BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.3

12 lata 10 miesiąc temu #378708 przez kiniaa
a ja sie w koncu ciesze ze nie karmie :) tylko ja mialam inna sytuacje bo Wy karmilyscie 3,4 razy dziennie a ja 9,10 a w nocy to w ogole moj cycek sluzyl jej za smoczka. Czulam sie uwiazana zwlaszcza ze nie chciala pic butelki. Teraz tez nie chce butli ale jest na tyle duza ze nie musi :blink:

Pippin jesli Ci to nie przeszkadza ze karmisz to nie rezygnuj, mleko matki jest najlepsze, wiadomo :)

Agusia Davidkowi dawali w zlobku szklanke mleka od krowy jak skonczyl rok, chyba mial 14 mcy, reszte dawalam bebiko. Tutaj uwazaja ze po roku mozna dawac :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #378732 przez a!gusia
Kiniaa a jak dajesz Belli mleko?bo ja kaszke lyzeczka,butelka nie jest tolerowana ;)

12 lata 10 miesiąc temu #378747 przez Pippin
moje dziecko puszcza słodkie bączki przez sen idę do niego dołączyć :lol:
pa kochane moje :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378750 przez a!gusia
:) papa pippin :kiss: ja tez zmykam,do jutra!papa

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378792 przez kiniaa
Agusia mieszam jej mleko ( bo ona musi miec pepti ) z kaszka ryzowa o roznych smakach i tez lyzeczka.
Aaaaaaaaa rano mi pieknie je Weetabix :laugh: probowalas dawac Jerzykowi? Tutaj sa bardzo popularne dla dzieci i sklad maja konkretny bo 95% to zboza :laugh: i dzieci je uwielbiaja :laugh: :laugh: :laugh:

to ja tez zmykam bye :kiss:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #378915 przez Viszka11
jusia napisał:

Viszka czy ja dobrze widze?? mija ci 21 tydzien?? kurcze ale szybko leci:) czujesz juz Piotrusia?? dobrze pramietam prawda?? :)

tak juz czuje czuje Syneczka;)

przepraszam ze nie pisalam ale Dzieci pochrowaly sie...a pozniej bylismy na tym wekendzie Czerwcowym-07-10.

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

12 lata 10 miesiąc temu #378927 przez Onka
hej mamki po długiej nieobecności ale chyba usprawiedliwionej bo mężuś wrócił i musieliśmy się sobą nacieszyć a po drodze jeszcze było weselicho więc jeszcze mniej czasu na kompa.
Lilianie wyszły już prawie te trzy ząbki więc wszytsko idzie ku lepszemu.
Dzisiaj kolejny meczyk naszych więc wieczorek mam już zajęty.
Aaa nie opowiadałam Wam jaki numer nam niania wycięła... pewnego dnia przyszła do dzieci po kilku głębszych...wyobrażacie sobie? i niech mi ktoś powie, że ciężko jest o prace jak ludzie sami jej nie szanują. Pominę kwestię, że zachowała się nieodpowiedzialnie itd.. niechcę rozpisywać się na ten temat by niepotrzebnie nie podnosić sobie ciśnienia.

A ostatnio na tapecie był temat wózków spacerowych. My mamy maclarena xt i dla mnie to najlepszy wózek na świecie więc jeśli ktoś bierze go pod uwagę ale się zastanawia czy faktycznie wart jest tych pieniędzy niech uwierzy, że tak :)

Uciekam bo malutka płacze. Muszę utulić i położyć spać i zupkę jej wstawić.
Miłego dnia
Wpadnę potem to poodpisuję.

12 lata 10 miesiąc temu #378931 przez flower188
oj naskrobałyście aż miło :)
pippin - zazdroszcze postawy męża - mój neistety pzrybiera zawsze front pzreciwko mnie...
kinia- nie widziałam wcześniej więc muszę powiedzieć że Izulka jest prześliczna (jakie oczka brązowiutkie!)ale wysypka faktycznie masakaryczna, dobrze że schodzi...
jusia - moja siostra ma x-landera xs i jest zadowolona raczej. My mamy Lira4 i sprawdza się suuuper a na bardziej ambitny teren to od kompletu Jane NOmad albo nosidlo
agusia!- kurde a nie zdaje sobie babka sprawy z konsekwencji pzreziębienia ospy nawet jeżeli taką egosistką jest i pozarażać innych chce...no comment
twarda musisz być bo jak Jerzyk zobaczy że ty beczysz to się przestraszy i pomysli ze faktycznie cos zlego sie dzieje. usmiech szybki cmok i papa! to jest moja metoda jak Karolkę zostawiam w żłobku (a pozniej becze :P)
Onka - rany chyba bym gołymi rękami udusiła babę

a jak Wasze dziaciaczki z dwudaniowymi obiadkami sobię radzą bo u nas klapa Karolinka wyciaga sobie wsyztsko z buzi i z zaciekawieniem ogląda...
dalej bidulka choruje w pt na kontroli okazało się ze zeszło nam na oskrzela a do tego moj ojciec mial wczoraj wylew..ehhh

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378949 przez domii
Hej

Mialam ciezka noc :( rzygalam :( chyba Tesciowa mnie chciala otruc :angry:

Kinia super ze wysypka schodzi,spacerek popoludniowy z kumpela bardzo udany

Agusia na pewno to przejsciowe z Jezrykiem ze woli mame

Onka rozumiemy maz wrocil :lol:

Flower wspolczuje choroby ojca :( i zdrowka dla Karolinki,ja dalej daje jeden posilek na obiad a od nas zawsze jakies miesko czy ziemniaczka dostanie

Pippin dolaczam do grona kochajacych sie tulic w nocy do swojego dziecka :laugh:

Adee nie pitol napewno sie u was cos dzieje tylko nie chcesz pisac zeby nie zdominowac forum :P pisz :angry:

Wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantow :kiss: :kiss:

Viszka super ze czujesz juz Piotrusia :)

[url=http://www.suwaczki.com

12 lata 10 miesiąc temu #378958 przez a!gusia
hej hej
u nas od rana leje..Kinia!mowilam! a co do weetabix..nie lubie ich..ale skoro mowisz ze dzieci je wcinaja to sprobuje..
Flower-wspolczuje z powodu taty..
Onka..szok!i tyle w temacie!
moj synus spi a jak wstanie idziemy do 'przedszkola'-nie do tego co wczoraj ale do takiego gdzie mamy bawia sie z dziecmi,2 razy w tyg takie jest..od czwartku m zaczyna z Jerzem chodzic ;) mi zostaly jeszcze 2 dni laby a potem...dobrze ze tylko czwartek piatek i weekend..w czwartek ide do pracy a w piatek mam urodziny..fajnie nie?

12 lata 10 miesiąc temu #379074 przez Kasiek
hej ja tak wpadłam wczoraj i wypadłam, mialam wrócic ale siostra była a potem zadzwonili z mojej pracy i tak mi humor zj....bali ze w nerwach jestem do dzisiaj :angry: :angry: :angry:

Domii Iga teraz chodzi spac 20.30-21, spi z jedna pobudką do 8. W dzien zasypia po 12 i spi 2,5h. Jak spi krócej np poltora to potem musi dospać kolo 17.30-18 bo nie da rady wytrzymac do tej 20 :) Moze Błażejek za długo w dzien spi skoro tak wczesnie sie budzi? Bo pisałas ze spi kolo 4h w ciągu dnia, moze sprobuj mu skrócic drzemki do 3h?

Pippin jak po imprezach? :) juz doczytalam :( człowiek sie odzwyczaił :huh:
Iga tez sie budzi na cycka ale tylko raz, mysle ze to z przyzwyczajenia, nie z głodu ale nie przeszkadza mi to zbytnio :) Mozesz nadal karmic w nocy ale tylko raz, a potem jak sie budzi to woda albo smoczek, pare nocy i Antek sie przyzwyczai. Albo niech m wstaje do Antka w pozostałe pobudki :) My tak robilismy.

Agusia ja na samą myśl ze mam Ige zostawic z kims obcym to mam łzy w oczach wiec Cie rozumiem :( pewnie tydzien przed powrotem do pracy nie bede spac w nocy tylko ryczeć :( (juz dzis dwie godziny w nocy nie spalam bo przemyśliwałam :dry: ) nie wiem jak ja to zniosę :(
Agusia Iga tak kocha mojego tatę :laugh: jak go widzi to az piszczy z radości i do razu na ręce chce, a jak dziadek wychodzi i mi ją oddaje to w rzewny płacz wpada :laugh:

Domii siostra mieszka w Lublinie :) jest sporo młodsza bo dopiero studia skonczyla, niby to niedaleko bo 80km ale przyjezdza raz na dwa tyg z naszym tatem pomieszkać trochę, dom ogarnąć itp
kurde u nas wczoraj lało wiec na spacerze nie bylismy, dzis chcialam wyjsc w porze jej drzemki ale tez deszcze i burze zapowiadają i juz padało o 11 wiec tez zrezygnowałam :( nie lubie tak :huh: Iga jak za dlugo w domu siedzi to marudna, zreszta o wiele lepiej w nocy spi jak jest długo na dworze.

dziewczyny ja wam zazdroszcze spania z dziećmi :) ja z Iga ostatni raz spałam w lutym :( wtedy zaczynała raczkować i prawie mi wypadła na główkę z łożka zanim ja zdążyłam sie obudzić, w ostatniej chwili ją za nogę złapałam :( :dry: bo my mamy przestrzen od strony głowy i nóg wiec spac z dzieciem jak juz jest mobilny sie nie da :dry:

Viszka witaj, super ze juz czujesz dzieciaczka :kiss:

Onka matko :ohmy: :ohmy: :ohmy: wlasnie takiego czegos sie boje :ohmy: no i jak ja mam zostawic Ige z obcą opiekunką :( :( :(

Kinia grunt ze wysypka schodzi :kiss:

Flower wspolczuje, a jak tato sie czuje? :( i ucaluj Karolinkę niech zdrowieje szybciutko :kiss: Iga jeszcze nie je dwudaniowych obiadkow, nie wcisnie w ten mały brzuszek ten mój niejadek :)

Domii jejku a po czym tak rzygałas? :(

Adee popieram Domii, pisz :)

Wszystkiego najlepszego dla Boryska :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #379138 przez Hania
Cześć:)

nie nadrobię:(

Melduję, że żyję;) tylko wciąż mi czasu brakuje:(
Z powodu remanentu wew. w pracy siedzę nawet po 13-14h:( mam dość!
Moje bobo potrafi przez chwilę stać bez żadnej podpórki :lol:

domii, boroczko... kuruj się!
Kasiek, co się stało?
flower, buziaki i zdrówka dla małej
a jednak troszkę udało mi się nadrobić..
być może do potem..

12 lata 10 miesiąc temu #379142 przez a!gusia
Haniu Jerzyk tez czesto sie puszcza i stoi bez podporki :) ale jak sobie przypomni ze mial sie trzymac to panika ;)
ja wlasnie czekam az mi sie lasagne upiecze w piekarniku..ale jestem glooodna!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379168 przez domii
Hania wspolczuje oby szybko sie ten remanent skonczyl i gratuluje stania bez podporki

Kasiek wymiotowlaam mloda kapusta,tesciowa zrobila i pewnie cos dosypala :laugh:
No z tym spaniem to byl taki jeden dzien ,a co do drzemek to pisalam ze spi 3-4 zalezy od dnia i nie dluzej niz 2h jednorazowo bo takto nie mam problemow z usypianiem no i po 17 juz mu nie pozwalam,bo wtedy o 20,00 jeszcze nie spi.A dzisiaj widzial ze mamusia chora w nocy to spalismy do 7.45 :lol: kochane dziecko nie :)
U nas odkad Blazej pelza to sie przemieszcza w lozku ale raczej na wysokosc a za glowa mam poduszki ,zreszta spimy razem tak 2-3h nad ranem bo takto w lozeczku u siebie spi :)

Pewnie wszystkie bedziecie dzis meczyk ogladac a ja na 2h Zumby wieczorem wybywam :lol: czekam na spodnie ktore mi instruktorka zamowila-mam nadzieje ze beda dobre.Te ciuszki Zumbowskie sa strasznie drogie-no ale wypadalo by cos miec.zreszta dostalam kase na dzien dziecka to trzeba wydac :lol:

Czy wasze bobasy jedza chetnie truskawki? bo moj nawet takich slodziutkich nie pryskanych z dzialki nie chce jesc,daje mu pod rozna postacia,dosladzam glukoza a on zje pare lyzek i du..a :angry:

A i Blazej umie przybijac piatke :lol: najsmieszniejsze jest ze go wogole nie uczylam :laugh: czyli jaki z tego moral :) nie uczyc dziecko na sile bedzie gotowe to samo do wszystkiego dojdzie :) Mam nadzieje ze niedlugo bedziemy raczkowac bo na rekach to sie tak podnosi wysoko,zreszta jak sie chwyci to wstaje :) no i caly zakres nowych slowek sie u nas pojawia nawet ostatnio zaczal gadac po angielsku Hello albo Hat :laugh:

Kasiek u nas troche popoadalo ale bylismy na spacerze,zreszta staram sie z nim codziennie min.na 2h wychodzic bo inaczej marudny jak pieron no i tak jak piszesz lepiej spi w nocy :)

[url=http://www.suwaczki.com

12 lata 10 miesiąc temu #379340 przez adee84
Hej
wybaczcie, nie mam sił nadrabiać
100 lat dla Boryska :kiss: a tak btw to gdzie zniknęła Martucha?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka