- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agniesia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Z siusiakami i stulejkami to ja za Pan brat, bo zawsze zwracałam na to uwagę u moich podopiecznych, jak była nianią i nawet rodzice mnie prosili, żebym to obserwowała i kontrolowała:)
Nawet z lekarzami rozmawiałam i byłam na zabiegu- nic przyjemnego, a pierwsze sikanie po zabiegu to dosłownie maskara,dziecko taka płacze jakby go ze skóry obdzierali:(
Otóż kochane, przy siusiakach i jąderkach najważniejsze jest to, aby jąderka zeszły, czy te "dwie kuleczki" były wyczuwalne w paluszkach - nawet jak ktoś nie dotykał tak małych i młodych jajek, na pewno wyczuje:)
Natomiast siusiak należy naciągać, ale nie jakoś mocno, na początku to jest coś w rodzaju masażu, należy powoli, najlepiej podczas kąpieli masować, nic przez siłę

Po jakimś masowania, delikatnego naciągnia ( proszę pamiętać delikatnie)powinien sie pojawiać delikatnie środek ( żołądź), oczywiście nie nastawiać się, ze już na początku go ujrzycie, u każdego dziecka inaczej to wygląda:)
I jeżeli do 2 roku życia u dziecka niestety naciąganie nic nie pomoże i nie ujawni się "żołądź" to niestety robią zabieg. Zabieg trwa dosłownie kilka minut, jest znieczulenie miejscowe i lekarz nożyczkami nacina, wygląda to dosyć nieciekawie, bo to nasz Skarb, ale pamiętajmy aby zadbać o to, by nie miał problemów w przyszłości:)
Dlatego dziewczyny dbać o siusiaki i o te maleńkie i o te duże Wacusie:)
Z kolei ja uważam osobiście uważam, ze u dziewczynek jest gorzej, bo trzeba jeszcze dokładnie wycierać te wszystkie miejsce, zakamarki:) Należy pamiętać, aby wycierać z góry na dół chusteczką, ponieważ na odwrót wcieramy wszystko z powrotem:)
I dlatego siusiaki górą i dbać o nie bardzo proszę

A kobietki malutkie dbać o muszelki:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- alba77
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

z tym mlekiem w podgrzewaczu to jest tak że jak zrobię wieczorem to ustawiam podgrzewacz na minimalną temp. i to mleko jest przez całą noc dobre ma ciągle taką samą temp. jak zaraz po przygotowaniu, mała jak nie wypija jej w nocy to rano bierze flache i pije podczas oglądania bajki, robię tak odkąd skończyła pół roku no i puki co jej nie zaszkodziło kupa wszystko ok, a naprawdę jest wygoda bo ja nieraz nad ranem nie pamiętam nawet że małej mleko podałam robię to chyba przez sen

Moja córcia ma 18 miesięcy 2 lata skończy 19 czerwca

co do prezentów od męża to ja wole kasę i wole nie zdawać się na jego gust hihi
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mycha7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Trzeba sie jakos podszkolic w tych siusiakach bo ja to juz wogole jestem zielona slyszalam od kolezanek ze trzeba go naciagac podczas kapieli zeby sie stulejka nie zrobila?z dziewczynkami chyba nie ma problemu
U mnie w rodzinie jest tylko jedna dzieweczynka ( 16 lat ), ja też mam synka. I jakoś sobie nie mogę wyobrazić jak ja mogę mieć teraz dziewczynkę. Chłopak to coś oczywistego

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
- jabluszko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

- jabluszko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wiecie co tak naprawde ja nie mam co narzekać, może i mój nic mi takiego wczoraj nie kupił i nie mieliśmy kolacji uroczystej itp ale ważne że sprząta sam myje podłogi, glazure, odkurza sam z własnej inicjatywy, pięknie pachnie i dba o siebie no i o mnie i dzidzie. Nie musi mi dawać prezentów, ważne że jest dla mnie dobry

- jabluszko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jabluszko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Jako, że co tydzień staram się zrobić dla męża jakieś dobre ciacho, to dzisiaj też coś upiekę

A to wszystko dla męża w nagrodę, za te pierwsze miesiące kiedy nie byłam w stanie nic ugotować ani upiec. A on się zajmował naszą trójką, sprzątał i nie narzekał za bardzo

Obiad z głowy, fasolki jeszcze zostało, więc mam czas na pieczenie

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Jabluszko, przepraszam z góry za to co napiszę, ale uważam osobiście, że trochę przesadzasz. Skoro piszesz, że Twój facet podczas każdego święta, rocznicy zachowuje się podobnie to nie powinnaś mieć złudzeń, że tym razem będzie inaczej. Przecież kochasz go za to jaki jest, a jeśli zazdrościsz koleżankom, że chodzą na romantyczne walentynkowe kolacje to moim zdaniem to Ty masz problem z zaakceptowaniem swojego faceta... Poza tym, kto powiedział, że to facet musi kobietę zabrać na kolację-czemu Ty tego nie zrobisz, skoro tak Ci na tym zależy?
Naprawdę, to tylko głupie walentynki. Aż tak bardzo jest ważne dla Ciebie czy Ci cos kupi czy nie? Czy to jest wyznacznik tego czy jesteś w związku szczęśliwa czy nie? Ja tam wolę miłość każdego dnia od głupich gadżetów walentynkowych, na 8 marca itd.... Może Twój partner po prostu nie jest wymyślny w prezentach i niespodziankach, ale przynajmniej mogliście spędzić miło ten wieczór, a Ty mu fochem strzeliłaś... Nie oczekuj od niego cudów i kochaj go takim jakim jest, albo jeśli Ci to nie odpowiada to po co z nim jesteś...
Sorry, jeśli Cię uraziłam, ale staję tu po stronie Twojego faceta i uważam, że to Ty postąpiłaś niefajnie... Jak to się mówi, widziały gały co brały, to teraz po co narzekasz

Na zrozumienie facetów i poprawę nastroju nieudanych Walentynek polecam Ci ten artykuł, który Jamajka nam przesłała:
facet.onet.pl/przeciwko-walentynkom/4jeg4#.URzrUZ3rSAE.facebook
Trochę się rozpisałam na ten temat, ale moją intencja jest pokazanie Ci, że nie taki ten Twój facet straszny jak go malujesz kochana