BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #729694 przez karolcia1919
Wrocilam ze wsi !!!
Mama zrobila pyszna ogorkowa ale sie najadlam i dla B tez przywiozlam;)

Strasznie mi pepek sie rozciaga i boli az piecze.

U mamy odwiedzila mnie kumpela z synkiem 7mscy jak juz raczkuje....skacze he;)

I tulil sie mi do cyckow ;) maly zboczus ;)

Juz mojego skarba sie doczekac nie moge.

Co u izy i serka ??;)

Iwonka jeszcze pewnie dniu Cc bd szalac po sklepach;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #729698 przez nike84
pyzaura napisał:

Nike :) co Ty opowiadasz odrostu nie widac na zdjeciu a jak jest to zrobisz sobie jak wyjdziesz ze szpitala :) chodz proponuja fajby bez amoniaku :) a tak Ci ladnie w takich do ucha a wiadomo ja mam tak geste klaterki ze ja to dopiero krol lew jak bym umyla i rano wstala takze musze non stop prostowac :( nie dogodzi nam :P

Dzięki :blush: Z nami kobietami tak chyba już jest. Jak ma proste to chce kręcone, jak kręcone to chce proste, jak ma gęste to chce rzadkie i na odwrót :lol:

Donata i dobrze, że poszłaś na Ip przynajmniej sie uspokoiłaś i wiesz że wszystko jest dobrze. Ja pewnie też bym zaczęła panikować, zwłaszcza że u mnie nie ma żadnych objawów zbliżającego się porodu - żadnych skurczów, bóli, wydzielin... Żeby tylko młody się tam za bardzo nie zasiedział :dry:

A mnie się dziś chyba jakiś tasiemiec włączył - cały czas bym jadła :angry: aż jutro boję sie u lekarza na wadze stanąć...

11 lata 8 miesiąc temu #729700 przez iwonta_kg
pyzaura napisał:

Iwonka ja nie mam young tylko s3 i tez nie moglam wysylac ani dostawac mmsy ... :( zeby wyslac i dostac mmsa musze miec za kazdym razem wlaczony transfer danych probowalas?? my tez jednego dnia jak wzielam telefon caly czas kombinowalismy czemu nie idzie :(

ciszki fajowe ja mam rozowy dresik bodziaki takie same jak ty tylko rozowej spajdermenki i do tego rozowe portaski :D pozniej wstawie foto :D

czekamy na foto :)

a z tymi mmsami probowalam miec tranfer danych wlaczony ale tylko mi megabajty pouciekaly a mmsa nie dalo sie wyslac ani odebrac. musze w necie pogrzebac cos na ten temat.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #729706 przez iwonta_kg
córcia mojej koleżanki Nikolcia :)
foto.plus.pl/webgui/tmp/4143/48665389360/6/CAM00338.jpg
urodziła miesiąc przed terminem i są już w domku :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #729761 przez ninka333
witam,
dzisiaj coś spokojnie na forum :)
ja się stresuje że nie dotrwam do piątku bo mi się brzucholek obniżył i to dość ostro :( a co dziwne zamiast latać do łazienki jak do tej pory co chwila i ok 6-8 razy w nocy to ja bardzo rzadko i jak zacznę to nie mogę skończyć sikać tyle się nazbiera a w nocy dziś wstałam tylko 1 raz!!!! i włączyło mi się spanie, mogę spac non stop i nie mam dość - to miła odmiana po tylu bezsennych nocach :lol:

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #729765 przez agamo
Nike slicznie wygladasz i na avatarku i w parku Ja tez mam odrost tyle ze z brazu i cos sie zebrac za farbowanie nie moge a wiem ze jak teraz tego nie zrobie to pozniej pewnie tymbardziej czasu mi braknie!

Donata ta mamuska z dwojka dzieci to ja bym sie nie sugerowala bo kazda kobieta ma inaczej Ale mysle ze bardzo dobrze ze sie wybralas na izbe przyjec bo posprawdzali i ciebie i malenstwo Gdyby ci taki czop odszedl i do tego szyjka skrocila no i skurcze zaczely to pewnie bys i urodzila niedlugo ale jak wszystko pozamykane to pewnie jeszcze troche czasu masz Zwlaszcza ze pisalas ze czopu jeszcze zostalo.

Iza pewnie jeszcze lezy .
A co z Aga serkiem? ma ktos do niej numer moze napisze cos dzisiaj!

Iva powiedzialas o tych lodach i chyba zaraz pojde tez zjesc. Ale masz dobrze ze masz tego Fila :D Z tymi lampkami to ja juz zglupialam hmmm na necie uzywane drozsze niz nowe w sklepie Nowych w sklepie nigdzie nie dostane chyba musze cos pokombinowac ale problem mam z tym ze nie mam w tym miejscu swiatla wiec chcialam taka do kontaktu zeby powiesic na scianie Coz bede jeszcze cos kombinowac!
A co do wlosow to ja mam proste druty i nic z nimi nie robie Nawet jak pojde spac z mokra glowa to wiekszego wplywu nie ma Chyba zebym tarla glowa po poduszce jak narwana.

A tu wam wrzuce fotke kroliczka co wymyslilam zeby mama zrobila :D no i nie wiem czy nie zrobic mu czarnych kropek na oczach bo wydaje mi sie ze wyglada jak slepy krolik :P I ostatnio bylam w tesco i byla wyprzedaz chinos dla chlopcow i nie moglam sie powstrzymac wiec Kacperkowi kupilam zaledwie 10zl :D

Aga

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #729774 przez Villemo
Dzień dobry,

Ja po wizycie. Bardzo prawdopodobne że zobaczymy Wiktorka już w niedzielę :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #729777 przez Alivva
Aga,no to fakt,mam ja dobrze z tym moim Filipem,ale na pocieszenie powiem,że za 11 lat będziesz miala tak samo :P A Filip o jaaaaaaaaaaaa będzie już miał 22 lata!!!!!!!!! szok szok :)

Zerknął na tego Twojego królika i powiedział,że jest zajebisty!!! i wcale nie wygląda na ślepego :D

Wy tak o tych lampkach z Ikea...gadałam właśnie z moją mamą i ona twierdzi,że nasza (ta po Filipie) wcale nie była wydana i gdzies w domu lezy tylko kurna gdzie???? Młody chce wleźć na stryszek poszukać... Jak znajdę to mogę Ci Aguś wysłać bo ja jej na pewno nie powieszę :) Teraz czas na księżyc,chociaz ten kwiatuszek tez mi się podoba ale księżyc mam a kwiatucha musiałabym kupić.
No nic,najpierw rozejrzę się za tą gwiazdą ;) 3maj kciuki,żeby się znalazła to będzie Twoja ;)

Byliśmy też szybciutko z Mią u weta. Zastrzyk zapodany więc juz problem kociąt z głowy ;) Kocica zabezpieczona-może się puszczać na lewo i prawo hahahaha

11 lata 8 miesiąc temu #729785 przez nefeli
Agamo mama zlota raczka!!! krolik w deche !!!
Donata dobrze ze jestes juz spokojniejsza i masz czas do porodu :) z tymi ruchami malenstw to na prawde ogromny stres...
Och Villemo masz cc na niedziele? superrrrrrrrrrrrr :) ale Wam fajnie...nastepny tydzien chyba tabelka zacznie sie zapelniac :)
Iva jak jej dobrze moze sie "puszczac" wiec jej zrobilas prezencik kochana ;)o wszystkich pomyslalas ...
Co z ta nasza Iza mam cicha nadzieje,ze jej juz nie mecza i zrobili cesarke...palanty jedne...ja nie rozumiem jak to i dlaczego mi mowi lekarz ze przy podniesionej tylko bilurbinie i ALP nie czekaja tylko w 36 tna,a w Pl na co czekaja do 39 tyg jak mama ma zle wyniki i sie meczy i ona i dziecko? a juz sa w 37 tyg i zaczynaja 38????
Serek? znowu gdzies wybyl albo urodzil i nic nam sie tu nie chwali a my spragnione dzidziusiow ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #729787 przez mery75
Nike co do zakupów prze internet to zawsze się bałam ale raz kupiłam drugi trzeci no i wciągło a to żółwik Julaśki mojej

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #729788 przez nike84
O rany Villemo super :) no to nam się zaczną dzieciaczki pojawiac :side:

Mery człowiek zawsze ma nadzieję, ze to co widzi na zdjęciu zobaczy potem na żywo. Niestety już nie raz się nacięłam :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #729789 przez nefeli
Mery na pewno Julci sie spodoba zolwik :)
Ja tez przeciwna netowi tzn,jak juz zobacze na zywo to wtedy i owszem,raz sie nacielam konkretnie i juz wiecej nie ryzykuje :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #729792 przez mery75
Może teraz się uda

11 lata 8 miesiąc temu #729793 przez Villemo
nefeli napisał:

Agamo mama zlota raczka!!! krolik w deche !!!
Donata dobrze ze jestes juz spokojniejsza i masz czas do porodu :) z tymi ruchami malenstw to na prawde ogromny stres...
Och Villemo masz cc na niedziele? superrrrrrrrrrrrr :) ale Wam fajnie...nastepny tydzien chyba tabelka zacznie sie zapelniac :)
Iva jak jej dobrze moze sie "puszczac" wiec jej zrobilas prezencik kochana ;)o wszystkich pomyslalas ...
Co z ta nasza Iza mam cicha nadzieje,ze jej juz nie mecza i zrobili cesarke...palanty jedne...ja nie rozumiem jak to i dlaczego mi mowi lekarz ze przy podniesionej tylko bilurbinie i ALP nie czekaja tylko w 36 tna,a w Pl na co czekaja do 39 tyg jak mama ma zle wyniki i sie meczy i ona i dziecko? a juz sa w 37 tyg i zaczynaja 38????
Serek? znowu gdzies wybyl albo urodzil i nic nam sie tu nie chwali a my spragnione dzidziusiow ;)

Nefeli - najprawdopodobniej tak mam się stawić rano w niedzielę na czczo.

Lekarz mój przerażony jak mu opowiedziałam o tym że kilka godzin miałam skurcze regularne i pytał czemu nie dzwoniłam do niego a ja mówię, że tak jakoś nie zręcznie mi było w nocy dzwonić i że czekałam aż skurcze zwiększą częstotliwość i przy tym czekaniu i patrzeniu w zegarek sobie usnęłam a jak się obudziłam to już skurczy nie miałam. Oczywiście szyjka nie ruszona pomimo tamtej nocnej akcji skurczowej. Długa jak noc listopadowa i ani jej się śni się rozwierać :dry: No ale brzuch mi już opadł na uda całkowicie :dry: lekarz twierdzi, że często jest tak, że jest wstęp z taką akcją która się wycisza a po kilku godzinach albo kilku dniach jest powtórka tylko już z całkiem innym finałem. Powiedział więc, że nie będziemy sobie komplikować życia tylko (o ile dotrwam o czym nie jest przekonany)i ordynator nie będzie wnosił żadnego sprzeciwu to zrobimy cięcie od razu w niedzielę.

11 lata 8 miesiąc temu #729797 przez Kasia :]
Villemo napisał:

Lekarz mój przerażony jak mu opowiedziałam o tym że kilka godzin miałam skurcze regularne i pytał czemu nie dzwoniłam do niego a ja mówię, że tak jakoś nie zręcznie mi było w nocy dzwonić i że czekałam aż skurcze zwiększą częstotliwość i przy tym czekaniu i patrzeniu w zegarek sobie usnęłam a jak się obudziłam to już skurczy nie miałam. Oczywiście szyjka nie ruszona pomimo tamtej nocnej akcji skurczowej. Długa jak noc listopadowa i ani jej się śni się rozwierać :dry: No ale brzuch mi już opadł na uda całkowicie :dry: lekarz twierdzi, że często jest tak, że jest wstęp z taką akcją która się wycisza a po kilku godzinach albo kilku dniach jest powtórka tylko już z całkiem innym finałem. Powiedział więc, że nie będziemy sobie komplikować życia tylko (o ile dotrwam o czym nie jest przekonany)i ordynator nie będzie wnosił żadnego sprzeciwu to zrobimy cięcie od razu w niedzielę.

Villemo, super :) Zwłaszcza, że Maluszek już gotowy na wyjście.
Powiem Ci, że trochę Ci zazdroszczę, bo mam termin na ten sam dzień co Ty, a mnie nie wiadomo kiedy weźmie :/ i mogę jeszcze poczekać nawet ze 3 tygodnie. Toż to cała wieczność :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka