BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #698667 przez SerekWaniliowy
Akina, Mery lekarze zawsze mówią o skończonych tygodniach, ja skończyłam dziś 31 i zaczynam 32, w poniedziałek będę u lekarza i On będzie mówił że w 31 jestem bo to będzie skończonych 31 tygodni i 3 dni :) Ciąża trwa pełne 40 tygodni licząc od ostatniej miesiączki czyli 39 tygodni i 7 dni a nie 40 i 7 dni, stąd te wyliczenia :)

ach Akina co ma być to będzie a te maleństwa daję tyyyle przyjemności, że trudno się oprzeć :blush: :side:

O a jednak nie wszyscy lekarze tak liczą :) w każdym bądź razie tak jak pisałam 31 skończyliśmy pełnych tygodni i jesteśmy w trakcie 32 razem z Villemo :)

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #698668 przez akina_zet
Villemo napisał:

Dzień dobry,

Zjadłam na śniadanie olbrzymi kawałek kopca kreta :woohoo: bo lodówka świeci pustkami a do sklepu nie chce się iść :dry:

Serku - ja nie wiem skąd się to wzięło. Na pewno moja teściowa to też zołza i raczej ma olewczy stosunek do małego i ja przykładowo oddałabym wszystko,żeby okazała mu chociaż minimum zainteresowania i była dla niego prawdziwą babcią a prawda jest taka, że to tylko ja dbam o to, żeby mały się jej nie bał bo gdyby od niej to zależało to ona by nawet raz do roku go nie odwiedziła. Po drugie pamiętam dobrze, jak moja bratowa nie chciała z początku zostawiać małego u mojej mamy, moi rodzice do roku czasu praktycznie w ogóle nie mieli go na rękach widziałam jak im było przykro i jak przeżywali.

Łoooł Paulinka a co ta Twoja teściowa nie lubi dzieci? Co ona taka dzika jest? :huh:

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #698670 przez MyMelange
Czesc dziolchy!

Paczajcie tu www.facebook.com/photo.php?fbid=47611678...88246&type=1&theater

kurka, ale bym sie przespala na brzuchu!!!!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 10 miesiąc temu #698673 przez akina_zet
SerekWaniliowy napisał:

Akina, Mery lekarze zawsze mówią o skończonych tygodniach, ja skończyłam dziś 31 i zaczynam 32, w poniedziałek będę u lekarza i On będzie mówił że w 31 jestem bo to będzie skończonych 31 tygodni i 3 dni :) Ciąża trwa pełne 40 tygodni licząc od ostatniej miesiączki czyli 39 tygodni i 7 dni a nie 40 i 7 dni, stąd te wyliczenia :)

ach Akina co ma być to będzie a te maleństwa daję tyyyle przyjemności, że trudno się oprzeć :blush: :side:

Dzięki Serku za wyjaśnienia,bo ja czasem już w tym wszystkim się motałam :lol:
A jadłaś Michałki kokosowe? O matko,ja już na samą myśl jestem uśliniona do kostek :D

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #698676 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Czesc dziolchy!

Paczajcie tu www.facebook.com/photo.php?fbid=47611678...88246&type=1&theater

kurka, ale bym sie przespala na brzuchu!!!!

Ale cudeńko! :lol:

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #698678 przez mery75
www.noworodek.pl/index.php?sm=1 dziewczyny zróbcie sobie teścik fajna zabawa wierzenia ludowe co do płci dziecka mnie na 67% wyszła dziewczynka :blink:
Karolcia może te wymioty są spowodowane tym co jesz zwróć uwagę poczym wymiotujesz :ohmy:
Dziewczyny jak tak was czytam o teściach to ja akurat 2 lata temu straciłam boje teść zmarł 03.12 a teściową zabrał do siebie 07.12 także oboje naraz odeszli ale przypuszczam że byliby przeszczęśliwi z wnuczki także moje dzieciątko ma tylko moją mame jako babcie no i moją babcie

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #698683 przez Villemo
akina_zet napisał:

Villemo napisał:

Dzień dobry,

Zjadłam na śniadanie olbrzymi kawałek kopca kreta :woohoo: bo lodówka świeci pustkami a do sklepu nie chce się iść :dry:

Serku - ja nie wiem skąd się to wzięło. Na pewno moja teściowa to też zołza i raczej ma olewczy stosunek do małego i ja przykładowo oddałabym wszystko,żeby okazała mu chociaż minimum zainteresowania i była dla niego prawdziwą babcią a prawda jest taka, że to tylko ja dbam o to, żeby mały się jej nie bał bo gdyby od niej to zależało to ona by nawet raz do roku go nie odwiedziła. Po drugie pamiętam dobrze, jak moja bratowa nie chciała z początku zostawiać małego u mojej mamy, moi rodzice do roku czasu praktycznie w ogóle nie mieli go na rękach widziałam jak im było przykro i jak przeżywali.

Łoooł Paulinka a co ta Twoja teściowa nie lubi dzieci? Co ona taka dzika jest? :huh:

Ona ma już oprócz Klaudiuszka siedmioro wnucząt więc każde następne nie robi już na niej żadnego wrażenia i bynajmniej się z tym nie kryje :dry: Nawet w dniu jego pierwszych urodzin olała imprezę bo wolała jechać na wycieczkę kościelną do Lichenia. Na chyba w sumie 4 razy kiedy prosiliśmy ją, żeby została z Klaudiuszkiem (bo wypadła nam pilna sprawa raz to było wesele mojego brata, drugi raz wesele mojej bliskiej kuzynki a trzeci raz pobyt mojej mamy w szpitalu) tylko raz z nim została i to jak zapytaliśmy to miała taką minę, że już więcej nam się odechciało pytać... Ale generalnie nie możemy liczyć na jej pomoc i to nie tylko w tym względzie. Jak mój mąż (a przecież to jej syn!) leżał tydzień w szpitalu to nawet nie pokwapiła się go odwiedzić. Za to jak trzeba jej węgiel do piwnicy wrzucić albo zawieź gdzieś to pierwsze co dzwoni do niego a mój mąż ma jeszcze 3 rodzeństwa...

Moi rodzice za to nigdy nie odmówili... nawet raz darowali sobie wesele tylko dlatego, żebyśmy my mogli pójść bo wiedzieli jak jest,że nie będziemy mieli co zrobić z małym bo ona nam odmówiła. Mój tata zostawał nie raz z młodym nawet jak miał parę miesięcy i potrafi wszystko koło niego zrobić od a do z z przebraniem z kupy włącznie. Moja mama też nigdy nie odmówiła chociaż aktualnie nie jest najlepszego zdrowia.

11 lata 10 miesiąc temu #698688 przez kocham_cie
mery75 napisał:

www.noworodek.pl/index.php?sm=1 dziewczyny zróbcie sobie teścik fajna zabawa wierzenia ludowe co do płci dziecka mnie na 67% wyszła dziewczynka :blink:

hahah 78% na dziewczynkę

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #698691 przez mery75
Kocham cię a Antek na 100 potwierdzony?? :blink:
Villemo ja mam taki charakter że jak ktokolwiek by odmówił opieki na dzieckiem raz to już kolejny na pewno bym nieposzła a w szczególności chyba do teściowej choć to fajna babka była

11 lata 10 miesiąc temu #698694 przez iwonta_kg
Hej dziewuszki.

Posty przeczytane, później poodpisuje, zostawiam swojego posta żeby wiedzieć gdzie skończyłam czytać ;) idę wstawić kolejne pranie.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #698704 przez kocham_cie
mery75 napisał:

Kocham cię a Antek na 100 potwierdzony?? :blink:

Potwierdzony potwierdzony.... nawet doktorek strzelił zdjęcie żeby mąż mógł się chwalić ;)

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #698706 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Hej dziewuszki.

Posty przeczytane, później poodpisuje, zostawiam swojego posta żeby wiedzieć gdzie skończyłam czytać ;) idę wstawić kolejne pranie.

oj iwonka ależ się rozkręciła możę ci i moje podrzuce :laugh:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #698710 przez SerekWaniliowy
Kokosowe? nieea le jak ja się na coś uprę to poki się nie przejem to nikt mnie nie namówi na coś innego, ale dobrze wiedzieć, że jak się ich spróbuje to później powodują silne ślinotoki, a ja uwielbiam Bounty i Ferrero Roche mmm :side:

MyMelange a te dziury to w różnych rozmiarach są? Bo nie wiem, czy mój bliźniaczy brzuszek w to wejdzie bez ryzyka zaklinowania :silly:

Ojej Mery przykro mi, teściowa widać z tęsknoty :( ja nawet nie chcę myśleć jak mój tata by się cieszył :(

Kurde niektórzy to jacyś tacy oschli są, bez pomyślunku i chęci pomocy, obcy czasami bywają lepsi niż najbliżsi, Villemo, naprawdę współczuję Twojemu mężowi, wiem jak mojemu bywa przykro jak Jego mama coś chlapnie albo wywinie, ale szkoda psuć poranka teściowymi :kiss:

Pół bułki z wołowina i pomidorem kilka godzin temu i nektaryna niedawno a zgaga już mi dokucza, wiosną pomagały 3-4 migdały a teraz to chyba wór musiałabym zjeść :/

62% dziewczynka, czyli duuuze ryzyko niespodzianki :D

kocham_cie napisał:

hahah 78% na dziewczynkę

No ale u Ciebie to już w ogóle :D:D:D malutka miałaby śliczny pokoik, imię też - Tosia ale ubranka hmmm :silly: a ta armata to u Was była? :silly:

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #698726 przez MyMelange
Serku niestety mysle, ze to rozmiar uniwersalny, a nawet podejrzewam, ze to rodzaj unisex, bo i mojemu M. by sie przydal ;P

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 10 miesiąc temu #698728 przez izula
Cześć dziewczynki,

co do liczenia tygodni to moja pani dr też wpisuje do góry czyli jak było 28+4 dni to wpisała 29 tydzień bo taki własnie trwa.

Serku powiedz mi ja też mam kartę do supher pharm ale nie dostaję kuponów dla bobaska. Co trzeba zrobić?

Ivonta co do pudełeczka to ja np. kupiłam dlatego, że jak mam takie swoje chusteczki nawilżające do twarzy czy do higieny intymnej to często ten przylepiec się całkiem urwie i wtedy chusteczki nie trzymają. Dlatego pudełeczko bo nie będę się musiała martwić oderwanym przylepcem i wysychającymi chusteczkami ale to ja taka zdolna jestem.

A mi dziś jest nie dobrze od samego rana. I nie wiem czemu. Może przejdzie. U nas się pogoda popsuła jak zwykle na weekend.

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka