BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 11 miesiąc temu #691718 przez agniesia1604
Też tak macie że czasem czujecie się jak wieloryby a czasem jak muszki?

Ja mam czasami uczucie jakbym tonę ważyła a czasami czuje się taka lekka i śmigam od razu na miasto...:)

Np dzisiaj do 15 czułam sie wielka ogromna beczka ... a potem o 15 wstałam i ubrałam sie i pojechałam na miasto... jedyne co mnie denerwowało to ze mam pełny pęcherz jak tylko wysiadłam z auta to mi się zachciało siusiu ...
:)

Też jeździcie same autem? Nie boicie się?
Ja myślę że jeśli miałby mnie złapać skurcz w aucie to chyba zdołam zjechac ostrożnie z drogi jak cosik ?:) hehehehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #691809 przez katarzynaxxx89
Jak narazie to jeszcze sama jeżdżę autem nie boję się bo nawet jakby co to można zjechać lub ewentualnie włączyć awaryjne ale jak narazie skurczów brak, za to ostatnio bardziej się bobas się wierci i to super widać.
Też się spałam ale tylko pół godzinki.
Jutro wizyta ciekawe jak wyniki, i szykuje się na wesele kuzyna w sobotę myślę co zabrać na pewno kartę ciąży jakby co, jakąś no spę co radzicie

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #691820 przez patka1603
no ja przez minione półtora tygodnia nie mam kierowcy- a co za tym idzie wyboru no wiec jak muszę to ujeżdżam ale ogólnie jestem strasznie rozkojarzona i aż dziwne że nikogo jeszcze nie rozjechałam- poważnie mój maż jest cały nerwowy jak np jedziemy razem do lekarza.

Przynieśliśmy dzisiaj łóżeczko z blaszaka to po siostrzenicah- niech się robi pogoda i troszkę przeschnie to wezmiemy się za odnawianie bo teraz wygląda tak
kolor bez taki żółty piasek

Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #691840 przez Joanna89
o to My ,mąż wciąż śmieje się ze mnie ,że wyglądam jak dziecko z Afryki z tym brzuchem ,też mi coś...
sorry za goliznę jestem już po kąpieli :)

Uploaded with ImageShack.us

12 lata 11 miesiąc temu #691850 przez patka1603
joanna imponujący brzuszek. Trszke dziwnie to wyglada u takiej chudzinki, ale ogólnie przeuroczy.
ja dzisiaj umówiłam się na sesje z koleżanka niestety bez męża bo będzie to 5 lipca o ile pogoda dopisze

12 lata 11 miesiąc temu #691856 przez klauduska89
Asiu brzuszek jak zawsze pięknie się prezentuje :)
Jeszcze trochę i nie będziemy się tak chwalić swoimi brzuszkami i będziemy je szczelnie zakrywać :)
Zamówiłam właśnie torbę do szpitala, więc jak przyjdzie zacznę ją powoli pakować. Jutro kupię jeszcze kilka drobiazgów na mieście bo trochę do mojej wyprawki brakuje. A powiedzcie mi czy wszystko kupujecie buteleczki i smoczki przed porodem? JA nie kupiłam narazie i do porodu nie planuję kupić, zobaczę jak mały będzie radził sobie z cyckiem, jak coś nie będzie szło to wtedy kupię.
Ja samochodem jeżdżę jak narazie sama ale ostatnio po incydencie z bankomatem i moim rozkojarzeniem stwierdziłam że będę z mężem tylko jeździła, chociaż jak mam na niego czekać aż z pracy wróci to mnie szlak trafia i wolę sama jechać wcześniej wszystko załatwić.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #691862 przez Monix
Zaraz wstawię foto, tylko się nie przeraźcie, bo zrobił się jakiś taki mało atrakcyjny :S

Ja jeżdżę tylko i wyłącznie autem, bo raczej nigdzie bym nie doszła na nogach :dry: , no i sama oczywiście :)

12 lata 11 miesiąc temu #691865 przez patka1603
klADUSIA JA KUPUJE NA POCZATEK 1 BUTELKE ANTYKOLKOWĄ NA WSZELKI WYPADEK ŻEBY MIEC, a wiecej mam zamiar kupić jak maluszek będzie potrzebował

12 lata 11 miesiąc temu #691873 przez Joanna89
eee Patka nie jest zle :) szczerzę bardzo jestem zadowolona ze swojej sylwetki, mało przybrłam nie mam rozstępów, ogólnie jest bardzo dobrze, a dużo się obawiałam.
Na szczęście moje nogi świetnie sobie radzą z ciężarem brzuszka:) Zresztą ja niska jestem :P

Klauduska dziękuję:)

Butelkę antykolkową mam z Aventu, zamówiłam też herbatki na kolkę od 7 doby życia, takie z koperkiem.

Monix co Ty mowisz każdy brzuszek jest piękny !

12 lata 11 miesiąc temu #691874 przez Monix
W porównaniu do Joanny, mój brzuch to jakieś monstrum :P Wyszło mi masę rozstępów :( B) ble...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #691876 przez MZS
klauduska89 - masz rację z tymi butelkami. Nie kupuj przed porodem, trzeba zobaczyć jak będzie bobo sobie radziło samemu.
Ja już sama nie jeżdżę autem. Mieszkam w takim mieście, gdzie wszystko mogę załatwić "na piecho", a na większe zakupy udaję się z mężem. Ja do tej pory chodzę codziennie na spacery z psem:) muszę trzymać formę.

12 lata 11 miesiąc temu #691880 przez KingaOc
Asiu jak zwykle piękny brzuszek, moja ginekolog powiedziała mi wczoraj, że mój brzuch śmiesznie wygląda jakby mi ktoś go dokleił, bo jestem szczupłą i wysoka.

Ja buteleczki mam 2 od siostry i więcej nie będę kupować, a smoczka chyba nie chociaż to się jeszcze może okazać.

12 lata 11 miesiąc temu #691914 przez patka1603
monia imponujący brzuszek naprawę bardo bardzo duży. A co do rozstępów to jest to rzecz naturalna tym bardziej przy ciąży bliźniaczej więc się nie przejmuj- w końcu taki urok ciąży. A poza tym może to śmieszny argument ale jak później spojrzysz na nie to będziesz miała miłe wspomnienie że kiedyś tam w brzuszku były takie 2 urocze małe krasnale.

joanna ja się też obawiałam że będę tyć a teraz się martwię swoją wagą bo od miesiąca nic nie przytyłam, mam nadzieje że w szpitalu coś z tym zrobią! Zastanawiam się czy to możliwe że waga stoi może przez te cukier w moczu. Aktualne nadal mam niecałe 6 kg na plusie przed ciążą ważyłam 84kg przy 175 wiem że była nadwaga ale przybranie 6kg to i tak mało przy nadwadze.

Patrzałam niedawno na status naszego wózeczka-paczki i jest już w poznaniu czyli jutro dotrze do nas kurier, już nie mogę się doczekać- oby było to z rana!!!! :lol:

Kurcze ale ten mój synek ostatnio szaleje, tak dobrze go czuje że aż jestem zdumiona jak brzuszek się rusza

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #691930 przez agniesia1604
Spokojnie ...
ja też miałam 5,5kg na plusie tydzień temu ...ale zaczynałam z nadwagą ....
Więc jeśli zaczynałaś Patka z nadwagą np to to normalne że wiele się nie tyje (raczej)

Monix ja mam więcej rozstępów i gorszych bo bardzo szerokich i pod pępkiem w sumie mam te paseczki czerwone ... wiec pod pępkiem mam caluśki czerwony brzuszek:) A noszę tylko jedynaka.
Też Ciebie swędzi ten brzuchol? Boshe te rozstępy mnie swędzą jakbym miała blizny ... wciaz czuję jak się rozciągają.

Joanno,
ślicznie wygladasz, tak inaczej bo jesteś malutka i zgrabniutka i bardzo szybko dojdziesz do swojej dawnej figurki.

Ja kupiłam butelki antykolkowe NATURAL w komplecie ze szczoteczką i nawet chyba smoczkiem ... za 80zł gdzieś na necie... w sumie 2 mniejsze i 2 większe. (150 ml i 260ml - jakoś tak)

Ale tak sobie myślę że nawet bardzo dobrze bo nie będę miała głowy przez ten remont na pierdoły:)

Teraz do Stasia tylko mówię... Albo wychodzisz na początku lipca albo dopiero w sierpniu.... :) Daje znać ze słyszy ....ale czy on to rozumie? heh :)

__

Poza tym mąż mi nie dał dziś spać bo chrapał no i pies który całą noc jęczał bo mu się dupczyć chciało.
W końcu wstałam po 5 bo mężuś zabrał mi auto... nie chciało mu się jechać autobusem WRRR:P

No ale chyba nie mam co załatwiać dziś na mieście .... bynajmniej nie pamietam ?:)

Wczoraj byłam w mieszalni farb KaBe, w firmie co dostarcza nam internet - musiałam dać wypowiedzenie..no i w bibliotece... Musze pomału zamykać sprawy związane z Cieszynem...

Kupiłam wczoraj te Rennie bo tak zachwalały dziewczyny.... no i przed snem 2 tabletki i jeszcze w nocy mnie zgaga obudziła i musiałam powtórzyć. Ale czytałam też ulotkę i nie można za długo stosować Rennie ... bo na Gaviscon nie ma niby takiej informacji... a biorę Gaviscon juz ze 3 miechy:P
Okazuje sie ze na mnie Rennie słabo działa:(
Ale Patka, Tobie powinny na poczatek migdały wystarczyc ... bo w sumie zaczynasz dopiero mieć zgagę.. mi na poczatku migdały pomagały i słonecznik , potem mleko a potem Gaviscon ....
Teraz piję w dzień mleko a Gaviscon na noc ... :)

12 lata 11 miesiąc temu #691975 przez Monix
agniesia1604 napisał:

Monix
Też Ciebie swędzi ten brzuchol?

Nic mnie nie swędzi :)

Ja dziś wcześnie na nogach, bo byłam w laboratorium oddać mocz do badania, bo dziś wizyta. Tak mi się nie chciało wstać, że szok. Córa przeziębiona i przy okazji mnie sprzedała katar - łażę z zatkanym nosem już 5 dzień i szału dostaję :angry:

Agniesia moje 2 psy są reproduktorami, a jeszcze ani razu im się nie zdarzyło jęczeć do panienek w cieczce. Nie wiem od czego to zależy u psów w sumie :unsure:

A co do kg, to ja już przestałam wchodzić na wagę u siebie w domu, bo po co mam się denerwować ;) No ale niestety na wizycie będzie mnie ważyć dziś, wiec chcąc nie chcąc zobaczę te moje nadmiary kilogramowe :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka