BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #558057 przez karolinap
Marta27 ja oprócz otrzymanej reklamówki ciuszków od szwagierki też nic nie mam.
Aż mu głupio, ze dziewczyny są juz po sporych zakupach.
Trzeba chyba w końcu wybrać się na jakieś zakupki powoli ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #558061 przez bisbas
dziewczyny co do tego kremu na sloneczko to wiem ze maja z tej samej firmy co sudocrem ale nie jestem pewna na 100 % czy jest od pierwszych dni maluszka ma filtr 50 wyglada tak www.ebay.co.uk/itm/Sudocrem-Sunscreen-Mo...&hash=item3f1df73234

12 lata 3 miesiąc temu #558064 przez bisbas
Jamajka napisał:

Bisbas w Polsce wit K+D stosuje się do ukończenia przez dziecko 3 miesiąca. Później już tylko witaminę D, chyba, że karmi się mlekiem modyfikowanym, to ono jest nasycone odpowiednią dawką wit. D W Polsce każdą bardzo długo podawać, ale każdy lekarz mówi inaczej. Ja podawałam Lenie do ukończenia 1 roku życia. Witamina D dla dzieci jest bardzo bardzo ważna..

a widzisz Jamajka ja nie mialam o tym pojecia wiec dobrze ze mowisz jednak co kraj to obyczaj :) musze jeszcze Dziubaska zapytac jak to u niej bylo :)

12 lata 3 miesiąc temu #558070 przez agusiaa26
karolinap napisał:

Marta27 ja oprócz otrzymanej reklamówki ciuszków od szwagierki też nic nie mam.
Aż mu głupio, ze dziewczyny są juz po sporych zakupach.
Trzeba chyba w końcu wybrać się na jakieś zakupki powoli ;)

dziewczyny też nic nie mam! nic, wiem że coś mam dostać od siostry ale to jeszcze nie teraz.
aha i jestem juz w 17tc, suwaczek coś nawala;)

12 lata 3 miesiąc temu #558073 przez emi87
agusia to sobie tam palikuj witaminki w formi warzywków i owocków :P

Jamajka octanispet i herbatka dopisana do listy :) nianie chce odkupic od szwagierki wrazie cos (bo niwe wiem czy mi sie przyda ale pewnie sie okaze ze tak) a termometr juz mam,taki do czoła :)

ja z listy narazie mam 1 body hehe i czekam bo mi na dniach termometr do wody i zestaw do manicuru przyjdzie :D wiec sie nie martwcie - nie ejstescie same hehe

12 lata 3 miesiąc temu #558079 przez Jamajka
Kamilka przejrzyj to forum, dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php/1...5%84ce-dla-noworodka tu coś polecają i wyjaśniają dlaczego te kremy dla noworodków się tak dramatycznie rozsmarowują :) Padło też kilka nazw, ale jeszcze nic nie sprawdzałam co to za specyfiki :) Polecam też bloga o sroce, która 'prześwietla' wszelkie kosmetyki dla dzieci pod względem składu i tego czy są warte polecenia ;-) Kiedyś Qltoorka wrzuciła linka i ja się w tej stronce zakochałam, ale nie każdemu mógł się link rzucić w oczy i niektóre lipcówki przegapiły ;-)
podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html POLECAM POLECAM POLECAM :lol:

Bisbas tak jak mówisz... widzę, że w każdym kraju obowiązują inne normy i standardy opieki okołoporodowej i dziewczyny, które mieszkają poza Polską będą pewnie miały inne wytyczne :)

12 lata 3 miesiąc temu #558081 przez karolinap
emiTo dobrze :) to nie jestem aż tak do tylu :P

Mam jeszcze pytanko: myślicie ze dzidzia czuje jak glaszcze brzuszek?? :)

12 lata 3 miesiąc temu #558083 przez Kamilka22
jamajka dzieki poczytam:)

bloga również poczytam:)

12 lata 3 miesiąc temu #558090 przez emi87
mysle ze czuje :) ze one wszystko czuja co robimy, myślimy i czujemy :) dlatego głaskać, mówić, rozczulac,kochac i wogóle :P takie moje zdanie oczywiście - ja lubie glaskac brzuszka i mówić do naszego maleństwa :) i zawsze jak patrze na te moja piłke to sie rozczulam :blush:

12 lata 3 miesiąc temu #558091 przez kasiak
Jesteśmy po usg szpitalnym :) książę pozostał księciem, siusiak był bardzo dobrze widoczny :P pani doktor nie znalazła żadnych odchybień od normy, dziecko dosłownie książkowo się rozwija :laugh: po drodze ze szpitala byliśmy w ikei popatrzeć na mebelki, ale na razie ic nie kupiliśmy. Mamy czas. :laugh:

Uniuni gratuluję! Kolejny siusiak w tabelce :laugh: a nils to ładne imię ;) my nie wiemy jak długo tu zostaniemy, więc imię będzie polskie tylko jak najłatwiejsze w pisowni, żeby nam błędów nikt w papierach nie robił.

12 lata 3 miesiąc temu #558095 przez bisbas

12 lata 3 miesiąc temu #558097 przez Jamajka
Jasne, że czują :lol: Emi ma rację trzeba pieścić, głasiać, miziać, mówić itd ;-) Przecież więź z dzieckiem już się nawiązuje i ono jest już bardzo mądre i wszystko odczuwa!

12 lata 3 miesiąc temu #558098 przez emi87
kasiak oby tak dalej! ciesze sie ze z niuniem wszystko ok i siusiaczek sie nigdzie nie zawieruszył hihi
ide spac bo cos mi sie oczy kleja.....

12 lata 3 miesiąc temu #558102 przez Kamilka22
kasiak gratuluję :)

kolejny chłopak hehe:) tabelka będzie chyba bardziej niebieska :)

12 lata 3 miesiąc temu #558103 przez Jamajka
Kasiak gratuluję ;-) Ale tych siusiaków już mamy na stanie ;-) Cieszę się, że wszystko dobrze i macie rację laski z tym, że jeszcze zdążycie z zakupami ;-) Nie stresować mi się tym! I tak każda wszystko nagromadzi, tylko każda w swoim czasie :laugh:

Kamilka I Marta27 też bym coś zjadła tylko nie wiem co. Wy się już zdecydowałyście? Ja zrobiłam sobie dzisiaj granolę, ale w ogóle mi się jakoś jej nie chce.. Boziu, dogodzić ciężarnej :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka