BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #698376 przez pyzaura
Mymelage ale laska z ciebie zajebiste to foto nie moge sie napatrzec :-) i te spodnie bombowo

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #698378 przez pyzaura
Zakręcona jestem bylam dzis Madzia na zakupach i musialam jakas stronke ominac bo nie widzialam :-):-):-)

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #698383 przez SerekWaniliowy
O kurka ale przegięłam z siedzeniem, już 2 nospy poszły i dodatkowy magnez i w końcu trochę puszcza, wiec włączam komputer a tam co? ciasto z galaretką mnie zaatakowało! A ja dziś patrzyłam n a wystawie na taki z malinami ale odpuściłam, malin nie znalazłam nigdzie i już zapomniałam o nich bo mama mnie zagadała a tu Iva skubana!
Jak nie placki to sernik a jutro czym będziecie katowały? ...ale ja się zemszczę :silly: tylko mąż wróci, bo teraz nie byłoby komu jeść ;P poza mną ;P

Kolejne strony! W sumie z dziś mam 10 do przerobienia ale to nic, dam rade, z takim brzuchem i tak szybko nie zasnę :)

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #698384 przez nefeli
Iva moje zimne serniczki tez tak wygladaja...ale kurcze u mnie nie ma serka waniliowego :(
Izula napisz mi czy te chusteczki sa eco? maja parabeny? bo pudeleczko mi sie bardzo podoba :)

11 lata 10 miesiąc temu #698388 przez agamo
Ania wcale ci sie nie dziwie ze ominęła ci sie stronka bo ja tez nie wyrabiam a co to będzie jak znajomi przyjadą to ja nawet chwili nie bede miała zeby do was napisać!

No cóż współczuje dziewuchy z tymi wizytacjami w szpitalu czy w domu! Mnie nikt nie będzie odwiedzał i tez do dupy! :p mama ma przyleciec koło tygodnia przed terminem zeby mnie wspierać No i zostac Moze z tydzień po porodzie czy dwa! Potem tesciowie którzy są kochani wiec nie mam nic przeciwko i tyle! Brat zobaczy siostrzenca dopiero w czerwcu jak do pl przyjedziemy! Brat męża to samo dziadki, pradziadki i aż mi trochę przykro ze jest będzie nowy członek rodziny a nikt go nie będzie znał! :( dobra nie pisze juz bo dola złapie!

Akina super wiadomosci! Chociarz pupke zobaczyć to tez przyjemność! Zawsze to cos!

A ja juz ciast nie zazdroszczę :p cos ostatnio wogole nie mam apetytu! Jak ten niuniek Moj wyzyje to nie wiem! Ale obiadu nie jadlam juz od paru dni! Tylko cos drobnego przejadam!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #698389 przez akina_zet
Dziewuszki wzięłam apap i ciut lepiej.

Dziękuję Wam wszystkim za trzymanie kciuk :lol:

Co do ułożenia,to położna mi mówiła,że nawet w 37 tygodniu może zmienić pozycję ale ponoć nieźle boli :cheer:

Pisałyście o odwiedzinach w szpitalu,ja to bym najchętniej męża widziała-ale to oczwiste :lol: i rodziców,w takim stanie chciałabym mieć tylko najbliższych.

Wy cholery jesteście z tymi ciastami,pączkami na śniadanie,tylko się ślinię przez Was :D

Pyzaurka pisałam o wizycie,Iga rośnie jak na drożdżach i świech. pupką :D

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #698400 przez Alivva
Widziałam Izula ta aukcję na allegro ;)
A te moje owoce to porzeczki ;) Nie wiem czy będą pasily do sernika ale już nie będę ich teraz wydlubywać :)

Nefeli,to moja odpowiedz na Twoje muffinki :D
Ta twoja historia z teściowa i sąsiadkami....jejuuuu ZABIŁABYM chyba :D
Ja to juz sie prosze mojej Ance,żeby mnie codziennie w szpitalu odwiedzali,żeby mi czas szybko zleciał. Ja znów tak nie lubie szpitali,że mnie trzęsie na samą myść kilku dni :(
Nie mam nic przeciwko wizytom ale tylko:Filip,Bartosz,rodzice,Anka z Pitą i brat z bratową.

MyMelange,spójrz na to z innej strony. Skoro Luśka JUŻ sie bierze za takie pyszności to jaka będzie wspaniałą synową hahahaha
A nie od razu banować :P

11 lata 10 miesiąc temu #698403 przez izula
Nefeli nie zawierają i są eko

tu wklejam link możesz dokładnie o nich poczytać.
allegro.pl/hipp-pudelko-chusteczki-nawil...pak-i3312562070.html

a dodatkowo sroczka z bloga o którym tu pisałyście robiła analizę składu i jakości chusteczek i hipp-owskie znalazły się w czołówce :)))jako godne polecenia

tu jest ta analiza
www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html

ja zamówiłam całą serię kosmetyków z hippa ale kosmetyki jeszcze nie przyszły :)

[/url]
[/url]

11 lata 10 miesiąc temu #698413 przez Villemo
Ale mam dziś opóźnienie w postach hihiih jak jeszcze te ostatnie pracujące mamuśki przestaną pracować to w ogóle już nie będę nadążać :D

Ja miałam toxo robione drugi raz nie wiem czy była taka potrzeba czy nie mój lekarz wychodzi z założenia że skoro nfz refunduje to trza korzystać i robić więc nawet na HIV dał skierowanie :side:

Serku - na pewno się wszystko jakoś ułoży! Tatusiek na pewno zrobi wszystko żeby być z wami w tych ważnych chwilach.

Mery - jeśli nie odpisałam na jakiś Twój post to z góry piszę żebyś nie czuła się zignorowana. Po prostu czasem tak jest, że jak się nie ma do powiedzenia nic w temacie to się milczy. Myślę, że żadna z nas nie robi tego celowo. Więc wrzucamy na luz :side: :woohoo: :blink: Co do skierowania na paciorkowca to to jest właśnie to GBS, nie dostałaś jeszcze pewnie bo to badanie robi się na sam koniec ciąży koło 35-37 tc. Odnośnie używanych rzeczy dla dziecka to ja praktycznie miałam całą wyprawkę po bratanku, jak Klaudiuszek wyrastał to stopniowo wszystko oddawałam bo wiedziałam, że bratowa planuje drugie dzieciątko (swoją drogą też ma termin na wrzesień). Teraz mam mnóstwo ciuszków od sąsiadki, trochę od rodziny męża po maluchach bo zanosi się, że Wiktorek będzie najmłodszy w rodzinie, praktycznie nowe rzeczy zamierzam kupić tylko na wyjście ze szpitala. Uważam, że to żaden wstyd a wręcz duża oszczędność.:-) Pokarmem zupełnie się nie martw, ja nie miałam siary w ciąży i teraz też nie mam a pokarm jakoś miałam :-)

Papi- co do wyjazdów Twojego męża no to ja powiem szczerze, że podziwiam związku na odległość osobiście musiało by nas chyba naprawdę bardzo przycisnąć żebym pozwoliła mężowi wyjechać. Przeżywaliśmy rozłąkę w okresie naszego narzeczeństwa, było to raptem dwa miesiące bo po 2 miesiącach mój narzeczony zrezygnował z tamtej pracy bo ewidentnie jego wyjazdy działały na nasz związek destrukcyjne. My zawsze od pierwszych chwil gdy się poznaliśmy widywaliśmy się codziennie i odległość to była to dla nas olbrzymia zmiana której nie byliśmy niestety w stanie podołać. Nie raz za to rozważaliśmy wyjazd na granicę ale wiemy, że jeśli już to na pewno razem. No ale są też związki które idealnie funkcjonują w takich realiach więc myślę, że nie jest to reguła. Ja osobiście wolałabym żeby mąż był cały czas przy mnie i przy dzieciach nawet jak miało by to oznaczać skromniejsze życie.

Kocham Cię - odnośnie brania na ręce to ja jakoś nie rozważałam nigdy takich teorii ale ja w ogóle jestem zdystansowana mama nie widzę w tym problemu, żeby małego ktoś brał na ręce. Myślę, że przez to nie będzie mnie mniej kochał. Kocham swoje dzieciątka ponad życie ale staram się nie być zaborcza :side: :silly: Klaudiuszek nie raz jak był mały zostawał na weekend z moimi rodzicami co po niektórzy się dziwili jak ja mogę zostawić takie małe dziecko a ja po prostu uważam, że przy dziadkach krzywda mu się nie stanie. Tak samo zostawiałam samego z tatusiem a ja jeździłam na basen albo fitness się odstresować i odpocząć też niektórzy się dziwili... a dla mnie to nie było nic dziwnego to tatuś i na pewno krzywdy mu nie zrobi. Teraz to procentuje bo nie było z nim żadnych problemów jak leżałam przez tydzień w szpitalu. Jest wesołym i owtartym na ludzi dzieckiem i chciałabym, żeby Wiktorek też taki był.

Nefeli - ja też mam wizytę 1 sierpnia więc będziemy się wspierać na odległość. Jestem pewna, że Twoja księżniczka rośnie sobie zdrowiutka i że jak przyjedziecie do KRk to dasz ją uczesać ! :woohoo: Uważajcie kochana na siebie!

11 lata 10 miesiąc temu #698414 przez Alivva
Przepraszam,ale noooo musze sie pochwalic :-)
Jakby to Pawlak piwiedzial..... WYJSZLO :D
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #698415 przez Alivva
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #698424 przez Monika23083
Oj dziewczyny,

Chwilę nie było i już tyle postów :laugh: super - rozkręcamy się :)

akina maleńka rośnie, super, że wszystko jest OK:)

Wstyd się przyznać, ale ciasto chyba nie wyszło, w sensie nie wyrosło mi...ble...już się do niczego chyba w kuchni nie nadaję, no chyba że do zmywania:) ale Piotr kawałek sobie ukroił, pewnie żeby mi przykrości nie zrobić i mam nadzieję, że długiej posiadówy w pracy nie będzie miał:)

Trochę sie zdenerwowałąm, bo jak wróciłam do domu ( a byłam na lodach) to usłyszałam rozmowę Piotra z jego mamą na sky. Uderzyło mnie pytanie: " A jak ona się czuje?". Ta ona ma imię, no ale cóż...

Też by mi się przydało takie pudełeczko na chusteczki:) a o szpitalu to już chyba pisałam:)

Dziewczyny błogo się czuje po prysznicu i peelingu kawowym - toż to jakiś cud ta kawa dla ciała:)

AAa... i dzisiaj byłam w telewizji w ramach promocji szkoły rodzenia. Na szczęście nic się nie odzywałam:) jakby ktoś był zainteresowany: www.faktykaliskie.pl/video/255 od 2:25:)

Iva jak ja Ci zazdroszczę tych ciast, Twoje dzieci to pokosztują prawdziwe domowe ciasta, a mój Jaś skazany będzie chyba na te ze sklepu...ani ja ani moja mama się już chyba za pieczenie nie zabierzemy... :(

Jutro nadrobię zaległości, spokojnej nocy :)

11 lata 10 miesiąc temu #698425 przez pyzaura
Monia najwazniejsze z wszystko ok ciesze sie :-) ja z wrazenie po zakupach moje takie pierwsze prawdziwe zakupy zakrecilam sie z tymi postami :-P:-P

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #698438 przez Villemo
Alivva napisał:

pierdziele... nie czytam dalej i nie odpisuje :dry: idę spać. Nie będę się katować takimi obrazkami na koniec dnia :S

11 lata 10 miesiąc temu #698472 przez Alivva
Monia....nasza gwiazdo telewizyjna :)
Cos się tam tak zaslaniała hm?? :D
Widac,że fajnie wyposażona sala,zajęcia pewnie ciekawe.
U nas "na wsi" szkoła rodzenia jest ale nie na takim poziomie...chyba :)
W sumie nie wiem,bo nie byłam :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka