BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #529315 przez kasiak
Z zakupów dla bobaska mam tylko śpioszki i skarpetki, kiedyś byłam przybita i źle sięczułam, mąż był na zakupach i mi przywiózł w prezencie zestaw dla maluszka: spioszki, pajacyk i czapeczka w tygrysi wzorek, taki z kubusia puchatka :) widziałam taki w h&m ale był za drogi i nie kupiłam, a mężuś chciał mi humor poprawić :laugh: no i się udało ;) siedziałam potem dwa dni i macałam, składałam i przytulałam :blush:
Jak idę sama na zakupy to już nie patrze żeby coś sobie upolować, tylko najpierw ogladam"dzieciuszki" a jakie śliczności są w sklepach :kiss: ech... chciałabym już znać płeć :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #529318 przez kasiak
Z zakupów dla bobaska mam tylko śpioszki i skarpetki, kiedyś byłam przybita i źle sięczułam, mąż był na zakupach i mi przywiózł w prezencie zestaw dla maluszka: spioszki, pajacyk i czapeczka w tygrysi wzorek, taki z kubusia puchatka :) widziałam taki w h&m ale był za drogi i nie kupiłam, a mężuś chciał mi humor poprawić :laugh: no i się udało ;) siedziałam potem dwa dni i macałam, składałam i przytulałam :blush:
Jak idę sama na zakupy to już nie patrze żeby coś sobie upolować, tylko najpierw ogladam"dzieciuszki" a jakie śliczności są w sklepach :kiss: ech... chciałabym już znać płeć :blush:

12 lata 3 miesiąc temu #529319 przez kasiak

12 lata 3 miesiąc temu #529320 przez kasiak

12 lata 3 miesiąc temu #529325 przez dorkiszon
Ja się czuje dziś bardzo dobrze wogóle mnie nie mdli zdarłam kolejną partie tapety jeszcze tylko połowa pokoju i gotowe. Mój mąż codziennie osłuchuje mój brzuch i mówi, że napewno to jest on to co słyszy, bo nie możliwe, że ciągle mam takie wzdęcia i że to jest inny dzwięk.
Biedny niech sobie słucha nawet jak to nie jest on przynajmniej się angażuje mówi, że to jego dzidziuś :)
Mi się już skończyły takie ostre zaparcia, ale wiem co to znaczy.

12 lata 3 miesiąc temu #529353 przez kasiak
Kurde najpierw sie post nie chciał dodać, a teraz mi sie 4takie same wyświetlają :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #529383 przez bisbas
kasiak napisał:

Kurde najpierw sie post nie chciał dodać, a teraz mi sie 4takie same wyświetlają :ohmy:

ja też mam czasem problem z dodaniem posta nie wiem od czego to zależy

z tymi zaparciami to jakaś katastrofa jest dziewczyny i nic na razie mi nie pomaga ja nigdy wogole nie wiedziałam co to sa te zaparcia ani w pierwszej ani w drugiej ciązy nie miałam czegoś takiego nie wiem od czego to sie robi mam nadzieje ze szybko przejdzie :)

mam pytanie czy miętową herbata nie szkodzi w ciąży ? bo ja uwielbiam wszelkiego rodzaju takie herbatki najbardziej miętowa i potrafię wypic po 3 kubki dziennie a nie wiem czy mi wolno

12 lata 3 miesiąc temu #529388 przez Kasik88
bisbas myślę że ziołowe herbatki jak najbardziej, a co do zaparć, to mi pomaga zielona herbata, ma właściwości przeczyszczające, tak samo rumianek no i jabłka w dużej ilości

12 lata 3 miesiąc temu #529400 przez bisbas
Kasik88 napisał:

bisbas myślę że ziołowe herbatki jak najbardziej, a co do zaparć, to mi pomaga zielona herbata, ma właściwości przeczyszczające, tak samo rumianek no i jabłka w dużej ilości

o wypróbuje jabłka i rumianek dziękuje :)

12 lata 3 miesiąc temu #529412 przez MadMar
rumianek to chyba nie koniecznie na zaparcia, szybciej koperek, ewentualnie dodawaj do potraw kmin zwyczajny lub rzymski, też dobrze działa.
A herbatki koperkowe nawet niemowlakom są podawane, więc raczej bezpieczne i skuteczne :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529417 przez Kasik88
Na zaparcia mojemu synkowi koper szkodził, jeszcze bardziej go wzdymał i był płacz, natomiast rumianek działał cuda w połączeniu z masażem, więc czemu nie spróbować. Więc kierując się doświadczeniem polecam rumianek.
A tutaj link do kilku domowych sposobów na zaparcia fitness.wp.pl/multimedia/galerie/go:1/art823.html
zaparcia.blonnikwitalny.pl/metody-domowe...zasie-ciazy/#more-85

12 lata 3 miesiąc temu #529436 przez bisbas
o dzięki dziewczyny jesteście super rumianek już wypity wizyta w toalecie zaliczona bez rewelacji ale myślę że będzie dobrze zdaje sobie sprawę że to nie zadziała w trybie natychmiastowym :) ale bardzo dziękuje za rady

dziewczyny ja już nie mogę doczekać sie tego mojego nieszczęsnego Usg choć z drugiej strony im bliżej tego dnia tym mam większego stracha i zaczynam panikować czy aby na pewno wszystko jest w porządku

12 lata 3 miesiąc temu #529491 przez Kamilka22
Hej:) ja w piatek mam wizyte i juz nie moge sie doczekac:D ciekawe co powie czy dalej stawia na dziewuszke czy moze cos tamwyroslo:p

12 lata 3 miesiąc temu #529515 przez nikita
macie jakiś fajny szybki przepis na racuszki??

12 lata 3 miesiąc temu #529628 przez dorkiszon
Na zaparcia jak najbardziej polecam rumianek ja codziennie pije tak wogóle juz od dawna, mięta też oczyszcza organizm z toksyn, ale pobudza soki trawienne więc nie polecam, gdy jest zgaga.
Jednak są zioła których nie wolno w ciąży, ale te podstawowe można napewno.
Ja piłam np. takie zioła silne na żołądek kiedyś i tam pisał, że w ciąży nie wolno.
Pozatym jest gdzies spis ziół w necie których nie wolno jakby co :)
Ja mam przepis na racuchu, ale drożdżowe jeśli chcesz.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka