BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

13 lata 2 tygodni temu #706298 przez Joanna89
damy radę !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #706309 przez patka1603
śliczne wóziczki.. no właśnie kolorek coś mi się nie zgadzał joanna ;)

do juterka!!! trzymam za ciebie i alcie kciki aby nocka była lekka

13 lata 2 tygodni temu #706346 przez MamaBąbelka
Joanno, fajnie że tak dobrze znosisz te skurcze, myślę że jeśli jeszcze w nocy nie pojedziecie, to już jutro Ala będzie z Wami :). Póki co ja wyobrażam sobie, że też tak będę na spokojnie i powoli się ogarniać, ale zobaczymy, jak to będzie w rzeczywistości wyglądało :). Czekamy na wieści :).

Patka, no sesja zapowiada się fajnie :).

Cukiereczek, słodziutki brzuszek, niezbyt duży :).

My przywieźliśmy komodę i od razu muiałam porozkładać rzeczy, nasza Królewna ma największy pokój, dwie duże komody i szafę, także nawet duuuużo luzu jeszcze jest :). Ale z dzieckiem zawsze jest masę rzeczy, więc przynajmniej nie będę się martwiła, co z tym zrobić.
Gorzej, że mój brzuszek ostatnio tak skoczył (każdy kto mnie widzi, nie może się nadziwić, jak jest duży), że niestety się to na nim odbija. Bardzo swędzi, a skóra wokół pępka jest w takie poziome pasy skóry pomarszczonej i gładkiej "wyświeconej" :/. Widziałam rozstępy i to nie jest jeszcze takie, ale czuję, że lada dzień pojawią się te czerwone pręgi, już chyba w żaden sposób temu nie zapobiegnę :/.

13 lata 2 tygodni temu #706385 przez Joanna89
wstawac spiochy :) u nas piekna pogoda, na mnie czeka sterta koszul do prasowania...czujemy sie ok,cala noc przespalam :)

13 lata 2 tygodni temu #706399 przez MZS
ja już to nie śpię od 7 a to wszystko przez remont łazienki cd :) potem chyba zaliczę jakąś drzemkę w ogrodzie bo nie wytrzymam z formą. Na mnie też dzisiaj czeka prasowanie ubranek dla Frania. Najpierw muszę iść kupić prezenty urodzinowe dla bliźniaków kuzynki a potem biorę się za prasowanie. Mały od wczoraj strasznie się wypina. Ciekawe jaki sport będzie uprawiał jak tak się rozciąga :)

13 lata 2 tygodni temu #706402 przez EwelinaB87
ja znowu dzisiaj myslalam ze ze mnie leci, normalnie masakryczna schiza, tylko problem polegal na tym ze od 5 mialam nieregularne skurcze potem z godzine po 10-15minut wzielam nospe i przeszło, ogolona umyta szykuje sie do gina na 9 :) ciekawe co powie na moja piczke i czy szyjka w normie, troszke sie zeschizowalam...

u mnie tez pieknie, w koncu gdzies pojde, szlag mnie juz trafial w tym lozku, jak widac nie do konca sie sprawdza.

13 lata 2 tygodni temu #706405 przez KingaOc
Witam mamuśki :)

śliczne wózki, Joanno widzę że Ty jeszcze w dwupaku :)

Ja miałam straszną noc, Jasiek bardzo napierał na szyjkę, bolało jakby mi ktoś gwoździe w piczkę wbijał, promieniowało to na cały brzuch i plecy. Dziś mam wizytę ciekawe co mi powie o tych bólach i śluz miałam dziś taki dziwny bardzo wodnisty.

13 lata 2 tygodni temu #706417 przez mami_nka
Jej a ja byle do soboty... dziś Lila zas mało aktywna od rana wrr. Wizyta w sob a mi konczy sie osłonowy lek i chyba moj hin jest na urlopie tak cos mowił ale trudno zadzwonie i zapytam moze wogole powie mi zebym odstawila skoro skurcze i tak sie pojawiaja?

Asia a ja wstałam z myslą ze ty już tylisz Alunie :)

13 lata 2 tygodni temu #706425 przez agniesia1604
Witajcie...:)

Piękna pogoda piękna..

U mnie normalnie nerwy od rana...

Teściowa od 21 nie dała znaku życia i teściu i mój mąż od rana podnieśli mi cisnienie...
Jak się okazało teściowa z bólem głowy położyła się o 21 spać ...
a oni stwierdzili że pobudzą cała rodzinę ...no i wujo pół Łodzi przejechał by teściową obudzic czy wszystko okey....
A ona obudzona nawet nie zdawała sobie sprawy że nie dając znaku życia przez 9 godzin moze narobić tyle problemów....

Łomatko z córką ...do tego teściu nic nie wie bo mu komórka padła i teraz ja się denerwuje czy on przypadkiem zawału na drabinie nie dostanie z tego zamartwiania się o żonkę...
Toć nie wie nadal co się z nią dzieje.

JAZDA na maxa...

Żeby to o mnie się mój maż tak martwił .... a on nic ...nawet 12 godzin sie nie odezwie ... i nie sprawdzi co u mnie... a o mame się denerwuje ... KONIEC swiata ... pępowina nieodcięta :)

13 lata 2 tygodni temu #706453 przez ziii
U nas dziś słoneczko :laugh:
Joanna, ty nas tak zestresujesz, że jak faktycznie zaczniesz rodzić, to nie uwierzymy :P

My dzisiaj wybieramy się na USG do naszego gina - i po wyniki biochemii, moczu i mikrobiologii. Oby nie było GBS :(

Mężulo od trzech dni robi zlecenia i taki podbuzowany, że omijam szerokim łukiem. Co na 36 metrach łątwe nie jest... :silly:

13 lata 2 tygodni temu #706459 przez Joanna89
Maminka ja też wolałabym się obudzić mamą:)
Dzwoniłam do mojego lekarza, powiedział ,że to normalne ,że mam częste skurcze i one ustępują bo jakimś czasie, nie są to jeszcze skurcze porodowe, ale tak będą wyglądały, widocznie będę mieć bóle krzyżowe (?!) dlatego odczuwam ból w lędzwiach.
Jeśli będą skurcze co 3-5 min nasilające się to mam iść do szpitala. Także póki co nie sieje paniki , mój mąż jest bardziej zestresowany. Dziś pojechał w trase i wróci wieczorem, rano ucałował brzuszek i powiedział ,Ala czekaj na tatusia. Ciesze się,że mój chłop się angażuje, to miłe.

Ja puściłam pranie , trzeba korzystać z pogody, pomyłam podłogi i odkurzyłam. Byłam w Rossmanie bo żarcie dla psa.
Rano mnie przeczyściło, juz 3 dzień :dry: :dry:
Skurcze są , ale nie za często. Nie świruję:D czekam spokojnie:)

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #706471 przez patka1603
widzę że większość was intensywnie zaczęła dzionki a ja dzisiaj mam lenia-zresztą tak samo jak od paru dni, normalnie z łóżeczka nie chce się wstać... pewnie za nim się rozkręcę będzie 12 :silly:

joanna poprosimy krotkie streszczenie samopoczucia

editjoanna czyli narazie alusia ma przerwę

kurcze a ja się zczynam schizowac bo Kacperek od rana spokojny a wczoraj siedzałam dużo w bezruchu przed lapkiem, mam nadzieje że mu nie zaszkodziłam i że w ciągu godzinki się rozkręci

13 lata 2 tygodni temu #706477 przez Joanna89
Patka- w sumie jak zwykle- ADHD:P
Brzusio twardnieje i nie bardzo mogę się schylać , ale inne czynności bez zarzutu :D
Ciekawe czy złoże sama wózek? zaraz się zabiorę za niego :)

13 lata 2 tygodni temu #706484 przez patka1603
joana widzę że w pewnych kwestiach jesteś tak samo nie cierpliwa jak ja, ja jak dostałam wuziczek to po minucie już go składałam ;)

Kurcze ale ten mój synek to złośnik jak się pożaliłam to zaczął się ruszać..

13 lata 2 tygodni temu #706488 przez Joanna89
Patka no hehe dałam radę :) ależ jestem z siebie dumna B) B)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka