BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #582373 przez klauduska89
mnie ten kwiecień bardzo niepokoi ponieważ właśnie wtedy zamierzamy nadbudowywać nasz dom i bardzo liczę na to że będzie w miarę sucho i pogoda dopisze...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #582384 przez katarzynaxxx89

12 lata 2 miesiąc temu #582390 przez anioleczek1987
Witajcie, wiem że dawno nie pisałam ale przy moim małym rozrabiace nie mam za
bardzo kiedy... No ja też mam nadzieje że kwiecień będzie w Polsce ładny bo chciałabym przylecieć z małym na urlop troszke, bo już pózniej nie będę mogła zabardzo latać samolotem:( U mnie od paru dni moja dzidzia robi mi w brzuszku fikołki:P, brzuszek rośnie taką piłeczkę mam hehe:)
Ja mam taki sam problem z obiadami jak Wy, nie mam kompletnie pomysłu co tu gotować...A dziś u mnie pomidorowa bo mój Filipek uwielbia, a na drugie żeberka i pieczone ziemniaczki i oczywiście ogórek kiszony, ostatnio znalazłam w sklepie ogórki z chili pychotka:)
Ja juz nie mogę się doczekać 25i USG, nareszcie dowiemy się kto mieszka w tym moim brzuszku:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #582411 przez cukierecek27
Jeeeeeja ... wystarczy od rana opuścić forum a tu tyllleee postów;) jest co czytać
Ja wizyte mam jutro normalną ale Pani dr co wizyte zagląda co u naszego brzdąca słychać ;) jak się rozwija co mi bardzooo odpowiada bo jestem zakochana w tym widoku... już bym chciała wiedzieć kto to taki zamieszkuje ale coż trzeba uzbroić się w cierpliwość....

Niesia

Brzusio cudny :)
Muszę naładować baterie od aparatu i tez sie pochwalić a co:D chyba ze znajde zprzed paru dni bo robilam telefonem....
Wlasnie skonczyłam myć fronty mebli kuchennych ufff mały odpoczynek spacerek i poznym popoludniem książka a co:) należy sie po całym dniu roboty. Pogoda sprzyja mojemu zapałowi do roboty. :lol:

u mnie na obiad krupniczek :)

Ps. widzę że sporo nas tu równolatek z 89 rocznika :silly:
Edit mam znalazłam z przed paru dni .. z wieczorka teraz mu i wieczorek nie potrzebny by tak wyglądał :D
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #582422 przez klauduska89
tabelkę można zobaczyć na fb gdzie stworzyłyśmy grupę sierpniówek :)
www.facebook.com/groups/549884215030159/

12 lata 2 miesiąc temu #582436 przez klauduska89
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Piękne prawda :)?

12 lata 2 miesiąc temu #582443 przez klauduska89
i jeszcze jeden fajny tekst :
"W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to co będzie potem.
- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią....
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja wierzę w życie po porodzie."

12 lata 2 miesiąc temu #582448 przez anioleczek1987
klauduska to śliczne gdzie to znalazłaś:)

12 lata 2 miesiąc temu #582467 przez Magda-87
Uff... dobrnęłam do końca z wpisami, kilka dni mnie nie było i ciężko było nadrobić i nawet nie wiadomo co pisać, tyle tematów poruszyłyście :)

Ja już po wizycie - byłam wczoraj - i niestety lokator mojego brzuszka - po tatusiu uparty/ta oraz po mamusi trochę nieśmiały/ła niechciał się pokazać, odwrócił się tyłeczkiem i niestety nie udało się odkryć co ma między nóżkami ;) więc trzeba czekać do kolejnej wizyty :)

A u mnie na obiad spagetti, więc uciekam do kuchni :)

12 lata 2 miesiąc temu #582471 przez klauduska89
tak sobie buszuję po internecie i wynajduję różne fajne rzeczy :)

12 lata 2 miesiąc temu #582482 przez Gro-szek
Niesia - widzisz doczekałaś się już brzusia :) Pięknie wygląda :)

klauduska89 - ja ten teks o rozmowie Pana Boga z nienarodzonym dzieckiem dostałam od Koleżanki jako gratulacje na wieści o mojej ciąży... wyłam jak bóbr... Piękny jest :)
W końcu niedługo będziemy MAMUSIAMI :)

U mnie na obiad barszcz ukraiński :) a na drugie, coś w locie z pracy wykombinuję :)

12 lata 2 miesiąc temu #582526 przez Kinia1712
Cukierecek śliczny brzusio :)

Klauduska89 piekne te fragmenty o mamuskach :)

Magda-87 kiedy kolejna wizyta? Moze wkoncu wtedy dzidzius nie bedzie taki uparty i niesmiały i pokaze wam co tam kryje miedzy nozkami :)

12 lata 2 miesiąc temu #582532 przez asiulek_dolls
ahhh kolejny piękny słoneczny dzień :)
u mnie na dodatek bardzo pracowity bo mój mężuś podjął się mycia okien, głupio mi było że on tak pucuje te okna a ja nie moge mu pomóc więc wziełam się za sprzątanie, teraz wszystko lśni a słoneczko jeszcze piękniej świeci przez te umyte szyby :laugh:

przypomniałyście o tej naszej tabeli i mam pytanko czy któraś z Was mogłaby od czasu do czasu skopiować ją na forum? ja nie mam konta na facebook`u i w sumie nie nie mam potrzeby się tam logować więc nie miałam okazji jej jeszcze zobaczyć

12 lata 2 miesiąc temu #582544 przez agniesia1604
ja też posprzątałam chałupkę oprócz mycia podłóg - poczekam na mojego M...ja już nie mam siły.
Jutro męża z samego rana pogonie do mycia okien:) Już mu to oznajmiłam... i co usłyszałam... Cytuję: WIEDZIAŁEM, że nie DASZ mi odpocząć!:)

Mój psina obudził się ze zimowego snu ... szalał dziś pół dnia na balkonie ... aaaa ile suczek widział... ho ho ... teraz odsypia te lamenty...:)

12 lata 2 miesiąc temu #582558 przez Magda-87
Aaa i zapomniałam o najważniejszym - maluszek chyba chcąc wynagrodzić swoją nieśmiałość wieczorem dawał o sobie znać - w końcu poczułam to pukanie od środka :laugh: Na prawdę nie przypuszczałam, że to takie cudowne uczucie :)

Oczywiście mój mąż był bardzo zawiedziony, że nie mógł tego poczuć... No więc maluszku mamusia prosi o więcej :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka