BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #675077 przez MlecznaMama
Mam pytanie dziewczyny. Żadna z Was o tym nie wspominała, ale chciałam zapytać. Pewnie systematycznie robicie badania mocz i morfologia. Czy którejś z Was wyszło w rubryce białko-opalescencja? Ja dziś odebrałam wyniki i właśnie coś takiego miałam tam napisane. Troszkę mnie to zaniepokoiło bo podobno obecność białka to nie zbyt dobrze. Nie wiem jak to jest w ciąży właśnie. LEkarz kazał brać Urosept

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #675079 przez karolinkanice16
ja mam ostatnie usg 21.06 w przyszłym tygodniu mam wizytę u GP i poproszę o badanie ginekologiczne bo opuchlizna z piczki zeszła ale teraz swędzi i piecze ;/ więc coś musi być nie tak.

Mój A. szykuję obiadek a ja leniuchuje :D.

11 lata 11 miesiąc temu #675080 przez magdalenagal
Ja się obżarłam chlebem z pasztetem. Takim wieprzkiem jak dziś to nie byłam z 3 miechy. WTF?

Wezmę suszarkę i grzeboń. Bo ja mam krótkie kudełki.

A "tamnadole" to mogę se zaśpiewać że '...tu na razie jest ściernisko...'
Jakiekolwiek ruchy maszynką to byłaby kamasutra level 999.

Dziubasek to tego Vipera Pan Dziubasek ma nie zauważyć? Kolory są faktycznie maskujące :P

11 lata 11 miesiąc temu #675085 przez magdalenagal
MlecznaMama ja miałam słabe wyniki z moczu. Lekarz kazał mi zrobić posiew. A potem brać furaginę. Też miałam taki zapis jak Ty na wynikach.

Dziewczyny też o tym chyba pisały, że lekarze sugerowali żeby się rano przed sikaniem podmyć, odpuścić pierwszą partię moczu i 'zbbierać' środkowy strumień. I wiem że któraś z Dziewczyn miała doradzone żeby użyć tamponu żeby bakterie z foczki nie poleciały do siuśków.

11 lata 11 miesiąc temu #675087 przez uniuni
MlecznaMama mi się pojawiło białko w moczu w kwietniu. Na kolejnej wizycie pod koniec maja białka już nie było. Tu jest całkiem fajny rozsądny artykuł. Ten ja sobie przeczytałam po pierwszym wyniku :) parenting.pl/portal/bialko-w-moczu-w-ciazy

Karolinkanice chcesz czekać do 21.06. Jeśli swędzi i piecze to może być infekcja :unsure:

Magda mi się zaczęły zdarzać takie napady głodu odkąd na diecie jestem :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #675088 przez agniesia
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #675090 przez agniesia
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #675097 przez kasiak
Jaki slodki mały śpioszek :) i masz go tylko dla siebie :) nie dręcz nas tylko opowiadaj! :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #675098 przez agusiaa26
Agniesia synio przecudny!! Kurcze masz szczesie że masz go juz przy sobie:)
A do kogo podobny do ciebie czy taty?:)

Dziubasek świetny wozeczek:)

Hmm koleżanka jest w ok. moim tyg, miala mieć wizyte 17go ale nie wiedzieć czemu poszła teraz do innego lekarza i co sie okazalo że ma rozwarcie na 4cm i już dzis leży na polnej. Kurcze to mozna chodzic z rozwarciem i o tym nie wiedziec, troche lipa, zaczęłam sie martwić żeby i u mnie nic nie bylo.
A jak wyczuc rozwarcie? Wsadzić se palca w cipke i szukać szyjki i czy tam jest dziurka? Hmm

11 lata 11 miesiąc temu #675100 przez NataliaK
Siwa kącik śliczny, pięknie wygląda łóżeczko!

karolinkanice Wyglądasz przepięknie i jak zawsze kolorowo :)

Qltoorka mam nadzieję, że spakowałaś tyłek i już jesteś w szpitalu skontrolować te plamienia bo tu nie ma żartów!

agniesia synek cudny! ja też już chce mojego :laugh: opowiedz nam jak przebiegł poród :)

Dzień minął bardzo przyjemnie, mąż mnie zaskoczył, że pamiętał i zarezerwował na jutro stolik w mojej ulubionej restauracji aby uczcić nasze dzisiejsze święto, matko dawno nie byliśmy na romantycznej randce :) muszę się jutro ogarnąć, żeby ładnie wyglądać z brzuchalem bo pewnie później to nie prędko gdzieś sami wyjdziemy hehe

11 lata 11 miesiąc temu #675101 przez karolinkanice16
uniuni nie, w przeszłym tygodniu idę do GP to powiem jej a 21.06 mam usg ostatnie :*

11 lata 11 miesiąc temu #675110 przez MlecznaMama
O Dziękuje Wam bardzo Magda i Uniuni. Uspokoiłyście mnie. i dziękuję za artykuł. Widać jest to problem który dotyka kobiety w ciąży. Szkoda tylko ,że jest to takie niekomfortowe. Agnesiu wspaniały Skarb. Ucałuj Go od Nas :)

11 lata 11 miesiąc temu #675122 przez dorkiszon
agniesia jaki słodki, a najlepsze, że suwaczek ci dalej leci hahaha

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #675123 przez magdalenagal
Czyli Agusia, powiadasz że mogę chodzić z rozwarciem i nic o tym nie wiedzieć...
Dzisiejsze rewelacje są ponad moje siły (albo się tak nażarłam).

Agniesia pilnuj Małego bo Ci go takie stare wiedźmy jak my zauroczą. Jest słodziuchny.

Kasiak coś espeszali 4U niebieskapistacja.blox.pl/html (i innych też) ale wiem że Ty kochasz pieczenie ciast :-)

11 lata 11 miesiąc temu #675127 przez uniuni
Karolinka to dobrze :) Ulżyło mi nawet, że wcale nie tak daleko do tej wizyty :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka