BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 1 tydzień temu #639375 przez pati-m

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #639381 przez Agusia83
Haha u Marty sasiadki zobaczyly ja w ciazy,a u Ciebie widzi ja dyra. :blink:

Pati a Rozmawialas z kims,ze chcecie sie starać?
Marta,trzymam kciuki za wizytę.

Pati,pewnie,ze jestem dumna z Emi.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639386 przez pati-m
Agusia - właśnie nie! Wiecie tylko wy, moja psiapsióła (ale ona nie pracuje ze mną) no i S. oczywiście :silly: Ostatnio po prostu rozmawialiśmy o dzieciach i powiedziałam, że chciałabym mieć dwójeczkę, albo trójeczkę, to zależy. Ciekawa jestem kto takie rzeczy oppwiada :S Ale czyżby to znaczyło, że mam pozwolenie? :P No to teraz jeszcze tylko zapytam czy Maja może :silly:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639395 przez Mała
Pati hihi no na to wygląda, że pozwolenie dostałaś aaaaaaa to czekamy na II kreseczki :lol: :silly:

Agusia a daj spokój z ta twoją T, ale wierzę że się wkurzasz, bo ja też bym się wściekała.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moja znajoma też pali w ciąży i się tłumaczy, że lekarz jej teraz już nie pozwolił rzucić, no dobrze, może już nie wskazane, ale starali się kilka miesięcy, więc czas na to był :dry:

Emi brawo, teraz też widzę sowę zjadaną przez dinozaura hehe

12 lata 1 tydzień temu #639397 przez pati-m
Mała - i bardzo dobrze powiedziałaś! Cięty język :silly:

Ja właśnie przeglądam neta bo poszukuje jakiejś fajnej wycieczki dla moich maluchów na czerwiec, a chcę dziś rodzicom na zebraniu przedstawić oferty.

12 lata 1 tydzień temu #639399 przez Sylwia26081982
Bardzo dobrze że Emi sama je BRAWO!!

Pati, a może dyrka jasnowidzka? Ty jeszcze nie wiesz ale ona już wie:D

Koleżanka głupia ale to nie pierwsza taka paląca..dziwne te laski,ja bym wszystko zrobiła dla dzidzi zeby jej jak najlepiej było a niektóre przyszłe mamuski jakieś takie nieodpowiedzialne.. :dry:

A co Wam jeszcze powiem, wczoraj Adusiowi balonik z helem poleciał do nieba..no i mowi " nie ma,nie ma..." taki słodziak:D:D No to mamusia dała jeszcze jednego, przywiązał tatuś do rączki, ale jak wcześniej kazałam to nie posłuchał :ohmy: ) No i dzisiaj rano balonik wisi pod sufitem, dałam mu do rączki i chyba z 4 godziny go nie wypuścił, i pokazuje na sufit że odleci:D:D Nie dał sobie zabrać i wszystko robił z balonikiem :)

Uciekam cos porobić..

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639401 przez pati-m

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639406 przez pati-m

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639425 przez slowiczek
Kacperek super :), a tata ma groźną minę :silly:

Mała, zdam relację, jedziemy na 18, ale musimy przejechać caluteńką Warszawę, ze 30 km...

Pati u mnie jutro też babski wieczór, nocują u mnie dwie przyjaciółki z liceum więc zapowiada się bosko :)

hmmm w Polsce chyba się nie da z Ikei zamawiać przez internet :unsure: chyba, że na allegro ale to po mocno zawyżonych cenach...

Emi na niekwestionowany talent artystyczny :) po mamie zresztą :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #639429 przez pati-m
slowiczek - bo tata strasznie nie lubi jak mu się zdjęcia robi :silly:

No to jutro będziemy "razem" imprezować :) Ja już roladę serową na słono zrobiłam żeby w lodówce się ściągnęła, jutro sałatki itp. żeby na świeżo były a tata zostaje z bąblem :)

12 lata 1 tydzień temu #639434 przez slowiczek
też nie lubię :)

a ja za to Ł wyganiam z domu, zresztą jutro jest jakiś mecz wieczorem, więc pójdzie go gdzieś obejrzeć, Natalia spać a my wino i ploty :)

12 lata 1 tydzień temu #639436 przez pati-m
No i też masz bardzo dobry plan :)

Zmykam na zebranie. Nie będzie mnie wieczorkiem prawdopodobnie więc do jutra :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #639443 przez Marta M
Majce zmierzyłam jakieś 20min temu temperaturę i ma 39 :( Dałam jej przeciwgorączkowy i zwymiotowała, nie tylko lek ale wszystko co dziś jadła...dałam drugi raz i czekam aż zadziała bo nie jest swoja..zadzwoniłam do mamy, może przyjedzie...czemu zawsze coś się chrzani jak jestem sama???

12 lata 1 tydzień temu #639444 przez katy25
witam sie i ja:)

poczytałam Was trochę i zatrzymałam sie na wywodzie o dzieciach i żłobkach... podobnie jak Beti uważam, że nie ma co z góry osądzać i mówić, że 10h w żłobku dla dziecka to mega dużo...

poza tym juz dawno zauważyłam, ze opinii na ten temat jest tak dużo jak samych przypadków. Te z Was, które siedza z dzieciakami w domu uważają, że to jest wspaniałe i nic lepszego nie może być dla dziecka jak opieka TYLKO MAMY. No i te w innej sytuacji, które pracują i muszą oddać dziecko pod opiekę...

Ja siedziałam 22 mce w domu (łącznie z ciążą) bo pracowałam tylko 3mce. Potem zrobiłam odważny krok i poszłam do pracy i wcale nie uważam sie za wyrodną, złą matkę a moje dziecko nie wygląda na skrzywdzone czy nieszczesliwe! Wrecz przeciwnie! Nauczył się tyle nowego, stał się jeszcze bardziej samodzielny... że mogłabym chwalić i chwalić a mnie pozwoliło to doceniać każdy wolny moment, który dla nich mam.

Dodam wiecej, siedzac w domu czułam sie małowartościowa, a macierzyństwo zaczęło mi się źle kojarzyć... i odbijało się to rowniez na dzieciach.

Dziecko, dziecku nierowne. To, że akurat Gosia miała taki przypadek jest smutne ale nie znaczy ze kazdy niemowlak spedzajacy 10h w żłobku/przedszkolu jest spisany na straty...
eh...

Mgiełka według mnie te 10h to żadna tragedia...
Mój Sami też siedzi po 9-10h, zawożę go po 7 i odbieram przed 17 a dzis odbiore po 17 bo ide na paznokcie:) a CO!

Nie wiem albo ja tez jestem jakas dziwna albo... nie tylko dziećmi się żyje. W sobotę na przykład spędziłam 5h bez syna, tylko z Ines poswiecajac jej całą uwagę i byłyśmy obie szczescliwe i zadowolone po czym odebrałam Samiego od opiekunki i rezte dnia spedzilismy w gronie rodzinnym:)

A kiedy myślę, że jestem niedobra, że poświęcam za mało czasu dzieciom najwspanialsza nagrodą jest uśmiech Samiego, jego całusy a od Ines słowa "jesteś najlepsza" albo "kocham Cie jak do tęczy i zpowrotem" ;)))) to texty mojej córki:)))

dobra, sorry ze tak wparowałam z tym tematem - ale jakos mnie to poruszyło. Szkoda że nie czytam Was na bieżąco bo bym na bieżąco skomentowała...

12 lata 1 tydzień temu #639478 przez slowiczek
o kurcze Marta, oby to tylko zęby :( a jak wymiotuje to może czopek byłby pewniejszy?

Katy :)
ja wiem jedno, moja mama siedziała w domu 15 lat i ciągle narzekała, dopiero jak zaczęła pracować to odżyła, nie wspominam już o tym, jak trudno było jej po takiej przerwie znaleźć pracę...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka