki na nitkę . Potem wieszasz na szyi , nad łóżeczkiem , gdziekolwiek , tak żeby ten zapach dziecko wdychało . Tylko czosnek nie może dotykać skóry dziecka , bo potrafi nieźle oparzyć . Można go pod kołniezykiem schować , albo obszyć jakąś chusteczką .
A sobie to zapodawaj czosnku ile się da , jak się rozkręca dopiero to przejdzie . :)

U mnie dziwna sprawa . Od wczoraj lutki nie brałam a dziś temperatura w górę .

12 lata 1 tydzień temu #871316 przez Anabelle
Jaja jak berety i z tymi temperaturami i z tymi badaniami :P
Ja już od tygodnia mam bóle lewego jajnika, raz zanikają, raz są bardzo delikatne, innym razem uciążliwe a ze 2 razy zakuły promieniując do szyjki. Wkurzające. Rano już byłam zmotywowana jechać na IP ale oczywiście jestem sama z Antkiem i nie pojadę -.-

12 lata 1 tydzień temu #871328 przez marysiamarysia
:) no jaja :) bo faceci to mają fajnie . Mój małż np jak go cokolwiek boli to mówi ,,brzuch mnie boli ,,
Nie wiem jak inni , ale mój wszędzie ma brzuch i jak np córka przed @ zwija sie z bólu to on proponuje krople żołądkowe :blink: bo od piersi w dół to jest brzuch :lol: :lol: :lol:
Ostatnio jednak zauważyłam taką zmiane u niego , że pokazuje ręką np wątrobę i pyta ,,co tu jest ?,,
Myślę , że w przypadku facetów , powinno sie odpowiadać , że brzuch i podać te krople :silly:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka