- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Wrzesień 2011 cz. 2
Wrzesień 2011 cz. 2
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Pati a Rozmawialas z kims,ze chcecie sie starać?
Marta,trzymam kciuki za wizytę.
Pati,pewnie,ze jestem dumna z Emi.
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Agusia a daj spokój z ta twoją T, ale wierzę że się wkurzasz, bo ja też bym się wściekała.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moja znajoma też pali w ciąży i się tłumaczy, że lekarz jej teraz już nie pozwolił rzucić, no dobrze, może już nie wskazane, ale starali się kilka miesięcy, więc czas na to był

Emi brawo, teraz też widzę sowę zjadaną przez dinozaura hehe
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja właśnie przeglądam neta bo poszukuje jakiejś fajnej wycieczki dla moich maluchów na czerwiec, a chcę dziś rodzicom na zebraniu przedstawić oferty.
- Sylwia26081982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pati, a może dyrka jasnowidzka? Ty jeszcze nie wiesz ale ona już wie:D
Koleżanka głupia ale to nie pierwsza taka paląca..dziwne te laski,ja bym wszystko zrobiła dla dzidzi zeby jej jak najlepiej było a niektóre przyszłe mamuski jakieś takie nieodpowiedzialne..

A co Wam jeszcze powiem, wczoraj Adusiowi balonik z helem poleciał do nieba..no i mowi " nie ma,nie ma..." taki słodziak:D:D No to mamusia dała jeszcze jednego, przywiązał tatuś do rączki, ale jak wcześniej kazałam to nie posłuchał

Uciekam cos porobić..
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mała, zdam relację, jedziemy na 18, ale musimy przejechać caluteńką Warszawę, ze 30 km...
Pati u mnie jutro też babski wieczór, nocują u mnie dwie przyjaciółki z liceum więc zapowiada się bosko

hmmm w Polsce chyba się nie da z Ikei zamawiać przez internet

Emi na niekwestionowany talent artystyczny

- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No to jutro będziemy "razem" imprezować

- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a ja za to Ł wyganiam z domu, zresztą jutro jest jakiś mecz wieczorem, więc pójdzie go gdzieś obejrzeć, Natalia spać a my wino i ploty

- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zmykam na zebranie. Nie będzie mnie wieczorkiem prawdopodobnie więc do jutra

- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
poczytałam Was trochę i zatrzymałam sie na wywodzie o dzieciach i żłobkach... podobnie jak Beti uważam, że nie ma co z góry osądzać i mówić, że 10h w żłobku dla dziecka to mega dużo...
poza tym juz dawno zauważyłam, ze opinii na ten temat jest tak dużo jak samych przypadków. Te z Was, które siedza z dzieciakami w domu uważają, że to jest wspaniałe i nic lepszego nie może być dla dziecka jak opieka TYLKO MAMY. No i te w innej sytuacji, które pracują i muszą oddać dziecko pod opiekę...
Ja siedziałam 22 mce w domu (łącznie z ciążą) bo pracowałam tylko 3mce. Potem zrobiłam odważny krok i poszłam do pracy i wcale nie uważam sie za wyrodną, złą matkę a moje dziecko nie wygląda na skrzywdzone czy nieszczesliwe! Wrecz przeciwnie! Nauczył się tyle nowego, stał się jeszcze bardziej samodzielny... że mogłabym chwalić i chwalić a mnie pozwoliło to doceniać każdy wolny moment, który dla nich mam.
Dodam wiecej, siedzac w domu czułam sie małowartościowa, a macierzyństwo zaczęło mi się źle kojarzyć... i odbijało się to rowniez na dzieciach.
Dziecko, dziecku nierowne. To, że akurat Gosia miała taki przypadek jest smutne ale nie znaczy ze kazdy niemowlak spedzajacy 10h w żłobku/przedszkolu jest spisany na straty...
eh...
Mgiełka według mnie te 10h to żadna tragedia...
Mój Sami też siedzi po 9-10h, zawożę go po 7 i odbieram przed 17 a dzis odbiore po 17 bo ide na paznokcie:) a CO!
Nie wiem albo ja tez jestem jakas dziwna albo... nie tylko dziećmi się żyje. W sobotę na przykład spędziłam 5h bez syna, tylko z Ines poswiecajac jej całą uwagę i byłyśmy obie szczescliwe i zadowolone po czym odebrałam Samiego od opiekunki i rezte dnia spedzilismy w gronie rodzinnym:)
A kiedy myślę, że jestem niedobra, że poświęcam za mało czasu dzieciom najwspanialsza nagrodą jest uśmiech Samiego, jego całusy a od Ines słowa "jesteś najlepsza" albo "kocham Cie jak do tęczy i zpowrotem"

dobra, sorry ze tak wparowałam z tym tematem - ale jakos mnie to poruszyło. Szkoda że nie czytam Was na bieżąco bo bym na bieżąco skomentowała...
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Katy

ja wiem jedno, moja mama siedziała w domu 15 lat i ciągle narzekała, dopiero jak zaczęła pracować to odżyła, nie wspominam już o tym, jak trudno było jej po takiej przerwie znaleźć pracę...