- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141

No dziewczyny mam nadzieje ze macie racje i szybko sie uda

A ja nie ogladam x factora bo juz mnie nudzi

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Mala dziekuje :

Ja tez mialam to dziadostwo po antybiotykach nawet wysikac sie nie szlo taki bol malo tego i cale gardlo mialam wysypane nawet sliny nie szlo przelknoc:(((dlatego unikam jak ognia antybiotykow.
Ja dzis dziewczyny wypilam kawe 1 kawa w ciazy bo glowa ciezaka 1/3lyzeczki zalana samym mlekiem mam nadziej ze mi ni Malenstwu nie zaszkodzi:)
Laski macie sposob na zaparcia?juz wode pilam rankiem i sama nie wiem:(
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Gravity na zaparcia dobre są śliwki suszone zalane wodą i najlepiej to wypić i zjeść rano na czczo i w ogóle więcej w diecie owoców i warzyw na pewno pomoże
Wlasnie jem owoce i warzywa salatki a o sliwkach nie pomyslam:Pmoze podejda sprobuje dziekuje:P
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do tych gwiazd to jest tak że one mogą wypisać policji autograf a nie policja im mandat.
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

Dzięki dziewczyny za pocieszenie

Iwonta uważaj ze słońcem

- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do tych specyfikow z apteki to dziewczyny nie wiem czy tu znajde cos takiego:( jak sliwki nie pomoga pojde do lekarza by mi co dal,albo klikne do poloznej by mi cos polecila.
Teraz wlasnie obrocilam klika truskawek:P mniam.... a na kolacje planuje tortille ie wiem czy podejdzie bo to drob a mi jakos bialemiesko niezbyt smakuje:((wole czerwone...
Malo tego ze pojawily mi sie zaparcia to pekly mi usta w konciuku:(nie wem czy zovirax mozna stosowac?
- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

ja tylko na chwilkę - potwierdzam skuteczność tego cuda co poleca Madziaska - Kochana jeszcze raz wielkie ucałowania dla Ciebie

Gosia - jak tam? bez @ rozumiem

Gosiak - jak sytuacja u Ciebie?
u mnie bez @.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zaparcia w ciąży
Zaparcia są bardzo częstym objawem w czasie ciąży – cierpi na nie ponad 50% przyszłych mam. Spowodowane są przez hormony ciążowe spowalniające proces trawienia i osłabiające pracę jelit.
Zaparcia potęguje ponadto zwiększający się ucisk rosnącej macicy na odbyt. Dla większości kobiet zaparcia nie są poważnym problemem zdrowotnym, chociaż zdecydowanie uprzykrzają życie.
Sposoby walczenia z zaparciami:
- Powinnaś zacząć od konsultacji z lekarzem, ponieważ do zaparć mogą się także przyczyniać niektóre preparaty zawierające żelazo. Po konsultacji lekarz może zaproponować Ci inny środek, który nie będzie na Ciebie tak działał.
- Unikaj ciężkostrawnych i tłustych potraw.
- Jedz dużo produktów zawierających błonnik – pieczywo pełnoziarniste, płatki zbożowe, musli, a także dużo owoców i warzyw (zalecana dzienna dawka błonnika jest równa zawartości błonnika w kilogramie owoców lub warzyw).
- Unikaj picia zwykłej herbaty – zastąp ją herbatkami ziołowymi (pamiętaj, że powinnaś ich picie skonsultować z lekarzem), lub owocowymi.
- Pij dużo niegazowanej wody, soków warzywnych i owocowych (pierwszą szklankę wypijaj zawsze na czczo, może to być np. woda z miodem lub z cytryną).
- Zrezygnuj z czekolady – ma właściwości zapierające.
- Mogą Ci pomóc także suszone owoce: śliwki, morele, figi, rodzynki a także maślanka czy siemię lniane. Możesz każdego dnia wieczorem namaczać trochę owoców i rano wypijać wywar na czczo – powinien pomóc na zaparcie.
- Ruszaj się – uprawiaj gimnastykę, chodź na spacery – nawet półgodzinny, codzienny spacer powinien pomóc w złagodzeniu objawów.
- Pamiętaj o tym, że nie powinnaś decydować się na samodzielne stosowanie jakichkolwiek środków przeczyszczających lub ziołowych mieszanek bez konsultacji z lekarzem.
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Gravity:
Zaparcia w ciąży
Zaparcia są bardzo częstym objawem w czasie ciąży – cierpi na nie ponad 50% przyszłych mam. Spowodowane są przez hormony ciążowe spowalniające proces trawienia i osłabiające pracę jelit.
Zaparcia potęguje ponadto zwiększający się ucisk rosnącej macicy na odbyt. Dla większości kobiet zaparcia nie są poważnym problemem zdrowotnym, chociaż zdecydowanie uprzykrzają życie.
Sposoby walczenia z zaparciami:
- Powinnaś zacząć od konsultacji z lekarzem, ponieważ do zaparć mogą się także przyczyniać niektóre preparaty zawierające żelazo. Po konsultacji lekarz może zaproponować Ci inny środek, który nie będzie na Ciebie tak działał.
- Unikaj ciężkostrawnych i tłustych potraw.
- Jedz dużo produktów zawierających błonnik – pieczywo pełnoziarniste, płatki zbożowe, musli, a także dużo owoców i warzyw (zalecana dzienna dawka błonnika jest równa zawartości błonnika w kilogramie owoców lub warzyw).
- Unikaj picia zwykłej herbaty – zastąp ją herbatkami ziołowymi (pamiętaj, że powinnaś ich picie skonsultować z lekarzem), lub owocowymi.
- Pij dużo niegazowanej wody, soków warzywnych i owocowych (pierwszą szklankę wypijaj zawsze na czczo, może to być np. woda z miodem lub z cytryną).
- Zrezygnuj z czekolady – ma właściwości zapierające.
- Mogą Ci pomóc także suszone owoce: śliwki, morele, figi, rodzynki a także maślanka czy siemię lniane. Możesz każdego dnia wieczorem namaczać trochę owoców i rano wypijać wywar na czczo – powinien pomóc na zaparcie.
- Ruszaj się – uprawiaj gimnastykę, chodź na spacery – nawet półgodzinny, codzienny spacer powinien pomóc w złagodzeniu objawów.
- Pamiętaj o tym, że nie powinnaś decydować się na samodzielne stosowanie jakichkolwiek środków przeczyszczających lub ziołowych mieszanek bez konsultacji z lekarzem.
Dziekuje Iwont ja owocow jadam mase i warzyw salat roznego rodzaju a o czekoladzie dawno nie jadlam bo mi nie smakuje:(