BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #582073 przez agataxii
katarzynaxxx89 wchodzisz MÓJ PROFIL->MÓJ PROFIL na samym dole po prawej wklejasz kod wybranego przez siebie suwaczka i gotowe :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #582099 przez klauduska89
Pięknej pogody ciąg dalszy i bardzo dobrze, szkoda tylko że na weekend już takiej ładnej nie zapowiadają...Jaki miałam dziś sen O MATKO! Śniło mi się że pojechałam do mamy i tam urodziłam piękną zdrową córeczkę :)! Zważyłyśmy ja na zwykłej wadzę i było 3350 i mierzyłyśmy centymetrem i miała zaledwie 49 cm:) A była taka piękna i spokojna, wcale nie płakała, ślicznie spała i ciągnęła cyca, tylko jak jej dawałam prawego to nic nie leciało a z lewego mleko wręcz jej po oczach chlustało :) hehe :) chyba się zaczynają dziwne sny :)
Wczoraj po kąpieli zauważyłam że do okola sutków robią mi się takie ciemniejsze brązowe obramówki...też tak macie ?

12 lata 2 miesiąc temu #582100 przez klauduska89
katarzynaxxx89 po Twoim suwaczku widzę że ślub brałyśmy tego samego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #582117 przez kaska30
co do snów to też mam przeróżne, a ostatnio pisałyśmy o karmieniu to może stad u Ciebie taki sen
a piersi to też za uwarzyłam ciemniejsze koło sutków i już nie mam tak napiętych i bolących

12 lata 2 miesiąc temu #582130 przez agniesia1604
Ja mocz miałam badany i okazały się moczany bezpostaciowe oraz liczne bakterie. Nic na to nie dostałam, a nawet żeby mnie tymi bakteriami nie stresować nie miałam robić badań moczu za kolejne 4 tygodnie:) ... ale ja zrobię, tym bardziej że teraz czuje wydobywający sie zapach amoniaku a to nie jest zbyt dobre. Mi lekarz wytłumaczył że oprócz bakterii jak wystepują leukocyty albo białko to należy interweniować. U mnie ani to ani to się nie pojawiło.

Oglądałam wczoraj O MATKO! Fajny program :)

12 lata 2 miesiąc temu #582152 przez mami_nka
tak mozna wysyłać aktualizacje:)

Widze ze sie z tym obijacie :) bo nie mam aktualizacji potwierdzonych chłopaków a przegladac forum nie bede bo by mi doby brakło :D

12 lata 2 miesiąc temu #582171 przez Kinia1712
Ja z badan to juz mialam robione takie :

Tsh
Kiła
HBs
Przeciwciała anty-HCV
Toxoplazmoza
Hiv
IgG i IgM
anty-TPO
anty-TG
wymaz z cewki moczowej
wymaz z szyjki macicy
cytologia
no i oczywiscie morfologia dwa razy i mocz raz w miesiacu ;)

12 lata 2 miesiąc temu #582194 przez agniesia1604
Kinia1712 ale dużo badań miałaś robionych:)

mami_nka wysłałam dane...

Mój brzdąc od 2 dni mnie nie łaskocze jedynie wczoraj miałam wrażenie że skacze mi po pęcherzu i kuło mnie w pęcherz...:)

Nie mogę doczekać się SOBOTY godz 12:40!!!

Która ma jeszcze w tym tygodniu badanie i kiedy?

12 lata 2 miesiąc temu #582198 przez Kinia1712
Dziewczyny zazdroszcze Wam ruchów ;) tez bym juz chciała je poczuc mam nadzieje ze jeszcze ze 3 tygodnie i dzidzia do mnie zapuka ;)

Ja mam jutro wizyte ;) i usg :) moze dowiem sie wkoncu kto mieszka w brzuszku :)

12 lata 2 miesiąc temu #582206 przez agataxii
Mmm... kazalam sobiecwystawic lezaczek na taras i delektuje sie sloncem :laugh: zeby tylko wiatr ustal, to bylo by juz rajsko :blink: Tak czy siak, junoir jest zadowolony :silly:

W piatek mam wizyte. Mam nadzieje, ze mi juz zniklo to dziadostwo.

12 lata 2 miesiąc temu #582214 przez MamaBąbelka
Ja mam wizytę w następny czwartek i wielką nadzieję, że uda się sprawdzić, kto w brzuszku mieszka.

Ja ruchy czułam przez trzy dni od zeszłego wtorku, a potem już nic :/. Zaczynam wątpić, czy to było to, chociaż czytałam, że nawet jeszcze w 24-26 tygodniu maluch może mieć tyle miejsca, że może być go przez kilka dni nie czuć. Zobaczymy.

To w najbliższym czasie będziemy miały dużo do opowiadania, bo połówkowe będzie każda robiła. I może już wszystkie będziemy znały dokładnie płeć małych lokatorów.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #582222 przez Niesia
agataxii, ja również wcześnie poszłam spać. Spacerek troszkę mnie zmęczył :) Ale spałam tak mocno, że ani razu w nocy nie budziłam się na siku. Za to rano obudziłam się z pęcherzem wielkości mojej głowy chyba. :D I obudziłam się i wstałam ok 9 co u mnie w dzień wolny jest rzadkością. Bardzo skorzystałam z tego snu. Ja nie zrezygnuję z kolejnego spacerku.. warto :P

Kinia ja też jeszcze nie czuję ruchów :( I zazdroszczę Ci, że masz już dziś wizytę, moja dopiero we wtorek :(

Widzę, że z wizytami się jakoś zgrałyśmy :D a później jeszcze połówkowe ^^

U nas powrót do pokoju, mężczyźni rozkręcają łóżko, oczywiście bez kłótni się nie obędzie :D Później dużo sprzątania... K do dentysty, później krawcowa, spacerek... Dzień pełen wrażeń :P

Mój brzuch ruszył z miejsca. Od niedzieli przybyło mi 4 cm! A dodam że i wtedy byłam przed obiadem i dziś również a rano tylko serek zjadłam iw wypiłam herbatkę. Wzdęta też nie jestem... czyżby w końcu spotkał mnie to szczęście? :D

Jeszcze zdjęcie, które dziś znalazłam... dzień przepowiedni. Ubierałyśmy z koleżanką choinkę na oddziale i pielęgniarka się z nas śmiała, że jest przesąd, że kto ubiera choinkę na oddziale ten zachodzi w ciążę (ponoć dwie od nich tak miały) a ja wtedy zaczynałam podejrzewać, że być może jestem... muszę to zdjęcie wywołać. Będzie pamiątka :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #582233 przez mami_nka
Super brzucio moj tez rośnie ;) w czwartek wrzuce zdjęcie a moze jeszcze dziś :)

Ja mam wizyte u sobote o 18 :)

12 lata 2 miesiąc temu #582234 przez Kinia1712
Kurcze Niesia super ten twoj brzuszek ;) roznica widoczna ja mam taki sam ;)

Gratuluje sliczny brzuś ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka