BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #562485 przez Lacrijka
Sie obkupilam dzis na allegro :ohmy: Cały tydzień bedzie kurier chodził :woohoo: Dobrze ze eMuś przyniósł dzis wypłatke hehe

Ja bym zjadla grejfruta, ale sobie nie zamowiłam u meża i nie mam..Zjem dziesiąte chyba dzis juz jabłko :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #562487 przez Monix
Lacrijka szkoda, że nie znasz jeszcze płci swoich maluchów - obstawiam, że masz parkę ;) U mnie już wiadomo, podobno mam dwóch chłopców, pani doktor na prenatalnych zobaczyła siusiaki :)

12 lata 7 miesiąc temu #562490 przez kasiak
Ja zrobiłam ciasto, ale jakoś niespecjalnie mi biszkopt wyrósł. Ogólnie w smaku chyba będzie dobre :)
Znowu sama w domu :dry: mąż pojechał do kolegi na mały turniej na ps3. Jutro mamy iść na kręgle, może rzucę ze dwa razy...jak myślicie?mogę? W sumie używam najlżejszych kul, ale nie chce żeby mnie coś potem bolało, albo żeby sie małemu coś nie stało :angry:
Trzeba coś zjeść...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #562494 przez Patrizia
Witam nowe mamuski :)

Ja juz po wizycie balam sie o moje wyniki badan bo wszystko mi spadlo w porownaniu do ostatnich ale lekarz powiedzial ze to normalne zebym sie nie martwila :) oczywiscie niestety musze dalej brac zelazo ale dzidzie poogladalam siusiak potwierdzony juz na milion % :)
mam filmik z normalnego usg i film 4d widzialam jak buzke otwiera moze mamusi buziaczki posylal :) jak moj maz zgra mi film na kompa to dam linka :) niestety nie dostalam zdjecia zapatrzylam sie na mojego Ksawerka i zapomnialam, 8 marca mam polowkowe no to wtedy bedzie dlugi filmik :)

aha i od poczatku ciazy przytylam 4kilo :) :) niezle co nie :)

Ksawerek(*)

12 lata 7 miesiąc temu #562502 przez mycha7
Super, że już większość z Was wie na 100 % kogo będzie miał. Ja się nie mogę doczekać. A uwierzyć w to, że będę miała dziewczynkę jakoś nie mogę, ponieważ u nas w rodzinie same chłopaki

12 lata 7 miesiąc temu #562503 przez emi87
karolinap piekne te pokoiki, kazdy na swój sposób i każdy taki słooodki :D

kaska1982 no widzisz!! tyle tu osób trzyma kciuki w tym nasze maleństwa ze na pewno mama wyjdzie z tego i wyzdrowieje w 100% :) pokona raka!!

jamajka jaki sisiorek hehe ach te chłopy to ekshibicionisci no :P to moze u mnie dziewczynka jak taka wstydliwa? hehe

jabłuszko to faktycznie gafe walnal... no ale na pewno checi miał dobre i bardzo cie kocha :) jest typem jak mój maz -"upadły romantyk" hehe moj maz tak na siebie mowi :P

agniesia - no to widze ze ty specjalistka - dobrze wiedziec bo ja z malym siusiakiem nie miałam do czynienia :) a co do dbania o te duze? tez mam mezowi naciagać? hehe :P mysle ze by sie nie pogniewał hihi

betka witamy :) lepiej późno niz wcale ;)

MlecznaMama witamy również :) pokolorowałas tabelke na niebiesko hihi :P

agusia licza z pita z zeszłego roku ale dziela na 3 osoby :)

słoneczko nie stresuj sie :) ja tez na luteinie od poczatku lece :) głowa do góry :)

o polityce w naszym kraju nic nie mówie......żal.pl

słoneczko co ty jakas taka obrazona?? my sie poprostu martwimy i nie mozesz tak zdawkowo odpowiadac - tu jest stado zeshizowanych ciezarnych :D moze ty masz depresje?? porozmawiaj o tym z lekarzem bo to nie jest zdrowe dla ciebie i dziecka.

Patrizia wiedziałam ze wyniki sa ok :) dobrze ze siusiak zdrowiutki :)

ja sie własnie cukierkami objadam wrrr a dupa rosnie :/ po pracy padam dzis na pyska-ledwo zyje...dobrze ze jutro krócej ufff

12 lata 7 miesiąc temu #562512 przez Patrizia
Kurcze chce zamowic sobie te ocieplane legginsy z LUMIDE ktos linka wrzucil ale nie wiem jaki rozmiar bo z tabelki to wychodzi ze niby najwieksze :ohmy: bo w pasie mam juz 95, kto ma te leginsy moze mi dac znac jaki ma rozmiar i ile ma w pasie bo nie wiem czy patrzec na ta tabelke

Ksawerek(*)

12 lata 7 miesiąc temu #562525 przez dziubasek
Witajcie nowe mamuski :)
Sloneczkoa widzialas dzidziulka? co wogole powiedzial ci lekarz?
Patrizia kolejny chlopak ;) gratulacje :)
A ja dzisiaj bylam u lekarza pracowniczego, na takiej kontroli cczy jestem zdolna do pracy ;) okazalo sie ze oczywiscie tylko ode mnie zalezy kiedy przestane pracowac, aha Pielegniarka mnie zwazyla i okazalo sie ze schudlam(niewiem czy to dobrze ale kazala mi sie nie martwic)waze 60,8 a 2 tyg temu wazylam 62.

12 lata 7 miesiąc temu #562527 przez Jamajka
Patrizia gratuluję udanej wizyty ;-) jak będzie fotka albo filmik to wrzucaj. Co do legginsów to lepiej brać większe, bo ja wychodzę z założenia, że będziemy tylko rosnąć i wprzód i wszerz więc po co ma nas coś zaraz ugniatać ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #562532 przez Patrizia
aha no i moj synus ma juz 15cm i wazy 375g zdrowy chlop tak lekarz powiedzial:)
no wlasnie nie moge sie zdecydowac na te legginsy M czy L ale napewno je kupie bo mam dwie kotki to takie legginsy ktore sie nie obieraja to skarb :)

Ksawerek(*)

12 lata 7 miesiąc temu #562534 przez Jamajka
aaa witam nowe Mamunie :)

Mój Mężunio robi zapiekaneczki z piekarnika a żonia leży i dyryguje paluszkiem :silly: hehe, :D

Dziubasek może przez te mdłości ostatnie mniej jadłaś i dlatego trochę spadłaś z wagi? Nie przejmuj się na zapas!

Ja sprawdziłam w karcie ciąży ile miałam wagi na pierwszej wizycie i okazało się, że 5 kg przytyłam od początku ciąży, ufff... już myślałam, że tak się spasłam przez 4 tyg :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #562535 przez Lacrijka
Ja brałam L z każdego rozmiaru tzn okresu ciąży..L brałam ze względu na długośc bo ja mam dosc długie nogi i zebym nie miała wody w piwnicy.. Ty raczej drobniutka jestes to M styknie..ja mam te L tak, ze nie sa obcisłe i jakos bardzo naciagniete.. teraz mam juz 5 miesiac a te z 3 miesiąca jeszcze sa dobre a jak widziałas ja mam juz brzuchol dosc spory..

12 lata 7 miesiąc temu #562542 przez Patrizia
no kasa nie duza wiec mozna zaryzykowac :)

Ksawerek(*)

12 lata 7 miesiąc temu #562560 przez Lacrijka
Bedą teraz za male to sie przydadza po ciazy do wsysania brzuszka :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #562600 przez Lacrijka
Macie coś dobrego ?? Która sie chwaliła ze robi ciasto dzis ???

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka