BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #771323 przez Sylwia26081982
mgielka22 napisał:

nie obcinajcie dzieciakow :) wcale to nieprawda ze wzmacnianiem, podcinac mozna ale nie na lyso :cheer: ja Lili podcinam grzywke i ostatnio jej musia;am wyrownac bo miala noworodkowe wlosy i sie jej koltunily...

Agusia szybko czas leci bardzo...

Haha ale to brzmi "łyso" :ohmy:

Mgiełka mówisz ze to nieprawda, może ja nie będe eksperymentowała na swoim dziecku :D Na razie to ma takie:

Do Tv tak sie smieje :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #771332 przez mgielka22
Lepiej nie eksperymentowac :P niech same rosna bedzie wieksza i jak zechcesz to zetniesz dla wygody ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #771356 przez slowiczek
Mgielka, moim zdaniem Lilka właśnie dlatego daje wam tak popalić, dlatego, że jej wszystko wolno... zobacz nawet na te dzieci z Superniani, to są dzieci które nie znają żadnych zasad, rodzice pozwalają na wszystko, byle tylko był "spokój" i te małe potwory zachowują się OKROPNIE, Superniania wprowadza zmiany, na początku jest bunt nie z tej ziemii, a później jest ok, i dzieci stają spokojniejsze i grzeczniejsze, trzeba jasno wytyczyć granice i tu nie ma żadnej filozofii
a to że się "drz"e...jeśli teraz jej nie przystopujesz to będzie coraz gorzej, musisz być konsekwentną mamą jeśli chcesz fajnie wychować dziecko :)

Ewelina, wczoraj skończyłam czytać "Przyjaciółkę z młodości" i powiem Ci, że nie za bardzo mi się podoba ta Munro, nie zaciekawiły mnie te opowiadania, nie wciągnęły, przeczytałam bo szkoda mi było skoro kupiłam :silly: a poza tym chciałam wyrobić sobie opinię...może ze 2 opowiadania na 10 były ok, generalnie to zastanawiałam się za co ten Nobel, podsumowując : nic ciekawego i jestem rozczarowana
dziś nabyłam "Chłopca z latawcem" Hosseiniego www.empik.com/chlopiec-z-latawcem-hossei...1083387956,ksiazka-p i "To, co zostało" Jodie Picoult www.empik.com/to-co-zostalo-picoult-jodi,p1079982550,ksiazka-p

11 lata 8 miesiąc temu #771359 przez mgielka22
Slowiczku jasne ze jej NIE wolno wszystkiego weszla w durny okres...sama sobie nie dam rady a M nie ma calymi dniami i jak siedzi z nia jeden dzien w tyg to jest wielke halo...

11 lata 8 miesiąc temu #771360 przez slowiczek
dlaczego masz sobie nie dać rady ?

11 lata 8 miesiąc temu #771365 przez monika1984lodz
My już po spacerze ufff zlazłyśmy się :P

Słowiczku najlepsze te z zębami hahahhahaha musze M pokazać :P

Jaka śliczna Zuzia :D

JEja jak to na łyso??? to ja stresa miąłąm ostatnio jak postanowiłam jej podciąć tył,żeby był równy ... normalnie masakra- albo pierwszy raz jak grzywkę podcinałąm- a tu o łysym mówicie :P

Mgiełka mojego M też nie ma całymi dniami- ze wszytkimu Emi radziłam, radzę i będe sobie radziła sama.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 8 miesiąc temu #771371 przez slowiczek
Monia, a propos zębów www.filmweb.pl/film/Z%C4%99by-2007-378102 hahaha oglądałaś :P :P :P :side: ????

Zuzia ślicznota :) :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #771377 przez monika1984lodz
chyba aż sobie pobiorę i zoc=baczę :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 8 miesiąc temu #771411 przez mgielka22
Monia ja ogladalam Homeland sredni nie bardzo lubie tego typu filmy, obejrzyj sobie SUPERNATURAL genialny :)

Niestety potrzebuje wsparcia ze str M ja sie bardzo szybko na wszystko denerwuje i nie mam kompletnie cierpliwosci i dla mnei gadanie musisz ja miec jest wkurzajace bo jej nigdy miec nie bede!!! Ja wiem ze jest bunt 2-latka ale bez przesady...

11 lata 8 miesiąc temu #771412 przez mgielka22
slowiczek napisał:

Monia, a propos zębów www.filmweb.pl/film/Z%C4%99by-2007-378102 hahaha oglądałaś :P :P :P :side: ????

To ja widzialam wersje japonska "Zabójcza cipka" gdzie kobieta miala pasozyta w sobie co mial zeby jak piranie i podczas stosunku facetowi odgryzalo przyrodzenie :P

11 lata 8 miesiąc temu #771438 przez maja1982
Witam sie :)

my po bilansie wkoncu - 14.5 kg i 93 cm :) no ale niestety loluś znowu przezibiony (kaszle, i gorączka od wczoraj ) jak to mowi "nie mam siły";) dostaliśmy pulneo i inhalacje z soli!!

beti - poka poka ten naroznik :)

Zuzanka z misiem :) :kiss:

gosia - dobrze ze troszkę odespałaś :) i ze Kubcio juz lepiej :)

mgielka - wiesz co sama sobie odpowiedziałaś na to dlaczego Lilka sie tak zachowuje - czemu sie denerwuje krzyczy - bo skoro nie masz cierpliwości to pewnie sama tak na nią reagujesz!!ja wiem ze nie jest łatwo ( nikt nie mowił ze bedzie :silly: ) ale ja odkąd mam karolka odnalazłam w sobie nieznane jak dotąd dla mnie poklady cierpliwosci :) spróbuj dla dobra lilki :) a odnośnie zasad zgadzam sie w 100% z tym co napisałay dziewczyny - zasady musza byc :)

słowiczek - u nas noce bez pieluchy od lipca - były 3 wpadki :) a bez pieluchy w dzien od maja :) matko juz 6mscy !!!!jak ten czas zasuwa!!

wpadne wieczorkiem bo teraz D sie zbiera, zostajemy sami :(

11 lata 8 miesiąc temu #771444 przez slowiczek
zdrówka dla Lolusia :)
nooo czas leci jak szalony, dzieci rosną, tylko my pozostajemy bez znaku czasu :blink: a u nas bez pieluchy w dzień od sierpnia bodajże

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #771457 przez gosia2324
JAka śliczna Zuzia :) :blush:

D zmyka na noc do pracy , mam nadzieje ze nocka u nas bedze ok.

Lolus :kiss: zdrówka.

Byłam dzis z Jogo na spacerku, zachaczylysmy o H&M i co ....
kolejny ELmo w domu w zasadzie to dwa :blink:

A Jogo jest zakochana w zwierzetach Schleich :S
Dzis biegnie w rossmanie z jednym i wola mamusiu to płetwal błekitny :S mina pani ze sklepu bezcenna :silly:

A co do M to ja swojego musze pochwalić :blink: byl sam z Jagoda 2 dni i noce i nie musialam dzwonic, o niczym przypominać, wiem ze dziecko nie bylo glodne, poszla spac jak zawsze, byli na spacerze i super sobie dali rade :blink:

AGUSIA moze coś na chrzciny dla Artka :blink: www.hm.com/pl/product/16314?article=16314-A

11 lata 8 miesiąc temu #771478 przez slowiczek
no i bardzo dobrze Gosia, mijają już czasy kiedy mężczyzna poza zarabianiem pieniędzy nie robił w domu nic :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #771484 przez iwonaNAVI
Hej kochane na poczatku meluje ze piatkowa @ sie odnalazla :/

Bylismy dzisiaj u kardiologa i szparki w serduszku juz nie ma ale jest jakas struna ktora bardzo delikatnie daje szmer i niestety musimy to kontrolowac...nastepna wizyta za 2 lata...podobno moze ja miec do konca zycia i w niczym to na szczescie nie przeszkadza ale trzeba obserwowac zeby sie z nia nic nie zmienilo

w ogole pisalam wam ze ona ma straszne fobie co do lekarza ale sie zawzielam duzo jej wczoraj opowiadalam badalysmy sie prawdziwymi sluchawkami i wiecie jak mnie dzisiaj zaskoczyla bez obaw dala sie rozebrac zrobili jej ktg i potem jeszcze pod usg jezdzili jej a ona pieknie lezala i trzymala mnie za rece choc widzialam ze bardzo sie bala...jej jaka ona juz duza wszystko rozumie ta moja kochana myszka...i lekarka byla w szoku ze ona po sobie zabawki na miejsce odkladala i pieknie jej cos tam odpowiadala

i kupilam sobie dzisiaj super swietne czarne szpilki za uwaga 11,80 hahah :P jakas wyprzedaz ostatni rozmiar zostal i akurat mi pasowaly :P grzech bylo nie wziac chociazby mialy byc raz ubrane :P

ja tez nie obcinalam wloskow oprocz grzywki...bo znam przypadki ze jak sie obcielo to ginely loczki :)

Mgielka jestem takiego zdania jak dziewczyny wiadomo ze to wymaga wiele pracy i poswiecej ale cos za cos :)

Zuzka jaka laleczka :)

My juz tez bez pieluch w nocy i o dziwo wpadki juz sie nie zdarzaja...nieraz nawet jak po goscinie padla w samochodzie niewysikana zasnela juz na noc to nie bylo wpadki :)
reszta papersow co nam zostala juz czeka na kuzynostwo :P

Slowiczku super podsumowanie :) haha :) moj tez na szczescie zrobi wszystko i nie musze sie o nic martwic :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka