BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #581756 przez Gro-szek
agniesia - tak ja dziewczyny piszą, to jest Twoja decyzja i każdy musi ją uszanować, jesteś w ciąży i nie musisz narażać się na takie emocje.
Po wszytskim zawsze możesz iść zapalić znicz i się pożegnać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #581789 przez MamaBąbelka
Ja byłam na pogrzebie w styczniu, ale myślę, że gdyby to była nieco bliższa osoba, to bym się nie odważyła, myślę, że jeśli wiesz, że będą Ci towarzyszyć silne emocje, to lepiej sobie odpuść.

Misskate, no to fajnie, jak już potwierdzona mała królewna :). My też myślimy, że będzie dziewczynka, heh, ciekawe czy się zdziwimy w przyszły czwartek :).

U nas kosztuje 4d 200-250 zł.

12 lata 2 miesiąc temu #581911 przez oliga
Ja też płacę 250 zł za USG połówkowe 4d

Ciągle czekam na ruchy..nadal nic nie czuję, ale nadal ciągle latam sikać, więc pewnie dzidzia dalej skacze mi po pęcherzu hehe

agniesia dobrze robisz, ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo

misskate dobrze Cię widzieć :) wrzuć zdjęcie łóżeczka :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #581926 przez misskate
oliga łóżeczko zamówiłam w komplecie z różową pościelą i materacem :)
Na ostatnim zdjęciu jest pościel, którą chcę jeszcze dokupić :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #581981 przez Kinia1712
Dziendobry mamusie ;) własnie odebrałam wyniki badan ;) Wynik IgG mam az 168,000 a dodatni jest powyzej 15 ;/ za to IgM mam 0,140 a dodatni jest powyzej 1,00 tak ze martwie sie bardzo tymi wynikami ;( robiła juz ktoras z was badanie na cytomegalie i jakie miałyscie wyniki?

12 lata 2 miesiąc temu #581992 przez mami_nka
oooo rany czytałam i czytałam :) wczoraj jak wrocilam z pracy był mecz realu i nie bylo go w tv wiec mąż twardo ogladal na laptopie obejzalam seriale i poszlam spac :)
W sobote USG juz odliczam i zaczynam myslec i sie stesowac, tez juz mysle o lozeczku itp ciagle ogladam ale chyba wszystko zakupie w ikei... moze za miesiac pojedziemy. Ten czas tak leci...

Gratuluje dziewczynki :))))) dobrze ze juz wrocilas do nas bo sie martwilam...

12 lata 2 miesiąc temu #582000 przez mami_nka
Ja nie robilam na cytomegalie narazie mialam zwykłe 2 razy mocz i krew oraz TOXO , HbsAG i VDRL.

Napisałaś to wbiłam w gogle tutj tej fajna stronka z interpretacja wynikow, ale mysle zostaw to ginekologowi on wszystko wytlumaczy lepiej sie nie stresowac na zas...

www.cytomegalia.com/wyniki_igg_igm.php

12 lata 2 miesiąc temu #582013 przez katarzynaxxx89
ja miałam tylko raz badanie krwi robione i już 3 razy mocz bo wychodzi że mam bakterie, dziś idę do lekarza po wynik mam nadzieję że po ostatnich tabletkach się poprawi. Nie wiem czemu mi lekarz nie zaleca innych badań

12 lata 2 miesiąc temu #582022 przez Kinia1712
Dziekuje za stronke ;) ale oczywiscie lepiej bedzie jesli zobaczy to gin ;) ide jutro oby to nie było cos bardzo groznego

12 lata 2 miesiąc temu #582028 przez Kinia1712
Z tego co sie zorientowałam dzieki wynikom na tej stronce to juz przechodziłam tą chorobe na to wynika ale co i jak to sie dowiem jutro ;)

12 lata 2 miesiąc temu #582030 przez Niesia
kasiagruszka napisał:

Niesia ja za badanie w 3D to do 13 tyg. zapłaciłam 250zł, wizyta trwała 40 minut ;) do tej samej babeczki idę na połówkowe i pewnie zapłacę tyle samo, a za film chyba trzeba dopłacić 10-20zł, ale naprawdę warto :laugh:

Ja za te pierwsze zapłaciłam 130 pln bo jeszcze nie mieli certyfikatu i zapłaciłam tylko za wizytę, koleżanka w tym samym czasie była co ja, tylko w 20 tc i robiła 4d i również zapłaciła 13o :O teraz ponoć ceny są już ustalone...

Kolejny piękny dzień przed nami :) Ja mam wolne, K też...wprowadzamy się do naszego pokoju, później jakiś park i cały dzień w końcu razem ;)

Miłego dnia!!!

12 lata 2 miesiąc temu #582065 przez katarzynaxxx89
hej mam takie dziwne pytanie niektóre z was mają pod spodem takie obrazki: moje maleńśtwo ma..., jesteśmy małżeństwem ... Z kąd takie coś jak dodać

12 lata 2 miesiąc temu #582070 przez ziii
Witam Was drogie panie w kolejny piękny, słoneczny dzień! Taka pogoda powoduje, że się chce żyć! Jakie plany macie na dziś?

Kiniu, ja miałam robione badania na cytomegalię, ale u mnie obydwa wyniki są ujemne, więc niestety nie mogę ci pomóc :(

A w kwestii badań jeszcze: co Wam sprawdzano oprócz standardowej morfologii i moczu? Ja właśnie przejrzałam moje świstki i strasznie dużo tego :ohmy: W życiu nie byłam tak przetestowana na wszystkie strony:
- toksoplazmoza
- glukoza na czczo
- kiła
- cytomegalia
- antygen HBS
- HIV
- CRP (dwa razy)
- różyczka
- TSH (a potem, ze względu na wysoki wynik - FT3, FT4, anty-TPO i znów TSH)
- przeciwciała kardiolipidowe
- przeciwciała przeciwjądrowe
- chlamydia
- wymaz z pochwy
- wymaz z cewki
- D-dimery (układ krzepliwości - ze względu na przeciwciała)
- cytologia

No i morfologia 2 razy a mocz - co miesiąc. Maaasakra :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #582071 przez agataxii
Dzisiaj pogoda jeszcze piękniejsza jak wczoraj :blush:
Niestety, na dzisiaj dam sobie siana ze spacerami, bo wczoraj chyba trochę przegięłam i poszłam spać po dobranocce jak małe dziecko :silly:

Co do dzieci, śmiejemy się z mężem, że na roczek córy zrobiliśmy sobie drugie :woohoo: No i na razie zakończymy na dwójce, chociaż nie ukrywam, że chciałabym mieć trzecie, ale nieco później. Życie pokaże :)

Maminka, można jeszcze przesyłać poprawki na maila do obecnej aktualizacji tabelki?

Monix, jak po wizycie u gina? (Chyba, że mi gdzieś umkły relacje przy przeglądaniu)

Ufff... Mój maluszek momentami się już tak wierci, że aż się boję co będzie później. Wczoraj miło łaskotał, ale na dłuższą chwile to miałam już dość. Pewnie dlatego, że mama w końcu nim pobujała i dotleniła się jak należy :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka