BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #565835 przez dorkiszon
Dzis polecam wam na obiadek:
www.wielkiezarcie.com/recipe35458.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #565837 przez sloneczko33
ja tez codziennie biore jeszcze dojdzie mi luteina i magnez

12 lata 2 miesiąc temu #565839 przez jabluszko
hejo dziewczyny! ale piekne brzuszki macie :) ja to mam mini :P jak dam rade wrzcic fotke to zaraz wam pokaze :) a te stopki na usg jakie przecudne ja bym chciala miec takie zdjecie. a moja dzidzia wlasnie sobie bryka :) co do witamin to ja biore fembion 2 drogie sa bo 60 zl na miesiac ale mam dobre wyniki

12 lata 2 miesiąc temu #565843 przez Qltoorka
Rozmowy na temat lodówki trwały jeszcze i stanęło na tym, że większa będzie, ale niestety będzie musiała stać w bardzo niedogodnym miejscu... Generalnie mąż też miał swoje racje, bo tam gdzie powinna stać stoi na razie niestety piec grzewczy, więc tamto miejsce niestety odpada, przynajmniej do czasu, aż nie zmienimy ogrzewania... No ale, jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma. Będę okrążać wyspę kuchenną by dojść do lodówki..ehh...

12 lata 2 miesiąc temu #565846 przez Marta27
Witajcie lipcóweczki :)
nie było mnie tu parę dniu miałam tak napięty grafik ale udało mi się nadrobić już wszystkie posty a trochę ich było
W czwartek poczułam pierwsze ruchy maleństwa co za cudne uczucie teraz codziennie się już odzywa i jest dość aktywny szczególnie wieczorem.
W sobotę byłam na imprezie tanecznej mało co tańczyłam bo jakoś po jednym tańcu miałam taką zadyszkę jak babcia osiemdziesięcioletnia. Za to maleństwo tak wywijało :laugh:

Brzuszek rośnie jak opętany wszystkie spodnie sprzed ciąży są już mi za małe i czekają w szafie na okres po porodzie.

HUBERT

12 lata 2 miesiąc temu #565853 przez patrysia305
qltoorka jednak udało się męża przekonac - gratulacje

dorkiszon ale mi smaka narobiłas - zaraz się biore za robienie tego mimo że fasolke po bretońsku już mam na dziś

12 lata 2 miesiąc temu #565855 przez karolinap
Qltoorka Dziękuję za odnalezienie takich stron gdzie wszystko ładnie opisują :* tylko ze ja jestem na stażu organizowanym przez urząd pracy. Pracodawca biorąc takiego stażystę nic za niego nie płaci bo wypłatę mam z UP. Za to ze ma mnie za darmo zobowiązany jest zatrudnić mnie na min. 3 miesiące po ukończeniu stażu. Jedynym odstępstwem od tego jest ciąża. Pracodawca nie ma wtedy obowiązku zatrudnić osoby w ciazy.
Staż to nie to samo co umowa o prace.
Na stażu nie możesz korzystać z urlopu macierzyńskiego ani nie należy się zasiłek po tym stażu, staz nie liczy się do lat pracy, na stażu nie przysługuje Ci urlop okolicznościowy np na pogrzeb bliskiej osoby czy swój ślub.
Na stażu NIC się nie należy :'(

Wcześniej dziewczyny coś tu wspominaly ze trzeba się z tego cieszyć, ze są takie staże. Tu się zgadzam, zawsze jakiś grosz, tylko ze pod względem właśnie takich okoliczności jakie mnie spotkały to najgorsza forma zatrudnienia.

Mam 23 lata, ostatnie 2 lata mieszkaliśmy z mezem w Anglii. W Polsce to moja pierwsza praca wiec cieszyłam się z tego stażu, bo nie mam w Polsce doświadczenia, z zawodu jestem farmaceuta ale niestety w naszym regionie apteki są tak zapchane ze nie mam szans na prace w zawodzie.
Poszłam wiec na ten staz - a tu Polcia zrobiła nam niespodziankę :D

Także widzicie - macie troszkę lepiej:) Młodym osobom ciężko jest tu z praca, do tego bez doświadczenia.
Mogłabym się załamać, ale każdy kopniak Polci każe mi o tym nie myslec i cieszyć się ze pod serduszkiem mam Najcudowniejszego Aniolka na świecie:*

To tyle Kochane :*

12 lata 2 miesiąc temu #565856 przez jabluszko
to jest moj brzuch po obrzarstwie :) normalnie mam jeszcze mniejszy
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #565858 przez sloneczko33
ja za vita miner dalam prawie 20 zł i mam na 2 miesiace

12 lata 2 miesiąc temu #565865 przez agusiaa26
czesc dziewuszki

Qltoorka gratulacje za przekonanie męża ;)

jabłuszko niezły brzusio, mam podobny;) ale z ciebie suchelec ;p

12 lata 2 miesiąc temu #565866 przez Qltoorka
Aj, normalnie, chyba najpierw zacznę czytać po kolei wszystko- w sensie: nadrabiać zaległe strony i dopiero po przeczytaniu wszystkiego odpisywać... A tak, to nie doczytałam, że karolina pracuje na stażu :( no to fakt, w świetle prawa stażystka pracownikiem nie jest:( w takim wypadku możesz chyba tylko liczyć na zasiłek dla bezrobotnych z PUP. Szkoda...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #565867 przez dorkiszon
Mój lekarz mi nie polecał sztucznych witamin mówił , że firmy sie tylko scigają żeby dac jak najbardziej chwytliwą nazwę.
W przychodni mi powiedziałą to samo żeby nie brac sztucznych witamin, a jak juz to co kilka dni jedna , bo potem dzieci maja po 4 kg i nie można urodzić.
Więc wszystko z umiarem :), a wyniki tez miałam dobre, ale to z owoców :)

12 lata 2 miesiąc temu #565872 przez dorkiszon
Ja mam tez taki brzuch jak jabłuszko może ciut wiekszy, bo tez na boki rozlany.
To ile masz w pasie jabłuszko ?

12 lata 2 miesiąc temu #565875 przez jabluszko
agniesia nie taki znowy suchelec :) 59 kilo na 167 wzrostu :P

12 lata 2 miesiąc temu #565876 przez karolinap
Qltoorka no tak to właśnie jest na stażu.
Takze ze strony mamusi nie bedzie dochodu:) Tatuś musi na nas zarobić :)

Też miałam taki plan - tylko Pola to zupelna niespodzianka :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka