BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #691390 przez Joanna89
Ewelina- idę na prezentację, a nie kupuję. Xq- jest wagowo jak quinny który chciałam, a sądze że lepiej sprawdzi się w górach w których jesteśmy praktycznie co tydzień...
Tamten może jest ładny, elegancki, ale nie przekonał mnie na "trudny " teren...:)
Zobaczymy dziś na pokazie, jak to wygląda, bo wymiary, waga prawie jak quinny moodd...:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #691408 przez mami_nka
Dla mnie maja małe koła chyba i promowane tylko w tyle jak sie nie mylę

Ja mam rozkmina miedzy tako laret a alive bo city mnie przeraża ta folią z boku. Cena tez w miarę ok bo szkoda kasy mi nie dam wiecej mie 1800 a za rok trzeba parasolem kupować pewnie w sensie spacerować jakas ... Zreszta na moje wsiowe wertepy tako jest idealny super sie prowadzi jedna łaska rodziła w maju chyba czy kwietniu i widze jak codzienńie spaceruje z alive zadowolona bardzo. Tyle ze alive ma minus nie ma wywietrznikow w budzie a to ważne bardzo?? Doradzcie mi... Bo reszta wydaje misie ok a moze któraś z was skłania sie ku tym wózka

11 lata 11 miesiąc temu #691410 przez MZS
witajcie. powiedzcie mi na ile przed terminem szykujecie torbę do porodu? Co do wózków moim skromnym zdaniem, patrząc na termin sierpniowy i przed nami zima, wydaje mi się , że wózki z dużą gondolą sprawdzą się idealnie. Do małej gondoli nie wsadzisz dziecka w śpiworze i okryty jeszcze kocem. będzie mu ciasno.
pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #691413 przez mami_nka
Ja mam naszykowane 95% rzeczy na komodzie po weekendzie pakuje je w torbę :) jedna moja druga lili :) tylko wrócę z zakopca i zwolnie torby Heh

11 lata 11 miesiąc temu #691440 przez klauduska89
pospałam sobie z 2 godzinki i czuję się jeszcze bardziej zmęczona niż przed drzemką...chyba musi być niskie ciśnienie :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #691478 przez agniesia1604
Zabawka grająca melodie sie sprawdza:) Mąż ściagnął muzyczkę na klucz USB i sobie słuchamy :P hehehehe
Rewelacyjny dźwięk jak na taką zabawkę... Każdemu polecam :)

11 lata 11 miesiąc temu #691588 przez patka1603
ewelina nam położna po prostu podała bardziej szczegółowo technikę oddychania, ale z tego co napisałaś to sens jeż taki sam.
Położna mówiła że oddychanie jest bardzo ważne bo można się zrelaksować, złagodzić ból i przyspieszyć poród- bo wtedy współpracujemy z własnym ciałem. Położna mówiła też że po 1 sami dojdziemy do tego kiedy nam jest lepiej oddychać w dany sposób a po 2 że jak byśmy miały z tym problem w 2 fazie porodu to nie mamy się martwic bo położna nas poinstruuje co mamy robić.
Ja mam zamiar spakować torbę do szpitala mniej więcej miesiąc wcześniej czyli w połowie lipca bo narazie nie mam jeszcze nic kupione poza szlafrokiem i koszulami

11 lata 11 miesiąc temu #691624 przez olivka
a koszule do szpitala macie z krótkim rękawem czy na ramiączka??

11 lata 11 miesiąc temu #691627 przez olivka
Kurde ja znowu miałam dzisiaj dwa bolesne skurcze...to chyba przez tą pogodę...

11 lata 11 miesiąc temu #691642 przez olivka
ciekawe jak nasi mężowie,by odczuwali bóle porodowe :P

11 lata 11 miesiąc temu #691647 przez agniesia1604
olivka napisał:

a koszule do szpitala macie z krótkim rękawem czy na ramiączka??

Ja mam na ramiączkach do porodu... to nic że mam tatuaż na ramieniu:P
A potem mam w krótkim rękawkiem :)

11 lata 11 miesiąc temu #691650 przez Joanna89
Ja mam na ramiączkach 2 koszule :) ldo porodu daje szpital pewnie papierową :D haha

Agniesia hehe ja mam na całych plecach tattoo :)

11 lata 11 miesiąc temu #691654 przez olivka
muszę kupić na ramiączka, bo z krótkim rękawem to obawiam się że może być mi później za gorąco

11 lata 11 miesiąc temu #691661 przez olivka
jej wiecie co, przed chwilą sąsiadka z dołu (starsza pani) przyniosła mi świeżutkie czereśnie powiedziała, że to dla maluszka :) aż mi się łezka zakręciła w oku :) Są jeszcze dobrzy ludzie :)

11 lata 11 miesiąc temu #691680 przez Niesia
Witajcie.

Położna stwierdziła, że mój brzuch faktycznie wygląda inaczej ale nie opadł. Dziecko musiało ułożyć się inaczej - w końcu ma mniej miejsca i dlatego brzuch wydaje mi się inny.

Opowiedziała dziś o porodzie, K zadawał dużo pytań, nie ukrywam że bardzo mnie to cieszy że się tak dopytywał. Poćwiczyłyśmy chwilę oddechy, o których rozmawiałyśmy ostatnio i potwierdziło się coś czego się obawiałam... ostatnio nasz szpital dostał pieniądze od unii... i niestety położnictwo i porodówka mają iść do remontu. Nie wiadomo jeszcze kiedy to nastąpi ale nastąpi. Mam nadzieję, że zdążymy bo nie chcę jechać do obcego szpitala.

klauduska, ja też się zdrzemnęłam i później chciało mi się spać jeszcze bardziej. K też już padł...

monix, czekamy na zdjęcie :)

My za jakiś tydzień robimy sesję ciążową :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka